krede

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by krede

  1. Jeg og en kammerat skal løbe halvmarathon her d. 31/12-06 eneste problem er at jeg ikke har løbet trænet meget de sidste par år. Kan jeg gører noget andet end bare at få løbet nogle kilometre i benene på den korte tid jeg nu har evt en bestemt træningsform eller ?? På trods af manglende træning har jeg altid været rimlig på kortere distancen max. 20 min for 5 km og en 2800-3000 på cooper, men kan det på nogen måde overføres til sådan en distance ??

    Håber nogen har et bare pointers behøver ikke være meget bare noget der starter os ud i den rigtigt retning

    På forhånd tak

    Som Oversergent Wolter sagde :" Hvis man kan løbe 5 km kan man også løbe 20..."

    Han var åbenbart ikke videre imponeret over mig og buddyens halvmarathon.

    Med lidt vilje tror jeg sagtens du kan gennemføre hvis du trods alt er lidt af et talent, men jeg mener skadespotentialet afhænger af om du har en fysisk aktiv hverdag eller om dine led og sener er som porcelæn og køkkenelastikker:)

    Så det handler vel egentlig om, om du har planer om at løbe umiddelbart efter nytårsaften, eller om du har råd til lidt skader...

    Mvh

    Krede

  2. "Ud over hvis man er helt vild med upræparerte pister, hvor man for alvor skal "sætte sig igennem" i sneen. "

    Jeg forstår ikke helt at hvorfor det skulle være når man kører i blød sne, at man skal "sætte sig igennem". Nu har jeg godt nok kun haft en enkelt lektion i offpist-kørsel, men instruktøren (som angiveligt skulle være een af de bedste i østrig, men man ved jo aldrig), gav mig skældud fordi jeg netop pressede for hårdt istedet for at følge en blød naturlig rytme. Ifølge ham var det ikke nødvendigt at bruge kræfter på det...

    Jeg mener helt klart, at det er ved hurtig kørsel på en hård piste, at der bruges flest kræfter på at få bid. Min egen erfaring er at efter jeg har fået bedre styr på teknikken mht. til at kante skiene ordentligt og skride så lidt som muligt i hurtige sving, kan jeg mærke at kræfterne i benene ikke helt slår til og jeg nogle gange simpelthen har problemer med at have kraft nok til at accelere ud af svingene.

    Hvis målet med at svinge udelukkende er at holde farten nede, kræver det ikke ret mange kræfter, det er jeg enig i, for så er det jo bare et spørgsmål om teknik.

    Mht. cardio-udholdenhed er det min erfaring, at den ikke kan stå alene, men det kan også være fordi jeg i perioder med god cardioform har haft tændstikben.

    Krede

  3. Hej

    Jeg villle også squatte en masse for at få nogel stærke lårbaser og en ryg der kan holde til presset. Jeg ville supplere med noget frontsquat, da jeg mener den mere oprejste stilling og belastningen på lårene minder mere om stillingen på ski (medmindre du kører i æg hele tiden) og nogle øvelser hvor man belaster eet ben ad gangen - lunges eller step ups. Selv om det ikke er så udtalt med moderne ski er det alligevel det yderste ben som bliver belastet mest i svingene og det kræver vel at stængerne kan arbejde stabilt og uafhængigt af hinanden. Desuden kunne dette måske rette lidt op på en evt. styrkeforskel i benene efter meget badminton.

    Som det er nævnt er stabiliteten i truncus også vigtig så maveøvelser er nok en god ide. Her ville jeg lave nogle øvelser som ikke kun isolerer maveusklerne, men som har hoftebøjerne med.

    Ud over dette ville jeg lave nogle øvelser for at styrke musklerne der "kanter" fødderne og dermed koncentrerer presset på den rigtige kant af skien. Jeg har selv ret svage ankler på det punkt og kan mærke, at skiene begynder at skride mere rundt efterhånden som musklerne omkring anklerne bliver udtrættede.

    mvh

    Kristian

  4. Og fandme om ikke hendes kæreste er blevet pisse syg!!!! "Det er jo fordi kroppen renser affaldstoffer ud" AAAAAARRRRRRR :mad:

    Det er da fordi han har den specielle eliteblodtype AB rhesus negativ!

  5. Jeg forstår heller ikke helt hvorfor du ikke vil have støddæmpning???

    Specielt ikke hvis du skal køre langt off road flere dage i træk...

    Men jeg vil tillade mig at gætte på, at du har prøvet nogle cykler, hvor støddømperen har "boppet" op og ned når man træder i pedalerne med tab af kraft til følge...

    Som sagt er der mange modeller, hvor man kan låse dæmperen - lock out - og justere hårdheden af dæmperen. Desuden er det vigtigt, at fjederen (hvis ikke det er en luft model) i dæmperen passer til din vægt.

    Det er som regel en mellem-hård fjeder der sidder i når man køber cyklen, og den kan nemt være alt for blød, hvis man er tungere end 75-80 kg.

    mvh. Krede

  6. Der er også en tredje mulighed, som jeg synes fungerer udmærket for mig (kører godt nok kun med en 60 kg indtil videre).

    Jeg tager fat i stangen så håndkanterne med mine lillefingre rørerhinanden og albuerne peger fremad. Stangen balancerer så på skuldrene og hvis den er placeret rigtigt. For mig er "rigtigt" når knoerne rører halsen.

    Jeg synes denne måde giver mere kontrol med stangen end krydsgreb, og kræver mindre smidighed end vl-greb (jeg har meget stive håndled).

    Dog kan man få en tendens til at bøje forover, så der skal tænkes lidt over positionen.

    mvh.

    Krede

  7. Jeg mener at have læst et sted at afrikanere har en fordel i sprint, da den nederste del af deres rygsøjler bøjer mere bagud. Dette skulle give mulighed for at bøje lårbenet mere bagud, hvilket igen giver udslag i bedre kraftoverførsel til underlaget i kraft af den forøgede kontakt-tid mellem fod og underlag.

    Nogen der ved om den holder?

  8. Jeg tror ikke man skal spekulere over at man kan måle et par kilos vægtab efter nogle dage hvor man ikke har spist eller drukket så meget som man plejer. Personligt drikker jeg altid bevidst en masse før, under og efter træning. På dage hvor jeg ikke tænker over det kan jeg godt gå hen og blive temmelig tørstig og hvis jeg vejede mig på en træningsdag og en anden dag, ville forskellen nok være mindst et kilo.

    Hvis jeg skulle på ferie ville jeg gøre som foreslået tidligere i tråden og virkelig smadre hele kroppen mest muligt i ugen op til. Men jeg har godt nok heller aldrig lidt under manglende appetit.

  9. XXXXX et flot vægttab!!!!!

    Hvis jeg var dig, ville jeg undersøge om der er tilskud at hente ved at blive medlem af "Danmark".

    Hvis der er det, kunne du melde dig ind nu, se tiden an i det år det tager at "optjene" ret til tilskud og så kradse alt hvad du kan til dig af disse samt af tilskud fra det offentlige, hvis problemet stadig er så stort, at en operation er nødvendig.

    Og hvis det stadig er et problem, så ignorer dem, der ser skævt til det. Det er DIN krop, DIT selvværd og DIT problem, så hvis de ikke har noget konstruktivt at komme med, så er de ikke værd at lytte til.

    Hilsen Krede

  10. Med hensyn til træning og mad er HSGS, hvor jeg går ud fra du skal være de første 6 måneder, ikke det værste sted at være, da kantinen og konditoriet faktisk er ok.

    Der er også et soldaterhjem med pastasalater man bliver mæt af.

    Mht. til at kunne bruge resoff uddannesen bagefter tror jeg helt klart det er noget, der bliver lagt vægt på i det civile erhvervsliv. Også hos firmaer, der ikke vægter almindelig værnepligt særlig højt.

    Hvis målet bagefter er en videregående uddannelse, vil jeg mene at en resoff uddannelse tæller særdeles positivt ved bedømmelsen af en kvote 2 ansøgning, også selvom den ikke giver direkte point. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det giver mere goodwill, at have brugt et par år på at uddanne sig til at undervise og lede andre i pressede situationer, end f.eks. at have have brugt et år på at drikke hjernen ud på en eller anden ø.

    Det vil være en god ide at overveje, hvad du vil være bagefter, og så forsøge at få en funktion derinde, der kan relateres til din kommende uddannelse eller jobønske. Lige nu kunne jeg f.eks. sparke mig selv til bevidstløshed over ikke at have presset på for at blive sanitetsbefalingsmand, da jeg skulle søge ind til medicinstudiet på kvote 2.

    Krede

    P.S. Forhindringsbanen er den ONDE kredsløbstræning og den står til fri afbenyttelse

  11. En ordentlig indlægssål + tynd sok inderst og tyk sok yderst hjalp til at holde mine fusser vabelfrie også under hjemmarch fra søgård tur på sjantskolen. Hvis du ikke gider bruge et par hundrede på ordentlige såler, så start med at lægge sålernn fra FUT-skoene over i støvlerne. Men det er kun en midlertidig løsning.

    Og så pas på med at bruge alt muligt tape-gejl og tensoplast og alt muligt andet, hvis du kan undvære det. Har prøvet det een gang, men måtte pille det af allerede efter 5 km, fordi det ikke sad 100% rigtigt fast og derfor kom til at gnave.

  12. Jeg snakkede med en læge om det for et par år siden. Han sagde, at man ikke kan slippe af med en fedtcelle når den først er dannet (fedtsugning gælder IKKE), men til gengæld kan man "tømme" den.

    Krede

  13. Jeg gik fra 76 til 84 kg (er 181 cm høj) i løbet af 24 måneders værnepligt.

    Efter rekrut tiden skulle der være masser af tid til træning efter daglig tjeneste. Hvor meget afhænger dog af hvornår vagtuddannelsen starter og hvilket kompagni du kommer i.

    Men hvis du er bange for ikke at holde formen er der altid patruljekompagniet via Prinsens LivRegiment

    Krede

  14. Hvis dette er en dobbelt-post, så bær over med en MOL-rookie :)

    Hej Hessel

    Jeg havde engang nogle indlægssåler af mærket Superfeet, og de var helt suveræne.

    Jeg brugte dem i mine militærstøvler og havde aldrig probemer med fødderne, hverken vabler eller ømhed. Heller ikke efter 50 km march. De fungerede på den måde, at der var en hård og meget rund skål til hælen, så dennes naturlig støddæmpning kunne fungere optimalt, og jeg savnede aldrig anden støddæmpning selvom den eneste anden beskyttelse var den knapt så bløde sål :tongue: i M/58 støvlen.

    Ud over den suveræne hælstøtte var der også god støtte i svangen.

    Som sagt brugte jeg dem i militærstvler og ikke læbesko, men der skulle også findes en model, der passer til løbesko og hvis den bare er havlt så god som den til støvler ...

    Jeg købte dem på Sergentskolen i Sønderborg, så mon ikke een af sportsforretningerne dernede ved noget om dem.

    mvh

    Krede