MichaelEbeltoft

Medlemmer
  • Posts

    522
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MichaelEbeltoft

  1. Det er for underligt det her!!

    Jeg har oplevet dig give den fuld gas på cyklen, og set dig i de værste kogere nede ved åen. Du var så fuld af liv, altid smilende! Fuck hvor er det ufortjent.

    Har det sgu ret mærkeligt ved at komme i centeret, der mangler ligesom noget...

    Hvil i fred Martin - du var en af de helt gode drenge!

    Bjørn, respekt for at du tager Martin med dig! Det sætter han sgu pris på, hvor end han er...

  2. Nej, der findes ikke gode løbesko til en vejledende pris på 500! Men du kan snildt finde nogle på tilbud...

    Løbeskoene er i øvrigt kun så gode som din skridtafvikling gør den, du skal mao sørge for at skoens opbygning, særligt placeringen af kiler, passer til afviklingen. Få lavet en test hos løberen, eller marathon sport i starten af januar, når de dyrere sko er sat ned...

  3. Et lille indlæg uden belæg, da jeg ikke har tid til at grave rundt i alverdens artikler for at finde belægget...

    Dette emne har jeg tidligere kloget lidt i ved at læse nogle afhandlinger og snakke med lærde personer. Der er teorier der taler for at den ene rækkefølge er lige så god som den anden. Mao, hvis nogen påstår at styrketræning først er bedst (bedst afhænger lidt af hvad fokus er), så kan jeg nok hurtigt finde en artikel der siger det modsatte.

    Det er dog rigtigt at ekstensiv aerob træning mindsker effekten af styrketræning (fordi det mindsker intensiteten), men styrketræning har oftest en positiv effekt på den aerobe træning (alt afhængig af træningens art, og personens udgangspunkt).

    Personligt løber jeg for tiden 4 løbesæt bestående af 800m@3:45-300m@7:30-100m@5:15 uden pauser mellem sættene. Dette oplever jeg ikke influerer på min efterfølgende træning, på trods af en kort pause på 5 minutter mellem løb og styrketræning...

    Generelt vil jeg anbefale alle der laver cardio ifm med deres styrketræning, at gøre det kort og hårdt... Ikke 30 minutter lavintens træning på cykel, hellere nogle gode intense intervaller der banker pulsen op...

  4. Hey alle,

    Rendte i Blockbuster i går for at leje film til mig og damen. Skuffelsen var ret stor da jeg kom hjem med en dokumentar der handlede om professionel sport, herunder bodybuilding, atletik, baseball m.m. og særligt brugen af steorider.

    Meget interessant film, som jeg varmt vil anbefale. Interviews med mange kendte atleter, der indrømmer brugen af steorider, herunder naturligvis Arnold...

    Virkelig god perspektivering af hvad der er snyd, og hvad der ikke er!

    Check it out, det vil I ikke fortryde...!

  5. Hey,

    Kort og godt, mit privatliv er blevet ramt af uønskede konsekvenser som resultat af strukturelle ændringer i medfør af forsvarsforliget. Derfor har jeg i sinde at granske mulighederne for at indtræde i rækkerne hos JGK. Træningen op til kan dog være enormt besværlig, særligt hvis man, som jeg, læser en fuldtidsuddannelse, og en deltidsuddannelse samtidig. Ligeledes er de lange marchture dræbende kedelige hvis man er alene. Derfor søger jeg en makker, så vi kan holde hinanden til ilden.

    Jeg stiller dog et par krav til denne:

    • Pligtopfyldende
    • Punktlig
    • Seriøs
    • Eventyrlysten
    • Spontan

    Hvis du bor i Århus eller tæt på, og går med samme ambitioner, så kan vi muligvis alliere os i stræben efter at blive klar til Patruljekursus og den efterfølgende 4 ugers aspirant "uddannelse". Det gør ikke noget hvis du har en nogenlunde grundform, dvs 3000m på cooper, og erfaring med cirkeltræning og march, men det er ikke et krav.

    Gi' lyd...

  6. Halløj alle,

    Edit: Ja, jeg har postet i det forkerte forum, ved ikke hvordan det ændres, sorry"

    Jeg har lagt langdistance løb lidt på hylden i en periode, og vil gerne træne for størrelse og styrke. Jeg har ikke rigtig beskæftiget mig med træning for hverken styrke eller hypertrophi i en del år, og da jeg i sin tid gjorde det, var det en 5 split fordelt på 7 dage, men ret høj kvantitet i hver split. Jeg har dog meget begrænset tid til rådighed, og kan derfor højst afse 4 x 45 minutters effektiv træning om ugen. Min skulder er blevet opereret, så jeg kan kun lave lidt støtteøvelser for dem, og derfor er de ikke en del af mit program. Udover dette er mine ben (læg/baller/lår) proportionelt for store pga en hel del MTB kørsel, så de får en pause (udover lejlighedsvis intervalløb og spinning)

    For tiden er min split følgende (kun arbejdssæt angivet):

    Dag 1 (Pecs/biceps):

    10 sæt bænkpres, pyramide, rep range 12-6

    6 sæt flyes (high pulley), rep range 15-12

    6 sæt DB supinated curls, rep 12-6

    6 sæt 21's

    Dag 2: Rest

    Dag 3 (Ryg/tri's):

    10 sæt dødløft, pyramide, rep range 12-6

    6 sæt BB rows, proneret, rep range 12-10

    6 sæt rope pressdowns, rep range 12-8

    6 sæt push-ups, rep range 15-12

    Dag 4: Rest

    Dag 5 (pecs/biceps):

    10 sæt bænkpres, straight sets (og lidt partiel), rep 10

    6 sæt cable flyes (low pulley), rep range 15-12

    6 sæt BB curls, rep range 12-6

    6 sæt hammer curls, reps 12

    Dag 6: Rest

    Dag 7 (Ryg/tri's):

    10 sæt BB rows (supineret greb), straight sets 10 reps

    6 sæt front lat pull-down, rep range 15-12

    6 sæt straight bar press downs, 12-8 rep

    6 sæt underhand grip press downs, 12 reps

    Efter dag 7, starter jeg forfra...

    Målsætningen er som nævnt størrelse og styrke, hvorefter jeg vil genoptage langdistanceløb og adventure race til januar... Ved udemærket at dette ikke harmonerer særlig godt, men jeg har mine grunde :)

    So what you say hombre?

  7. Hey alle,

    Har købt mig en 3GS, og er i øvrigt startet på at løfte lidt jern igen... Så var det jeg tænkte at der måtte være en eller flere herinde, der har gennemrodet internettet for at finde en app til iPhone, der fungerer som en logbog! Det er jo nice hvis man bare lige kan punche set, rep, vægt, øvelse osv, direkte ind i tlf under træning! Godt nok er jeg ikke meget for folk der render rundt og ævler i mobil nede i jernhulen, men som logbog er brugen vel legitim nok!

    Hit me back!

    Mike

  8. Jeg har selv svømmet med S625X.. Min løsning var en stram top (en tri dragt er rigeligt), og så placerede jeg uret tæt ved senderen. Jeg kunne min min top, sætte det fast om selve senderen, og så aflæse det når jeg stod stille...

    Problemet er typisk at remmen ikke sidder fast/tæt nok, samt at signalet ikke kan række gennem vandet...

  9. Hey,

    Her er et par pointer til officersuddannelsen ved FSV. Basiskravene er som beskrevet, men lidt afhængig af hvilket værn man søger ved, skal man nok regne med at en god idrætsprofil er væsentligt for en officer. Lad være med at søge hvis du afskyr idræt, uanset hvilket værn du ønsker tjeneste indenfor. Efter ansættelse er kravet 15 min om 3000 meter (mænd op til 29 år), men det er velset at være en del hurtigere end dette. Idræt får mere og mere fokus fordi tjenesten i varme regioner sætter særlige krav til fysikken, særligt når man i øvrigt render rundt i støvler, langt tøj og hjelm/fragmentationsvest.

    Gør jer selv og jeres karriere samt muligheder for at fremstå som rollemodel, en tjeneste, og etabler samt oprethold en god grundform!!

  10. Alle,

    Tak for svarene, det har været spændende læsning. Jeg havde håbet på at der fandtes en enkelt løsning, men dette synes ikke at være tilfældet. Det er nok også derfor at jeg ikke er faldet over den tidligere. Jeg kan dog ikke bruge mine egne 400 meter intervaller som en særlig god rettesnor, for af de 6 intervaller jeg normalvis løber, bliver det sidste løbet på mellem 1:05 og 1:20, lidt afhængig af dagsform og de forudgående intervaller. Og jeg har bestemt heller ikke tid til at løbe og kigge på tiden når jeg løber, det er bare den store røde knap på pulsuret jeg koncenterer mig om i slutningen af intervallerne.

    Jeg bil bare fortsætte med at løbe på gefühl, og jeg ved da også godt at de sidste 5% optimering er meget svære at opnå, men de første 95% "jeg løber til jeg segner" er de væsentligste...

    Michael

  11. Yetti:

    Problemstillingen er følgende; Ved intervaltræning skal pulsen i slutningen af hvert interval være højere end den var i slutningen af forrige interval. Er der en teori der beskriver hvor meget den skal være højere?

    Denne teori må nødvendigvis angiv en procentsats, da antal slag jo er individuelt og afhæning af HRmax Ligeledes må funktionen være degressiv over alle intervallerne, men selvfølgelig er marginalværdien lineær. Makes sense...? Denne funktion/teori må meget gerne inddrage tid og/eller antal intervaller som parameter. Den må dog ikke inddrage distance, da det er denne variabel jeg ikke altid har adgang til.

  12. AndreasH:

    Du er nød til at uddybe dit kommentar omkring pulsen som objektiv indikator for belastningen for kredsløbet. Jeg forstår godt hvad du skriver omkring VO2 max, men kan ikke se sammenhængen... VO2 max er en en parameter for belastningen på kredsløbet, men en parameter for hvor stærkt/stort (find selv på et adjektiv) kredsløbet er...

    Olsen:

    Jeg forstår godt at du vil inddrage tid mv. that goes without saying. Mn tabellen eller formlen skal jo netop indeholde tid som en variabel. Den eneste ukendte er distance...

  13. Hej alle,

    Ved intervaltræning for løb bruger man normalt parametrene distance og tid som primær styrende, og puls som noget sekundært. Da puls er den objektive parameter for kredsløbets belastning, vil jeg høre om der er nogen her på forummet, der skulle kunne noget teori bag at bruge puls som primær parameter.

    Med det mener jeg følgende; lad os antage at jeg vil løbe 8 intervaller. Jeg har ikke adgang til en opmålt distance, og er ikke bevist om hvor lang tid jeg kan løbe ved en given % af max puls. Jeg løber normalt 400 m intervaller på en fast tid, og efter slutningen af hvert interval er min puls lidt højere end på det forrige interval. Derfor tænkte jeg på - er der en fastlagt progressionsskala for at løbe udelukkende på pulsen.

    Lad os tag de 8 intervaller, og sige at på det første interval løber jeg indtil min puls er 160 (85% af max). Jeg skeler ikke til tid eller distance, jeg løber bare hurtigt indtil pulsen er 160. Derefter holder jeg pause indtil pulsen er 120. Hvor meget skal pulsen op på i mit andet interval, og hvor meget skal jeg lade den falde i pausen. Angivelsen vil naturligvis være i procent, da man umuligt kan sige eks. 4 slag højere hver gang. Der er immervæk forskel på 160 til 164, i forhold til 180-184 (det sidste er hårdere :) ).

    Hvis nogen ligge inde med en teori til at beregne dette, så ville det være cool. Teorien må meget gerne angive procent afhængig af hvor mange intervaller man løber. Eks: hvis parametrene eks. er max puls 200/4 intervaller/7% progression, med et startpuls på 85% efter første interval, og en pausepuls på 70% ville det se sådan ud, 170-140-182

    /Michael

  14. AVE - Godt ord igen.

    "Biased", et godt udtryk og faktisk passende :laugh:

    Det er altså virkelig også feinschmecker diskussion vi har gang i. En diskussion der nok nærmere vindes ved god akademisk retorik fremfor præcis vejledning da objektet for diskussionen (MUR's behov) ikke er tilstrækkeligt impliceret.

    Til dig MUR - hvis du køber et OBH, så finder AVE og jeg ud af hvor du bor - og så kommer vi og losser dig hårdt over begge skinneben :laugh: Men ellers er du godt hjulpet med alle nævnte modeller. Et pulsur burde være obligatorisk for alle der løbetræner, man lærer så meget om sin indre motor, da pulsen er et objektivt udtryk for belastningen på kredsløbet. At man så kan rende ind i parasympatisk overtræning hvor ingenting giver mening er en snak vi kan tage en dag hvor der er god tid...

    Giv aldrig op før du er i mål!

  15. Det er nu ikke rigtigt. Uret gemmer automatisk alle træningspas efter dato og man kan i den grad planlægge sin træning på forhånd.

    Det er korrekt, jeg tror dog man skal prøve Polars software for at se forskellen i detaljeringsgraden. Jeg vil dog med det samme påpege at mange af Polar softwarens features er ubrugelige for folk uden godt kendskab til tilrettelæggelse af træning (mål, delmål, kapacitets analyse osv...), og derfor er 305 langt tilstrækkelig i de flestes tilfælde. Garmin 305 er et godt pulsur, jeg foretrækker personligt Polar pga visse funktioner og urets anvendelighed. Et lille aber dabei - i Adventure Race må vi ikke bruge 305, da det har en koordinater og track back funktion. Det har Polar ikke, selv om det bruger GPS... Så hvis man vil have uret med til sportsgrene hvor der er orienteringselemeter med, så skal man vælge Polar. Ydermere er der jo mulighed for at lade GPS'en blive hjemme, men stadig få målt distance, fart osv med Polars footpod (kræver naturligvis at der er tale om løB). Det er svært, dyrt og en engangsfornøjelse hvis man lader 305's GPS blive hjemme og kun tager uret med :tongue:

    Desuden er der visse fordele i at uret er småt og smyger sig om håndleddet. Jeg har mit på ved cirkeltræning. Det er irriterende at hænge i en ribbe hvis uret er for stort. Et andet eksempel er skift af tøj - kunne være våddragt til cykel ved triathlon. Der er det også træls at uret kommer i vejen. Og Polars er også vandtæt til 30 meter, det er Garmin's dog også men kun til 1 meter. Så hvis man har de behov, skal man passe på med Garmin... Det var bare til generel info!

    Nu, vil jeg forlade diskussionen. Held og lykke med købet MUR - og i øvrigt har det nye blad Aktiv Træning testede high end og middeldyre pulsure i nogle af de sidste numre. Testene kan måske kritiseres på visse punkter - men så skal man også ha' små sko på. Det lykkedes dem ihvertfald at (efter min mening) kåre den rette vinder osv. ud fra de opsatte kriterier...

  16. AVE,

    Man skulle næsten tro at mine synspunkter var et personligt angreb på dig... :smile:

    Anywho, hvis du har arbejdet med Polar og Garmin software, så kender du også forskellene. Jeg vil ikke begynde at remse det op, det ville sgu være spild af min tid. Jeg har anvendt begge producenters software - og Polars indeholder flere muligheder for træningsplanlægning. Du nævner Garmin's Ghost funktion. Ja, det har Polar ikke, men man kan heller ikke bygge sin træning op over en ghost funktion. Desuden er det svært at lære at disponere løb, hvis man bruger ghost funktionen meget.

    Fsva. bruge af udtrykket "bare", så skal det læses som udelukkende - måske endda hovedsageligt. Jeg undskylder den enorme værdiladning der ligger i dette :blink: (nogen der fangede paradokset i den sætning :smile: )

    Garmin 305 holder ikke strøm i ti timer, og din laptop løsning hjælper ikke meget på den problemstilling jeg beskriver. Med mindre du trekker rundt med din laptop, og i øvrigt holder den jo heller ikke strøm evigt. Jeg synes det er nemmere at bære rundt på et par AA batterier, så har du til to batteriskift.

    Lad nu være med at gøre det her til en amatør overfor prof. diskussion. Det er de færreste på MOL der har et decideret prof. behov. Jeg fortæller meget kort hvad der er godt og skidt ved de to modeller - og så kan man tage udgangspunkt i sine behov. Jeg kunne sagtens anbefale 305 - ingen problem i det. Men det afhænger af hvilken brug man ønsker uret til.

    Mht satellitter, så kan Polar også bruge 5, ja helt op til 12. Men den triangulerer allerede ved 4, hvor Garmin skal bruge 5. Dette kan betyde at man nogle dage og i noget terræn, skal hoppe noget længere på stedet med Garmins.

    Uanset hvad, så går MUR ikke helt galt i byen med nogle af de nævnte modeller. Jeg ville først være bekymret hvis nogen begyndte at skamrose eks. OBH's pulsure for det er da noget værre #¤&"¤&!!!! (Subjektivt - javist)

    Jeg er ude af diskussionen herfra...

  17. Med mindre du køber ind kommercielt - så undlad at ofre penge på et løbebånd. Et solidt løbebånd uden alle mulige tekniske features koster 20-25 kilo + moms! Hvis du vil bruge det seriøst, er du nødt til at komme derop... 12000 kroner er minimum 10 par løbesko = ca. 8000 km. Du finder ikke et løbebånd der holder så længe til de penge, og du vil alligevel skulle købe skoene :smile:

  18. Man er næsten altid stærkest på sidste interval - og det bør man også være eller er man behind the power curve! Mht distance - ja, det er nok "Runners high" - endorfinen der frigøres. Desuden kan man også trække lidt på phosphat reserverne når man er tæt på mål, vel at mærke hvis man kan administrere dette. Det kræver lidt øvelse at bryde phosphat over et længere stykke...

  19. Hej MUR,

    Pga mit arbejde og også fritidsinteresser (Multisport) har jeg løbet med Forerunner 305 - Suunto T6 - Polar 625 og 800. Jeg bruger selv RS800 med tilhørende GPS pod for tiden. Som tidligere nævnt er det tit en religion hvilken fabrikant man vil vælge. At sige at Polar er håbløst bagud med deres teknologi er ikke alene et tomt argument (hvor er facts) men også værdiladet (brug af udtrykket håbløst). Ja, Polar er "bagud" på nogle områder og "foran" på andre. Jeg vil give dig et par generelle retningslinjer og befri dig for teknisk plidder pladder.

    Hvis du vil analysere din træning i bund - så giver Polar dig de fleste værktøjer til dette i deres PC software.

    Hvis du bare vil løbe - vide hvor langt og hvorhenne - så er Garmin den mest præcise GPS (ligegyldigt om det er 305 eller 405).

    Hvis du vil have en personlig coach i dit ur - så er Polars OwnZone funktion en idiotsikker løsning.

    Hvis du ikke vil logføre din træning eller planlægge træningen på forhånd og uploade den til uret - men bare kigge på uret når du løber for motivation - så er Garmin det rigtige valg.

    Suunto er skam også et fedt ur - det kan bare ikke rigtig noget de andre ikke kan...

    Jeg bruger RS800 med GPS pod (det har ikke en mapping funktion som Garmin), pga min træning oftest strækker sig over mange timer, og Polars GPS kræver bare et AA batteri skift. Jeg få 10-14 timer ud af et batteri på GPS pod, og den finder nemmere signal end Garmin (kan dog også nøjes med 4 satelitter/Garmin skal bruge 5). Med Garmin skal du lige forbi 220v og have lidt tålmodighed mens det lader. Så på lange træningsture eller trekking er Polars bedst. Lur mig om ikke Polar laver en opdateret udgave med mapping funktion...

    Just my 5 cents...

  20. Hey alle,

    Så skal jeg af med mine bodybuildingvideoer. Disse videoer er rigtig fede at se lige inden man skal ned og træne - de booster virkelig motivationen!!! Da jeg ikke selv laver andet end aerob sport har jeg desværre ikke så meget at bruge dem til længere.... Derfor skal de sælges (kæresten synes også det er en god ide :blush: ! Alle båndene fungerer upåklageligt, og er alle i original kasette. De koster en 50, stk, men alle 16 kan erhverves for 650 kr. Indkøbspris dengang var ca 400, pr. bånd inkl. porto (købt i USA). Køber betaler en evt. porto.

    Alle film er i europæisk PAL format!

    Jeg har følgende titler at byde på: (Film der sælges redigeres ud af dette første indlæg i tråden - det er først til mølle).

    Jay Cutler - A Cut Above

    Ronnie Coleman - Ronnie Coleman

    Ronnie Coleman - The Unbreakable

    Lee Priest - The Lee Priest Training Camp, Building Mass Muscle (Off-season)

    Lee Priest - The Blond Myth

    Lee Priest - Another Blond Myth

    Milos Sarcev - True Bodybuilding

    Shawn Ray - The Final Countdown

    Dennis James - This is the Way I do it.

    Nasser El Sonbaty - Nasser on the Way: Part I

    Nasser El Sonbaty - Nasser on the Way: Part II

    Craig Titus - The Video

    Melvin Anthony - Marvelous Melvin Anthony

    The Battle for the Olympia

    The Battle for the Olympia V2000

    Louie Simmons - Training Secrets of WSB, Bench Press Workout

    Smid en PM, mail eller svar her i tråden...

    Michael

  21. cfensbo

    Du har helt ret i dit kcal forbrug, rent faktisk ville jeg nok have skudt det lidt højere 10.000 kcal, men det afhænger meget af jeres ambitionsniveau, m.a.o. hvor mange km I vil tilbagelægge hver dag. Desuden kommer i jo højt op, det er 9000' MSL, og mindre ilt er lig med lavere forbrænding.

    Sådan en pulk kan altså slæbe ret meget mad, så den skal naturligvis nok bruges til transporten.

    Nogle gange benytter sig af i forevejen udlagte depoter eller air-drops, ligesom vores kære drenge på Sirius gør (I ved, dem der sørger for at Hansø historien ikke gentager sig med Grønland.)

    However, hvis I har snakket med erfarne sportsfolk der har foretaget lignende ekspeditioner, så lyt til deres råd. Dog er der et par ting man nok skal gøre inden man tager afsted, og qua at du ikke har oplyst hvilken erfaring I har, ja så skyder jeg lidt med spredhagl, mest ment som inspiration... har I overhovedet en guide med?

    1. Tag nogle kilo på.

    2. Gro et fuldskæg (I kan også få frostbites selv om det er om sommeren).

    3. Sikkert overflødigt at nævne, men sørg for at have en evakueringsplan (satellit tlf osv).

    4. Avanceret førstehjælp herunder især hypothermi og brug af diverse medikamenter..

    5. Sørg for at få meget kalorieholdig mad. Man kan sagtens blande sine egne måltider istedet for at købe sig fattig i frysetørret. Eks saltede peanuts har nogle ret fornuftige ernæringsmæssige egenskaber i det klima. Vand er der jo nok af...

    6. Husk at man godt kan få for meget sol, og på den tid af året er der pænt meget sol på grønland. Så tænk over hvad i bruger af vitamintilskud...

    Well, det var mine 5 cents.. Er det en tur man kan læse om et eller andet sted...?