js

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

    Never

Posts posted by js

  1. 7½time i effektiv træningstid om ugen.

    Hvis du brugte 7½time på effektiv løbetid om ugen istedet ville jeg skyde på at du ville tabe det sidste!!!! især hvis der også indgår træning ved høj intensitet.

    løsningsforslag: øg tiden du bruger på ren konditionstræning!! (dvs løb, cykling, langrend etc., men jeg tror løb er mest energikrævendebåde pr. tid eller hvad???)

    Spørgsmål:

    Hvad er forskellen i forbrænding pr.tid mellem kickboxing og løb efterforbrænding indberegnet?? (ved givne intensiteter! ).

  2. styrketræning for 800/1500 og 5000/10000 siges som regel at skulle foregå med mange reps og lav vægt.

    Men hvad er det mest optimale, generelt set, få reps og høj vægt eller mange reps og lav vægt.

    Blandt mange løbere er der en udtalt paranoia for at "bulke" op, og med det som argument siges det at man ikke skal lave tung styrketræning.

    Hvad er fup og hvad er fakta???

    www.mariusbakken.com

    (Redigeret af js 7:26 pm - Maj 17, 2001)

  3. For referencer skal du på biblioteket eller du kan søge efter dem på:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...=&DB=PubMed

    Men her vil du kun finde abstracts af de pågældende undersøgelser. Dvs resumeer.

    Journalerne kan findes på biblioteker - dog ikke på alm. kommunale biblioteker - i hvert ifald ikke her i odense. Der skal man på universitetsbiblioteket for at få fat i tidsskrifterne. Så du skal nok finde et universitet.

    løber man omkring VO2max, som der anbefales her på siden, træner man så ikke mest fast-twitch fibrene, spørger du.

    Da man som regel siger at 100% Vo2max svarer til 3K-5K effort, ville det være noget af en lactat mængde man ville få opbygget i løbet af 5km hvis de (hvide) fast-twitch fibre var dem der primært arbejdede ved VO2max-hastighed. eller hva?

    En undersøgelse gjort på rotter, der undersøger de maximale enzymatiske tilpasninger ved forskellige intensiteter og varigheder heraf i henholdsvis hvide fast-twitch, røde fast-twitch (oxidative egenskaber), og slow-twitch-fibre

    30m/s svarer til 83% af VO2max, 40m/s til 94% og 50m/s til 105% af VO2max. (taget fra graf i den fulde artikel, dette er kun en abstract:)

    J Appl Physiol 1982 Oct;53(4):844-50 Related Articles, Books  

    Influence of exercise intensity and duration on biochemical adaptations in skeletal muscle.

    Dudley GA, Abraham WM, Terjung RL.

    The influence of intensity and daily duration of exercise on cytochrome c concentration in the three muscle fiber types was assessed in rats that were treadmill trained for 8 wk (5 days/wk) by 1 of 19 protocols. The importance of exercise duration was determined at six running intensities (10, 20, 30, 40, 50, and 60 m/min). Daily run times resulted in a maximal adaptive change for each running intensity. The general pattern of cytochrome c change, caused by increasing daily run times, followed a first-order manner in all fiber types. The final time-independent asymptotic values were dependent on the intensity of running. In addition, as running intensity was increased, the length of daily run time required to achieve the peak adaptive response was shortened. The intensity influence was very different between fiber types. In the fast-twitch red fiber, the maximal time-independent response at each work intensity was altered by exercise intensity at only submaximal work loads (i.e., the adaptation from 19 to 29 nmol/g was not further increased at 50 and 60 m/min). In contrast, the adaptive response in the fast-twitch white fiber began at 30 m/min (approx 80% VO2max) and increased exponentially as intensity was increased (200% increase at 60 m/min). Whether this different adaptive response between fiber types is due solely to the ordered recruitment of motor units remains to be determined.

    Spørgsmål:

    Er det holdbart at antage at lignende forsøg på mennesker ville give de samme resultater/tendenser? Dvs hvor stor lighed er der mellem rotters muskelfunktion og menneskers?

    Den ovenstående undersøgelser er nævnt i både "Lore of running" af Tim Noakes, (som også har skrevet et kapitel i Science and running) og af Owen anderson i marts nummeret (nr.146) af "Peak performance" (for mange andre artikler se øverst venstre hjørne af http://www.pponline.co.uk/  )

    www.mariusbakken.com

  4. I en artikel her på siden skriver I at det mest effektive træningsprogram er 3*5km om ugen i højest mulige tempo (I nærheden af VO2max).

    er det ikke risikabelt for ikke så erfarne løbere at benytte et sådant program. Jeg tænker her på skadesrisiko. Eller er 4 dage om ugen nok restitution til at bentøjet kan komme sig?

    Hvis man er totalt nybegynder, skal man så bruge et stykke tid på blot at løbe langsomt eller skal man begynde at løbe hurtigt, så langt man nu kan, til at begynde med? Hvis man skal vente hvor lang tid skal man så vente før man begynder på det hurtige?

    Mange motionister er meget forhippede på at man skal have en masse kilometer i benene før at det er forsvarligt at begynde at løbe hurtigere træningspas. Er det uberettiget?

    www.mariusbakken.com

    (Redigeret af js 4:36 pm - Mar. 3, 2001)

  5. okay - det er bare helt i orden. :-)

    Forresten - det siges at der er større øgning i aerobe enzymer ved høj-intensitetsarbejde. Gælder dette både for enzymer forbundet med fedtforbrænding (herunder carnitine), glycolyse og the citric acid cycle? Og hvad med længden af træningspassene ved en given intensitet - hvilken effekt har dette på adaptionerne?

    (referencer hertil ville også være meget værdsat!)

    (Redigeret af js 1:15 am - Feb. 12, 2001)

  6. I har her på siden en artiklen om at motionerende gravide får større og længere børn.

    På CNN`s hjemmeside så jeg forleden en notits om en undersøgelse af 3900 personer som var blevet fulgt fra fødsel til en rimelig høj alder. (Jeg kan ikke finde den igen, men undersøgelsen ville vist blive offentliggjort i en medicinsk "journal" (i England?)). Undersøgelsen havde efter sigende påvist en sammenhæng mellem fødselsvægt/størrelse og intelligens(?). I hvert fald var der større hyppighed af akademikere blandt de store og længere børn.

    Er det en undersøgelse i kender til? Og er det på baggrund af de to undersøgelser fair at konkludere at motionerende gravide får klogere børn (statistisk set)? (måske med begrundelsen at udviklingen af hjernen følger den fysiske udvikling af kroppen).

    (Redigeret af js ved 1:15 pm på Jan. 29, 2001)

    (Redigeret af js ved 2:26 pm på Jan. 29, 2001)