89mutter

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 89mutter

  1. Før træning så kan du tage nogle letoptagelige kulhydrater ca ½-1 time før - for ekstra energi

    Hurtigst muligt efter træning så kan du tage en smoothie med proteinpulver - for muskelopbygning

    Men når dit primære formål er at tabe dig, så ville jeg prøve at minimere indtaget af energi omkring træning, således at du for eksempel dropper at spise før og spiser aftensmad kort tid efter, så du ikke får så meget ekstra mad og får nemmere ved at holde et kalorieunderskud

  2. Og så løb på de dage hvor du træner.

    løb forresten helst før :D

    Om han skal løbe før eller efter afhænger vel af hans prioteter - Den vigtigste træning først

    Og når han nævner at han gerne vil tage på i muskelmasse som noget af det første i indlægget, så gætter jeg på at det er det vigtigste for ham og så bør han starte med styrketræningen.

  3. Nå, så prøver jeg alligevel at lave et program, som jeg tror vil passe til dig - Proppet med kommentarer om hvorfor de forskellige øvelser :)

    Hvor mange du skal tage kommer an på hvad målet er - hvis du går i gang med at forsøge at få flere kg på kroppen, så skal du nok ligge mellem 8-12 gentagelser i 3 sæt

    Opvarmning - Jo mere du kan få gang i hele kroppen jo bedre

    Vippebræt* - Hold kanterne fra jorden :) Hvis du kan stå normalt på det, så lav forskellige bevægelser uden at ramme jorden. Eventuelt så spil med en bold op ad væggen, når du kan

    Kropshævninger - Ryg, biceps + mere. Og du skal bruge den tværliggende mavemuskel til at hænge stabilt.

    Bænkpres - Bryst og triceps. Man skal altid træne den "modsatte" muskel. Ville foretrække at træne med frie vægte men kan ikke lige nu huske hvad øvelsen hedder så :)

    Vippebræt :)

    Mavebøjninger på fitness bold - Der er mange forskellige typer mavebøjninger, men på fitnessbolden, så får du også igen den tværliggende mavemuskel med. Alternativt, så kan du hænge i armene (som til kropshævninger) og så trække benene op til brystet og ned igen - uden at komme til at svinge for meget.

    Rygbøjninger på fitness bold - Igen modsatte muskel skal også trænes. Og fitnessbolden kan du nok godt gætte hvorfor, da den gør at du skal stabilisere dig selv :)

    Vippebræt :)

    Sidebøjninger - En håndvægt i den ene hånd og så stå og "træk" dig op til den anden side. Får de skrå mavemuskler trænet

    Squat/Lunges - Benøvelser, hvor du kan få noget vægt på. Hvis du bliver tungere på overkroppen, så er det nødvendigt for dig at styrketræne benene en smule for ikke at miste for meget springkraft. Og jeg ville nok vælge lunges, da jeg synes det er en nemmere teknisk øvelse

    Dips - Triceps. Og du hænger frit og skal stabilisere dig selv

    Ren biceps øvelse

    Skulderøvelse - Tag en håndvægt i hver hånd og løft skulderne hver for sig (selve kroppe skal ikke bevæge sig)

    "Planken" - Hele core, som trænes i en modbydelig øvelse :) Når du kan klare 2 minutter, så er det tid til at få vægt på lænden :

    Noget, som jeg har glemt? :)

    Og ved godt jeg ikke har dødløft med, men det hænger sammen med at det er en teknisk meget svær øvelse, at jeg tror der er andre øvelser som er bedre til dit formål og (nok vigtigst) jeg kan ikke selv fordrage øvelsen :)

    *Ved vippebrættet, så er det bare så længe, som du gider. Der er ikke rigtigt nogen måde at måle det på, andet end du selv finder nogle mål, for hvad du skal kunne

  4. Som jeg har opfattet det (så må LaMotta jo rette mig, hvis han er uenig i hvad jeg siger :) ), så er LaMotta´s og mine råd bygget op omkring 2 helt forskellige præmisser og derfor er rådene også helt forskellige.

    LaMotta vil gøre dig sværere at flytte ved primært at gøre dig større, tungere og mere muskuløs

    Jeg vil gøre dig sværere at flytte ved primært at styrke din core, så du ikke så nemt mister balancen og bliver nød til at tage det ufrivillige skridt, selvom du bliver skubbet.

    EDIT: Og så kan jeg se at jeg egentlig ikke rigtigt kommenterer på noget med det indlæg - Men bare fordi vi har 2 forskellige "træningsstile", så udelukker de ikke hinanden. Så du kan sagtens lave coretræning og basisøvelser på samme tur i træningscenteret - Det kan også sagtens være at det er det rigtige for dig.

  5. Til at lave træningsprogrammer er der folk, som er betydeligt bedre herinde end mig, så det vil jeg lade dem om :)

    Men hvis du ikke har styrketrænet før, så vil et "full-body"-program 2-3 gange om ugen kunne gøre en del for dig - Så du kommer hele kroppen rundt. Den tværgående mavemuskel er bare en muskel, som du muligvis skal fokusere en smule på ekstra på.

    Det er lidt svært at tælle sæt og reps på vippebrættet. Jeg synes selv at jeg bliver mere irriteret, når jeg "fejler", end direkte træt af at arbejde på det, men det giver rimelig godt :)

    Hvis du skal have lavet et "full-body"-program, så kunne det være en ide at få dips og kropshævninger (og muligvis andre øvelser, hvor du "hænger frit") med - når du "hænger frit" så er det den tværliggende mavemuskel, som stabiliserer kroppen.

    Alternativ, så kan du lave mange øvelser, hvor du normalt ville ligge på gulvet, på en fitnessbold

  6. Lige umiddelbart, så tænker jeg at du skal i gang med noget "core"-træning

    Så noget mavetræning - både lige, skrå og især tværliggende mavemuskler - og så noget rygtræning til at holde symmetrien

    For at træne den tværliggende mavemuskel, så kan du stille dig på et "vippebræt" (ved ikke lige om det hedder det rigtigt) og øve dig i at holde balancen, mens du laver forskellige småøvelser

  7. Hej

    Du kan SAGTENS begynde at styrke- og løbetræne inden du er kommet ned på dit vægtmål (virker ikke lige umiddelbart til at du gør nogen af delene?)

    Der er faktisk flere fordele ved det:

    - Du vil tabe dig hurtigere ved at dyrke motion samtidigt. Vægttab afhænger af dit kalorieregnskab og ved at dyrke motion, så øger du din forbrænding og gør derved forskellen mellem indtag og forbrænding større.

    - Træning ved siden af vægttabet vil gøre at det bliver sværere for dig at tage på igen, når "svære perioder" kommer, da den muskelmasse, som du har opbygget, kommer til at forbrænde kalorier, selvom du ikke laver noget, i modsætning til fedt.

    Og så lige noget andet - Hvorfor ikke tage nogle billeder i spejlet af dig selv i stedet for at måle cm og vægt og sådan noget?

    Jeg har selv fundet god motivation i det under mit vægttab fordi det giver mulighed for at sammenligne hvordan man så ud før med hvordan man ser ud nu, og det er vel langt hen ad vejen det, som det kommer an på for dig? (eller har jeg totalt misforstået? :D)

    Hilsen Morten