Majbritt

Medlemmer
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Majbritt

  1. :4thumbup: Tak for nogle super svar og Quantanamo, meget imponeret og taknemmelig for din fyldestgørende forklaring.

    Ja jeg blev vist ikke klogere, blev mere bekræftet i nogle ting jeg godt ved i forvejen. Jeg ville bare ønske at det var lidt mere simpelt og jeg kunne springe over hvor gærdet er lavest. Jeg må erkende at regnestykkket ikke er så nemt, hvilket ikke gør mig mindre forvirret :blink::bigsmile: .

  2. Jeg ved det er et emne som er en skrue uden ende... men i disse tider, hvor alting skal gå stærkt vælger jeg den nemme løsning og spør' jer kloge MOL'er til råds :innocent:

    Jeg er klar over at muskelvækst afhænger af tusinde ting, som træningsmængde, intensitet, restitution, kost etc..

    Jeg træner primært selv for at reducere fedt og få styrke. Jeg er blevet anbefalet at køre 5x5 i øvelser som bænkpres, squat, dødløft osv. Hvad nu hvis jeg ville træne hypertrofi skal jeg så tage flere reps??? :blink:

    Jeg mangler noget litteratur på, hvorfor 5x5. Kan man ikke opbygge masse ved at træne tungt? Jeg er lidt forvirret da der er så mange svar på dette.

    Vil i hjælpe med at henvise mig til noget litteratur/ links som evt. kan forklare hvorfor vi tager de antal gentagelser vi gør... som sagt hvorfor 5x5 hvorfor ikke 3x8. hvorfor superset eller pyramidetræning. Håber i forstår mit spørgsmål :hehe:

  3. SØNDAGS TRÆNING 19/02-06 I Fitnessdk.

    Opdatering fra i går... jeg gik død inden jeg fik skrevet log..

    Vægt-status: I alt = -1,5kg Uændret.. men vægten svingede lidt nedad men kunne ikke bestemme sig, så ville gøre det nemmere for den i morgen og tog en stram kulhydrat og Cardio dag :devil:

    Crozz Trainer

    1 time - 780 kcal :cooldance:

    Cykel Cardio

    30 time - 200 kcal

    Udover det.. ca. 10 km på min egen skrammelkasse af en cykel :tongue:

    Ps. Jeg har haft nogle rigtig dejlige DOMS efter min brysttræning om fredagen..... Weeeee.. især i mine små triceps, som ikke er vant til at blive høvlet igennem.. Hi hi :blush:

    Pss. (vægten er gået lidt mere ned efter denne cardio dag) Men mere om det senere, efter træningen.. :wink:

    Ja kan kun sige jeg er imponeret over din ihærdighed i de kredsløbsmaskiner....1 time på cross traineren waauu :4thumbup:

  4. Hejsa

    Ja det har været lidt sløjt med at få opdateret på loggen de sidste dage :blush: . Men jeg er stadig i gang :bigsmile:

    Glut med. kabel,: er glut. medius jeg træner med en rem om anklen og så trækker jeg benet skråt bagud. Jeg mangler noget stabilitet fra hoften, så jeg kan styre mine hypermobile knæ. :crazy: De drejer for meget indad, så ved at træne glut med. for jeg mere udadrotation omkring mine knæ... kort fortalt...

    Tja kosten kører ok, men stadig for meget af det søde :4mewantfood:

    din træning ser jo fremragende ud som altid :wink:

  5. Umiddelbart nej.

    Arvæv er som ordet antyder ikke noget der foregår i en enkeltstående celle, men derimod en stor samling af celler. Det man normalt betegner som arvæv dannes af en helt anden type celler end muskelceller (myofibroblaster), det sker typisk i forbindelse med beskadigelse af læderhuden (dermis) eller iltfrarøvelse af vævet (iskæmi), man snakker om et egentligt ar fordi det nydannede væv aldrig helt bliver identisk til det gamle, der vokser heller ikke kirtler eller hårfollikler ind i arvæv.

    Beskadigelse af muskelceller (myocytter) giver derimod ikke anledning til ardannelse. Reperationsprocessen foregår i den enkelte celle og er ikke relateret til bindevævsdannende celler. Mikrooverrivningerne i den enkelte muskecelle er helt normale (også hos folk der ikke styrketræner) og giver som artiklen også skriver, anledning til vækst.

    Tak for det... så blev jeg det klogere og nu jeg læser det, lyder det bekendt fra studiet :smile: dovnskaben længe leve

  6. Mikro-overrivninger

    Efter et hårdt træningspas vil der være en lettere ødelæggelse er den enkelte muskelcelle - såkaldte mikrooverrivninger. I det efterfølgende "reperationsarbejde" bliver der udløst en masse signalstoffer som giver anledning til vækst.

    Træning: Tunge vægte, excentriske belastninger, udmattelse af musklen

    Citat fra artikel her på mol

    mit spørgsmål er om der dannes arvæv ved restitution af muskelfibrene? er der en som kan henvise til litt. om emnet?

  7. :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood:

    Dagens kost:

    Protein 35%, Kulhydrat 51%, Fedt 14%

    Kcal 1780

    ikke helt nok fedt :nonono:

    :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood:

    eey hvor er du go, :4thumbup:

  8. *griner* det bliver til lidt træning, men det er jo det rene vand ved siden af din :tongue:

    Ja det er ikke så ringe at bo på djævleøen og være Amagerkælling :slut: , selvom jeg egentlig er jyde med stort J, men nu rykker du jo også snart selv herover af!

    Jeg var i byen med tre polititøser i weekenden, Alt respekt for dem. :worship: Du skal nok blive én af de seje tøser. Den ene har trænet til miss fitness, de skal have nogle super trænere i politiet...

    ja jeg fortsætter bare med at lure din log :superman:

  9. hejsa

    bare kør på med Mckenzie øvelserne og stabiliteten. Mckenzie er jo mest bevægelighedstræning og mekaniske bevægeøvelser.

    Husk at siddende øvelser også kan provokere til fleksion, men det ved du vel :bigsmile: er selv mckenzie uddannet så spør endelig hvis du blir i tvivl om noget :wink:

    go bedring

  10. Arhh sorry jeg misforstod... men presset skal lige på hælen som MaxP vist nok nævner... du skal føle du presset vægten tilbage og op i en og sammen bevægelser istedet for bare op

    Med vægten lagt på den forreste del af foden kunne du komme til at goodmorne vægten op for ikke at få overbalance og det er noget skidt

    ja så er vi enige... men når der så bliver skrevet tidligere i loggen, af MaxP tror jeg, at det kan være en fordel at lægge noget under hælen, så kommer vægten da netop frem på forfoden :rudolph: øh lidt forvirret. eller "faciliterer presset fra noget under hælen til, at vi netop lægger presset der?

    Fik du den :nissecool:

  11. Selvfølgelig kan man omdanne fedtvæv. Hvorfor skulle kroppen ellers omdanne overskudsenergi til fedt? :smile: Men vi er enige i, at fedt aldrig kan blive til muskelvæv.

    Hr. K

    ja vi er enige sorry :blush: skal nok lige tænke to gange inden jeg skriver næste gang... :blink:

  12. Jeg lægger heller ikke noget under foden men kører squat med vægten lagt på hælene og prøver at få stor bevægelighed over hoften :innocent: ,( træner ikke så tungt), men hvad skal forskellen være hvor vi lægger belastningen?

  13. Kan man få bedre balance ved at stå halvt på en skive/bræt og halvt på gulvet? Jeg kan sagtens følge argumentet med at du opnår cirka samme hældning på foden som i en SL-sko, men de er da ekstremt meget mere stabile end den anden løsning

    Jeg troede egentlig altid at skiven under hælen var et udtryk for ringe teknik, for strammer haser eller bare misinformation. :wink:

    Hvad er argumenterne for hvorvidt vægten skal være på hælen eller ej, Er det et spørgsmål om hvor den går i? :blush:

    Jeg vil umiddelbart sige vægten tilbage på hælen, med noget under forfoden, så jeg kan lægge vægten længere bagud? :rudolph: prøver bare at blive klogere :xmas:

  14. :bowdown: Respekt. og tak for din hilsen i min nye log..

    Ja jeg ved ikke hvordan i gør det og holder pinen, jeg tror selv jeg er verdens dårligste løber :rudolph: . Er begyndt at løbe lidt på løbebånd men tre - fem km så er jeg gået kold :blush: Har lidt problemer med knæ osv. så alverdens undskyldninger...

    Men tager hatten af for dig :newyear: ... hørte et foredrag med ham Jesper Olsen som løb jorden rundt det er for vildt, 26.000 km tror jeg det var :w00t: