Viborgbonde

Medlemmer
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Viborgbonde

  1. Hej folkens!

    Jeg kunne godt tænke mig at udbyde min hjælp til dig! Jeg synes det kunne være spændende og udfordrende at prøve at hjælpe dig med at komme længere frem med din sportsgren! Om dit mål er at blive en bedre løber, tabe dig, få en flottere krop i styrketræning eller begynde med triathlon, så kan jeg muligvis hjælpe! Derfor tilbyder jeg at hjælpe dig med at strukturere din træning! Det er mig ligemeget om du er gavet indenfor sport eller helt ny eller om dit mål er marathon eller løbe 5 km!

    Min baggrund er, at jeg har dyrket triathlon i snart 4 år. Før det cyklede og løb jeg meget. Så jeg kan hjælpe indenfor triathlon (svøm,cykling,løb), løb rent, cykling rent og styrketræning. Derudover har jeg læst utallige af bøger om træning og kost, så jeg ved rigtig meget om det. Jeg har før lavet lidt programmer for folk, og har kun fået positiv feedback.

    Jeg er 19 år gammel, og en af de mere seriøse triathleter herhjemme og har bl.a. været Danmarks mester i cross duathlon og blev i år nr. 3 til Silkeborg 1/4 IM i tiden 2 timer 06 minutter kun overgået af to af Danmarks bedste athleter!

    Men kunne du evt. være interesseret i at få lidt hjælp eller har spørgsmål, så send endelig en PB

    MVH
    - Bonde

  2. Jeg har aldrig svømmet i klub. Jeg svømmede hver søndag i 1 time med lidt træner fra jeg var 5 til jeg var 11. Så jeg har svømmet hele livet, stort set.

    Jeg har et rimlig godt svømmeniveau. Jeg har fået at vide af mange, at jeg har en rigtig rigtig god teknik. Gode lange tag og ligger ret og stille i vandet. Jeg er gået fra 28 tag pr bane (25 meter) i Januar ned på 19 tag nu.

    Jeg svømmede idag en 400 meter test på 6.10 så det eneste jeg mangler er fart!!

  3. Hej.

    Jeg søger en elite svømmer/en der svømmer på højt niveau, eller har gjort det. Jeg har brug for noget hjælp med min svømmetræning. Jeg skal om et par måneder til udtagelse til udviklingsholdet indenfor triathlon. Her er der nogle krav man skal opnå for at komme på. Et af kravene er, at man skal kunne svømme 800 meter på under 10 minutter.

    Derfor har jeg brug for hjælp med mit træningsprogram. Hvordan skal jeg træne? hvordan bliver jeg hurtigere?

    Til dem der har nogle gode råd eller som vil hjælpe mig med min træning, så kan i sende mig en mail på [email protected]

    Håber virkelig i vil hjælpe...

    Mvh.

    Bonde

  4. Spis du endelig alle de nødder du vil!

    Nødder er så smarte, at de rykker rundt på det usunde fedt. Jeg vil næsten sige, at du ikke kan spise for mange af dem! så drop IKKE nødderne... Udover det, smager de jo pis hamrende godt!!

  5. Godaften.

    Jeg så i aften et interviuw med Mikkel Kessler i Go' aften Danmark. Her snakkede han lidt om hvordan hans forhold til usund mad, slik og sodavand er. Udover det, snakkede han lidt om hvad han ellers selv spiste. Her lagde jeg mærke til, at han selv undgår kartoffler, ris, rugbrød osv. for ikke at få for mange kulhydrater. Han spiser i stedet mange proteiner. jeg har hørt flere professionelle sige dette.

    Spørgsmål: Hvad spiser de til f.eks. middag hvis de ikke spiser rugbrød? Jeg får selv 2 rugbrødder til midag og en til eftermiddag. Og til aftensmaden kan jeg da slet ikke undvære kartoffler, ris, paste osv. så ville jeg da være tømt for energi? eller hvad?

    Hvad gør i?

  6. Hej Mathias-the-cool.

    "Hvordan får jeg en ordentlig nattesøvn dagen før?"

    Tja, sørg for at have det hele klart til næste dag, også bare hop tidligt i køjen. Du kan evt. lægge en dyne eller noget under benene, så de er hævet. Det får jeg friske ben af (så jeg sover med benene oppe hver aften)

    "Er der nogen som har nogle råd til det, og i det hele taget til, hvordan man bedst forbereder sig, udover det fysiske?"

    Hmmm, jeg har nogle ja. Men nu ved jeg ikke om du bare vil gennemfører marathonet eller om du vil vinde. En ting du kunne gøre er at skrive mellemtider ned på din hånd. Hvis du nu ved at du skal løbe marathonet på 3 timer, så skriv den tid som du skal have efter 5,10,15,21 og 33 km ned på din hånd, så kan du se om du holder tempoet. Det er smart ;-)

    Ellers så tænk positivt. Tænk at det bliver en stor oplevelse, og det er noget du har set frem til i flere måneder.

    Du må endelig ikke begynde at tvivle på din form når du ser de andre, det går du simpelthen psykisk ned på! tænk hellere at du ser skarpere ud!

    "Mad op til løbet"

    3 dage før løbet skal du begynde at spise mere til aftensmad. Specielt flere proteiner og kulhydrater. 2 dage før endnu flere kulhydrater og aftenen før skal der bare noget indenbords! Til de store marathons ude i verden er der jo "pasta-party" aftenen før løbet. Gode ting at spise er f.eks. Riis med kylling og salat, det er rigtig godt! sammentidig skal du også have nok at drikke. Husk det.

    "På dagen"

    Spis en ordentlig potion morgenmad! gerne havregryn. Jeg spiser havregryn med æble- og banan stykker hver morgen. Dertil tager jeg en håndfuld mandler og hasselnødder. Det er det bedste du overhovedet kan spise til morgenmad! ikke kun på løbsdagen, men hver dag.

    Spis 3 timer før løbet. Så kan du nemlig nå at få skidt det værste ud igen ;-)

    Held og lykke med løbet.

    Har du nogle mere specifikke spørgsmål, så spørg

    Mvh.

    Bonde

  7. Hej bfc5ic6.

    Jeg vil umiddeltbart mene, at det sagtens kan lade sig gøre. Nu ved jeg ikke hvor hårdt Grossfit er for din krop. Men hvis du bare føler at du er klar til hvert træningspas, så er der ikke noget problem i det. Det eneste du skal huske er at få noget at spise indenfor 30 min efter træning. Det kunne være en æggemad, laksemad, rejemad, tunmad osv. Altså mad med mange proteiner i.

    Når du træner så meget styrketræning som du gør, så vil jeg faktisk anbefale dig at tage en proteindrik lige efter træning. Proteindrikker gør at din krop beynder at restituerer lige når du drikker den, ergo, du bliver hurtigere frisk til næste træningspas.

    ville det være for meget at træne evt crossfit i ca 20-30min, mandag onsdag fredag og søndag, og så løbe og svømme tirsdag og lørdag ?

    Nej det vil du godt kunne klarer. Igen lyt til din krop. Faktisk har undersøgelser vist, at svømning er en rigtig rigtig god restitution for din krop.

    Men husk at hvis du træner 2 gange dagligt, så spis senest 30 min efter træning!

    MVh.

    Bonde

  8. Hej igen.

    ErikaMaria: Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg ret ligeglad med hvad din 16-årige fætter har formået. MANGE undersøgelser har vist, at det er rigtig rigtig usundt at løbe et marathon. Når han samtidig kun er 15 år, og hans krop er under en kæmpe forandring, vil risikoen for kroniske skader være ALT for stor. Han vil heller ikke have nogen fornøjelse med det. Det vil være alt for hårdt for ham, med den løbeerfaring han har. Jeg er også ret sikker på, at hvis du spørger din fætter om det var en god oplevelse, vil han nok svarer nej.

    Tilbage til undersøgelsen: Der var en gruppe rigtig veltrænede mænd, som skulle løbe et marathon. Man satte alle mulige instrumenter på dem, og målte nogle ting før og efter løbet. En af de ting testen viste var, at det tog deres hjerte 6 dage at blive klart igen efter marathonet. Hvis du så sætter en 15-årig til det. Vil det jo tage uger, før han er 100% klar igen.

    Igen: EN 15-ÅRIG LØBER IKKE MARATHON!

  9. Hej "carying motivation"

    For det første vil jeg slå en ting fast. EN 15-ÅRIG SKAL IKKE LØBE MARATHON! SLUT...

    Sådan er det bare... din krop er i så stor udvikling, at den ikke vil kunne følge med.

    For det andet er din løbeerfaring tydeligvis overhovedet ikke stor nok. At du kun løber 5 - 10 km af gangen, så vil det tage dig 1 år til halvanden at træne dig op. Men du skal ikke engang prøve.

    Til de fleste marathoner er der også en aldersgrænse på 18 år. Hvilket jeg tror der er til Copenhagen marathon.

    Så mit svar er; NEJ! prøv igen når du er 18 - 20 år.

    Men hvorfor ikke melde dig til 5 eller 10 km også give den fuld gas? husk på at man som ung er hurtig, og du vil sikkert kunne fyrer en fornuftig tid af! Jeg er selv 17 år og triathlet. Jeg løber 4 gange om ugen, og jeg har slet ikke skimtet tanken at løbe et marathon endnu. Jeg har gennemført et ½marathon på 1 time og 24 min (hvilket er ret hurtigt) og det tog mig ½ år med fokuseret træning (5 gange om ugen)

    Så mit råd til dig er; Træn hurtighed og meld dig til de korte løb. Det er også meget sjovere :P

    Mvh

    Bonde

  10. Hej Anonym.

    For at du bliver mere eksplusiv, altså hurtigere, skal du træne intervalløb.

    Du kan f.eks. 2 ganeg om ungen. f.eks. Mandag og fredag løbe noget interval. Hvor god er du til at løbe? kan du løbe 5 -6 km uden problemer? Hvis du kan det, så kan du evt. løbe 2 km opvarmning - 10*100 meter på fuld gas med 15 sekudners pause og igen 2 km nedkøling.

    Måden du bliver hurtigere på er altså at løbe korte intervaller for fuld knald. Men husk altid at varme op

    Eksempler til hurtighedsøvelser:

    For at blive hurtigere på de lidt længere sprintture:

    8-10*100 meter

    4-6*200 meter

    For at blive hurtig på de første meter:

    10*50 meter for FULDE gardiner.

    10 - 12* 75 meter for fuld gas

    osv. du kan selv lave nogle.

    Du kan også på dine løbeture lave noget fartleg. Fartleg er hvor du løber normal, også lige pludselig udser dig et mål og sprinter derover. f.eks. du ser en bænk 100 meter længere fremme og sprinter op til den. Det må ikke være planlagt hvornår du sprinter, og pauserne skal varierer (nogle gange lange pauser, andre gange korte)

    Håber du kan bruge det.

    Mvh.

    Bonde

  11. Hej løbere.

    Jeg har et spørgsmål angående proteinpulver og restitution, som jeg håber i kan hjælpe mig med at besvare. Jeg er triathlet og træner ugentligt mellem 8 og 12 timer. Af de timer er en stor del af dem med en høj intensitet.

    Jeg har altid hørt, at hvis man kan dække sit protein indhold ind i rigtig mad, så er det klart det bedste man kan gøre. Det har jeg også gjort indtil nu, og det er gået fint. Men nu begynder konkurrencerne for alvor at banke på, så jeg tænkte, og det ikke ville være en god ide og købe noget proteinpulver (med 30-40%protein og resten kulhydrat) til at drikke lige efter konkurrencen/det hårde træningspas, så jeg kan blive hurtigere klar igen?

    Nu tænker i sikkert; "hvis det er gået godt med at dække dit protein forbrug ind i rigtig mad, hvorfor så skifte?" simpelthen fordi jeg vil have restitutionen nået hurtigere igang, og fordi jeg ikke altid kan have en æggemad/tunmad/laksemad med til konkurrence. Jeg har nogle weekender med 2 konkurrencer, så der vil jeg gerne hurtigt igang med restitutionen.

    Hvad er jeres holdning angående proteinpulver?

    Er der nogle af jer der bruger det?

    Håber i kan hjælpe

    Mvh.

    Bonde

  12. Hej løbere.

    Jeg er triathlet, og har mit første stævne d. 29 Maj.

    Her til sidst, vil jeg gerne gøre min 10 km endnu hurtigere end den er nu, så derfor ville jeg bede om lidt hjælp til min træningsplan.

    Min træning de sidste par uger:

    Uge: 12

    Mandag: 6 km med 8*100 meter intervaller

    Torsdag: 3 km opvarm - 2*2000 meter AT (7.30 pr. 2000 meter) 3 km nedkøling

    Lørdag: 10 km med 4.35 i snit

    Uge: 13

    Mandag: 3 km opvarm - 4*800 meter bakkeinterval (med 4 min pr km) 3 km nedkøling

    Torsdag: 2,5 km opvarm - 6*500 meter med (3.30 pr km) - 2 km nedkøl

    Lørdag: bliver 10 km med. 4.35 i snit

    Hvordan synes i det program ser ud?`skal jeg bare fortsætte? skal jeg have nogle længere AT løb? f.eks. 5 km at med 4 pr km? eller hurtigere? skal jeg have flere korte og hurtigere intervaller? Jeg vil meget gerne under 36 minutter på en 10 km

    Jeg håber i kan hjælpe...

  13. som jeg siger til alle der spørger mig om dette spørgsmål. "Så længe budgettet er under 15.000, så søg brugt!" Du kan sparer SÅ MANGE penge ved at søge brugt. Et hurtigt kig på Dba.dk og jeg har allerede set cykler som fra ny kostede omkring 35.000 og kun har kørt en sæson. Den kan du få for 16.000. Det er så mange penge og sparer! Der er nogle cykler som kun har kørt 200 - 800 km ergo, du kan ikke se de har været brugt.

    Mit råd: Søg brugt!

  14. Jeg kan kun anbefale dig at købe en Giro Monza!! Den koster 850 kr. og har fået lige så gode bedømmelser som cykelhjelme til omkring 1400 kr.! Jeg har lige selv købt en, og de har en vidunderlig pasform samtidig med, at de er rigtig flotte!!

    Så køb du dig en Giro Monza!

  15. du kan roligt melde dig til både marathon og cykelløb. For det første burde din krop være klar igen efter en uges tid. For det andet er det jo ikke de samme muskler du bruger. For det tredje er 125 km jo ikke så langt. Så meld du dig endelig til dem begge!

  16. Nejnejnej, her er jeg lidt uenig med nogle af jer.

    Mille; Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og her skal du ikke sparer på havregrynene! Hvis du ikke får nok til morgenmad, føler du dig sulten resten af dagen ergo du spiser mere... Spis en ordentlig potion havregryn om morgenen med frugt i (æble, banan, pærer osv) og kom heri en håndfuld nødder (mandler, valnødder, hasselnødder osv) Nødderne er gode, fordi de omrukere på fedtet.

    Så mit råd til dig er; skrot op hvor mange kulhydrater der er i havregryn og tag en ordentlig potion!

  17. Hej

    Jeg er igang med at planlægge mit skema for de næste par uger. Nu er jeg så lige faldet over et "problem" som jeg længe har søgt svar på, dog uden held. Derfor opretter jeg lige en tråd.

    Jeg træner olympisk distance. Svøm: 1500 cykling: 40 og løb: 10

    Jeg skal have nogle træningspas, hvor jeg træner skiftet fra cykling til løb. jeg har i år lavet 3 af disse skift, hvor jeg har startet med at cykle mellem 30 og 40 km og derefter løbet 3 - 4 km lige på "AT" grænsen (konkurrencetempo) og herefter 3 km let løb. samlet 7 km.

    mit spørgsmål er så bare, om det er den rigtige måde at vænne sig til skiftet fra cykling til løb? hvad gør i? Jeg har hørt at det er en god ide at løbe de første par km. i konkurrence tempo

    Mvh.

    Bonde

  18. Hvor mange gange om ugen er du i vandet?

    For du skal nok til at have nogle flere km ind på kontoen.

    Hvis du har mod på det kan jeg sagtens give dig et par programmer. Har selv en tri hold med flere Ironman atleter på, hvoraf 2 var på Hawaii i 2010.

    Et lille råd er, at arbejde mere med teknik fokus og deciderede teknik øvelser til at fremme specifikke ting i din svømning. Et andet godt råd er at droppe ALLE hjælpemidler med mindre det er for at træne specifikke ting i din svømning.

    Hej Johnas.

    Jeg kunne super godt tænke mig lidt hjælp. Som nævnt tidligere, så er det ikke fordi jeg svømmer dårligt eller noget. Jeg er bare så meget konkurrencemenneske, at jeg ALTID kan se forbedringer! derfor ville det da være lækkert med noget hjælp.

    Kan jeg evt. få din mail, så kan vi snakke lidt derover? det er lidt nemmere end det her.

    Mvh.

    Bonde

  19. Hej.

    Jeg er triathlet og jeg har nogle store mål i år. Derfor skal jeg virkelig have fart i svømningen. Derfor søger jeg nogle gode råd af jer. Jeg ved, at der er nogle tidligere elitesvømmere herinde, som jeg håber vil komme med nogle inputs.

    Jeg har en række mål henover året. Til det vigtigste stævne skal jeg svømme 1500 meter. Derfor er det ud fra det min træning skal tilrettelægges. Jeg har svømmetræner på, men jeg kunne stadig godt bruge nogle råd af jer! Jeg har virkelig udviklet mig denne vinter, og jeg er en ganske habil svømmer. Jeg svømmer 400 meter på 6.20 og sidst jeg svømme 1000 meter blev det gjort på 18 min unden at give den fuld hammer.

    Et typisk træningspas indenfor de sidste 2 måneder har set sådan her ud:

    - 500 meter opvarmning.

    - 6*50 meter på 55 (dvs. at jeg har 55 sekunder til at svømme de 50 meter, hvis jeg gør det på 45 har jeg 10 sekudners pause)

    - 100 fri

    - 2*100 meter på 2 min

    - 100 meter fri

    - 4*50 meter på 50 sekunder

    Teknik:

    - 400 meter med pull-bouy.

    hvad synes i om en sådan træning? i dette skema får jeg jo en masse fart i armene, men hvis i skulle komme med et par træningpas, hvordan skulle de så se ud? skal jeg have nogle flere lange intervaller a f.eks. 3*200 meter? eller 2*300 meter?

    Mvh.

    Bonde