Tumling

Medlemmer
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tumling

  1. Crawdaddy, jeg er enig med dig må langt det meste du skriver. Jeg tror da bestemt også at dopingmisbrug findes i de lande vi konkurrerer med, nøjagtig ligesom det gør herhjemme. Mere blåøjet er jeg heller ikke. Men lige præcis derfor, mener jeg at man ikke kan bruge det som en undskyldning for at vi er ringere end de andre. Men du har bestemt en pointe i at der nok er lande som er milevidt foran Danmark mht. hvordan man snyder dopingkontrollen.

    Nu er jeg dog lidt i tvivl om hvem det er du henviser til, som værende dem der laver meget bedre resultater til træning end de gør til stævner. Det er der ingen af dem jeg kender der gør. Jeg ved ikke hvor mange større styrkeløftstævner du har deltaget i, men når det handler om max styrke i et splitsekund, så betyder nerver m.v. efter min mening faktisk en hel del. Og lad mig lige igen gøre opmærksom på "hjemmebane"-fordelen. Den skal man ikke se imellem fingre med. Har du prøvet forskellen i at max'e i f.eks. dødløft på en dag hvor du er omgivet af dine venner der hepper på dig, og så en dag hvor du er stort set alene i centret, så tror jeg du ved hvad jeg mener.

    Med hensyn til Benedikt, så kender jeg ham ikke personligt, eftersom jeg havde stoppet min styrkeløftkarriere før han begyndte at træne. :wink: Jeg ved ikke hvem det siger mest om, ham eller mig.

    :blush:

  2. Enig med Klaus om at det er en interessandt diskussion, derfor tager jeg den lige op igen. :smile:

    Jeg er faktisk forundret over, at ingen endnu, så vidt jeg har set, har nævnt janteloven som en årsag til at "eliten" i Danmark ikke er bedre end den er.

  3. Det er muligt du har ret omkring islændingerne. Personligt har jeg meget svært ved at følge den tankegang, at man ikke lader sig teste for at få sin verdensrekord registreret.

    Det tæller vel også en smule at ligge som nr. 2 og 4 på IPF's officielle rangliste :wink:

    IPF rangliste 2005 +125

    Iøvrigt regner jeg da også med at Audunn skal til VM igen i år. Det var i hvertfald hans plan da jeg snakkede med ham for et par måneder siden.

  4. Jeg har skam ingen baggrund indenfor doping, men fortæl mig stadig lige hvordan man kan sige hvor meget Doping hjælper på dine resultater??

    Og igen hvis Poliquin taler af erfaring, jamen så har jeg jo også ret i mine udtalelser om at Atleter på topplan ER dopet,

    Nu er det jo ikke mig der kommer med påstande om hvor meget eller lidt doping hjælper på resultaterne, men dig. Jeg konstaterer bare at jeg tror mere på en fyr som Poliquin end på dig og dine teorier.

  5. Hvordan kan man sige hvor meget Doping det gir? Det er vel FULDstændig individuelt, og helt afhængig af hvad dutar, hvor meget du tar, og hvor lang tid du tar

    Jeg tror Charles Poliquin taler af erfaring fra rigtig mange års arbejde med masser af topatleter. Hvad er din baggrund?

  6. hehe ja det er jo lige 100 kg ekstra på totallen, men umiddelbart synes jeg 10 % er sat for lavt, der er nok ikke nogen beviser for hvor meget det "gir"

    No offence, LP, men jeg vælger alligevel at stole mere på Poliquins udtalelser end dine. :smile:

    Hvad i alverden baserer du dine udtalelser på?

  7. Jeg synes det er sørgeligt at man så hurtigt kaster skylden på at "de andre" er dopede.

    Den meget anerkendte træner Charles Poliquin har i en artikel udtalt at doping på eliteplan maximalt kan give et ekstra afkast på 10%, MAXIMALT. Oftest vil forskellen være meget mindre end man egentlig tror.

    Jeg ser ingen danskere lave 1000kg i de to tunge klasser. Eller 900kg fra 110 ned til 90kg klassen.

    Man begrænser kun sig selv ved at retfærdiggøre sine egne resultater med at "de andre" er dopede.

    Nu er 10% jo også ret meget når vi er oppe omkring en total på 1000 kg... :wink:

    Ellers er jeg helt enig med dig.

  8. Blev Jarmo ikke knaldet? Blev Tallquist ikke knaldet??? Blev ham den tyrkiske OL guldvinder i vægtløftning ikke knaldet for et par måneder siden?? erik rasmussen nuppede en 3 plads efter det viste sig at ham der blev nr 3 var dopet

    Lad os nu ikke være naive

    Nu består verdenseliten jo ikke af Tallqvist og Jarmo, så lad os heller ikke generelisere i vildelse.

    Jeg tvivler slet ikke på at der er et problem, men det er for nemt udelukende at udråbe doping hos konkurrenterne til årsdagen til dårlige danske resultater internationalt. Jeg har da også selv undret mig meget over især de meget unge løftere fra nogle bestemte lande, som laver nogle sindssyge resultater nede i juniorrækkerne, så jeg er ikke udelukkende uenig med dig i din betragtning. Det er mere den grove generalisering du kommer med, jeg kommenterer.

  9. Du har selvfølglig en pointe der, men for enhver atlet der har niveauet til det må målet vel være at komme ud og konkurrer med de bedste i verden.

    Hvorfor? Prøv at se en lille smule objektivt på sagen med udgangspunkt i det jeg skriver. Hvis du kan konkurrere på hjemmebane med de bedste i verden og under forhold som er helt i top på alle måder, hvorfor så rejse ud for noget der kun er halvt så godt? Som Mads-Swim også er inde på, er tilgangen til eliteidræt en helt anden end vi er vant til herhjemme, så for at forstå det, skal man nok have oplevet det.

    Jeg ved godt, at der af og til konkurrer islændinge til de internationale stævner, men oftest er der ingen med. Det er såmænd ikke det, at der ikke foretages test til stævnerne der vækker min mistanke. Men jeg finder det meget underligt, at der ikke foretages test når der løftes rekorder. De kunne jo eventuelt betales af atleten selv. De fleste ville nok være villige til at smide et par tusinde kroner for at få gjordt sin verdenrekord officiel.

    Igen, nej! Ikke nødvendigvis. Jeg forstår at du som dansker må have det sådan, eftersom der herhjemme er stor forskel på en dansk rekord og en verdensrekord i styrkeløft. Men sæt dig nu ind i situationen (hvis du kan), hvor resultaterne var lige så gode herhjemme, som i udlandet, og konkurrencen er mindst lige så hård. Hvis der er lige så stor respekt at hente, ved at være indehaver af en islandsk rekord som af en verdens rekord, hvorfor så rejse ud... Island ER et smørhul når det handler om styrkesport, og det tiltrækker eliten. Hvorfor tror du at der kommer topatleter fra især USA og Skandinavien for at deltage som gæster i de islandske konkurrencer? Det er vel lidt af det samme som bl.a. basketball og amerikansk fodbold i USA. Jeg tror der er mindst lige så stor opmærksomhed omkring de amerikanske mesterskaber som omkring verdens mesterskaberne, hvis du er amerikaner. Sådan er det også i Island, når det handler om styrkesport.

    Som et andet eksempel kan jeg fortælle dig, at i det træningscenter i Reykjavik, hvor mange af styrke atleterne træner, hænger der et stort ark på væggen med de islandske rekorder og resultatlister fra de islandske mesterskaber og turneringer, i alt hvad de kan finde på at konkurrere i af styrkesport (styrkeløft, stærkmand, highlandgames m.m.). Hvis du leder godt i bunken af papirer i mapperne i reolen, vil du sikker også kunne finde resultatlister fra IPF stævner og rekordlister fra ditto, men de er ikke så interessandte. Der vises også uddrag fra deres egne styrkeløft og stærkmandskonkurrencer i fjernsynet i den bedste sendetid, imens det kun vil blive nævnt i tv-sporten, hvis en islænding har placeret sig i top 3 til et styrkeløft VM. Sådan er situationen. Nårh ja, og så ved jeg ikke om du for nyligt har tjekket billetpriserne på en flyrejse fra Island...

    Jeg tror at en væsentlig grund til at danskerne klarer sig så dårligt internationalt i styrkeløft er, at de bruger undskyldningen om at alle de andre er dopede, for selv at slippe for at yde den indsats som vitterligt skal til for at nå toppen... Det, og så vores lade holdning til eliten generelt.

  10. En kortvarig licens er ikke muligt, da den vil sætte dopingbekæmpelsen ud af spil.

    Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de islandske løftere har en meget seriøs tilgang til sporten. Men det undrer meget, at der på Island laves løft som er over verdensrekorden, men som ikke bliver godkendt som dette pga den manglende test. En mand som Audunn Jonsson burde jo ikke have problemer i et land med stor interesse for styrkesport med at skaffe sponsorere, der kunne betale hans omkostninger i forbindelse med et EM eller VM. For en mand med hans resultater vil en medalje jo nærmest være sikker.

    Den har jeg jo ligesom allerede svaret på. Hvorfor bruge buler af penge på at rejse ud for at deltage i et EM/VM med 17 tilskuere (ok, en smule overdrevet men, you get my point!), når man kan etablere det samme konkurrencemoment med lokale løftere men med hele familien Island som vildt jublende tilskuere f.eks. i en kæmpe teatersal med musik, lysshow og gæsteløftere fra det meste af verden? Det du må forstå er, at man i Island betragtes som en slags nationalthelt hvis man er stærk, lidt ala vores fodboldlandsholdsspillere herhjemme. Så er det sgu da lidt af et antiklimaks at rejse til f.eks. VM i Vejle, som vel trak færre tilskuere end et fodboldlokalopgør i Hjørring.

    Hvis du nu kigger VM og EM resultatlisterne igennem igen, for de sidste 10 år, vil du også finde Audunn på top 3-4 en del gange, så jeg forstår ikke helt din anklage. Vores fodboldlandshold spiller som regel også bedre på hjemmebane... Der er da også en del af vore egne danske løftere som har løftet mere til f.eks. træning end de gør til de større mesterskaber (ingen navne nævnt), er det fordi de var dopede? Jeg forstår egentlig ikke helt hvor du vil hen med din dopinganklage. Mener du, at fordi der ikke dopingtestes til lokale mesterskaber, så doper folk sig til den store guldmedalje?

  11. Der foretages overhovedet ingen dopingtest i islandsk styrkeløft. Hvis du kigger på deres nationale rekorder vil du finde flere løft som rent faktisk burde være verdensrekorder. Men det er de ikke godkendt som fordi løfterne ikke er blevet testet. Du kan jo eventuelt prøve at kigge på, hvor mange islandske løftere der deltager ved de store IPF-mesterskaber. Der er stort set aldrig nogen med, på trods af de derhjemme laver resultater der vil række til topresultater ved EM og VM.....

    Den bliver jeg lige nødt til at knytte en kommentar til.

    Holdningen til doping i styrkeløfter- og stærkmandskredse i Island er ikke anderledes end den herhjemme. Det er rigtigt at der ikke testes til deres nationale stævner og at der ikke er så mange af deres virkeligt gode løftere der tager ud til de store stævner. Det er der hovedsageligt én grund til, og det er at ALLE udgifter står for ens egen regning. Det islandske forbund har ikke penge til at betale rejse og/eller ophold til de atleter som ønsker at rejse til udlandet og stille op og dermed heller ikke råd til at foretage dopingtests. Og når man nu har tilstrækkelig konkurrence i de nationale konkurrencer, og forrresten også flere tilskuere og bedre faciliteter (og stemning) end ved de større internationale stævner, så er det jo ikke så fristende at rejse ud og stille op.

    Traditionen for stærke mænd og kvinder i Island gør jo at styrkeløft og stærkmandskonkurrencer er noget nær en nationalsport. Derfor bliver talentmassen stor og den hårde konkurrence gør at der bliver trænet hårdt og målrettet rundt omkring i de mange træningscentre. Det er altid fristende at skylde de andre for at være dopede, hvis man ikke selv klarer sig for godt, men jeg synes at i skulle prøve at følge islændinge som f.eks. Audunn Jonsson eller Benedikt i en måneds tid, så skal i se en helt anderledes professionel tilgang til styrkeløft end den i er vant til herhjemme fra.

    Eller god og interessandt tråd forresten.

  12. Camilla: Det lyder som en aftale! Det er slet ikke for tidligt at danskerne får øjnene op for Highland Games og den stemning der omgiver dem. Jeg kan faktisk slet ikke forstå at der ikke er nogen der har afholdt sådan nogle konkurrencer herhjemme endnu, så vidt jeg ved i hvertfald. Vores kultur ligger jo ikke så pokkers langt fra skotternes. Det må vi have lavet om på... viking.gif

    Sindbad: Nu er caber'en jo kun én ud af mange dicipliner og jeg har da set flere dygtige HG atleter på godt under 100 kg. Normalt deler man også atleterne op i grupper, efter erfaring, hvor caber'en er af forskellig størrelse. Der findes jo desuden også en kvinde-klasse. Måske du kan få lov til at stille op i den... :poking::wink:

    Incognito: Jammen, så er det jo bare at komme igang... Tøsepigerne er vilde med stærke mænd i kilt som råwer og kaster med tunge ting. :4thumbup:

  13. Jeg har i længere tid gået og haft lyst til at træne Scottish Highland Games igen, som et supplement til vægttræningen. Jeg er derfor interesseret i at høre om der er nogle af jer herinde, der har kendskab til andre i DK som træner highland games dicipliner, eller har lyst til at prøve? Det kunne jo være hyggeligt at have nogen at træne og måske konkurrere lidt med.

    Hvis interessen er der, kunne det jo være sjovt at prøve at arrangere et Highland Games stævne i Danmark engang i den nærmeste fremtid, evt. næste sommer. Jeg skal jo bare lige have skaffet: En mark, nogle kilte, et øltelt, en pølsevogn, nogle tunge ting at kaste med, en dommer og et sækkepibe-orkester… Hvor svært kan det være…? :raisebrow:

    Nej, seriøst, når man nu har gået og svedt inde i det støvede træningslokale hele vinteren, er det jo fedt at komme ud under åben himmel og prøve sine kræfter af, så hvis der er nogen der har lyst, så drop mig lige en PM eller svar her i tråden. Så kan vi nå at smugtræne lidt inden næste sommer.

    Jeg har i øvrigt nogle gode venner i udlandet som har deltaget i H.G. i mange år, og jeg kunne sikkert få lokket nogen til Danmark til et lille kursus/seminar/træning, hvis det bliver aktuelt.

  14. Squat

    385 Kyneb +125 Thy Cup 2002

    355 /Niels +125 VM Vejle 2003

    325,5 Casper T 100 DM Thisted

    305 Tumling 100 Icelandic Powerlifting Cup 1998

    300 JFK +125 Copenhagen cup 2003

    280 Rix +125 c-dm 2004

    270 Baardi bilder 110 SM 2004

    250 Tbw 100 Copenhagen Cup 2000

    240 anyone 125 SM 2004

    240 KlausJensen 125 JM 2003

    235 Onkel Troels -100 Sjællandsmesterskaber 2004

    220 Baggårdspumaen -110 jm 2004

    220 Squatfather 110 DM 2005

    217,5 Rod 110 Thy Cup 2003

    215 Thomas Jagd +125 JM 2001

    210 L^P 82,5 SM 2004

    205 Henning Friis -100 C-DM 2003

    200 Søren W 82.5 DM 2003

    200 Herkules 82.5 JM 3 Kamp 2003

    180 HIPPO 90 C-DM04

    BÆNK

    302,5 /NIels +125 EM Sofia 2003

    242,5 JFK +125 Åbne holland

    222,5 Kyneb Thy Cup 2002

    220 Rix +125 C-DM 2004

    205 Tumling 100 Icelandic Powerlifting Cup 1998

    180 Casper T 100 NM 2004

    180 Baggårdspumaen -110 jm 2004

    175 anyone 125 SM 2004

    170 Onkel Troels -100 Dm 2004

    170 Squatfather 110 DM 2005

    162,5 L^P 82,5 SM 2004

    160 Søren W 82.5 DM 2003

    160 Thomas Jagd +125 JM 2001

    157,5 KlausJensen 125+ B-DM 2004

    150 Baardi bilder 110 SM 2004

    150 Rod 110 Thy Cup 2003

    140 Herkules 82.5 Thy Cup 2003

    140 Tbw -100 JM 2003

    130 HIPPO 90 C-DM04

    127,5 Henning Friis -100 SM 2003

    DØDLØFT

    355 Kyneb +125 NM 2000

    305 Casper T 100 Thy cup

    295 Tumling 100 Icelandic Powerlifting Cup 1998

    272,5 /Niels +125 VM Vejle 2003

    265 Baardi bilder 110 SM 2004

    265 Onkel Troels -100 Dm 2004

    260 Baggårdspumaen -110 jm 2004

    260 anyone 125 SM 2004

    250 Thomas Jagd +125 JM 2001

    245 Rod 110 Thy Cup 2003

    242,5 L^P 82,5 SM 2004

    240 JFK +125 Copenhagen cup 2000

    235 KlausJensen 125 C-DM 2003

    230 Squatfather 100 JM 2004

    230 Rix C-DM 2004

    225 HIPPO 90 C-DM04

    225 Henning Friis -100 C-DM 2003

    215 Søren W 82.5 DM 2003

    215 Tbw - 100 JM 1999

    200 Herkules 82.5 JM 3 Kamp 2003

    TREKAMP

    960 Kyneb +125 Thy Cup 2002 Wilks 532,896

    920 /Niels +125 VM Vejle 2003

    805 Tumling 100 Icelandic Powerlifting Cup 1998 Wilks: 490,7

    797.5 Casper T 100 Thy cup Wilks 488,549

    735 JFK +125 Copenhagen cup 2003 Wilks 416,598

    730 Rix +125 C-DM 2004

    685 Baardi bilder 110 SM 2004

    675 anyone 125 SM 2004

    660 Onkel Troels -100 Sjællandsmesterskaber 2004

    660 Baggårdspumaen -110 jm 2004

    630 Squatfather 110 DM 2005 Wilks 378,693

    625 Thomas Jagd +125 JM 2001

    615 L^P 82,5 SM 2004

    612,5 Rod 110 Thy Cup 2003

    590 Tbw 100 CC 2000

    575 Søren W 82.5 DM 2003 - Wilks 396,342

    567,5 KlausJensen 125 Thy Cup 2003 Wilks 321

    547,5 Henning Friis -100 C-DM 2003

    537,5 Herkules 82.5 JM 3 Kamp 2003

    535 HIPPO 90 C-DM04 - wilks: 342.1

    Bænkpres stævne

    305 /Niels +125 Ligafinale 2003

    252,5 JFK +125 Jm bænk 2005 Wilks 141,956

    240 Rix +125 DM Bænk 2003

    192.5 Casper T 110 Liga stævne

    187,5 Baggårdspumaen -110 dm bænk 2004

    175 Onkel Troels -100 ER open 2004

    172,5 Squatfater 110 DM Bænk 2005

    160 Søren W 82.5 JM 2003 - Wilks 108,89

    145 Herkules -90 Open Holland 2004

    145 KlausJensen 125+ JM Bænk 2003

    112,5 Henning Friis -90 DM Bænk 2003