maggishness

Medlemmer
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by maggishness

  1. Måske skulle du specificere hvad det er du vil have os til at kommentere på da det er en meget omfattende blog du henviser til :)

    Hmmm...det har du ret i :)

    Jeg taenkte fx. paa hendes 'obesity paradox' serie og 'I think therefore I am' serie, hvor hun spekulerer i, hvordvidt sundhedsproblemer, der often tilskrives fedme, maaske har andre aarsager (fx. stress).

    Eller hendes syn paa overspisning i relation til fedme her og mth til risikofaktorer og hvorvidt det hjaelper at proeve at faa folk til at tabe sig.

    Hun siger her at "There is no credible evidence to support the belief that anyone dies 'of fat.'" Hvad siger I til den bemaerkning?

  2. Hej alle, skriver fra Australien, saa undskyld for manglen af danske bogstaver :) ogsaa en undskyldning hvis dette emne ville have vaeret bedre i en anden del af forummet, var ikke sikker.

    Jeg kunne godt taenke mig at hoere nogle kommentarer til Junkfood Science fra de kloge hoveder herinde. Det er en kvinde, der bruger sin tid paa at kigge nye studier og ny politik omkring vaegt og sunhed efter i soemmene, og mange af hendes synspunkter er, efter min mening, meget interssante, selvom de gaar imod 'hvad vi alle ved'. Hvad siger I?

  3. Før du overvejer om bøf eller kyllinge bryst mm er det bedste, ville det måske være en ide at få taget en blodprøve og få tjekket dit jern niveau. Jernmangel er relativt almindeligt hos kvinder i den fødedygtige alder og en af de simpleste/bedste måder at få jern på er rødt kød (okse, lam, rådyr etc). Bare noget der er værd at tage med i overvejelserne (om ikke andet så for at finde noget jern-tilskud hvis du beslutter det lyse kød er bedre for dig).

  4. Tungmetallerne er i tunen og ikke i dåsen :wink:

    Og de dyre tun er som regel de større, som faktisk indeholder flere tungmetaller end de små, da de er højere oppe i fødekæden.

    Jeg kunne også forestille mig at nogle af de dyrere mærker fører sig frem på 'delfinsikkerhed' ???

    Ved ikke noget om smag o.l. da jeg selv hader dåsetun.

  5. - Bliver bare noed til at spise den protein bar dér, det sgu' det eneste der bare smager lidt af chokolade - hvilket jeg er afhaenging af! Heh...

    Mange tak for dit svar!

    Det var så lidt :)

    Læste lige dit oprindelige indlæg igen, og du spørger hvorfor mon dit vægtab er gået i stå. Nu er over 4 kg på to uger rigtig meget, så jeg ville ikke bekymre mig over at der så er en enkelt uge hvor vægten står stille.

    Nu ved jeg ikke noget om dit køn eller bygning etc, men formoder at du husker at veje dig under samme omstændigheder hver gang? Selv morgen vægt er ikke 100% pålidelig da den stadig kan være afhængig af, om man har trænet eller ej dagen før, om man har spist normalt osv.

    Mht. til dine ben, så ved jeg ikke om du har husket at trappe stille og roligt op så dine led og sener har haft tid til at vænner sig til belastningen. Skinnebenbetændelse er ikke sjovt, og kan tage meget lang tid at komme af med når det rigtig har sat sig. Jeg ved ikke hvor gamle dine løbesko er, men hvis de har nogle år på bagen kan det være, at det er tid til en udskiftning. De rette sko kan virkelig hjælpe.

    mmm...chocolade. Jeg ville overveje at tage et lille stykke rigtig god chocolade og noget rigtig mad i stedet for protein baren, hvis du har brug for chocolade. Jeg synes ihvertfald en lille bid rigtig god mørk chokolade (lindt 85% fx) giver (næsten) lige så meget som halv plade mælkechokolade, mht. chokoladetrangen anyway :)

  6. Nu sætter du ikke mængder på de fleste af de fødevarer du angiver, men umiddelbart ville jeg foreslå at bytte appelsinjuicen ud med appelsiner, de mange appelsiner der går på at give et glas frisk appelsinjuice mætter mere og har flere fibre end juicen.

    Så ville jeg finde nogle flere grønsager, måske i stedet for noget af al den frugt du spiser (siden du ikke skriver et aftensmåltid, men bare frugt går jeg ud fra at du spiser pænt meget af det).

    Og jeg ville også vælge rigtig mad i stedet for en protein bar (Kød, mælkeprodukter, bønner har alle højt protein indhold).

  7. Jeg ved ikke hvilke indlæg du læser herinde, men jeg har ikke set ret meget fedtforskrækkelse i min tid her (har ikke postet meget men læser det meste på disse forum). Faktisk bliver der i langt de fleste tilfælde gjort opmærksom på, at man *ikke* må blive fedtforskrækket og at fisk og nødder fx er gode fedtkilder.

    Vi kan hurtigt blive enige om, at masser af hurtige kulhydrater ikke er fantastiske når man gerne vil tabe sig, men igen, i de tråde jeg har læst bliver der som regel gjort opmærksom på dette og rådet til fx. moderate mænger af fuldkorns produkter.

    Så jeg kan ikke helt se hvad det er, du er så uenig over.

    Mht. til at spise som hulemænd så tænk over følgende:

    1. Man har lavet mad over ild ligeså længe, ild har været kendt, dvs. over 100000 år. Man mener at brødbagning er mindst 11000 år gammelt (før landbrug), grød er nok ældre.

    2. De spiste fx. gryn fundet vildt, men det er rigtigt at landbrug først kom ind senere, men landbrug er jo også kød.

    3. Deres diæt var ikke nødvendigsvis særlig sund, men var hvad de kunne få fat på. Gennemsnits levealderen dengang var nok også under 25 år, så det vil du måske også gerne tilbage til?

    4. Det meste af deres kød kom fra insekter og smådyr som fx. gnavere. mmmm...musesteg

  8. Oliven / planteolier generelt er bare desværre komplet umuligt at stege kød i. Kokosfedt / palmin er dog en undtagelse.

    Ihvertfald i mit køkken :4eat:

    Det plejer nu at gå ok for mig :smile:

    Man skal dog være opmærksom på at visse planteolier har at lavt 'rygepunkt', hvilket gør dem uegnede til fx. lynstegning (olivenolie er en af dem), her er det som regel bedre at bruge fx. solsikkeolie.

    Kokosfedt er anderledes fordi det indoholder langt mere mættet fedt og derfor steger mere som smør/dyrefedt end som planteolie.

  9. Når jeg ville løbe begyndte mine skinneben at brænde som om jeg var svømmet ind i en brændmand på stranden. Jeg har det stadig sådan og kan derfor ikke løbe. Men jeg kan af en eller anden mærkelig årsag godt cykle langt uden problemer. Underlige legme.

    Det er såmænd ikke så underligt. Det hedder skinnebensbetændelse og ses relativt ofte. Problemet er en tendens til at sætte for meget træning på for hurtigt, da dit hjerte-lunge system og dine muskler 'kommer i form' meget hurtigere end dine led og sener etc. Desværre kan de ikke følge med i længere tid og så brokker de sig (det er vidst den korte, forenklede udgave).

    Grunden til, at det så ikke gør ondt, når du cykler (og sikkert heller ikke ville gøre det hvis du fx havde svømmet), er at belastningen der er meget mindre. Jeg mener, når du sætter et ben i jorden under løb støder du meget belastning ned gennem benet meget pludseligt, du ville nok også have haft ondt hvis du havde 'hoppet' ned på pedalerne mens du cyklede.

    For at undggå det i fremtiden skal du nok starte blødere ud og ikke øge fr meget for hurtigt ved løb o.l., eller vælge en sport, der er mindre belastende for ledene fx. cykling eller svømning

  10. Det betyder helt klart at aktivitetsforbruget i den nye beregner bliver overvurderet hvis man har en meget høj fedtprocent. Jeg har overvejet at give mulighed for at angive en ca. fedtprocent og et ca. kondital for derved at øge præcisionen. Når jeg ikke har gjort det er det fordi den lige nu passer utroligt godt til langt de fleste mennesker og det er de færreste mennesker der faktisk kender disse to værdier.

    Jeg synes det er en rigtig god beregner. Jeg synes det var svært at vurdere hvor meget jeg rent faktisk sidder hhv. står etc på en dag, men det kan man jo prøve at tælle sig til over et par dage.

    MHT fedtprocent, kunne man fx lave tre kategorier? høj mellem lav eller noget i den stil?

  11. Hvis man tager dem uden olie, er 100g så ikke en hel pakke?

    Jeg ville umiddlbart tro at soltørrede tomater pr. ½ stk (de kommer normalt i halve) kun vejer ca. 5-10g afhængig af, om det er de lidt saftige eller de helt tørre.

  12. Et vist niveau af regelmæssig, systematisk hård cardio træning - evt supleret med en vis styrketræning - er den eneste sikre måde at tabe sig på.

    Problemet - som jeg ser det - er at mange mennesker ikke er villige til at lægge det fysiske arbejde der skal til for at få et sikkert og stabilt vægttab og derfor fokuserer på kosten. Kosten er selvfølgelig en faktor - ingen tvivl om det - men hvis du træner hårdt har den kun sekundær betydning i forbindelse med vægttab.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Unskyld denne sene kommentar, men så først nu dette udsagn. Det er ikke korrekt.

    Et eksempel er mig selv. Jeg gik fra 77kg og træning 6 timer om ugen til at være på idrætshøjskole og træne ca 15 timer i ugen, og tog 5 kg på. Det var absolut ikke et bevidst forsøg fra min side på at tage på, snarere det modsatte.

  13. Hvis de 45 min om ugen er hvad du kan og vil bruge på motion. Så er 3x15 at foretrække frem for 1x45. Du kan holde en højere intensitet i de 15 minutter, og vil dermed få mere ud af din træning.

    Men find dog en motionsform du gider, og som ikke ender som en eller anden sur pligt. Styrketræning eller svømning var måske en idé...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Så vidt jeg kan se snakker hun om 45 minutter *om dagen* ikke om ugen.

    Min vurdering ville umiddelbart være, at at er lige meget om det er 45 minutter i et stræk eller 3*15 minutter, og især når du siger, at det er meget nemmere at få motivation til de 3*15 minutter. Jeg har det selv lidt på samme måde, dog med cyklen sat på vejen i stedet. Jeg har ikke noget imod at bruge min cykel som transportmiddel og få sat 1 time ind på kontoen i løbet af dagen hvis jeg skal flere forskellige steder hen, men jeg gider ikke cykle en times motionstur i et stræk.

    Jeg vil også anbefale styrketræning og svømning, og så boldspil. Har gode erfaringer med dem alle. Selvom jeg er SÅ ringe til alt med bold kan jeg alligevel få meget ud af boldspil som træning, og det bliver sjældent kedeligt.

  14. Nåja det der bulgur.....er det noget man kan få alle steder eller hvad ? jeg har faktisk kun hørt navnet her på MOL - aldrig ude i det virkelige liv  :blink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Så vidt jeg husker står det sammen med 'eksotiske' risformer og couscous. Bulgur er knækket hvede. det er faktisk hvede versionen at de kerner der er i det meste rugbrød....gad vide om knækkede rugkerner også kunne bruges? (de er ihvertfald billgere)

  15. Jeg sammenlignede lige varedeklarationer på pasta og ris for nyligt, og blev noget overrasket, da jeg altid har troet at pasta var "værre" sådan rent kaloriemæssigt. Risene var naturris, mens pastaen bare var almindelig pasta, og alligevel havde pastaen færre kcal, færre kulhydrater, mindre fedt, og mere protein. Det var ikke kæmpe forskelle, men alligevel forskelle af betydning, hvilket betyder at jeg hovedsageligt vil vælge pasta fremover, frem for ris. Dog vil jeg ikke være hysterisk da ris stadigt er ganske sundt og smager godt, så det skal da bruges til retter hvor det passer til.

    Peter :cooldance:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Dette er rigtig nok, hvilket nok også er grunden til, at en 'standard' portion pasta er 100g mod ca. 80 g ris :) (100g pasta eller 1 dl ris er standard når man fx. skal udregne vhor meget mad man skal have med på spejdertur o.l.)

  16. Du skriver, at du er nyuddannet træner. Lærer I ikke noget om hensyn man bør tage til mennesker der ikke lige falder indenfor normen? fx. gravide, overvægtige, folk med skader.

    Hvis ikke, så er det da for ringe!

    Undskyld hvis jeg tager fejl, men det er bare min mening.

    Tag ikke dette som en kritik af dig personligt, men af din uddannelse, hvis det er tilfældet

  17. Jeg synes den ide der har været fremme af og til med at fjerne eller sænke moms/afgifter på frugt og grønt i stedet er en endnu bedre ide.

    Hernede er sodavand etc da billigt (desværre billigere end mælk, hvilket jeg er ret muggen over), men frugt og grønt er endnu billigere da 'basisfødevarer' er undtaget fra gst (deres version af moms). Dette inkluderer da en del 'usunde' fødevarer, men fødevarer der sagtens kan indgå i en normal sund kost, bare i begrænsede mængder (eg. smør)

  18. Hmmmm....mine favoritter

    Oksesteg med hjemmeskårne pomfritter og min mors hjemmelavede bernaise sovs

    Hjemmelavet lasagne og canneloni (incl. hjemmelavet pasta)

    Til jul er jeg andefan. Andesteg med æbler og svedsker og rødkål og kartofler og brun sovs

    Og til nytår er det altid noget særligt, d vi traditionelt får fløderand med karamelsauce og masser af vanilie stykker nummenum

    ooh, og pandekager med is og syltetøj (med citron og flormelis or heller ikke at foragte)

  19. Har kigget lidt på slankedoktoren og overvejer at melde mig ind. Mit største problem er nok at holde mig selv i ørerne. Ville høre om nogle af jer har nogen erfaringer eller kritik der kan hjælpe mig med at tage en beslutning?

  20. Tak til Ugh Togoth, havde ikke læst denne tråd før, og synes den er rigtig spændende med mange interessante pointer. En kommentar:

    JS skriver at der ikke er belæg for at psykiske lidelser er eksploderet. Det kan jeg love dig for, at der er, om ikke andet bliver psykiske lidelser anderkendt for hvad de er nu, og det bliver anderkendt at behandling er nødvendig.

    Personligt er jeg vokset op med, at psykiske lidelser er noget der sker for 'de få andre', ikke for 'normale mennesker', men i de sidste par år er det gået op for mig, at det ikke er tilfældet.

    Jeg er i psykologisk og psykiatrisk behandling for dyb depression og har efterhånden indset at en masse af mine problemer, blandt dem min vægt og især forholdet til min vægt og krop, er dybt forbundet med problemer i min opvækst etc der bare aldrig blev taget hånd om. Hvis der var blevet gjort andet end at foreslå 'du skulle måske begynde at spille fodbold/håndbold/badminton' (great! når man overvejer at jeg er totalt boldmongol fordi jeg har dårligt dydbesyn) i min skoletid, ville jeg højst sandsynligt have færre problemer med at være mig end jeg har i dag (ja, jeg ved det lyder dumt, men er ikke sikker på, hvordan jeg ellers skal formulere det).