John Hansen

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

    Never

Posts posted by John Hansen

  1. Jacob, hurtigt kul vil få din bugspytkirtel på arbejde med at producere insulin. Når mængden af insulin i blodet er høj i forhold til mængden af næring vil kroppen vil kroppens celler reagere ved at skulle bruge mere insulin for at optage næring. Hvis tilstanden fortsætter, vil man som følge opbygge en uhensigtsmæssig høj appetit.

    Fedtcellerne bliver desuden ikke resistente, som muskelceller gør det og er derfor ekstra udsatte for at vokse sig større under tilstanden.

    Sportsfolk ønsker som regel at befinde sig i en tilstand, hvor de er så insulinsensitive som muligt. Dette sikres blandt andet ved at holde sig til langsomt nedbrydelige kulhydrater og ved at holde sig i form ved hjælp af en god portion aerobt arbejde.

    Jeg er sådan halvvejs ude hvor jeg ikke kan bunde så køb endelig ikke alt hvad jeg siger råt.

    Andre må meget gerne supplere.

  2. OK Lars Nielsen - det var dråben.

    Nu får du fingeren ud og kontakter det firma, der oversætter Anders And blade i Danmark.

    Ikke siden 60'ernes og de tidlige 70'eres Anders And blade har jeg set et så levende og flydende sprog som du - til syneladende uden større besvær - formår at krydre dine indlæg med. Jeg var helt sikker på, det var en kunst der var glemt.

    At du valgte at læse filosofi (var det sådan?) i stedet for Dansk er mig en gåde..?

    (Håber, du er modtagelig for smiger ;o))    

  3. Fandt lige ud af at de produkter, jeg havde set ikke indeholdt ægte ephedrin, men et eller andet erstatningsprodukt. Jeg har tidligere købt en ret god eca-stack i Danmark, men siden jeg benyttede er tilsyneladende lukket.

    Jeg ved til gengæld, at pro-hormoner er lovlige i UK.

    Nogen, der ved om disse vil blive snuppet i tolden..?

  4. Hvis man vil bestille kosttilskud fra England vil der så blive lagt moms på forsendelsen?

    Jeg er klar over at der normalt ikke skal betales moms 2 steder, når man køber i et EU land, men forholder det sig anderledes når der er tale om kosttilskud?

    - Og hvordan forholder det sig med lovgivningen. Er der harmoniseret på området således, at det er lovligt at importere et ellers mindre lovligt produkt, så længe produktet kommer fra et andet EU land?

  5. Thomas J, - Kan en muskel i afslappet tilstand opnå en densitet, der kunne minde om den myofibrillæra på andre måder end ved low rep-træning. Jeg ved, at det er meget få bb's der benytter sig af low reps, men at de flexer deres muskler i meget lang tid af gangen for at opnå det der "dense" look. Er der noget om snakken eller skal man trække en lastbil op ad bakken?

  6. Undskyld, men jeg vil kraftigt fraråde at bruge wrist straps. For det første er det enormt upraktisk at trække-styrken i matcher grebsstyrken. For det andet er det ikke et problem at træne sin grebsstyrke op til at være betydeligt stærkere end man nogensinde kan blive i chin-up. For det tredje ligner man en tøsedreng når man bruger dem. For det fjerde vidner de om et narcisistisk træningsmotiv, hvor funktionel styrke og fitness skubbes til side for uprorportionelt store lats. For det femte er det aldrig smart ikke at matche sin styrke, da skader lettere vil forekomme. Hvis man foreksempel altid benpresser i stedet for at squatte vil lænden mangle benenes, hvilket vil bevirke at lænden vil bukke under når man virkelig skal løfte noget tungt.    

  7. Super godt gået Christian. Tillykke!

    Damn, du træner hårdt - nok hårdere end de fleste kan klare/gider.

    Kan du gå i detaljer med dit program?

    Bestod de 2 øvelser af dødløft og dips eller hva'?

    Hvor længe vil du foreslå at træne på denne måde - hvor vigtigt er det, ikke at udsætte sig for yderligere træningsstres og hva' med nakke og lægge???

    Fedt at se en ægte MM-discipel i forummet.

  8. Morten Z => Jeg har altid kørt med flere end 1 sæt. Undtagelsen har været kortere forsøg. At optimere et sæt til at svare til mine ca. 3 (fx ved at ændre sin rep-range) ville da klart være at foretrække. Jeg tror bare ikke, jeg er i stand til at træne så intensivt. Hvis det er muligt for mig at stimulere alle mine muskelfibre til vækst i et sæt ville det være super. For mit vedkommende tror jeg ikke det er muligt uden at højne frekvensen en del.  

  9. Takker, men det var sgu ik' så svært. Tilpassede bare mit kalorieindtag nogenlunde og trænede hårdt som en gal hund.

    Og den er god nok - 15 kilo. Eller i hvert en 12-14 stykker. Jeg gik fra ca. 67 til 80, som jeg vejer i dag.

    15 er så dejligt rundt, og jeg har også tabt noget fedt, så det passer sikkert meget godt.

    Nej desv. ingen før og efter billeder. Beyond Brawn som jeg fulgte ret nøje, stressede ellers vigtig-heden af dette, men for at være helt ærlig ville jeg føle mig som lidt af et fjols at stå der foran kame-raet. Jeg kan udemærket se at billeder er et udemærket værktøj til at måle fremgang, men jeg føler at jeg ville sætte mig selv i bås med de selvhøjtidelige fitness-bøller fra mit gym, hvis jeg tog min træning til det trin. Det er i øvrigt en anden ting jeg holder af ved lavfrekvent træning. Den fjerner lidt af den der mig, mig, mig-følelse, der ellers omgiver solosport. Håber ikke jeg ved at sige dette fornærmer nogen, jeg kan jo kun tale for mit eget vedkommende. Jeg ved bare at jeg ville føle mig lidt selvgod hvis jeg skulle træne 10 timer om ugen.

    Hov, der kom jeg vidst lidt af sporet, men hva'... Har vi haft én diskussion hvor det ikke er sket?      

  10. Hej yd,

    Du spurgte om erfaringer med træning med lav frekvens og volumen. Jeg har rigtig gode erfaringer.

    Jeg har trænet i ca. 2 år. Første år trænede jeg meget. - Alt for meget. Mine resultater var ringe for at sige det mildt. 3 kg på et år selvom jeg åd som et svin. I starten af 2. år blev jeg gjort bekendt med bogen Beyond Brawn som foreskriver lav volumen og frekvens og tilråder at øge vægten en smule ved hver træning.

    Jeg prøvede og her er jeg et år efter - slankere og 15 kilo tungere.

    Mit eneste problem har ligget i at justere kosten og særligt volumen til egne behov. Mit probelm med volumenen ligger i at jeg ikke kan skrue intensiteten nok op til at gøre 1 sæt tilstrækkeligt. Når jeg ikke kan mere har jeg simpelthen ikke tilført musklerne nok stimulus til at vokse. Det ku' være fedt om nogen kunne afhjælpe dette. Ingen grund til spildsæt hvis det kan undgås. - Kan det være min rep-range den er gal med eller mit nervesystem eller min fiberkomposition? - Jeg er åben for forslag.

    Love ;)

  11. Yup, jeg kan i hvert fald fortælle dig en del af grunden.

    Når du squatter fritstående bevæger du dig i noget der ligner et "S" for at kunne generere mest kræft og for at skåne led.  Dit baglår fungerer under squat som stabilisator for knæ - bare ikke i et smithstativ. Lav et forsøg selv og mærk selv forskellen på dine knæ. Det føles som om knæet rykkes frem når man squatter i smith. Jeg prøvede for nyligt at squatte i smith, da gymet på mit arbejde ikke har andet. Det gjorde hulens ondt og jeg gav op efter første rep.

    Til gengæld kan jeg til nød bruge smith-stativet til at bænke, men jeg gør det ikke hvis der er en rigtig bænk.

    Jeg vil opfordre alle til ALDRIG at anvende smith-stativet til squat eller skulderpres. Det er desideret farligt. Hvis I kan komme til det, så få jeres gym til at sætte en advarsel på stativet eller bedre - helt at droppe det, selvom det næppe er sandsynligt med al den opmærksomhed det djævlske stativ modtager.  

  12. Micah => Du misforstod mig. Jeg mener ikke, at Arnolds bog er forvirrende. Jeg mener blot, at de programmer den foreslår, man træner efter er forældede og ubrugelige.

    Mht. om mavemuskler har overvægt af fast- eller slow-twitch har jeg også hørt at det er betydelig overvægt af fast-twitch. - Jeg er dog på ingen måde sikker.

  13. Jens => Ja der er stor uenighed om hvordan man træner optimalt - netop motivet til denne post. Derfor anbefalede jeg flere bøger som beskriver de forskellige metoder i samme drag. Det er som du siger svært at finde god litteratur da videnskaben fordobler sit kendskab til området noget der ligner en gang om året.

    Jeg tror dog stadig, det er en god ide at gøre sig bekendt med flere træningsmetoder og prøve dem alle.

    Problemet med fysiologibøger er at de er skrevet af teoretikere og med videnskabens begrænsede viden på området er de vel næppe en mere valid end metodebøgerne.

    Det er da langt mere interessant at vide hvordan man optimerer sin træning ved at justere frekvens, volumen, diæt, søvn og intensitet end noget af det der står i Politkens Anatomiske Atlas.

    (Redigeret af John Hansen 11:08 am - April 27, 2001)

  14. xax => Brug endelig ikke Smith-stativet. Det er ikke sundt for knæende. Ved normal squat vil man bevæge sig i noget der ligner et "s". I Smith-stativet er bevægelsen lige. Man belaster knæene enormt da baglårets rolle som stabilisator bortfalder.

  15. Ville blot høre om nogen af jer evt. kunne komme med et par boganbefalinger.

    Der er så meget modstridende information om styrketræning, så at give sig tid til at fordybe sig i en af styrketræningens metoder eller filosofier er en god ide. Det har det i hvert fald været for mig. Jeg har en fornemmelse af at hele spektret af discipliner inden for styrketræning er repræsenteret her i forumet og her er store mængder modstridende inf., det mest af alt tjener til at forvirre.

    Jeg tror at det for alle der vil have det bedste ud af styrketræning vil være en god ide at læse om flere metoder og så danne sig sit eget indtryk og forsøge sig frem. Intet synes at være sort og hvidt i styrketræningens verden.

    Jeg har selv et par anbefalinger:

    Beyond Brawn, Stuart McRoberts - Intet videnskabeligt plader her. Næsten 100% billedfri. Er hverken fortaler for high-volume eller det modsatte, men giver læseren redskaberne til selv at finde en passende volumen.

    Combat Conditioning, Matt Furey – Gode kropsvægtøvelser.

    The Poliquin Principles, Charles Poliquin – Meget videnskabelig, men uden referencer, og formen er alt anden end videnskabelig. Mest for øvede. Mange besværlige metoder, som er ligegyldige for begyndere. Bør tages med et gran salt.

    The encyclopedia of modern bodybuilding, Schwarzenegger - Gode billeder, entusiastisk skrevet og så er den BILLIG. Har absolut ingen værdi som hjælp til at finde frem til volumen, frekvens osv., men udgør ikke destro mindre et udemærket værktøj, da den indeholder et omfattende øvelsesbibliotek. Beskriver fint den daterede high-volume tilgang.

    Heavy Duty 1 + 2, Mike Mentzer – Redegør fyldestgørende for

    HIT-metoden.   

    Andre, der har nogle gode anbefalinger?  

    P

    (Redigeret af John Hansen 11:59 am - April 26, 2001)