Henrik L

Medlemmer
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Henrik L

  1. og er må være noget galt med min vægt for om morgen kan der står jeg vejer 73 ligeud og så om aften kan der står jeg vejer 74.5 eller noget er det normalt???

    Regner du ikke med at du indtager mad / væske i løbet af dagen ? Derfor vil man helt normalt veje mere om aftenen end lige når man vågner. smile.gif

  2. Hej igen :-)

    Mange tak for dit svar! det har hjulpet mig rigtig meget! Men jeg har lige et enkelt spørgsmål:

    De 2 fullbodyprogrammer du bruger, deler du dem ud på 2 dage således fx program 1 om tirsdag og program 2 om torsdagen? eller tager du begge programmer på begge dage? Hvis du ikke gør, ville det så være godt for mig at tage begge programmer på begge dage, hvis jeg gerne vil have mest muligt ud af det?:)

    Yderligere ville jeg gerne vide, når du Cardio træner, er det så kun i motions centeret? For jeg bor lidt ude på landet, og det kunne evt. være ideelt for mig bare at hoppe på cyklen herhjemme og så finde en god rute? eller løbeskoende for dens sags skyld? og som det sidste spørgsmål, hvor langt ville du mene jeg skulle cykle/løbe for at få mest muligt ud af det?

    på forhånd tak

    Mvh

    JonasD

    Først ang fullbody programmerne. Så har jeg selv sammensat et program hvor jeg kommer (så godt som) alt igennem. Bryst, biceps, triceps, skulders, ben, læg, mave nedre og øvre ryg(ved ikke lige om jeg har glemt en muskelgruppe, men jeg kommer alt igennem). Jeg har bare sammensat mit program lidt på 'gefühl'. Brugt øvelser jeg synes er sjove. Jeg køre det samme program tirsdag og torsdag. Har godt nok brugt programmet i 3 måneder nu, så begynder så småt at skifte lidt øvelser ud. f.eks bænkpres skifter jeg til nogle patøvelser med håndvægte.

    Min cardio træning variere en smule. Er vejret skidt spinner jeg fast mandag og fredag(en time hver gang), er det derimod godt springer jeg op på min mountainbike og tæsker ud i skoven og brænder mig af. Det giver det samme, om jeg er i spinningslokalet eller om jeg er i skoven. Så bare op på jernhesten.

    Vedr. løb, så er det ikke noget jeg gør mig i. Har spillet fodbold siden jeg var en lille dreng, og det har allerede sat sine spor i mine knæer, så løb springer jeg let og elegant over. Det er dog fantastisk med løb, men havde bare ikke selv den disciplin det kræver ikke at lægge for hårdt ud. Det mærker jeg så konsekvenserne af nu.

    Så cykling på landevejene er glimrende, og bare få trillet dig nogle kilometer !

    Glemte lige at svare på det med længden. Når jeg selv cykler, er det alt mellem 20 og 50 km. Kommer helt an på det terræn jeg kører i. Singletrail i skoven, kan være ret lumsk, så det ender ofte med et styrt, og så hjem og i bad...superman.gif

    Løb skal man lidt mere varsom med, og ikke starte for hårdt ud. læs eventuelt den her guide, og den her.

  3. 1. Dit BMI er perfekt. Ved godt at det kun er en guideline, men stadig lidt nyttig

    2. Træner selv 5 dage i ugen. man, ons og fredag Cardio(Cykling, roning og crosstrainer. undgår løb da mine knæ er lidt skrøbelige). Tirs og torsdag har jeg et fullbodyprogram jeg bruger. Synes jeg selv fungere bedst, men det er jo op til den enkelte. Her er 2 bare til en smule inspiration, så kan man jo sammensætte lidt hist og her.

    Fullbody 1

    Fullbody 2

    Skal det hellere vær split-programmer, er her lidt info: Split Program

    3. Ang. kost, så gå herind og tjek dit basalestofskifte her. Dette er en guideline, igen, og angiver nok ikke dit præcise tal, men noget i den rigtige retning. Ellers handler et vægttab om at spise rigtigt, og undgå de sjove fristelser. Er selv igang med et vagttab(Mit BMI er noget højere end dit), og går stadig i byen i weekenderne, og taber mig stadig. Dog ikke det store, som dengang hvor jeg helt holdt mig fra alt, men skal "leve" lidt igen.

  4. Lige skimtet dem som du henviser til igennem, og jeg ville nok tage FT4. Det ur kan det samme som mit eget(mit er dog et Sigma), og kan se vi bruger det til det samme. Body Pump, spinning og lign.

    Rart med kalorietælling, og % af makspuls er et 'must' til spinning.

  5. Hvad er det specifikke formål ved at have et pulsur på? Umiddelbart virker det som en overflødig investering.

    Hvis holdtræning er ment som med spinning, er et pulsur som kan måle % af makspuls guld værd !

  6. Nu har jeg en bror og en far, som begge har Diabetes type 1, og hvis de tager for meget insulin falder deres blodtryk voldsomt, de begynder at svede, og er komplet umulige at komme i kontakt med. Så tror det er en skidt ide at bruge insulin som steroide ! nonono.gif

  7. Cykler på Pedan når jeg er til spinning og føler det er en kanon cykel(Har dog ikke noget at sammenligne med, men det er nu en god solid cykel alligevelwink.gif )

    Hvis det er at du påtænker dig at køre spinning alene, hjemme. Vil jeg nok kigge mig omkring efter nogle programmer. De findes rundt omkring på nettet, men jeg vil ikke selv kunne gøre det, da jeg simpelthen ikke har nok selvdiciplin !

  8. come on:( mener du det?? helt ærligt uge 1-2 gå 2 min og løb 2 min osv. 2,5 km.??

    ...kunne gøre det i jakkesæt uden der kom det mindste sved på panden, kan jeg ikk gøre noget andet??

    dog hvor jeg passer bare lidt på

    Det er "giftigt" at starte for hårdt ud. Ris til egen røv, hvis man ikke lytter til kroppen. Og inden jeg løb meget længere, ville jeg nok kontakte min læge. Du risikere bare at gøre ondt værre.

  9. ja, spiser som jeg plejer, men med en smule omtanke.

    Dette er alle cirka tidspunkter, og er cirka sådan det altid forløber sig de 3-4 gange i ugen jeg går til spinning. Selvfølgelig alt efter tidspunkt.

    Men her er mit eksempel på en dag som i dag, hvor jeg tilfældigvis har været til spinning fra 17.00-18.00. tongue.gif

    Cirka 13.30 spiste jeg 3 stykker rugbrød med diverse pålæg til

    15.00 slog jeg 2 gulerødder ihjel

    og 20 minutter før start kvalte jeg lige en banen.

    Da jeg kom hjem fra spinning slugte jeg en dåse tun, cirka 18.45

    og lige nu sidder jeg og venter på at konen skal komme hjem fra banko(..........), så vi kan få kylling i folie 4mewantfood.gif

    Men generelt altid op til spinning slår jeg et par gulerødder ihjel 1½ til 2 timer inden og så en banen cirka 20 min før start. Dette føler jeg virker for mig, så den har jeg holdt ved.

    Har også prøvet det at sidde på tom mave til en omgang spinning, og det var pesten selv ! Rystede, og blev allerede træt i kroppen under opvarmningen. unhappy.gif

  10. på størelse med en rigtig pølle, omkring 25 cm lange og 4 cm i diameter..

    Når du skriver en "rigtige" pølle, går jeg ud fra at du mener den som gerne skulle i toilettet. 25 cm!!???! DAMMN!!! crazy.gif

    Køber altid grillmedister hos butiksslagteren i enten bilka, brugsen eller føtex. 4mewantfood.gif

  11. Chancen er større end ved normalt løb, ja (når du eksempelvis kommer ud i yderstillingerne med ekstra vægt), men har man opbygget sine led og sener fornuftigt, er der ingen ko på isen for (engang imellem! - ikke hver anden dag!) at prøve en tur med kilo (og jeg vil heller ikke anbefale asfaltvej til dette - men terræn).

    For at slutte af med nogle få lækre og sprøde ord:

    - SUND FORNUFT

    jamen, hvorfor er det lige du har oprettet en tråd, når du allerede vidste hvad svaret var ? Øget vægt = øget risiko, men det var åbenbart ikke det svar du vil have..... ? Uanset om det er engang hver 3. uge eller 5 gange i ugen, så de gange man løber med ekstra vægt, må der vel være en øget risiko ?

  12. 1½ sekund på google, og der er brugbar info omkring træning ved brug af kropsvægt. http://www.unique-bo...-exercises.html

    Det er 'noob' kun at tænke på patter og vom, for hvad med resten af kroppen? Den spiller bare 110% ? Hvad med dine gunzzzz.... man skal sgu da ha' GUUNNZZZ!!!! 4thumbup.gif

    http://sportsmedicine.about.com/od/tipsandtricks/a/basictraining.htm og lige en smule mere. :)

  13. Kan se SATS har det hold som hedder Body Pump. Kan jeg kun varmt anbefale ! Min kone startede til det for 1½ måned siden, og kunne ikke tage én rigtig armbøjning! Nu kan pigebarnet lave hele 5(Dog ikke uden at være komplet ildrød i hovedet). Er også selv begyndt til det, og det er pisse godt ! Man får ikke store muskler af det, da det er mange gentagelser med få kilo på. superman.gif