Prassé

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Prassé

  1. Af ren nysgerrighed hvad er din træners uddannelsesmæssige baggrund?

    Jeg kan ikke rigtigt følge hans argument for manuel behandling frem for muskelaktivitet. Den bedste måde at "fortælle" arvæv, hvilken retning trækket ligger i en muskel, må vel af gode grunde være ved at bruge musklen aktivt.

    Jeg siger ikke at manuel behandling ikke har sin plads, men at det skulle være det vigtigste tiltag i et genoptræningsforløb kan jeg ikke helt følge.

  2. Hvis din læge seriøst mener du har fået en fiberskader inde i knæet, så skal du skifte din læge ud! Du har ikke noget i knæet, der kan få en "fiberskade". Og jeg har aldrig hørt nogen få en fiberskade ifm cykling. Fiberskader opstår ved bremsende, eccentrisk, muskelaktivitet, og det er der ikke noget af i cykling.

    Du skal få undersøgt din knæ af en idrætsklinik eller fysioterapeut med forstand på idrætsskader.

  3. Det er ikke så ødelæggende for ens sportskarriere at river bagerste korsbånd over, som det er at rive forreste korsbånd over. I mange tilfælde kan man komme tilbage til samme niveau uden operation, men med genoptræning. På trods af du sikkert er i god form (qua din elitesport) så skal du nok nærmere sigte på 6-8 måneders genoptræning end 2.

    Du skal have øget din styrke i benene og hoften, og du skal sigte på at bliver stærkere end inden du fik skaden. Da du mangler et ledbånd bliver du nødt til at have en øget styrke for at stabilisere dit knæ.

    Din squat bør ligge i kategorien intermediate til advanced her: Squat standarder ift det niveau du spiller på.

    Derudover er det vigtigt at du træner stabilitet, balance og koordination omkring knæet. Her er det som regel en god idé at få en professionel til at supervisere din træning, så find en fysioterapeut med forstand på sportsskader i dit nabolag

  4. PROJEKT POWER RECOVERY

    En undersøgelse af evnen til at udvikle peak power i benene før og efter et træningspas.

    FORMÅL:

    Projektet har til formål at undersøge evnen til at udvikle peak power i benene før et træningspas, lige efter samt 24, 48 og 72 timer efter et træningspas. Deltagerne vil blive delt i to grupper som skal træne hhv eksplosivt med og uden vægt.

    DELTAGERNE:

    Vi søger 20-25 personer, både mænd og kvinder. Fra 72 timer før første testdag til 72 timer efter, må deltagerne ikke træne ben ud over den træning, der bliver gennemført i projektet.

    For at kunne deltage skal man leve op til følgende kriterier:

    Inklusionskriterier:

    - Deltagerne skal kende deres 1 RM i back squat (låret til vandret)

    - Deltagerne skal kende sin 6 RM i dødløft og back squat.

    - Deltagerne skal have minimum 3 måneders erfaring med tung styrketræning af benene

    Eksklusionskriterier:

    - Deltagerne må ikke have skader, der forhindrer dem i counter movement jump + ½ kropsvægt.

    Den første dag vil test og træning tage ca. 1½ time. De opfølgende tests vil tage ca. 30 minutter. Deltagerne vil gennemføre test og træning i grupper af 3 personer.

    WHAT’S IN IT FOR YOU?

    Som deltager i projektet vil du komme til at kende din maximale springhøjde, samt powerudvikling i dine ben. Du vil finde ud af hvor hurtigt du restituere efter et eksplosivt træningspas og du vil få mulighed for at sammenligne din præstation med nogle af danmarks bedste atleter (testdata fra Team Danmark).

    KONTAKT:

    Projektet gennemføres af Thue Kvorning og Signe Refsgaard Bech, cand.scient og fysiske trænere, Team Danmark samt Martin Prassé, Aut. fysioterapeut, Master of Exercise & Fitness.

    For tilmelding eller spørgsmål til projekt send en mail til: [email protected] eller lav en post her i forummet

    Test og træning kommer til at foregå i uge 13 i:

    BUTCHER’S GARAGE

    Kløverbladsgade 53

    2500 Valby