Kopp

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kopp

  1. Det skulle ikke være noget problem, ved begge distancer arbejder du hovedsageligt aerobt.

    Hvis du arbejder ved tolerancegrænsen på dine 12 min, hvilket du højst sansynligt vil gøre for at optimere din coopers-test, så vil det også kunne optimere din halvmarathon. Det er dog en god ide også at løbe lange ture, således din krop(muskler, knogler, led) er "gearet" til at løbe 21,1km...

    Kopp

  2. Som du nok ved, og som også bliver nævnt, så mætter protein bedre end kulhydrater. Derfor foreslår jeg, at du nogle dage koger et æg eller to og spiser om morgenen, evt. med et stykke groft rugbrød til.. Derudover skal du "bare" fortsætte med havregrynene, da de har en fremragende mæthedsværdi og er fyldt med kulhydrater som giver dig energi til dagen..Derudovre indholder de også en række vitaminer og mineraler som er gode for dig..

    Selvom du måske vil føle, at det kan løbe op i mange kalorier (æg plus havregryn) så vil det formentlig ende ud med , at du faktisk spiser mindre set over hele dagen, end hvis du fx. havde spist en portion cornflakes eller toastbrød som alt andet lige har en mindre mæthedsværdi.

    Kopp

  3. I forlængelse af de gode svar du har fået, vil jeg forsøge at opsummere de vigtigste pointer du bør være opmærksomme på:

    - For at kunne tage på i kg (muskelmasse) skal du være i en anabolsk tilstand, dvs. energioverskud - derfor skal du spise noget mere og gerne protein, da det spiller en vigtig rolle i opbygning og vedligeholdelse af muskelmasse.

    - For lettere at kommme i energioverskud bør du skære ned på kredsløbstræningen, i dit tilfælde spinning, og i stedet styrketræne. Ofte har styrketræning også en stimulerende effekt på appetitten, hvilket jo kun vil være positivt i dit tilfælde.

    - Når dit umiddelbare mål med styrketrænning er at blive større, så vil træning med henblik på hypertrofi være hensigtsmæssigt. Typisk vil 3-5 sæt a' ca. 8-12 gentagelser være ideelt. Du kan finde masser af den slags programmer på nettet, blandt andet på denne side..

    - Efter din styrketræning, vil du kunne optimere din muskelvækst- og restitution yderligere ved at indtage lidt mad eller drikke, dette kan fx. være; kakaomælk, rugbrød med makrel/tun, mælk og banan, nødder etc. - Alternativt er det meget populært at indtage kosttilskud i form af proteinblandinger, shakes, barer og kreatintilskud. (Jeg vil dog anbefale dig at prøve uden disse tilskud i første gang, men jeg er også lidt oldschool hvad angår det) :)

    Hvis du prøver disse ting, bør du helt sikkert kunne se nogle ændringer i løbet af et stykke tid..

  4. Goddag MOL

    Min fætter og jeg skal til optagelsesprøve på Idræt og Sundhed ved SDU her i Maj.

    Vi har derfor afsat hele ½ marts og april til seriøst konditionstræning. Samtidig søger vi også god litteratur om idræt generelt + sundhed og ernæring.

    Jeg vil derfor høre jer om i har noget bestemt litteratur / artikler mm som kan komme os til gode ved prøven (der kommer til at være nogle forskellige stationer hvor de spørger os om en masse idræts- og sundhedsrelateret)

    På forhånd tusind tak!

    Mvh. Thor

    Hej Thor.

    Jeg har selv været til optagelsesprøven sidste år. Det du skal fokusere på, med det mål at bestå er; Læse om uddannelsen hvordan den er bygget op, studieretninger osv. - Svømning, vil være en god ide at træne, da det fylder en del til prøven. Sidst og ikke mindst, er det en fordel hvis i har nogenlunde motoriske færdigheder, da der er en gymnastik og bevægelsesprøve.Disse få ting, vil efter min overbevisning, være det du skal fokusere på for at komme igennem nøglehullet.

    Mvh

    Kopp

  5. Hej MTN.

    Jeg kender selv det med at være afhængig af Pepsi Max, var det i lang tid i forbindelse med en slankekur, hvor jeg erstattede basal kost med Pepsien (og selvfølgelig max, da den er energifattig)...

    Som der også bliver nævnt som svar til dit oplæg, så er det værste problem ved din afhængighed, den skade som sodavanden gør på dine tænder. Den er, som almen kendt, fyldt med syre og et stort forbrug vil med høj sansynlighed medfører, at emaljen på dine tænder bliver nedbrudt og du derved får utrolig let huller i tænderne. Det kan både være en smertefuld og ikke mindst dyr omgang, at få lavet hullerne og i tilfælde foretaget en rodbehandling.

    Så mit råd til dig er, at lave en "kold tyrker" hvor du erstatter alt cola med vand og måske erstatter "din søde tand" med lidt chokolade eller andre ting der ikke skader dine tænder på samme måde. - Emaljen kommer aldrig igen, når først den er baskadiget.

    - Kopp