Arsukfjorden

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Arsukfjorden

  1. Det skal siges at jeg holdt en pause de første 2 måneder med træningen og kun den sidste måned har jeg trænet. Nu træner jeg så også næsten hver dag, men holder jævnligt et par dage eller 3's pause, for at give skulderen tid til at heale og forhåbentlig blive endnu stærkere. Det er hvad jeg har troet indtil nu og der er da også fremgang, men stadig smerte.

    Men det nytter jo ikke noget, hvis ledbåndet ikke selv vokser fast og hvis knoglestumperne ikke forsvinder...

  2. Godaften de herre og damer

    I påsken var jeg så komme til skade med min skulder på ski. Den læge, som er tilknyttet skisportsstedet sagde at armen var fin god igen efter 1-2 uger, på trods af at jeg slet ikke kunne bevæge armen og måtte spise 30 smartestillende piller om dagen(6 piller hver 5 time), for bare at kunne sove og holde smerten ud i de vågne timer. Armen kunne slet ikke løftes ved egen kraft, men smertede ikke hvis den blev løftet af noget andet.

    2 måneder efter havde jeg stadig en del smerter og selvom jeg så småt var begyndt at træne igen(meget let), så valgte jeg at gå til læge, som henviste mig til en ultralydsscanning.


    I går blev jeg så både røntgenfotograferet, ultralydsscannet og CT scannet og efter den gode doktor havde kigget på billederne i et minut, så sagde han noget med at jeg havde revet et ledbånd over og samtidig havde revet nogle knoglestumper af... :(

    Han sagde at han ville kigge det nærmere igennem og sende billeder og konklusion til min egen læge. Han havde vist temmelig travlt og nægtede at give nogen vejledning(han vil nok ikke tage ansvar for mine handlinger, når jeg ikke er hans egen patient).


    Det virker nu bare underligt at jeg skulle have revet et ledbånd over når jeg nu fx. er oppe på 60kg i bænkpres igen. 60kg er måske ikke meget for de fleste af jer og da heller ikke for mig, men det virker underligt at jeg skulle kunne løfte 60kg med et dinglende ledbånd og raslende knoglestumper i skulderen? Hvordan kan det passe? Kan lægen have taget fejl på trods af 3 forskelige typer scanninger? Eller er det de resterende ledbånd, som styrkes voldsomt? Kan det blive lige så godt som før skaden?

    Jeg spørger herinde, fordi jeg ikke kan få en tid hos min læge før om 2-3 uger og er meget nysgerrig efter om min træning er ødelagt, eller i bedste fald nedsat, resten af livet eller om det mon bare skal "løbes væk"...


    Nogen der har erfaringer med den slags? Hvad kan man forvente af en eventuel operation, som sætter ledbånd(ene) sammen igen?

    Mvh
    Arsukfjorden

  3. Nå ja det er jo også noget tid siden jeg tjekkede min max-puls. Den kan være højere nu når jeg er i noget bedre form. :blush:

    Men du skal have tak for svaret. Hvis andre har nogle kommentarer, så er jeg selvfølgelig mere end interesseret i at høre dem :)

  4. Godt at høre at jeg ikke skal være nærvøs for at underernære mig selv lidt. Jeg "kom nemlig til" at lave et nytårsfortsæt der hedder "6-pack inden sommer". Med en fedt-procent på over 20% skal der virkelig arbejdes for det, men det har jeg heller ikke noget imod. :D

    Og ja det er nok en smule overdrevet med 90-95%, men det er deroppe af. Min maxpuls har tidligere været omkring de 200. Har lige været deroppe og snuse et par gange. Målt med pulsbælte og motionscykel. Når jeg var ved mere "normale" hastigheder, men stadig intenst så var min puls ved 180-185. Jeg måler ikke min puls længere, da det ikke rigtig er nødvendigt når målet er at give sig 100%.

    Det skal så siges at jeg kører 3-4 x 12min, hvor jeg starter med over 80rpm og løbende går op i rpm indtil jeg er ved 100rpm på de sidste "tårne" i programmet og så kører jeg forfra med 80rpm i starten. Så ja det er bedtemt ikke hele tiden at jeg er oppe i det helt røde felt, men jeg vil vove at påstå at jeg aldrig kommer under 170 når først jeg er igang.

  5. Davs

    Det er jo et almindeligt kendt basisk princip at for at man kan tabe sig, så skal man indtage færre kalorier end man forbrænder. Men det er jo ikke nok bare at sulte sig. Selvfølgelig er det muligt at sulte sig slank hvis man er helt ekstrem(ser man jo tydeligt i fattige lande osv), men det er jo ikke realistisk. Man siger jo nemlig at nedsætter man sit kalorieindtag i en længere sammenhængende periode, så bliver ens naturlige forbrænding og stofskifte også nedsat, hvilket betyder at det ingen fedt-tabende effekt har.

    Mit spørgsmål lyder så på om man kan tvinge kroppen til at holde forbrændingen oppe, simpelthen ved at dyrke tilstrækkeligt med motion? Alså virkelig få fyret nogle kalorier af og på den måde tvinge ens samlede daglige kalorieforbrug i vejret, uden dog at spise særlig meget?

    I mit tilfælde:

    Jeg er fra guds side af ikke udstyret med nogen som helst evner inden for sport, bortset fra at jeg kan tvinge mig selv til at fortsætte selvom kroppen skriger efter at stoppe. Selv i absolut nul-punkts form kan jeg løbe 15-20km på ren og skær vilje. Og jeg er altså rimelig firkantet bygget :wink:

    Nu når jeg er i form kan jeg, hvis jeg har fået søvn, uden de største problemer tage 40-50 minutter på motionscykel med 90-95% af min max-puls 4-5 dage om ugen. Det bliver til ca 500-600 kalorier(ifølge den uprecise maskine)pr træning og derefter kommer efterforbrændingen. Dertil kommer også 10km almindelig cykeltur om dagen og 1-1,5 times tryketræning(4 dage om ugen).

    Så kan jeg tvinge kroppen til at holde forbrændingen oppe ved at dyrke store mængder intensiv træning hver dag? I så fald vil jeg jo kunne lave en kæmpe forskel mellem indtagende kalorier og forbrændte kalorier.

    Det er skam ikke fordi jeg vil sulte mig selv totalt. Jeg spiser en stor skål havregryn uden sukker med skummetmælk til morgen, rugbrød og grøntsager til frokost og almindelig dansk aftensmad, men uden sovs og smør. Jeg forsøger bare at holde mængderne på et niveau hvor jeg aldrig bliver helt mæt. Psykisk føltes det nemlig også godt.

  6. Nej det kan du have ret i. Jeg skal lige sige at jeg jo ikke kun træner 1 dag, men 4 dage om ugen, hvor jeg resten af ugen ikke spiser noget snask. Derudover så er ens træning jo ikke det eneste man forbrænder på en dag.

    Det er vel omkring 2000 kalorier et normalt mennesker brænder af på en dag. SÅ kommer træningen oveni. Selvom stryketræning i sig selv næsten ingenting forbrænder, så betyder større muskler også bare generelt større energiforbrug i løbet af en dag.

    Så alt i alt, så er ens forbrænding på 1 dag jo ikke bare 2000 kalorier, men i virkeligheden langt mere.

    Kan godt høre at jeg lyder som om at jeg forsøger at forsvare min pose nødder med alle tænkelige arguemnter og tjae... Det gør jeg vel også :D

  7. Kommer det ikke til at se lidt mærkeligt ud med al den biceps/triceps-træning, når du praktisk talt ikke træner resten af kroppen ret meget. Eller er dine arme bare ekstremt tynde i forhold til resten af din krop?

    Igen så lapper skulder og brustøvelser jo ofte lidt ind over hinanden og så vidt jeg ved så er der allerede split systemer der kun træner en enkelt muskelgruppe pr gang, hvilket skulle give gode resultater.

  8. Davs

    Indtil nu har jeg kørt et simpelt 2-split program med bryst/skulder/triceps den ene dag og rug/biceps/mave den anden dag og så med en pause på tredjedagen. Jeg har så skiftet lidt "stil" og i stedet for bekymre mig så meget om vægt og gentagelser, så har jeg valgt i stedet at gå op i belastning af musklerne og derfor har jeg kortet pauser mellem sæt og øvelser ned til et punkt hvor jeg næsten hele tiden laver noget, og desuden gjort øvelserne langsomme og kontrolerede for at stresse musklerne mest muligt.

    Hvad jeg så har erfaret er at når jeg har givet mig 100% på fx bryst/triceps, så er der sku ikke meget kraft tilbage til skulderøvelser. Samtidig læste jeg lidt om at nogle mener at muskler har bedst af at hvile i en uges tid før man træner dem igen. Jeg læste også at man med fordel fuldstændig kan undlade at hvile i flere uger, for så at hvile i en uges tid og dermed bygge muskelnedbrydelse op inden kroppen genbygger musklen til det langt bedre.

    Jeg tyggede lidt på det og kom frem til følgende, som jeg egentlig ville have lidt respons på:

    Dag 1: Triceps/Bryst + ben

    Dag 2: Triceps/skulder

    Dag 3: pause

    Dag 4: Biceps/ryg

    Dag 5: Biceps/mave (mest mave) + ben

    Dag 6: Pause

    Dag 7: Pause

    Ideen var at få biceps og triceps totalt smadret for så at give dem 5 dage til at blive genopbygget. Skulderøvelser og brystøvelser overlapper ofte lidt hinanden, så derfor placerede jeg naturligvis dem ved siden af hinanden. Til maveøvelser bliver biceps ikke nødvendigvis aktiveret så voldsomt, men jeg satte Biceps sammen med mave for at få trænet Biceps og Triceps lige meget. Altså simpelthen lave isolerende øvelser til biceps.

    En anden fordel er at jeg kan komme igennem hvert enkelt program langt hurtigere end jeg ville kunne med et normalt 2-split. Derudover bliver især triceps og biceps kværnet godt og grundigt igennem inden de får mulighed for at restureres godt. Minusset er selvfølgelig musklerne ikke bliver så "jævnt" trænet i løbet af ugen, men spørgsmålet er så om det er bedre at træne endnu mere intensivt og lade musklerne få lang tid til resutiton end at træne hver muskel mere jævnt i løbet af ugen med et 2-split program, men hvor musklerne ikke får så meget tid til at restituere mellem hver træning.

    Hva siger i? Lyder det helt tosset. Umidlbart er det det første program jeg selv har strikket sammen, så det kan sagtens være at jeg er totalt galt på den. Derfor spørger jeg jer ;)

  9. Davs

    Jeg har i det sidste lange stykke tid begyndt at ændre min kost(til det bedre selvfølgelig), hvor målet har været at smide en masse fedt-procent. Havregryn med minimælk og uden sukker til morgen, rugbrød og grøntsager til frokost og normalt dansk mad til aftensmad, men naturligvis uden sovs, smør eller lignende.

    Det er alt sammen meget fint og det kan jeg sagtens holde. Jeg føler intet behov for junkfood, pizza osv. Hva jeg derimod har meget svært ved at undvære er min større "weekend-snack". Før i tiden var det en ordentlig pose slik. Gerne op omkring de 400-500 gram. Det var ikke kun selve smagen, men også følelsen af at "fråde" lidt en hyggelig fredag aften, som var herlig!

    Sådan en ordentlig skål slik går selvfølgelig ikke, men hva med uristede peanuts, mandler og alderbedst pistacienødder.(Jeg elsker mildest talt nødder, saltede eller usaltede er mig ligegyldigt) Jeg er klar over at indholdet af umættet fedt og kalorier er højt, men ville det være relativt "okay" med sådan en 300g? Jeg kan simpelthen ikke klare kun at spise fx 30g. Så hellere lade være, men jeg er så satans trængende under en god film.

    Det skal siges at jeg lige har været på motions-cyklen i 48min med høj intensitet(blodsmag i munden) og yderligere 1 times intensiv styrketræning. Og så selvfølgelig mine daglige 10-15km almindelig cykling til og fra HTX. Så det er ikke fordi jeg mangler at forbrænde energi.

    Bottom line: Hvis man har styr på de almindelig måltider og har dyrket meget motion, ville i så mene at man en gang om ugen kan tillade sig at indtage en stor portion "sunde" snacks? Eller vil det fuldstændig ødelægge ugens indsats?

  10. Tak for svarene. De hjælper!

    Jeg træner for muskelvækst. jeg har ikke været i en slåskamp siden 3. klasse, har ikke noget styrke krævende arbejde og selvom jeg regner med at gå ind i søværnet så regner jeg ikke med en karriere som kræver nogen videre styrke. Alle kan sku klare forsvarets latterlige motions-test. Selv som 10 årig kunne jeg gennemføre den haha :D

    Jeg træner for at vise at HTX nørder ikke behøver at udelukkende folkeskolens tykke drenge... Og så for pigernes skyld selvfølgelig :D

    Nå, nok om det. Hvis vi ser bort fra at man selvfølgelig ikke kan nå så mange øvelser inden for fx en time ved at holde længere pauser mellem sættene, så er jeg stadig i tvivl om hvorvidt pauserne er gode eller dårlige. hvis jeg bare fyrer derudaf og tager 3 sæt med korte pauser imellem(fx 1 minut), så er det ikke sikkert at jeg kan tage fx 3 x 12 gentagelser. Så må jeg måske nøjes 10 i sæt nr 2 og 8 i sæt nr 3. Venter jeg derimod fx 3 minutter mellem hvert sæt, så kan jeg godt tage 3 x 12, men er det skidt at vente længere tid imellem? Giver det mindre? Ville det være smartere med lidt lavere vægt, hvor man så kan tage 3 x 12 med 1 minut pause imellem. Eller vil det være et tilbageskridt pga den lavere vægt?

    Puha, lidt forvirrende måske. For at opsummere, er det så bedte hvis man (1)Forsøger at tage 3 x 12 med 1 minut pause, men ikke kan tage alle gentagelserne, (2)tage 3 x 12 med længere pauser imellem eller (3) tage 3 x 12kg med 1 minut pause med lidt lavere vægt?

    Angående det med markerede muskler vs store muskler, så ser jeg da til tider at kæmpestore muskelmennesker egentlig ikke kan løfte mere end knap så store mennesker(men som man tydeligt kan se har trænet i flere år). Altså store muskler er ikke nødvendigvis lig med at man kan præstere meget?

    /Arsukfjorden

  11. Godaften de herrer og damer.

    Nu har jeg efterhånden styrketrænet i 6 måneder og mere intenst de sidste 3. Men der er alligevel lige et par spørgsmål som jeg har tænkt i noget tid nu. Jeg er ikke tvivl om at det står et eller andet sted i de mange gode artikler, men jeg har ikke lige haft tålmodighed til at læse dem alle igennem efter svar, når jeg er sikker på at der er nbogle kloge hoveder herinde, som kan svarer mig hurtigt :)

    Spg. 1

    Mit gamle daddy, som tidligere har været "super-soldat" og bodybuilder i sine unge dage på Bornhold, har fortalt mig at høj vægt, men få gentagelser i en øvelse giver store muskler, mens at flere gentagelser med lavere vægt giver markerede muskler. Han snakkede om at 6 gentagelser ikke var ret mange og ville give store muskler(hvis man har høj vægt på), mens 15 gentagelser var mange og gav mindre men mere markerede musker.

    Han sagde også man desuden blev mindre mobil og mindre smidig med de store muskler. Jeg er ikke i tvivl om at han har ret, men der er der mere i det. Skal man tage højde for mere?

    Spg. 2

    Hvad er mest effektivt. At tage høj vægt og holde længere pauser imellem sæt'ene for at musklerne kan syre af eller tage knap så meget vægt, men kun holde korte pauser imellem. Hvad er mest effektivt og hvilken effekt har de forskelige metoder?

    Spg. 3

    jeg ynder at tage 12-24min på håndcykel eftersom at det både giver noget konditionstræning og noget god træning af overkroppen som rammer mange muskler. Men er det smartest at tage håndcyklen inden resten af styrketræningen eller efter? Tager man det før og giver den gas, så er man mere træt i armene og kan ikke yde så godt på resten af styrketræningen. Tager man den efter så kan man ikke yde så meget på håndcyklen. Så hva er smartest?

    Jeg regner ikke nødvendigvis med at der er et perfekt svar til hvert af spørgsmålene eller at en enkelt bruger herinde kan svarene på dem alle, men hvis i har noget viden og erfaring i kan dele ud af, så vil det være rigtig fedt!

    /Arsukfjorden

  12. Uha det var da nogle informative svar. Super! Lidt mere generelt om min træning: Eftersom at jeg jo er en uforudsigelig 17 årig teenager, så er jeg selvfølgelig hoppet med på bølgen med scooter/knallert, so mjeg bruger itl hverdagskørsel og det er nu hovesageligt fordi at jeg syntes det er super hyggeligt at rode med maskiner. Men det kræver jo også mere motion, så derfor er min plan styrketræning + 24min kondicykel(24min program, lvl 8, over 90rpm hele vejen) hver 2. eller 3. dag og så fylder jeg de resterende dage ud med 24min kondicykel. Alt den cykling er hovedsageligt for at kompensere for at jeg ikke cykler i skole længere.

    Så lige noget feedback til feedbacken:

    MamboMads

    Det var lige noget i den stil jeg søgte efter. Rugbrød og gryn spiser jeg selvfølgelig. Intet problem. Skal jeg bare spise noget havregryn med mælk og uden sukker om morgenen? Snakker vi 200-300g eller hva? 300g salat og 400g gulerødder kan jeg også sagtens klare. Skal de indtages i løbet af dagen eller må jeg gerne spise størstedelen til frokost?

    Angående kulhydraterne, hvordan ved jeg så om jeg spiser for lidt eller for mange? Det er jo ikke fordi jeg har et kulhydrat'O'meter plugget direkte ind i kroppen...

    Jaaanie

    Well, jeg har godt nok hørt alt for mange gange fra mutter af at man bare kan lære at kunne lide mad. Det vil jeg nu ikke sige at jeg umidlbart kan. Jeg har kæmpet siden jeg var 2 år med at spise kartofler stort set hver dag og det er stadig sådan at jeg ofte er nødt til at skylle ned med et glad vand. Jeg kan love dig for at det ikke kun er 12 gange jeg har smagt kartoflter. Det er heller ikke kun 1.000 gange ;) Kogte grøntsager kan jeg overhovedet ikke klare lugten af. Det er derfor jeg foretrækker hvis jeg kunne få de fleste grøntsager igennem fz gulerødder, som jeg gerne spiser.

    Henrik Nygaard

    Uh du er ond. Alt det du siger er lige præcis hvad jeg helst ikke vil høre ;) Jeg har virkelig svært ved at spise de fleste grøntsager. Gulerødder er nok de sundeste som jeg spiser uden problemer, så hvis jeg som MamboMads siger kan nøjes med en skovlfuld af dem og så noget salat, så vil det virkelig hjælpe på motivationen. Hva er din mening om det? :)

    Jeg er klar over at hvis jeg kakl komme i god form, så skal der den rigtige kost til, men jeg håber virkelig at det kan gøres med de ting jeg kan lide(igen så fx massere af gulerødder), da jeg tror jeg vil få svært ved at holde en plan hvis jeg skal sidde og kæmpe for at få maden ned hver dag.

    Tak for de gode svar. Jeg håber i lige vil give noget feedback til min feedback til jeres feedback(hmm.. den sætning lyder lidt underlig..). Det ville være super hvis jeg kan få brygget en plan sammen, så jeg kan komme igang i næste uge.

  13. Davs alle MOL'ere.

    Jeg er ny herinde og jeg har forsøgt at søge lidt rundt efter mine svar, men syntes ikke lige finder de svar som passer til mig, men alle er jo også forskelige.

    Sagen er at jeg indtil for et par måneder siden ikke har tænkt meget på vægt, udseende osv osv og det har jeg aldrig gjort. Men nu har jeg skruet meget ned for slik osv, så det mest kun er i weekenderne og slet ikke i samme mængder som før. Før i tiden snuppede jeg også lige 200g chokolade hvis jeg var sulten midt på dagen. I dag tager jeg en flad rugbrødsmad med noget pålæg.

    Men det nytter jo ikke noget kun at skrue ned for de søde sager, for jeg skal jo også spise sundere. Desværre er jeg temmelig kræsen. Jeg spiser stort set alt kød samt ris og pasta, men grøntsagerne har lidt sværere ved at komme ned. For lige at gøre det en smule mere overskueligt, så skriver jeg lige hvad jeg generelt spiser

    Hvad jeg spiser uden tøven

    Alt slags kød (Undtagen muslinger, blæksprutter og fisk)

    Salat, agurk og gulerøder.

    Brød af alle slags

    Gryn

    Hvad jeg helst ikke spiser:

    Grøntsager jeg ikke nævnte ovenover

    Alle kogte grøntsager

    Sovs

    Blendet mad

    Kartofler kan jeg lige klemme ned, men det er efter mange års øvelse.

    Jeg styrketræner 1 time + 24min kondicykel(jeg er i rimelig form - performance index på 43) 3 gange om ugen. Kan i hjælpe med en brugbart kostplan? Hvis jeg er tvunget til at spise grøntsager, så må det være sådan, men jeg ville da helst foretrække det sådan at mine måltider var så behagelige som muligt. Jeg er desuden helt klar på protein tilskud, kreatin osv, hvis det kan supplere delvist for min kræsenhed.

    Så kan i give en lille hånd med til en "ca" kostplan? Ikke at jeg vil have et skema og sådan, men bare nogle faste rammer.

    På forhånd et STORT tak til jer!