balu2425

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by balu2425

  1. SOLGT

    Hejhej :-)
    Jeg skal have solgt/byttet mit Forerunner 110 med et Suunto eller et Polar ur.

    Jeg skal bruge et ur der har lidt større fokus på puls/kcal delen, og knap så meget på GPS delen, som Garmin jo må siges at fokusere en del på.
    Uret er ca. 1 år gammelt og virker upåklageligt.

    Pris ved kontant handel 700,-

    Men vil meget gerne have fat i et andet ur i steden for.

    Vil gerne betale "ekstra" for et godt ur.

    Hilsen

    Carsten

  2. Det undrer mig du ikke har medtaget direkte skuldertræning i et program med fokus på skuldre?

    Timeing af måltider er vigtig omkring dine træningssessioner. Hvordan de øvrige kallorier indtages over dagen er mindre vigtigt.

    Du mangler Ben og skuldertræning.

    Øvelsen du er i tvivl om navnet på, formoder jeg er Dødløft. Det er en fin øvelse for ryg og baglår, men mener ikke den får låret med, i tilstrækkelig grad.

    - Jeg synes du mangler Squat, Military press (eller tilsvarende) og Calf Raise.

    - Derudover, synes jeg du bør ændre på rækkefølgen, således de største øvelser, fordelt pr muskelgruppe, kommer først.

    - Jeg synes 3 brystøvelser er for meget.

    Jeg forstår ikke hvad du mener med "det er lidt kedeligt med de fordømte sæt". Du vil hellere køre med 1 sæt pr. øvelse, eller?

    Takker for svaret.

    Du misforstår små dele af mit program, så her prøver jeg lige at klarlægge et par ting.

    1. Den øvelse jeg ikke kan hitte ud af hvad hedder er ikke dødløft, det er hvor stangen ligger på gulvet, jeg bøjer lidt i knæ, bukker forover, tager fat, "squater" op til strakte ben løfter herefter stangen op på brystet og skubber den over hovedet. Altså, som skrevet før, hele vejen fra gulv til strakte arme. Den træner ben, ryg, biceps, skulder, triceps, nakke. Derfor har jeg ikke flere skulder øvelser med da denne tæller for 1 af dem.

    Jeg træner forside skulder i 2 øvelser, bagside i 2 øvelser og yderside i 1 øvelse, er det ikke nok?

    Mht. foder, ja så må jeg jo finde tid til at spise 1 million gange om dagen. Men det er vel også bare vane.

    Grunden til mit sludder om sæts er fordi jeg i en anden tråd skriver om at jeg finder det kedeligt, og derfor laver de der 6-8 sæt uden pauser med mindre i vægt for hver sæt. Det er for mig sjovere at gi den gas i 1 min end lave 3 sæt med 1 min. pause mellem hver. Men erfaring fra dem der er klogere end mig tæller meget for mig, så hvis folk mener at man skal køre 3 sæt af x antal gentagelser med 1 min. pause, så er det hvad jeg gør, om ikke andet så for at se om det virker.

    Ben øvelser har jeg ikke så meget med, jeg løber jo en del + svømmer osv. Så er egentlig godt tilfreds med lårbasserne...

    Tak for svaret, og hvad siger du til det nyu hvor jeg har uddybet lidt?

  3. Hey

    Skal lige have alle de kloge herinde til at give deres besyv med, har sammensat det her ud fra ønske om at stige ca. 5 kilo fra 88 til 93 kilo.

    Specielt med focus på skuldre (efter hele min venstre skulder blev sprættet op mangler den masse) og bryst/ryg.

    Sørger for at indtage ca. 150-200 gram protein om dagen, men har ærlig talt meget svært ved at sise præcis på de samme tidspunkter hver dag. Ja nogen gange indtager jeg mine proteiner i form af drikke det meste af dagen, eller heftige mængder køb i løbet af hovedmåltiderne, men betyder det så meget hvornår man får dem, når bare man får dem?

    Nå her er programmet:

    Alt køres i 2-3 sæt.

    Løb til center, 1,5 km. Bruges som opvarmning

    Dips 10*3 (skal finde en måde lige at smide 5 kilo på min vægt)

    Brystmaskine 6-8*3

    Bænkpres 6-8*3

    Er vel egentlig bare et styrkeløft, fra gulv til strakte arme med stang 6-8*3 (ved ikke hvad den hedder)

    Barbell Back Row 6-8*3

    Pull ups, så mange som muligt indtil jeg rammer 10 stk. er på 6-8 stk nu. 3 sæt.

    Mavemaskine 8*3

    Skrå mavemaskine 8*3

    Løb hjem 1,5 km.

    Har jeg ikke det hele med, og i ordentlig rækkefølge?

    Træner så man-ons-fre. Lørdag og søndag laver jeg så lidt svøm eller lign.

    Har jo lavet en del om på mit program siden jeg sidst smed noget herind, men jeg har kigget tråde igennem og på trods af at jeg synes det er lidt kedeligt med de fordømte sæt, så lader det til at folk har bedst udbytte af at træne sådan. Så nu prøver jeg det.

    Hvad siger i?

  4. Haha, jeg vidste der var nogen kloge hoveder herinde der kunne hjælpe :4thumbup:

    Hvis disse punkter er mine mål, er min træning så "ok", den kan sikkert finpudses men ønsker ærlig talt ikke at lave for meget om på den type træning jeg bedst kan li'. Det er lidt demotiverende for mig at skulle lave noget jeg ikke synes er fedt

    1. Er 189 og regner med en slutvægt på ca. 90-92kg med en fedtprocent på omkring 10.

    2. Elsker at løbe/svømme/sjippe interval eller ihvertfald løbe/svømme/sjippe med højt tempo. Ikke mere end 20-30 min. ad gangen.

    3. Skal kunne lave en masse kropsøvelser, pull up/chin up, dips, dips i gym ringe, bold push ups osv.

    Det jeg søger er vel egentlig bare en alsidig, harmonisk krop med god styrke og kondition. Ikke noget bodybuilder eller Ironman agtigt.

    Måske ½ Ironman agtig :tongue:

  5. 1. Du har fuldstændig ret i at negative reps ikke skal bruges for tit, da de giver en unødvendig lang restitutionstid. Når det så er sagt kan det være en variationsform hvis du har trænet i mange år og mangler noget variation.(dog stadig ikke for tit)

    2. Omvendt pyamide lyder ikke specielt tosset i mine øre, dog ville jeg selv holde alle de aktive set med en tung vægt, da det er en vigtig vækstfaktor. Hvorfor tænker du slv at køre dette system?

    Tak for svaret :bigsmile:

    Variation i træningen er den største faktor. Hader at lave det samme og det samme hele tiden. Jeg bruger negativ mest i mine kropsøvelser, eksempelvis i mine pull ups, tager så mange jeg kan og den sidste bliver jeg oppe i og når musklerne ikke kan mere ryger man laaaaaaaaaaaangsomt ned. Det udmatter lige det sidste, hvilket jeg godt kan li´.

    Omvendt pyramide bruger jeg i mange øvelser, det kører en fuldstændig træt, pulsen er oppe, kcal. bliver forbrændt fordi man står og virkelig arbejder for det. Jeg tager mange reps når jeg laver omvendt pyramide, biceps som eksempel, tager 20 kilo 8x, 18 kilo 8x, 16 kilo 8x, 14 kilo 8x 12 kilo 10x, 10 kilo 10x, 8 kilo 10x 6 kilo, 12x, 4 kilo 12x. Men det er mere dagen der bestemmer hvor meget man tager, det er lidt svært at skrive ned. Men jeg tror du forstår pointen. Det er til maks udmattelse værd set, og straks videre uden pause, når så man er færdig, er man færdig i den øvelse, hurtig træning og det jeg søger svar på er så om det også er effektivt?

    Og så er det en fed følelse bagefter, man er i den grad "pumpet" og man har rigtig god samvittighed bagefter.

    Men det er jo ikke fordi man booster ens selvværd at står med 3 kilo's vægte i biceps øvelser :blush: Men det er heller ikke derfor jeg træner kan man så sige.

    Jeg ønsker meget styrke uden at blive alt for stor, men vil da gerne lige tage 2-4 kilo på i muskler, det ville da pynte :cool:

  6. Hejsa

    Kan i hjælpe mig lidt med flg. spørgsmål?

    1. Det er træne "negativt", har sikkert et finere ord, men det var det vi brugte for over 10 år siden.

    Man får hjælp til at løfte den givne vægt op, derfter består opgaven i at holde den oppe, den er dog så tung så den automatisk vil "falde" ned.

    Ved godt det er sindsygt hårdt for kroppen, og ikke noget man skal gøre for tit, men virker det på muskelvolumen?

    2. Omvendt pyramide, efter opvarmning starter jeg med den tungeste vægt jeg kan tage i 6-10 reps i en given øvelse. Så snart jeg har smidt vægtene tages de næste i rækken, nedadgående vel at mærke. Til sidst står man så med 3 kg vægte og ligner en der er ved at dø af anstrengelse.

    Samme som ovenfor, ved godt det er hårdt, men virker det?

    Tak på forhånd... :4thumbup:

  7. Hey,

    Ved godt der er tråde om samme emne i forvejen, men synes ikke jeg finder svaret, jeg søger.

    Vil gerne starte til noget kampsport ved siden af min vægtløftning, da jeg gerne vil blive mere smidig og samtidig lære noget godt selvforsvar. Det skulle gerne være noget, hvor man evt. kan forsvare sig mod mere end blot én person, da man sjældent er oppe en mod en nutildags.

    Har læst rundt og hørt godt om kickboksning som foregår i Svanemøllen (zen to). Også er der krav maga på Østerbro.

    Nogen der har erfaring med disse kampsport? Hvilket mener I passer bedst til mig?

    Er 19 år, vejer 74-75kg og 182cm høj.

    Thai/kickboxing har en fysik med som jeg ikke har set i særlig mange sportsgrene, derfor ville den være mit valg, men hvad der passer til mig, passer ikke nødvendigvis til dig, prøv begge, og dan din egen mening. :smile:

  8. Selv tak.

    Først undskylder jeg min indledning på mit første svar. Der er bare så mange der tror de bare kan kaste deres krop ud i høj intensiv træning på daglig basis uden den siger fra. Hvad ville din bil sige til kun at køre i 1. gear med speederen i bund? Den ville sikkert brænde sammen rimlig hurtigt, ligesom dine skinneben. Så skift gear engang imellem, det kan bilen og dine ben lide.

    En ½ ironman indeholder en ½ marathon. Hvis du ikke vil kalde det langdistance løb hører du til de virkelig seje. I din træning til den halve jernmand vil jeg kraftigt råde dig til at træne nogle lange rolige løb. Ikke nødvendigvis 21 km men op mod de 15-16 stykker.

    Ved kun at træne i intervaller og ligende all out træning, træner du ikke din udholdenhed, og den får du i den grad brug for. Jeg tror eksempelvis ikke en 100-200-400-800 m løber er specielt god til at løbe 5-10-21-42 km løb. 0g omvendt. Du har brug for helt andre muskelfibre til langdistance. Tag og læs bogen "Elsk at løbe - marathon bogen" den er god at få forstand af. Eller find et ½ marathon program, mange er lavet af folk med forstand på løb.

    Din løbe træning bør indeholde 3 forskellige typer af løb set over en uge. 3-4 løbeture: 1 intervaltur med god opvarmning før intervallerne og en rolig "nedvarmning", 1 tempotur der løbes i et godt tempo, ikke som intervallerne, men omkring 80% af maxpuls (du kan tale i korte sætninger), og 1 lang rolig tur i snakketempo.

    De samme betragtninger gør sig sikkert gældende for svømningen og cyklingen.

    Held og lykke med din træning, find din motivation i at kunne gennemføre en ½ ironman, ikke i træne benhårdt.

    Lars

    Jo, gæller kan absolut være en fordel på de 1,9 km svømning.

    Det er helt ok, jeg er sikkert ikke den første med dette problem..

    Ang. ½ ironman, så er det mest for min egen skyld, og ikke noget jeg er started træning på overhovedet, det skriver jeg også.

    Og grunden til at træningen ikke er begyndt er jo på grund af mine skinneben. Men skidt pyt, min daglige træning er trods alt den vigtigste, og det er den jeg vil have til at fungere.

    Mange tak for inputtet:-)

  9. Som allerede nævnt skal du simpelthen holde pause. Hvis du bliver ved med at forcere skaden, går det til sidst ikke væk af sig selv. Skinnebensbetændelse er en af de mere trælse skader, og den vender forholdsvis nemt tilbage hvis du ikke lytter til din krop. Det er der rigtig mange løbere der lærer på den hårde måde incl. mig selv. Intervaltræning hver dag er også ekstremt hårdt for dine ben, og vil for langt de fleste resultere i en skade som din.

    Hvis det er så slemt nu, som det umiddelbart lyder til, vil jeg råde dig til at holde minimum 3 ugers pause (måske endda mere) fra alt løb eller anden direkte belastning på dine ben. Start derefter meget stille op. Jeg vil personligt mene 2km 3x om ugen til at starte med i roligt tempo. Det lyder røvsygt ja, men alternativet er endnu mere røvsygt. En tommelfingerregel siger så, at du ikke må stige mere end 10% pr. uge, og dette er både i distance og intensitet, hvilket jeg bestemt også vil råde dig til at følge.

    Hvis skaden kommer igen, selv om du tager det meget roligt, vil jeg nok mene en tur til fys er på sin plads. Jeg regner med at du på nuværende tidspunkt har fået lavet en løbestilsanalyse, og dermed bruger de rigtige sko?

    PS: Jeg forstår dog ikke du får ondt i dine skinneben ved svømning alene, der burde slet ikke være den samme belastning. Jeg vil tro du godt kan svømme selv om du holder pause for løb, men det er måske en god idé ikke at skrue helt op for intensiteten.

    Held og lykke med det. Det er selvfølgelig ikke sikkert jeg har ret i alt hvad jeg skriver, det er blot baseret på nogle "standard" retningslinjer og personlig erfaring.

    Tak for svaret:-)

    Ja, har fået lavet løbetest, og har købt sko der passer til mig, har bare hørt om flere der har god erfaring med indlæg, lavet af nogen specialister? Måske det kunne hjælpe mig.

    Det med svømning fatter jeg heller ikke. Men har ikke løbet siden mandag, og holdt så pause tirsdag, svømmede onsdag uden problemer, fik blod på tanden og tog en tur til torsdag, med det resultat at jeg fik ondt om aftenen og stadig har ondt i dag.

    Jeg ville jo netop svømme for ikke at belaste.

    Jeg svømmer både crawl, bryst og rygsvømning.

    Har egentlig holdt ca. 2 mdr. pause i starten af året, men det kom rimelig hurtigt igen, også selvom formen sådan set ikke er der endnu, til at lave det helt vilde.

    Mange tak for svaret, som du skriver er fyssen nok næste skridt.

  10. Hej

    Hvordan kan det være at så mange tror at al trænning skal all out, lungerne ud af halsen, se på mig jeg løber hurtigt, macho trænning.

    Jeg ved ikke hvad du vil opnå med din trænning. Men næsten lige meget hvad du vil, så har din krop brug for re-sti-tu-tion, hvile, så den kan genopbygge det du har ødelagt ved din træning.

    På trods af alle de interessante indlæg du har læst på denne side, har du nu trænet dig til den dejlige lidelse skinnebensbetændelse. Så vidt jeg ved er der kun en ting der hjælper på den tilstand og det er hvile. Så nu kan du rigtig få restitureret. Nå betændelsen så er overstået vil jeg foreslå dig en stille og rolig opstart, hvor du lytter til hvad din krop siger til dig, evt. følge et løbeprogram, hvis løb er det du vil.

    En klog man sætter sig ned, læser om sin skade, hvad han skal gøre ved den, hvad han skal gøre bagefter. Så træner han stille og rolig op til den ½ ironman han ønsker at gennemføre, vænner sin krop til de nye fysiske krav der bliver stillet til den.

    Du kan leve så sundt du vil, spise levertran og fiskeolie til du får gæller, hvis du fortsætter med at træne som du gør, ender det med at skinnebensbetændelsen blive kronisk.

    Tak for svaret.

    som jeg mener jeg skriver i mit indlæg, er interval/høj intensiv træning den form for træning jeg bedst kan motivere mig selv til, derudover er det den form for træning der giver mig de resultater jeg stræber efter. Jeg ønsker ikke at træne langdistanceløb, og har ikke gjort det indtil nu.

    ½ Ironman kunne være sjovt, for udfordringens skyld, og det er det.

    Men min daglige træning har altid bestået af denne form for træning, men siden sommeren sidste år kunne jeg åbentbart ikke mere.

    Jeg har læst stolpe op og stolpe ned om skinnebensbetændelse. De fleste siger "pause", hvilket er fint nok, de konservative siger træn det væk.

    Og fyssen siger massage/ultralyd. Min kone er blevet kurreret for hendes skinnebensbetændelse gennem ultralyd, UDEN at gå ned i intensitet overhovedet, nærmere tværtimod. Så der er mange sider af samme sag, og jeg tror at en tur til fyssen nok er næste skridt.

    Men tak igen.

    Edit: Gad vide om ikke det var en fordel med de gæller du taler om :wink:

  11. Hejsa allesammen

    Er lige blevet medlem herinde, efter at have læst en masse spændende indlæg.

    Folk lader til at vide hvad de taler om :smile:

    Nå, men har lige et spørgsmål til jer.

    Har altid været i god grundform, har trænet on and off siden midt 95'erne.

    Når jeg træner, træner jeg rimelig seriøst, og gerne meget høj intensitet, gider ikke løbe 10 km. hvis jeg kan lave HIIT på 10 min. Det er lidt min tankegang.

    Har både familie og er selvstændig, så tiden er noget jeg prioterer.

    Men jeg har tilsyneladende svært ved at holde til min træning, er selvfølgelig også rundet 33 år, måske løsningen findes der :dry:

    Før i kan hælpe mig tror jeg lige jeg vil fortælle lidt om hvad jeg egentlig laver.

    Sprint, HIIT, gerne meget stejlt op ad bakke med 10-20 armstrækkere på toppen, inden lunte ned. Sprintet tager ca. 15-20 sec.

    Dette gøres ca. 8 gange, på forskellige tidspunkter under en tur på ca. 3-4 km.

    Hele turen tager ca. 30 min.

    Dette ville jeg gerne gøre hver dag, men det er total umuligt. Mine skinneben giver op. Og det startede sidste år da jeg sjippede ca. 30 min. om dagen.

    Derudover træner jeg en del kropsøvelser ca. 3 gange om ugen, med interval sprint/boks imellem øvelser. Tager f.eks. 3 øvelser og 1 interval, repeat 3x.

    Men mine skinneben giver som sagt op, så derfor ville jeg lave noget interval svømning i stedet. Men ak, sidste gang jeg løb masserede jeg mine ben i ca. 30 min. stk. og har faktisk ikke rigtig haft ondt siden. Så tog jeg i svømmehal 2 dage i træk, uden anden træning og idag er mine ben færdige.

    Jeg kan jo snart ikke lave en skid, ja undskyld, men er rimelig frustreret over det her.

    Jeg synes jeg sparer mig selv, ALT for meget faktisk, træner ikke i nærheden af det jeg gerne vil.

    Tager fiskeolie + levertran samt har en rimelig fornuftig kost, så ved snart ikke hvad jeg skal gøre.

    For sjov, og bare for at presse mig selv lidt ville jeg gerne prøve en ½ ironman, men som det ser ud nu, er det HELT umuligt.

    Jeg kunne muligvis gennemføre men træningen op til og den efterflg. tid afskrækker mig ærlig talt.

    Spørgsmålet er simpelt:

    Hvad gør en klog mand?

    Håber i vil afse lidt tid til at hjælpe mig her :bigsmile:

  12. Hej alle,

    Vi er to, der er igang med det afsluttende AT-forløb på gymnasiet. I den forbindelse har vi emnet styrketræning, med fokus på selviscenesættelsen igennem styrketræning.

    Derfor ville det være super fedt, hvis nogle af jer ville svare på de to følgende spørgsmål:

    1. Hvorfor træner du i et fitnesscenter i stedet for 'bare' derhjemme?

    2. Hvorfor er træning blevet en ting, der skal deles med andre via Facebook, Twitter, MOL og andre blogs/sites?

    Vi har selvfølgelig selv en masse teorier for, hvorfor det er sådan, men det ville hjælpe os rigtig meget, hvis i ville skrive jeres mening om emnet. Hvis i er uenige er i også meget velkomne til at skrive det.

    Mvh

    Nicolai og Thobias

    1: Hm, jeg træner ikke i center pt. har gjort det og skal nok igen, men lige for tiden har jeg installeret en pull up bar i loftet derhjemme.

    Udover at misbruge den så laver jeg et HAV af kropsøvelser, og så løber jeg og svømmer en del ved siden af.

    2: Deler ikke min træning med nogen via online medier. Er lige blevet medlem her, dette er min første tråd og er kun medlem for at kunne spørge om et par ting.

    Håber det hjalp:-)