Madsha

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Madsha

  1. Hej

    Jeg kan se at du indimellem døjer med tunge ben og små skader. Lader du kroppen få ro engang imellem?

    Sidste år løb/kørte jeg en tredobbelt ironman. Som led i løbetræningen løb jeg ca. 20 marathon, træningsløb på 60 km etc på 10 måneder inden det gik løs i Tyskland. (udover min cykling og svømning) Set i bakspejlet var det for meget løb og slet ikke nødvendigt. Jeg havde måske tæsket mine ben for meget igennem inden hovedmålet skulle køres. Det har jeg lært af i år og løber slet ikke så meget som sidste år. (Jeg kører i år igen en tredobbelt ironman i Juli samt en dobbelt ironman 1 måned efter)

    Efter min tredobbelte sidste år var gennemført meldte jeg mig også til Mors 100 Miles - som jeg kan se du har planer om som dit primære mål. Jeg havde haft en AAAAaalt for lang sæson kombineret med den tredobbelte IM - så jeg gik helt kold efter 80 km på Mors og måtte desværre trække mig.

    Det jeg vil sige, med fare for at lyde bedrevidende, er at det er en enorm stor træningsmængde du planlægger frem mod Mors. Jeg kan også se at du planlægger 12 timer i August. Pas på dine ben, og sørg for at være HELT frisk inden starten går på Mors. Mentalt er det et meget hårdere løb end et 6 timers løb på en rundstrækning. Forvent også at det pludselig bliver kuperet på Mors - langt ude på ruten hvor du ikke forventer det.... :bigsmile:

    /Mads

    www.extreme-tri.com

  2. Hej

    Nu kender jeg ikke din træningsbaggrund og om hvorvidt du er HELT ny på en cykel? Har du cyklet før?

    Hvis du ikke har cyklet før, så vil jeg råde dig til at gå efter en almindelig racer cykel. Dels får du mere for pengene og dels kan du cykle med andre (ligge på hjul) Du vil også altid kunne sætte en tri bøjle på en racer så den kan fungere til et tristævne.

    Priserne på tricykler ligger typisk lidt over niveauet sammenlignet med en almindelig racer. Hvis du ser efter en brugt racer til omkring 6000-7000 kr. så vil jeg mene at du får en langt bedre cykel end den aktuelle tricykel du her ser på.

    Blot mit bud

    vh/Mads

    http://madsholmandersen.dk/

  3. I fær med, at jeg har Rasmus Henning som hoved træner blandt de 80km cykling, 40-50km løb og 6km svøming i ugen, så ved jeg udmærket godt, hvordan en muskel skal trænes godt op.

    Højt antal kg så man kun kan tage sættet 4-5 gange, træner det ens led, mere end det træner muskler!

    Når manden/drengen ikke ved det store om det, og nok heller ikke har van til fitness træning, skal han nok ikke starte med dødsløft. Nej !

    Han skal finde sin start og få den bygget godt op fra start og derefter lege lidt med dødsløft, hvor muskel kan lide det ;)

    Skal det forståes således at du har Rasmus Henning som træner?? Mig bekendt træner han vist ikke nogen som helst - tager jeg fejl?

  4. Alt for længe siden sidste update....

    Træning siden sidste update

    man i uge 44: 45 min styrketræning af arme, skuldre, ryg, mave

    tir i uge 44: 6 km intervalløb, 20 km Mountainbike

    ons i uge 44: 7 km løb

    tor i uge 44: 30 min core

    fre i uge 44: Fri

    lør i uge 44: 4 km svøm

    søn i uge 44: 15 km løb

    man i denne uge: 2,8 km svøm

    tir i denne uge: 4 km interval på løbebånd, 20 km mountainbike, 30 min spinning

    Min motivation er ikke på det allerhøjeste, da jeg stadig ikke er helt afklaret med sæson 2012. Min sæson 2011 har nok været lidt for lang. Jeg startede allerede september 2010 med målrettet træning mod 2011. Jeg stoppede reelt set først sæson 2011 den 9 oktober da jeg havde løbet ultraløb i Hobro. Efter en pause på en måneds tid med korte løbeture osv. kan jeg mærke at benene bliver sig selv igen. Jeg vil nok først gå rigtig igang med distance træning i starten af 2012. Håber lidt på at den brændende motivation vender tilbage inden udgangen af året.

    /Mads

  5. Min forståelse af en Ultraløber sammenlignet med en Triatlet er et spørgsmål om mentalitet og psyke. Som ultraløber har du større mentale grænser du skal krydse og flere kriser du skal igennem - Men du er ikke i bedre form end en Triatlet nødvendigvis.

    Jeg synes det er fantastisk at have 3 discipliner jeg kan shuffle imellem og jeg har bevidst valgt hvor mit hovedfokus skal være og hvor side-fokus skal være. Ligenu bruger jeg meget tid på svømningen, da jeg er ved at restituere mine løber-ben fra skader. Samtidig er cyklen i et steady-state niveau hvor jeg ikke har brug for at rykke så meget.

    Men hvis du brænder for ultraløb, så er det klart det du skal gøre og så op i røven med de to andre discipliner.

    God træning

    Motta

    Jeg er tildels enig med dig. Nu er det netop mentalitet og psyke, som du nævner, at jeg tænder på. Der er ikke så meget den fysiske formåen - om end det dog hænger lidt sammen. Som ultra triatlet er det bestemt også det mentale der fylder mest. Er man i form til at køre almindelig ironman, så vil jeg mene at der rent fysisk ikke er langt til at kunne køre ultra tri stævner. Er man derimod ikke mentalt klar så er det rent selvmord. Lidt firkantet kan man sige at en ironman køres på ren muskelkraft, en ultraironman køres med hovedet.

    Jeg kan bestemt ikke undvære svømning og cykel, men når man gerne skulle mestre alle tre discipliner på en ultra distance så kræver det virkelig meget træning...

  6. Jeg siger bare, for mig i hvert fald, er løb mindre tidskrævende og lettere tilgængeligt end cykel og svøm :smile:

    Jamen så er vi jo helt enige :tongue:

    Min pointe var et man kunne spare en del tid og samtidig få fuld valuta for pengene hvis man KUN dyrker ultraløbet og ikke alle tre discipliner der indgår i tri. :smile:

    /Mads

  7. Haha, jeg griner over din kommentar på tidsforbrug!

    Enig ift. ultraløb. Det "gode" ved løb, synes jeg, er også sy der ikke er nogen transporttid. Du skal ikke lige hen på svømmestadion, eller hen i centeret for at spinne. Så 160 km kan virke som en del, men 16 timer (er det ikke højt sat?) er mere overskueligt.

    Hmmm... er ikke lige sikker på jeg forstår hvad din pointe er?

  8. Træning fredag morgen:

    25 min. træning af ryg og mave.

    45 min intervaller på løbebånd. (400 meter interval)

    - Jeg var iøvrigt til foredrag igår aftes med Jacob Juul Hastrup. Vel nok Danmarks mest ekstreme ultraløber. Det var et meget fascinerende indblik i en ultraløbers liv. :smile:

    Jeg har længe overvejet at kaste mig 100% over ultraløb og så kun have svømning og cykling som en form for supplement træning.

    Når det er tri man dyrker så bruger man rigtig lang tid på ALLE tre discipliner. Når det er ultra tri man dyrker så bruger man RIIIIIGTIG lang tid på alle tre discipliner.

    Jeg ved ikke hvordan i andre triatleter har det - men jeg synes indimellem at det er svært at fokusere 100% på alle tre discipliner. Er man inde i en god periode på cyklen og i løbeskoene, så kan det være at det er svøm der halter lidt - og omvendt.

    Jeg er stadig lidt usikker på min 2012 plan. Dels vil jeg gerne stadig køre tri, og gerne ultra og dels vil jeg gerne fokusere målrettet KUN på ultraløbet. Jeg er blevet mere i tvivl siden foredraget igår.

    Jeg ved at der kræves meget tid som ultraløber og at der skal ædes mange km til træningen. Jacob nævnte til foredraget igår at han løber op til 160 km om ugen når han topper. Dette giver ca 16 timer om ugen hvis det er 10 km/t. Umiddelbart lyder 160 km af rigtig meget, men set i forhold til en ultra-triathlons-træningsplan så synes jeg såmænd ikke det er et voldsomt tidsforbrug.

    Jeg må i tænkeboks.. :cool:

    /Mads

  9. Træning mandag morgen og tirsdag morgen:

    32 km mountainbike.

    1 time og 15 minutter core/styrke træning.

    15 minutter roning

    Efter et par ugers pause starter jeg op på løb igen i morgen eftermiddag - det bliver godt :smile:

    /Mads

  10. Ugens Stats:

    Mandag: Svømning 1t15min, 10Km Løb + Styrketræning

    Tirsdag: 52min Hometrainer

    Onsdag: Svømning 1t15min

    Torsdag: 85Km Cykling + Styrketræning

    Fredag: Svømning 1t15min

    Lørdag: Svømning 2800M

    Søndag: 19.5Km Løb

    Fy for s.... en træningsmængde på denne tid af året. Ingen hviledage og som jeg kan se det så er det +13 timer! :w00t:

    Nu har jeg ikke læst hele din log - og som du ved det så er jeg lidt ny her på siden. Mener dog ikke jeg er helt grøn indenfor træning og tri, som jeg ved du dyrker. :tongue:

    Kan du ikke delagtiggøre mig i dine tanker og planer - bare sådan lidt overordnet - om dine mål, og ikke mindst hvorfor du allerede har skruet dine træningstimer op som du har på nuværenede tidspunkt.

    Er det meningen du vil kvalle til Hawaii næste år?

    /Mads

  11. Stærkt svømmet - Hvilken Mp3-afspiller bruger du i svømmehallen? Har godt overvejet det til solo-træningerne

    /M

    Takker :smile:

    Jeg svømmer med Speedo Mp3. Tror det er en af de billigeste man kan få, men den virker - og det er det vigtigste. Jeg har den til at sidde under badehætten. Indimellem kan det godt virke lidt irriterende i øregangen, men synes man vænner sig til det.

    http://www.pixmania.com/dk/dk/xx/8156/xx/15/4/criteresn.html?srcid=202&mctag=dk_15425&gclid=CJDB_O2c_6sCFUMm3godQggTlQ

    /Mads

  12. Ja nu er jeg jo lidt sat ud af spillet hvad angår løb - så denne uge/weekend har primært stået i børnenes tegn (efterårsferie) og svømning.

    Fredag, lørdag og søndag har jeg svømmet. Fredag svømmede jeg almindelig, hvilket betyder uden våddragt og med fokus på teknik. Lørdag og søndag var ren hygge svømning i våddragt og med MP3 afspiller. Træningspas som disse er noget af det bedste der findes. En del km med hovedet under vand og med musik i ørerne. :smile:

    Fredag blev det til 3 km. To hovedserier med 1000 meter og resten blandet op- og nedvarming (bryst og rygcrawl)

    Lørdag blev det til 4 km

    Søndag blev det til 4,5 km.

    Samlet 11,5 km svøm

    Og for det ikke skal være løgn så tog vi alle i svømmehal igen søndag eftermiddag. Her blev det til en masse sjov og spas med kone og unger. :laugh:

    Jeg skulle egentlig ha løbet aalborg marathon i dag, men grundet trætte ben/fibespringning så har jeg meldt afbud. Super ærgeligt men helt sikkert den rigtige beslutning. Det kriblede dog i benene da vi kørte forbi ruten idag, og vi så alle løberne... :unhappy:

    Jeg regner med at starte ud på løb i morgen igen. Håber jeg kan komme tidligt op og få et par timer inden arbejde :cool:

    /Mads

  13. Fedt mål!

    Nu kan jeg læse af din hjemmeside, at vi kommer fra samme område. Hvilke gode cykelruter findes der ude i Gistrup-Klarup området?

    Kender du evt til en side, hvor ruterne er vist? :)

    Held og lykke med målet, jeg vil følge med her!

    Takker :smile:

    Alle finder åbenbart min hjemmeside :laugh::tongue:

    Hmmm... cykelruter omkring Gistrup. Tjae hvis du kører mountainbike så er der jo Lunby krat og poulstrup sø området. Der er generelt mange bakker omkring gistrup området så hvis du er til lidt højdemeter så er det et fint område. En lang flad rute er ud mod Egense og til Øster Hurup.. Hvis du kører den vej, så kan du godt finde en rute på omkring 150 - 200 km.

    /Mads

  14. Må hellere skrive lidt mere.. :smile:

    Tiden jeg bruger på træning resten af året er kraftigt nedadgående. Jeg startede mine forberedelser til den tredobbelte ironman sidste sensommer/efterår. Det er blevet til rigtig mange km i løbeskoene, på tricykel, på racercykel, på mountainbike og i vandet. Jeg løb ultraløb for 2 uger siden omkring Mariager Fjord. Det var egentlig ikke meningen at jeg ville løbe det, og meldte mig også først til relativt sent. Jeg kom igennem, dog med trætte ben. I sidste weekend løb jeg en tur på 12-13 km. Efterfølgende har jeg haft forholdsvis ondt i baglåret - Tanker om en mild fiberspræningning spøger lidt.... Måske er det kroppen der bare siger stop nu!

    For ligesom at afslutte året rigtigt så er jeg tilmeldt 4 marathon inden årets udgang. Aalborg marathon den 23. oktober. Citroen cannonball marathon den 29. oktober, DUULs marathon i Århus den 4. november og Aars marathon den 27. november.

    Jeg har besluttet at droppe disse 4 marathon og gi kroppen lidt hvile inden det går løs igen til januar. Jeg vil selvfølgelig holde træningen ved lige med både løb, svøm og cykling - men de helt lange distancer holder jeg mig fra.

    Min træning i de næste måneder vil se nogenlunde sådan her ud:

    Pr uge:

    Svøm: 2 svømmepas. Det ene med fokus på teknik. Det andet distance svøm i våddragt (+5 km)

    Løb: 2 - 3 gange om ugen. Max 15-20 km på den længste tur. Bakke/trail og interval

    Mountainbike: Transport til og fra arbejde. Med klub 1 gang ugentlig.

    Spinning: 2 gange ugentlig

    Ronning. 1 - 2 gange ugentlig

    Core træning/styrke: 3 - 4 gange ugentlig.

    Nu må vi se om det bliver ved det - der vil sikkert være uger hvor der ikke kommer så meget træning på.

    Det vigtigste i de næste måneder er at bevare motivationen til de lange træningspas der kommer i det nye år, holde formen ved lige, undgå skader samt give kroppen den ro den skal have inden det går løs igen.

    /Mads

  15. Der er flere meninger omkring det at løbe marathon i et IM år. Personligt ville Jeg ikke. Men afhænger af niveau mm.

    Udendørs svom startede v 10-11grader for mig i år. 20min kan man holde til.

    Jeg ved godt der er mange meninger om det at løbe marathon inden en IM. Skal man vende det lidt om så er der rigtig meget usikkerhed forbundet ved at deltage i sin første IM. Kan man nu klare det, har man trænet nok, kan man svømme så langt, hva nu hvis jeg møder muren osv. osv. Når alt kommer til alt så bør man vel fjerne meget af den usikkerhed inden man står på startlinien. Indenfor ultratri så er det det mentale der er det største man skal kæmpe imod. Kroppen skal nok følge med hvis din hjerne fortæller dig at den skal fortsætte. Når man deltager i en ultrakonkurrence så oplever man et utal af gange smerte i en hel ubegribelig form. Jeg har positiv erfaring med så at finde noget jeg har oplevet FØR som har været værre endnu. Dvs. finde en tidligere reference til en større nedtur - tænke på den, og holde fokus på at den smerte kom jeg jo igennem den gang. Ja, så kan jeg jo også gøre det igen.

    Min pointe er, har man eksempelvis løbet marathon før så kender man turen, smerten, oplevelsen etc. ved de 42,2 km. Den kan du ikke læse dig til, og du får ikke en fornemmelse for den ved at løbe 30 km.

    Jeg har set rigtig mange første gangs marathon løbere der går HELT ned på de sidste 10 km, netop fordi de ikke kender egne grænser og dermed har lagt for hårdt ud.

    Jeg er helt klar over at marathon er en hård belastning for kroppen, og man muligvis sætter ens træning lidt bagud hvis man skubber et marathon inden i et IM program. Men jeg vil til hver en tid mene at når du første gang står på startstregen til en IM - så kommer det dig til gode hvis du har erfaring med et marathon løb.

    - Det var blot mine tanker om marathon og ironman :smile:

    /Mads

  16. Hej Mads.

    Vil da selvfølgelig også byde dig velkommen :beerchug:

    Jeg følger dig nu også på din hjemmeside :thumb:

    Du er sku en sej mand :kickass: :1356:

    Hej

    Tak for det - ved sgu ikke om jeg kan kaldes sej. :cool: Sætter mig bare nogle mål - og forfølger dem så :smile:

  17. Hej

    Inspirerende læsning om dit sub mål med Mariager Fjord rundt. Det lyder rigtigt spændende med dit mål der hedder Spartathlon. jeg overvejer selv Sparthathlon engang ude i fremtiden - har dog en del mål der er højere prioriteret.

    Sjovt, men jeg løb selv Mariager Fjord rundt. Jeg kom ind 1 minut efter dig kan jeg se på resultatlisten. Jeg gik dog helt kold de sidste km og kastede noget op - måske du lagde mærke til en bleg fyr i sort jakke hvor der bagpå stod DENMARK/ANDERSEN - løbe og brække sig - :4thumbup:

    Jeg har selv lige oprettet en log hvor jeg vil skrive om mine mål og min træning - måske ses vi derude et eller andet sted til et ultraløb eller et marathon

    /Mads

  18. Haha... Ja Kim er en hård hund. Skal køre race med ham i Tyskland til næste sommer - han er også tilmeldt. :bigsmile: Han var desværre forhindret i at deltage i år da han var i Kina.

    Ja en triple er et nonstop race. Løbet i Tyskland var: 11,4 km i 50 meters bassin. 540 km på cykel på en 8 km rute. 124 km løb på en knap 1 km lang rundstrækning.

  19. Det var da godt at der er nogen der gider læse med. :smile:

    Ja, jeg har rimelig erfaringer med de mål jeg har sat mig. Fra august 2010 til august 2011 nåede jeg følgende stævner:

    Over 20 gennemførte maraton – deriblandt et dobbelt maraton (2 på samme dag), samt brutal marathon

    4 * test svømninger i 50 meter bassin på 10 km.

    Lange cykelture til og fra maraton løb

    Tilmeldt copenhagen ultra maraton (100 km) men måtte melde afbud grundet rygskade.

    Gennemført ½ ironman

    Gennemført tredobbelt ironman (verdensmesterskabet i Tyskland)

    Tilmeldt Challenge Copenhagen (ironman) men meldte afbud da den lå for tæt på den hovedmålet – Den tredobbelte ironman.

    Stillede op til 100 miles løbet på Mors (161 km) måtte udgå efter 80 km. (Havde ikke trænet nok efter den tredobbelte ironman)

    Mariager Fjord rundt – Meget bakket ultra løb på 56 km omkring Mariager Fjord

    Flere test ture på tri cykel (+250/300 km)

    En hel del ½ maraton

    6 timers løb

    50 km løb

    Mine planer for 2012 ligner derfor meget mine 2011 planer.

    Jeg har valgt at satse på de samme stævner da jeg har den tredobbelte IronMan som hovedmål. Jeg har gode erfaringer fra i år med forberedelsen. Dog skærer jeg en del ned på maratons i 2012. Jeg vil satse noget mere på lange back to back løb, ultra cykling og core træning.

    Jeg har gjort mig en masse erfaringer fra ultra distancer og hvad man bør fokusere på – skriver lidt mere om disse senere.

  20. Hej

    Nu prøver jeg også at oprette en logbog herinde. Ved ikke helt om det er mig, men man kan vel altid prøve :smile:

    Hvem er jeg:

    37 årig mand fra Nordjylland med lyst og mod på alle mulige og umulige udfordringer.

    Mit hovedmål og delmål for 2012 er:

    Delmål:

    mimimum 8 marathon i hele 2012 (deriblandt brutal marathon i aalborg)

    1 dobbelt marathon (2 marathon på een dag)

    2*10 km svømning

    Copenhagen ultra marathon (100 km)

    Mors rundt 100 Miles (161 km løb)

    Minimum 1 ironman - gerne 2 :tongue:

    Minimum 1 ½-ironman

    Hovedmål:

    Tredobbelt IronMan

    Om det lykkedes - tjae det vil tiden vise.

    Håber der er nogen der har kommentarer til mine træningspas, som jeg vil forsøge at føre ind her på siden. Pt. står min træning lidt stille, men jeg regner med at gi den gas inden længe.

  21. Træningen ser fin ud. Har dog et par foreslag til dit mål med en ironman:

    Overvej at deltage i et marathon i løbet af foråret. Det vil dels give dig noget mental træning i at gennemføre løbedistancen inden den egentlige ironman. Det vil også give dig en ide om hvilket tempo du kan og bør holde. Du vil ligeledes få en fornemmelse for hvad det vil sige at ramme muren - hvis du da giver gas :smile:

    En anden ting er - køb dig en våddragt og træn åbentvandssvømning inden du står på startlinien til din ironman.

    Og det kan sagtens lade sig gøre at køre Marmotte og en ironman på en sæson - men om økonomien tillader det er jo en helt anden sag :wink:

    Er målet Challenge Copenhagen, eller en anden ironman i udlandet. Husk på at der er kæmpe forskel på priserne til de forskellige iron distancer. Challenge Copenhagen koster så vidt jeg ved knap 3000 kr. Jeg kører en iron distance i Tyskland i juni. Den har jeg fundet til 750 kr :bigsmile:

    Kører dog også CC igen - men den har været gratis pga sponsorat. Mit hovedmål er en triple ironman i juli i Tyskland.

    Go vind med træningen.

    /Mads

    PS: Det kan sagtens lade sig gøre at træne sig op til en ironman UDEN at køre i tri klub eller at ha en træningsmakker. Det kræver bare lidt struktur på ens træning. Men det ser det jo også ud til at du har.