Hardcasto

Medlemmer
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hardcasto

  1. Hej, jeg har somsagt oplevet at jeg har haft meget lavt energi neveau den seneste tid dvs her i ferien. Det drejer sig både om til træning og generelt i hverdagen. Dog er det ikke alle dage. Kan det etv skyldes kosten ? Jeg spiser ummidelbart Paleo/stenalderkost, men med få undtagelser såsom mælk. Udover det har jeg stadig ferie, hvike vil sige at jeg sover 10-12 om dagen ca.

    Jeg træner 4-5 gange om ugen Crossfit i 2 timer, samt styrketræning inden.

  2. Hvilket af de 2 følgende produkter ville i anbefale.

    Kassein protein pulver med BCAA eller BCAA tilskud i sig selv?

    I øjeblikket bruger jeg Kassein med bcaa (Optimum Gold standard Kassein) men overvejer at skifte til BCAA tilskud.

    Er kassein proteinet nødvendigt eller er det bedre med "bare" BCAA?

    SKal siges at jeg træner Crossfit 4 gange om ugen i ca 2-3 timer og Vægtløftninbg 1 gange om ugen i 2 timer

    tak på forhånd :p

  3. Hej Hard Casto.

    Jeg synes, at 3 kapsler af PurePHarma M3 indeholder for meget magnesium, zink og B6. Der er efter min mening mere ide i at nøjes med 1 eller 2 kapsler om dagen.

    På den anden hjemmeside, som du linker til, er der bl.a. PurePharma D3. I kapsel indeholder 25 m-g D-vitamin. Der skrives, at denne mængde svarer til 250 % ADT . Men det mener jeg er forkert. (ADT er myndighedernes etablerede Anbefalet Daglig Tilførsel). Hvis det var mig, ville jeg nøjes med sådan en hver anden dag.

    Men hvorfor egentlig nøjes med kun at tage D-vitamin, B6, magnesium og zink samt lidt andet? Hvorfor ikke hellere tage et bredtdækkende multi-vitamin/mineral-tilskud med 20-25 forskellige stoffer? Det mener jeg er langt bedre.

    Jeg selv tager 1 "Osforte + Multivitamin" den ene dag. Den anden dag tager jeg ½ "Livol Multi Total Voksen". Derudover tager jeg dagligt 1 kapsel af "Solaray Cal-Mag 1:1 Citrat - med vitamin D og K2". Alt dette er på ingen måde ideelt. Men hvis du gør det, behøver du ihvertfald ikke tage Pure Pharma M3 ellerPurepharma D3. Disse kan nemlig erstattes af de produkter, som jeg gør opmærksom på.

    Hvis du er frisk på en relativ lang tråd om emnet, vil jeg gøre dig opmærksom på tråden "Multi-vitamin/mineral-piller 2012". Det er en tråd, som jeg selv har startet.

    Linket er: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=59040

    Der er efter min vurdering endnu ikke enighed om, om det er sundt, ligegyldigt eller usundt at tage multi-vitamin/mineral-tilskud. Så jeg tror ikke, at videnskaben ved nok til at kunne besvare dine spørgsmål.

    På den anden hjemmeside, som du linker til, er der fiskeolie-produktet Purepharma Omega 3.

    Jeg vil i den forbindelse gøre opmærksom på, at der i forbindelse med et "Kontant"-program på DR-TV i 2012 blev lavet en undersøgelse, som tydede på, at nogle fiskeolie-kapsler var mere eller mindre harske. Dog er undersøgelsen efter 2 fagpersoners mening for lille til, at den kan stå alene.

    Undersøgelsen er her: http://www.dr.dk/DR1/kontant/2012/11/13131610.htm

    Jeg var i kontakt med 2 fagpersoner samt en producent om dette. Kostvejleder Anette Harbech Olesen snakker utrolig positivt om fiskeolien "Eskimo 3". Men hvis vi ser på oliens stabilitet, synes jeg, at "Matas Fiskeolie" også klarer sig flot. Dog er der et enkelt dårlig resultat af "Matas Fiskeolie". Det er "Matas Fiskeolie", som jeg har valgt at bruge. Om denne så indeholder flere tungmetaller m.m. end "Eskimo 3", ved jeg intet om.

    Anette Harbech Olesen deltog i "Kontant"-udsendelsen. Derfor håber jeg, at det er i orden, at jeg sender linket til hendes hjemmeside. Her kan man nemlig gå tilbage i hendes tråd af emner og finde dem om KONTANT og fiskeolie. Der er 3-4 relevante emner/indlæg af hende om dette.

    http://www.madforlivet.com/bloggen/529-gode-tips-til-omega-3.html

    På MOL må vi gerne nævne produktnavne på multi-vitamin/mineral-tilskud. Så vidt jeg husker gælder dette også for fiskeolier.

    Godt nytår til os alle - og det med eller uden kosttilskud.

    Venlig hilsen

    Jan Hervig Nielsen

    Ideudvikler

    Projekt Smørhul

    (og Projekt Trafiksikkerhed)

    Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport.

    Tak for det meget detaljeret svar. Jeg vil kigge nærmere på de 2 tilskud du tager og forhåbenligt få mere viden om det er nødvendigt med tilskud. Dog beholder jeg fiskeolien. :)

  4. Jeg har lige læst jeres tråd om kreatin. Meget interresant må man sige.

    Som jeg ser det, så virker kreatin som det vigtigste. Men i hvor høj grad hjælper resten af ingredienserne i "pre workout supplement"? og er det noget værd?

    Kan du komme med en konkret svar eller er det noget der skal afprøves på den individuelle?

    :)

  5. Hey Experter :P

    Hurtig biografi

    Mit navn er Sebastian, jeg er lige fyldt 18, vejer 84 og er 177 høj.

    Jeg har i forårs tabt 16 kilo,fra januar til maj, og vejer nu 84 og er 177 cm høj.

    Den sidste måneds tid har jeg skruet op for tempoet mht træning så træner nu ca 7-9 gange om ugen.

    Oftes 3-4 gange styrketræning i form a snatch, dødløft, clean & Jerk, squat og på alm crossfit hold om eftermiddagen 4-5 gange om ugen. Holder rest days i weekenderne.

    Angående kosten spiser jeg efter kost princippet Paleo (Stenalderkost).

    Morgen: 5 æggehvider med 150 bacon

    Frokost: Kød,kylling eller fisk med grøntsager

    Aftensmad:Kød,kylling eller fisk med grøntsager

    Prøvede desuden i et måned at veje min kost så jeg lå 500 kcal i underskud, men syntes ikke at det havde den store effekt. Så nu sørger jeg bare fpr at spise sundt.

    Jeg drikker alcohol højst 1 gang hver anden uge.

    Og spiser kun usundt i form af chokolade, slik osv 1 gang om ugen, uden at gå amok i det.

    Jeg drikker en del pepsi max, men det skulle efter sigene ikke have den store effekt.

    Snacks i løbet af dagen: Smoothie med bær og skummemælk, lidt nødder en gang i mellem, etv en proteinbar før træning.

    Drikker desuden en proteinshake efter hver træning (Progenex Recovery)

    Spøgsmålet er så, hvorfor har jeg ikke tabt mere fedt de sidste 3-4 måneder?

    Tak på forhånd :)

  6. Jeg har brug for jeres hjælp angående min vægttab.

    Jeg har de seneste 8 måneder dyrket crossfit 2-3 gange om ugen og er så lige så stillet øget til nu 6 gange om ugen, som jeg nu har gjort i 1 måned. Jeg har tabt mig 16 kilo de første 6 måneder og øget min muskelmasse, men syntes ikke rigtig er der er sket en skid de seneste 2 måneder selvom jeg ellers træner mere nu.

    Jeg spiser efter paleo principet, med 80% Kød/kylling/fisk og grøntsager, og 20% cheat i form af slik, chokolade(oftest mørk 70%) desserrer osv. Spiser dog højst lidt usundt 2 gange om ugen, uden at overdrive i mængde.

    Jeg er btw 17 år, 84kg nu, 187 cm høj, og har et dagligt kalorie indtag på ca 2000-2500 kalorier om dagen

    Mit ligevægts indtag skulle efter sigende ligge på 3400 kalorier dagligt

    Så spørgsmålet er, hvorfor taber jeg mig ikke mere?

    Tak på forhånd icon_smile.gif

  7. Det er en del nemmere at vedligeholde end at gaine. Med mindre du er pro BB'er, skal der umiddelbart ikke meget til bare at vedligeholde din nuværende form.

    Min egen erfaring er hvertfald at styrke/muskelmasse er nemt at vedligeholde. Bare én eller to gange fullbody om ugen burde kunne gøre tricket. Iltoptagelsen ryger lidt hurtigere nedad, men er på samme måde også nemmere at få tilbage. Men hvis du på nuværende tidspunkt kun løber én gang om ugen, har du nok næppe en høj iltoptagelse alligevel.

    Sagt på en anden måde. Med 4-6 træningspas om ugen, tror jeg ikke du taber det mindste, hverken styrke eller udholdenhed.

    Godt nok, tak :P
  8. Umiddelbart vil du tabe noget kondition/arbejdsvolume, hvis vi siger at du nu laver 4 gange crossfit + 4 gange styrketræning + 1 gang cardio og går til 4-5 gange crossfit/styrketræning, vil du alt andet lige miste udholdenhed/kondition/arbejdsvolume. Spørgsmålet er så om du faktisk vil opleve en real nedgang da din krop vil have godt af mindre stress i perioder. Men alt i alt skal du ikke være bekymret.

    Pefekt tak :P
  9. Hej derude, jeg håber at der er nogle eksperter der kan hjælpe mig.

    I øjeblikket træner jeg crossfit 6 gange om ugen, men skal snart til at øge til:

    Mandag - Torsdag = Styrketræning om morgenen og crossfit på hold om eftermiddagen.

    Fredag = Løb, Cykle eller Ro

    Jeg øger selfølgelig langsomt indtil jeg er nået mit træningsprogram/mål. Men regner med at være der om 1 måned eller 2.

    Sagen er så den at jeg skal til australien i 6 uger med klassen (er gymnasie elev) hvor jeg højst sansynligt kun vil have tid til at træne 4,5,6 gange om ugen.

    Mit spørgsmål er så om jeg på de 6 uger, vil gå helt vildt ned i form, og skulle starte forfra igen? Altså fra 6 gange om ugen og det halve års træning så vil være spildt.

    Og er der etv noget jeg kan gøre for at bibeholde min form i de 6 uger, andet end at får trænet så meget som muligt?

    Tak på forhånd :)

  10. min kost:

    kalorieindtag = totalt ligegyldigt, spis til man er nogenlunde mæt. ( jeg spiser 2 måltider om dagen og snacker nødder eller smoothies med fed kokosmælk, hvis jeg er sulten.)

    60% Fedt - jep no joke

    30% protein - musklernes byggesten

    10% kulhydrat - mere er slet ikke nødvendigt, det bliver kun lagret i lever og muskler. Hold dig fra alle kornprodukter og sukker.

    Styrketræn 2 gange om ugen i et kvarter - men gør det benhårdt, når du er i gang. Whaaat? 30 min om ugen? Jep.

    Det var mine råd - nok meget imod hvad du ved i forvejen og hvad vores fantastiske kostpyramide siger vi skal spise :)

    Konceptet hedder PALEO og HIGH INTENSITY TRAINING. Skriv til mig hvis du er nysgerrig..

    Hilsen Martin

    Crossfit style ;)
  11. Som overskriften siger, kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan jeg beregner hvor meget protein, kulhydrater og fedt jeg får i løbet af dagen.

    Derudover vil jeg gerne vide hvor mange "blocks" af proteiner, kulhydrater og fedt jeg får via kylling, fisk, kød og grøntsager, og igen hvordan jeg beregner det.

    Tak på forhånd :=)

  12. Hej

    Dreng 17 år.

    Mit primære fokus i 6 måneder nu, har været at tabe mig og få mere muskelmasse.

    Tabte mig 14 kilo efter 4 måneder, men er derefter gået lidt i stå.

    Min muskelmasse er generelt blevet forøget og jeg kan se at jeg er blevet lidt større, men ikke "nok".

    Morgen: broccoli/gulerods blended eller æg.

    Middag: 250g fisk/kylling/kød + grøntsager eller 3 stk rugbrød med fiskepålæg

    Aften: 250 g fisk/kylling/kød + grøntsager

    Mellemmåltider: Nødder + frugt

    Spiser dette ca 5 eller 6 gange om ugen, og så et enkelt "cheat meal"

    Drikker alcohol ca 1 gang hver anden uge. Nogle gange går der endda endnu længere tid imellem.

    Træner crossfit ca 4 gange om ugen + 1 gang styrketræning.

    Jeg tager 2 scoops /60 gram Progenex More Muscle før crossfit og 2 scoops Progenex Recovery efter crossfit.

    Men hvorfor er jeg gået i stå, jeg fatter det ik ? :O

    Håber jeg kan få lidt hjælp her :)