snegl

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by snegl

  1. Super, tak for svaret!

    Så vil jeg sænke vægten lidt.

    Men vil det sige, at jeg i fremtiden(når jeg er blevet mere vant til træningen) skal begynde at udføre sets'ene som jeg gør nu?

    Sjovt du skriver det med sener, for jeg har faktisk haft små-problemer med senefæstet på indersiden af venstre albue, når jeg løfter de tunge vægte. Dette har naturligvis fået mig til at droppe lidt vægt, for ikke at skade led og sener... Men det har skræmt mig lidt, så lækkert at du også fik highlighted mig lidt på det område. :)

    Thanks :-)

  2. Hej stærke mennesker ;)

    Jeg er rimelig ny med det her styrketræning, så bær over med alle mine dumme spørgsmål :)

    For det meste anbefales omkring 3 sets af 6-12 reps for hver øvelse, right? Jeg er nu efter 1½ måneds tid blevet i tvivl om jeg gør det rigtigt.

    Lad os tage bicep curls som eksempel. Her har jeg så meget vægt på, at jeg lige kan klare 8-10 reps i første set... 2. set kan jeg måske tage 6-8, og på det sidste, kun omkring 5 reps.

    Skal jeg sænke vægten, så jeg kan tage f.eks 10 reps i alle sættene, eller er det ok som jeg gør?

    Derudover har jeg hørt flere steder, at det er en god idé at lave 2 variationer. For biceps f.eks Barbell Curls og hammer curls... Dvs at jeg skal lave i alt 2x3 sets på biceps...? Det er helt umuligt med min nuværende plan... Men på den anden side, synes jeg det er fesent, hvis jeg skal sænke vægten så meget, at jeg kan lave 2x3 sets?

    BH

    Snegl

  3. det ser heller ikke dårligt ud. men med den mængde er jeg sikker på jeg kommer til at gå rundt med ondt i maven fordi jeg mangler noget at spise. som det nok kan ses så skal der en del mere til at spise mig af end 2 klapsammen :)

    Hvis du bliver sulten, kan du supplere med Knoppers gennem dagen. De indeholder også lidt chokolade, så du også får nogle vigtige antioxidanter og fenol. Fenol, der også findes i rødvin, er kendt for at styrke dit immunforsvar... Så Knoppers er et godt supplement til MamboMads's (i øvrigt rigtig gode) kostplan.

  4. Hej kloge hoveder :)

    Jeg har netop været ude på min sædvanlige løbetur. Denne gang nåede jeg kun cirka 100 meter før jeg måtte stoppe pga smerter på indersiden af benet. Var nær aldrig kommet hjem fordi det gjorde ondt bare at gå.

    Smerten startede på indersiden af skinnebenet på venstre ben. Hurtigt udviklede den sig til en kraftig strækkende smerte og ramte til sidst også indersiden af låret på begge ben.

    Smerten er svær at forklare, men det føltes som om, at det gjorde ondt i en vene hele vejen fra låret ned forbi knæet og ned i skinnebenet... (saphenous vene). Sådan en "lang tynd" smerte.

    Jeg har aldrig oplevet det før... Er der nogle af jer der kender til det? Bliver sgu lidt nervøs :/

  5. Heysan…

    Jeg har været i gang med styrketræning i nogle få måneder, og der er allerede tydelige tegn på progress. Men som så mange andre mennesker, er mine muskler forskellige fra højre til venstre side.

    Det er ikke bare størrelsen… også formen og følelsen er anderledes fra venstre til højre.

    Når jeg f.eks laver bicep curls eller lignende, får jeg en rigtig god fornemmelse i højre overarm - og jeg rammer ofte et punkt, hvor biceps bliver så contracted at den næsten kramper. Den venstre arm performer næsten lige så godt som højre, men jeg får aldrig den samme gode følelse i venstre (den der pumpede fornemmelse).

    Problemet er primært på venstre biceps og den store lægmuskel på indersiden af skinnebenet.

    Derimod er min venstre brystmuskel større end højre…?

    Jeg forstår det ikke? Laver jeg mon øvelserne forkert med venstre arm eller er det helt normalt med så stor forskel i form, størrelse og følelse? :unhappy:

    What gives? :/

  6. Super med lidt mere input... Tak!

    Min træning er nu sådan, at jeg løber 3-5km og vægttræner umiddelbart efter. Dette gør jeg egentlig mest på baggrund af en artikel, jeg læste på et andet site. Der skrev de, at man frigav nogle hormoner under løb o.l., som havde gavnlig effekt på sin muskelforøgelse... Om det er sandt, skal jeg naturligvis ikke kunne sige. :)

    Tak for svar - de er alle taget til efterretning. :)

  7. Hejsa,

    Jeg undskylder på forhånd, hvis mit/mine spørgsmål har været oppe før (Jeg har ikke fundet noget helt tilsvarende herinde).

    Spørgsmål 1: Mit primære mål er at opbygge muskelmasse, men jeg vil samtidig gerne fortsætte med forholdsvis korte løbeturer hver anden dag, for at holde mig i nogenlunde form.

    Jeg har læst herinde og andre steder, at man risikere at ofre en del af sin styrketræning, hvis man også konditionstræner/cardio...? men hvis jeg kun løber ca. 5 km hver anden dag, mister jeg så stadig noget på den konto?

    Og spørgsmål 2: vil I anbefale at jeg løber og styrketræner samme dag?

    Lige nu løber jeg nemlig på dag 1, træner overkrop på dag 2, løber igen på dag 3, osv.. Altså jeg skifter mellem styrketræning og løb hver dag... Ødelægger det min restitution?

    Beklager dumme spørgsmål, men jeg er netop startet for få måneder siden, så er stadig ret grøn.. Og jeg vil jo gerne have det optimale ud af min styrketræning.

    På forhånd tak :)

    -Kasper