simdk

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by simdk

  1. Hej MO


    Har lidt et problem som jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an. Jeg er en pige på 17 år, 170, 58 kg og mit mål er at komme tilbage til fodbold efter min knæskade som jeg for nyligt er blevet opereret, hvilket også gør at jeg ikke kan lave sqaut dødløft osv.


    Spørgsmålet er så hvordan jeg bedst muligt skal træne og spise for at få mest muligt ud af det her forløb ca. 6-12 måneder. J

    eg ønsker ikke at bibeholde min krops "udsende" her tænker jeg mest på mave dvs. markering (se evt. billede, undskylder posering og kvalitet) men når jeg skal genoptræne og bygge muskler på mine ben er det jo bedst at være i kalorieoverskud, eller kan man godt få styrken tilbage i benene uden at tage meget fedt på? eller skal jeg bare gå på kompromis med at jeg tager fedt på på maven?

    (er virkelig bare panisk for at jeg ikke kan tabe det igen, og kan ikke forstille og se mig selv med fedt på maven) hvad med leanbulking?


    Udover genoptræning hvori der også indgår konditionstræning, tænkte jeg at jeg ville lave core træning 4x om ugen og styrketræning af overkroppen 2x om ugen, for at beholde styrke og muskler der, er det passende tror i?


    Håber nogle kan hjælpe, på forhånd tak!
  2. Morten, syntes du ikke selv at det en er anelse dårlig smag at forsøge at tjene penge på en 18-pige med en skade?

    Du er jo ikke faldet over den side, men tjener penge på den. Ellers kan du jo dele dine gode råd her i tråden, hvis jeg tager fejl og du bare er en venlig sjæl ;-)

    Hej Schroinx, mange tak for hjælpen! Jeg tror dårligt nok jeg kan lave 1-bens squat, har allerede mistet meget styrke også i det ben efter skaden. Går også til fys, for at træne benet op inden jeg skal opereres, så må spørge næste gang jeg kommer derind om øvelser jeg kan lave for resten af kroppen. Vil helt klart kigge på dem du nævner indtil da, så mange tak for hjælpen :)

  3. Hej

    Sagen er den at jeg er blevet korsbåndsskadet i mit knæ og derfor ikke kan løbe/squatte/dødlæfte i de næste mange måneder! Jeg spillede fodbold på højt niveau før, og det vil jeg selvfølgelig gerne tilbage til. Derfor vil jeg også gerne vedligeholde min styrke i resten af kroppen - dvs. overkroppen, arme og corestyrke, men er kørt lidt død i træningen, fordi jeg ikke kan finde nogle gode øvelser der rammer uden det belaster knæet, kan ikke engang lave lat-pulldown for der holder man jo imod med sit lår/knæ..

    Så derfor er spørgsmålet, hvilke øvelser er gode til det jeg søger, som er bedre styrke i overkroppen og coreregionen?

    Jeg kører ligenu øvelser som bænkpres, militarypres, sidebends, crunches, men synes ikke rigtig at det er nok, nogle der har andre forslag eller forslag til et program?

    Regner med at træne 4 gange om ugen, og går så ned til 3 eller 2 gange når jeg går i gang med genoptræning af mit knæ.

    Håber der er nogle der kan hjælpe, det ville jeg blive rigtig glad for!

    Mvh. Daniella. 18 år

  4. Okay, jeg vil helt sikkert prøve at spise noget mere, især kulhydrater og se hvor det bærer hen. Ja undervægtig i forhold til normalbefolkningen, men for sportsudøvere/atleter er det vel okay, mit bmi(selvom jeg godt ved man ikke kan bruge det til særlig meget) er lige over grænsen, så jeg ligger inden for "normalværdigen". men ja, på min overkrop og mine lægge er mine muskler markeret og det vil jeg stadig gerne have de er, også lidt mere end de er nu.

    Ja det er 2 hele rugbrødsmader:) prøver og supplere med lidt frugt.

    mht. proteinindtaget, ja spiser ret meget kød, men jeg prøver altid at holde mig mellem 100-120 g, hvilket så også er for meget, kan jeg se. Men det kan jo godt være at jeg har spist for meget, fra nu af vil jeg i hvert fald holde mig indenfor det du skriver og højst 100 g. også indtage flere kulhydrater, så kan man også sige at jeg har flere kalorie til "rådighed" der :cool: .

    Men jeg siger i hvert fald mange for hjælpen!

  5. Okay mange tak Gregers TF, det har været til stor hjælp, kan bare ikke forstå hvorfor jeg ikke har tabt mig bare lidt, måske fordi min krop er van til det? jeg prøver at indtage flere sunde kulhydrater og håber på ikke at tage fedt på, kunne nemlig godt tænke mig at smide 1 kg eller 2... :) hvor meget og hvor længe inden sport skal jeg spise kulhydraterne? og hvor meget er mængderne jeg skriver nok (f.eks. 2 stykker rugbrød med pålæg) 2-3 timer før?

  6. Okay mange tak for hjælpen alle sammen, det hjalp mig meget, og jeg vil helt sikkert begynde at spise flere ris, pasta etc.! tror bare jeg har været lidt for "bange" for kulhydrater, efter alle de ting jeg har hørt om det, f.eks. i forhold til stenalderkost osv..

    Men er det så bedst hvis jeg gemmer nogle kulhydrater til efter træning, sådan at jeg spiser mere efter jeg har trænet eller skal det være ca. lige meget til hvert måltid? og hvor mange gram kulhydrat vil i sige jeg skal have om dagen sådan ca? :)

  7. Måske er det mig, der ikke forstår, men hvad har du regnet ud, at du ca. spiser i kcal om dagen? Har du regnet på, hvad fordelingen af fedt, protein og kulhydrater er?

    Ja altså sådan som jeg har regnet det ud, så ligger jeg på mellem 2000-2600 kcal alt efter hvor meget jeg træner, og fordelingen er ca 50 % kulhydrat, 30 % protein og 20 % fedt. Jeg kan bare ikke forstå at jeg ikke bliver mæt, jeg ville sagtens kunne spise mere, men er bange for at tage på. og så ville jeg bare høre om der er nogle der ved om jeg spiser for lidt i forhold til hvor meget jeg træner, eller om det er tilpas? og evt. hvad der ville ske hvis jeg spiste lidt mere, om jeg ville tage på i fedt eller muskler. Har meget svært ved at vurdere hvor meget jeg skal spise, og det er jo dumt at jeg træner så meget og ikke spiser nok, hvis det gør at jeg mister noget af min muskelmasse..

  8. Hej

    Har nogle Spørgsmål/problemer jeg håber i kan hjælpe mig lidt med. ”Problemet” er det at jeg ikke føler mig mæt store dele af dagen og ret træt mange gange, og bare en time efter jeg har spist kan jeg være sulten igen. Jeg kunne selvfølgelig bare spise meget mere, men det har jeg ikke lyst til, fordi jeg føler at jeg allerede spiser meget og ikke vil tage fedt på! Jeg er en pige ca. 170 høj, vejer 58 kg. Har ret mange muskler i ben og især min mave, hvor man kan se min muskler ret tydeligt, min fedt procent er omkring 18 %.

    Spiller fodbold og håndbold 5 gange om ugen i alt, ca. 10 timer i alt. derudover træner jeg derhjemme i 30 min 2-3 gange om ugen primært coretræning, planke, armbøjninger osv.

    Her regnet at mit totale energiforbrug på de dage hvor jeg træner er 2700 kcal ca. Og 2200 kcal på de dage jeg ikke træner.

    Har opstillet hvad jeg typisk spiser på en dag, har prøvet at tælle kalorier og der får jeg det umiddelbart til omkring de tal det det skal ligge på, men føler mig mere sulten.

    Morgenmad 8.00 – spiser en af tingene:

    2 stk. knækbrød m/ peanutbutter og banan

    1 stk Rugbrød med ca. 50 g kødpålæg og lidt sundt fedt, mayo f.eks. + et stykke frugt

    En skål yougurt naturel m/ lidt musli og havregryn

    (mest i weekenden) omelet af 2-4 æg, højst 2 æggeblommer, med løg,peperfrugt skinke eller hvad man nu putter i. + nogle gange noget frugt og lidt brød

    mellemmåltid 10.00 spiser enten rugbrød eller et par af de andre ting:

    et stykke rugbrød med lidt pålæg

    gulerødder

    muslibar

    frugt

    frugtstang

    Frokost 12.00 – spiser en af tingene:

    (grov)Pastasalat m kylling og grønsager og dressing

    2 stk. Rugbrød med mindst 100 gram kødpålæg/tun/makrel, + frugt/grønsager

    wrap eller pitabrød(fuldkorn) med grønsager og kylling eller oksekød, med lidt dressing i.

    Lidt Større mellemmåltid mellem 15-16.00: 2-3 timer inden sport

    Samme som frokost, bare lidt mindre portioner.

    Aftensmad efter træning mellem 20-22:

    Meget forskelligt, men altid mindst 200 gram kød + grøntsager og nogle gange ris/grov pasta(30-50 g). Med dyp/dressing som f.eks. Sennepsdressing, ketchup, guacamole.

    Ekstra info: Et par gange om ugen spiser jeg lidt ekstra eller lidt mere usundt måske 30 g chips som mellemmåltid f.eks. Eller hvor aftensmaden er lidt mere usund.

    Spiser stort set aldrig hvidt pasta eller hvidt brød

    Helt grundlæggende er det jeg gerne vil have svar på: om jeg spiser for lidt eller for meget, om der er nogle ting jeg skal spise mere af og hvad hvis jeg begynder at spise mere, vil jeg så tage mere fedt eller flere muskler på?

    Håber der er nogle der kan hjælpe mig, på forhånd mange tak! :)

  9. Kort svar: Du bør spise meget mere, især til frokost og morgenmad! Men sørg for at det er sunde ting, mere rugbrød, grøntsager, kød og sundt fedt fra f.eks. fisk, avokado, sunde olier.. Du kan regne dit præcise kaloriebehov ud her på siden, og hvis du dyrker sport, som der står, så vil det mest være muskler du vil få, selvfølgelig også lidt fedt, men ja du burde veje mere end 45,5 kg!

    Håber du kunne bruge det til noget:)

  10. Om de er sunde? Nej, de er fyldt med en masse tarveligt lort, og indeholder desuden næsten intet protein.

    Om de er ok at spise? De fleste ting er ok at spise i små mængder.

    Det var nok også lidt forkert formuleret og spørge om de er sunde! Mit spørgsmål er mere om de ikke er bedre end andre barer, da de indeholde få kalorier 80 pr. bar og "kun" 3,6 g sukker og også kun 0,5 g mættet fedt pr. bar?

  11. Har et spørgsmål jeg håber i kan hjælpe mig med at svare på :)

    Har hørt at muslibars er ret usundt, fordi der er meget sukker og fedt i, derfor har jeg ledt efter et alternativ, som jeg så har fundet i netto:

    Det er noget der hedder havrebar, fra weetabix der står at de er fyldt med fibre og at der er under halvdelen af sukker som der er i andre barer.

    Nærings- og indholdinformation er her: NUTRITION PER BAR 100g Energy (Kilojoules) 329kJ 1431kJ Energy (Calories) 79kcal 342kcal Protein 1.6g 6.9g Carbohydrate 11.9g 51.7g (of which sugars) 3.6g 15.5g Fat 1.5g 6.5g (of which saturates) 0.5g 2.1g Fibre 5.6g 24.3g Sodium 0.02g 0.08g Salt Equivalent 0.05g

    0.21g

    inhold: Cereals (Whole Oats (29%), Rice, Whole Wheat (3.0%)), Prebiotic Oligofructose Syrup, Milk Chocolate (8%) (Sugar, Cocoa Butter, Skimmed Milk Powder, Cocoa Mass, Full Cream Milk Powder, Milk Fat, Emulsifier: Soya Lecithin), Cereal Flours (Rice, Wheat), Grape Juice Concentrate, Glucose Syrup, Humectant: Glycerol, Sugar, Wheat Gluten, Vegetable Oil, Skimmed Milk Powder, Natural Flavouring, Malted Barley Extract, Defatted Wheat Germ, Dextrose, Salt, Emulsifier: Soya Lecithin, Antioxidant: Tocopherols.

    Der er jo relativt få kalorier i sådan en bar, selvfølgelig er chokoladen usund, men den tager jeg af, da jeg ikke kan lide chokolade. men er der nogle der kan sige om de er meget usunde eller om de er okay at spise?

    på forhånd mange tak! :)

  12. Hej alle, jeg er en pige på 17 år, der spiller fodbold og håndbold, jeg er rimlig trænet og i okay god form, jeg træner mellem 8-10 timer om ugen, mest løb, og håndbold-og fodboldrelateret, men også lidt styrketræning.

    jeg synes jeg spiser ret sundt, men jeg ville høre om der var nogle "eksperter" der kunne sige om jeg ville få noget ud af at tage nogle kosttilskud eller lign. eller om det ingen effekt har?

  13. 5 min/km er hvad jeg løb i samme aldersklasse, når jeg løb 10 km eller mere, og jeg havde det dårligste kondital i klassen, så jeg er overrasket over, at en, som formodentlig skulle være eksplosiv sprinter er så langsom.

    Derfor mener jeg stadig, at intervaltræning er det eneste hensigtsmæssige (i forhold til løbetræning)

    Tak for rådene, men synes stadig det er en fin tid, du skal tænke på at jeg er en pige, og sidst jeg fik målt mit kondital (for 3 uger siden) lå det på 50, som efter tabellen herinde 'meget højt', men hver sin menig ;)

  14. på en 5 km passer det nok meget fint?

    Anyways hvor længe har du haft ferie fra træningen og hvor længe har du ferie fra træningen? hvorfor har i ikke fået et ferie program? der kunne jo være en mening med galskaben?

    Dit primær fokus bør være, i din alder, at undgå at blive skadet fordi din alder, træningsmængde, og valg af idræt har en høj skades risiko.

    Anyways, fedt at se en motiveret udøver og du har bestemt fat i de rigtige ting.

    Spørgsmål 1:

    I forhold til plyometri så vil jeg anbefale nogen med en relativt lille intensitet f.eks:

    http://www.exrx.net/...xJumpMarch.html

    trappe hop samlet ben og løbe spring.

    http://www.exrx.net/...StairJumps.html

    3 skridts tilløb afsæt med skud på mål eller heading. Et bens og 2 bens afsæt.

    jeg har ikke præciseret gentagelser eller sagt at du skal lave alle 3 øvelser. Det er bare eksempler. Jeg er nødtil at vide noget mere om dig før jeg tør det.

    Spørgsmål 2:

    Her er det vigtigt du laver lige løb, dvs. uden retningsskift og med retningsskift.

    Uden retningsskifte: 10-20m, progrediere til lidt længere (40-50) ved ganske få løb

    retningsskifte: der er ikke en øvelse skrevet i sten, variation er formentligt kode ordet. Maks. 6 sekunder aktivt arbejde

    Det er ærgeligt at sommerferie pausen hos nogen hold idræts klubber kun bliver brugt til fysisk træning.. der er mange muligheder for at lave noget alternativt, og ved længere pause er det ikke en dårlig ide at hold det teknisk ved lige.

    I en perfekt verden hvori der er tid, plads og faglig kompentencer til at undervise i vægttræning, så er det ikke for tidligt at start med vægttræning i en alder af 13-14 år. Specielt for pige håndbold spiller. Det vil have en meget effektiv skades forebyggende effekt.

    Skadesforebyggende:

    1. laver du ikke den øvelse 2-3 gang per uge af 3 * 6 gentagelser med 2 min pause imellem sættene så kom igang:

    2.

    ustabilit underlags træning af en eller anden art. Mulighederne er uendelig. Ingen grund til at bruge vægte. Men en medicin bold som han bruger er fin.

    3. mm

    Først og fremmest tak fordi du tager dig tid og vil hjælpe mig!

    vi har lige fået ferie igår, og nej vi har ikke fået noget program, vores trænere sagde bare at vi skulle holde os i form? Jeg har tænkt at kører 'programmet' indtil 19. august.

    Det plyometriske lyder godt, tak..

    Det du skriver under sprinttræningen tror jeg ikke helt jeg forstår, hvad betyder 'progrediere' og hvor mange gentagelser skal jeg lave?

    Det med det skadesforebyggende ser også godt ud, men jeg har ikke adgang til et træningscenter, så kender du måske noge andre øvelser, der kan laves uden for mange redskaber?

  15. 5 minutter om en km, det er da godt nok langsomt, hvis du træner 10 timer om ugen. Jeg synes, du skal koncentrere dig om at lede efter noget om intervaltræning og så træne intervaltræning hver gang du løber.

    Det kun 8 timer om ugen, men anyways 5 minutter pr. km på en 5km tur, er vel fint nok når man tænker på min alder og køn + det at vi ikke løbetræner i 8 timer, men træner ting som har noget med fodbold og håndbold at gøre?

  16. ja det er for mange ting. for langt løb osv.

    jeg vil gerne hjælpe.. det bare svært når jeg ikke kender dit udgangspunkt.

    har i fysisk træning i jeres klub eller er du først lige startet op?

    Jeg har jo trænet fodbold 3 gange om ugen i 2 timer ad gangen og håndbold 2 gange om ugen 2 timer af gangen i mange år, altså vi har ikke løftet vægte osv. kun egen kropsvægt, det er også kun det jeg skal. Men vi har løbet 5 km, og intervaller osv. vi har også lavet 'hoppetræning' det er dog nogle måneder siden, er det svar nok? jeg løber 1 km, på ca. 5 minutter

  17. jamen jeg mangler jo svar fra tråd starter.. det bliver halv svært at vejlede i forhold til konteksten hvis jeg ikke kender den. derfor spørgsmålene.... din quote comment er så men fin nok, men hellere advare at det ikke giver helt mening programmet og få gang kommunikation end at poste der ud af uden udgangspunkt

    Jo men vil gerne holde mig i form i sommerferien som sagt,

    hvad er der galt med det? er det fordi der er for mange ting, for mange gange?

  18. Hej alle på motion-online, har nogle spørgsmål som jeg ville være meget taknemlig over at få svar på!

    Lidt om mig: jeg er en pige på 17 år, er rimelig godt trænet, især mine ben har store muskler fordi jeg spiller håndbold og fodbold, på et rimelig godt plan..

    Her i sommerferien vil jeg selvfølgelig holde min form ved lige, samt træne min hurtighed og eksplosivitet, jeg har lavet et program der ser sådan her ud:

    2*3-5 km løbeture om ugen

    2-3*let styrketræning, egen kropsvægt, mest for at styrke/vedligeholde min coremuskulatur

    2*sprint, hurtighedstræning om ugen

    1*plyometrisk træning om ugen

    Mit spørgsmål forbinder sig til de 2 nederste ting altså sprint, hurtighed og plyometrisk træning:

    Først om plyometristræning: Er der nogle der kan hjælpe mig med nogle gode "programmer" til plyometrisk træning, altså har søgt på div. øvelser osv. Men har ikke fundet et program hvor der står hvor mange gentagelser, og hvor mange forskellige øvelser man må lave, mit mål er at kunne hoppe højere og kunne 'svæve' længere tid i luften??

    Sprint og hurtighedstræning: Er der nogle der kende nogle gode øvelser, der gør at man bliver hurtigere, altså f.eks. bestemte intervalformere, det skal være med henblik på at jeg skal kunne bruge det i fodbold og håndbold, altså korte sprints, med retningsskift osv?

    Håber at der er nogle der kan hjælpe mig :-)

  19. Hey :)

    Håber at der er nogle der vil hjælpe! Da jeg er nybegynder inde for området..

    Det jeg i al enkelhed vil opnå er bedre springkraft, og lidt mere styrke i arme/skuldre, jeg går ikke efter at blive rigtig stor, bare få flere kræfter..

    Jeg går efter et enkelt program uden al for svære øvelser, som ikke må være al for belastende, da jeg snart starter fodbold og håndbold træning op igen (4-5gange om ugen spiller jeg i alt).. Jeg har tænk at træne 2-3 gange om ugen..

    Har hørt at det er godt at tage mange rep. Med lidt færre kilo, hvis man er ude efter eksplosiv styrke, passer det?

    Jeg er 170 cm og vejer 60 kg.

    Håber at der er nogle der vil hjælpe mig :)