God-Krop.dk

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by God-Krop.dk

  1. Din stakkel. Nogle gange når hold i nakken rigtigt får sat sig kan det være svært at komme af med. Andre gange går det hurtigt over. Der er mange ting der kan være gået galt, så det er lidt svært at sige præcis hvad den rigtige løsning er, men her på denne side står der lidt gode råd:) http://www.godkrop.dk/hold-i-nakken

    Tråden er lidt gammel ser jeg nu, men det er jo noget de fleste oplever fra tid til anden så min ikke det stadig er relevant med lidt svar.

    God bedring og god træning

  2. Gode svar ift træningen, men jeg synes det lyder som om du trænger til at få løsnet lidt op for de spændinger der højest sandsynligt er med til at give ubehaget. Mange af mine klienter træner mange gange om ugen, fx crossfit med mange løft, og med en tendens til ikke altid at lytte til kropens signaler. Desuden er der en fejlagtig opfattelse af at udstrækning ikke nytter noget. Læs lidt om udstrækning ift dit problem her og lidt om lændesmerter her.

    Jeg håber du kan bruge noget af det der er skrevet. Jeg vil meget gerne give lidt instruktioner i simple udstrækningsøvelser som du ikke skal bruge mere end et par minutter på. Desværre har jeg ikke nået at lave videoer endnu men det kommer.

    God bedring fra Rasmus

  3. Jeg har mange fodboldspillere på forskelligt niveau i min klinik. Fælles for de fleste er lændeproblemer. Det kommer ofte efter at have spillet på hårdt underlag om vinteren.

    Udover den behandling jeg giver i klinikken vejleder jeg dem i udstrækning. Det er nemlig rigtigt tit at det er stramhed i muskler og sener der giver problemerne. Jeg vil anbefale dig at begynde at være omhyggelig med at strække baller og baglår ud morgen og aften. Du behøver ikke bruge mange minutter på det, men bare du får det gjort jævnligt vil jeg tro du kan mærke en forskel.

    Fodboldspillere er desværre ikke kendt for at være gode til at strække ud:)

    Vh Rasmus

  4. Det lyder MEGET som en lille klassisk ting mange mennesker oplever før eller siden.

    I ballemuskulaturen er der en lille muskel, der hedder piriformis hvor ischiasnerven løber igennem. Dvs. at når musklen er spændt eller irriteret kan det påvirke nerven så du kan opleve: smerte i ballen, ned i benet, i lænden, uro i benene især når man ligger ned og skal slappe af, en fornemmelse af at der er noget der trækker ned i benet.

    Du kan finde en dygtig massør eller fysioterapeut som kan finde ud af at give dig triggerpunktsbehandling (behandling med tryk på punkter i musklerne), spænde musklen ud og evt. give akupunktur.

    Du kan sikkert også selv komme af med det ved at strække ballemuskulaturen ud.

    Dette kan du bare gøre et minuts tid morgen og aften når du ligger i sengen.

    Lig på ryggen og bøj 45 grader i hofter og knæ så knæene pejer opad, den ene ankel over det andet lår lige over knæet. Tag derefer fat om det ben hvorpå anklen hviler og træk det opad i retning af dit bryst. Det burde give et stræk i ballen på det ben der er løftet fra madrassen.

    Ideen med denne måde er at du kan få det gjort når du alligevel lige ligger i sengen.

    Venligst Rasmus

  5. Jeg ved ikke så meget om selve genoptræningen, men jeg ved at den slags skader ofte skaber inflammation hvilket giver hævelse, nedsat bevægelighed og ømhed inde i skulderen.I sidste ende kan det give frossen skulder i et eller andet omfang hvis det ikke går over hurtigt. Hvis det blive rved meget længere kunne jeg forestille mig at du skal have hjælp til at dæmpe inflammationen der så er mere eller mindre kronisk. Hvis du vil undgå ting som binyrebarkhormonindsprøjtning og lignende kan du lede efter en fysioterapeut der laver akupunktur eller en massør der giver triggerpunktsehandling. Der er nogle gode effektive triggerpunkter på infraspinatus. Gør helvedes ondt at blive behandlet der men det hjælper:D Ligeledes er der et godt punkt på forsiden af deltoideus. Begge punkter kan du behandle selv hvis du finder dem.

  6. Hvor præcist har du ondt? Er det nedre del af ryggen kan det stort set altid behandles ved grundig ud-og afspænding af muskulatur i baglår og balle, samt triggerpunktsbehandling af et specifikt punkt i lænden. Det hele kan gøres af en dygtig massør, som forstår at komme i dybden de rigtige steder.

    I ballemuskulaturen er det især en lille muskel piriformis der er vigtig at få fat på.

    Godt du har fået en henvisning.