Rau

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rau

  1. Hej med jer.

    Jeg har i flere perioder styrketrænet, men aldrig for alvor konsekvent, men ønsker nu at starte op igen og denne gang mere seriøs.

    Jeg er 188-190 cm. høj og vejer omkring 82 kg og synes at jeg godt kunne bruge noget mere masse på min overkrop. Jeg føler nogen gange lidt, at jeg godt kunne bruge noget mere "stabilitet" (hvis I kan følge mig), selvom jeg er relativ høj. Har lange ben, så mit tyngdepunkt ligger ikke ligefrem lavt!

    Jeg har spillet fodbold i stort set hele mit liv (er 20 år), så med tiden har jeg fået en fornuftig størrelse ben (de behøver ikke at blive voldsomt meget større!!!), men de skal jo naturligvis trænes, så de kan blive stærkere.

    Jeg vil gerne have noget fullbody, hvor der gerne må være fokus på brystet. Fra naturens side har jeg nogle overarme i en fin størrelse, så dér handler det måske mere om konturer (?).

    Sum summarum er, at jeg bare gerne vil træne hele kroppen og generelt opnå større styrke. Jeg har ingen intentioner om at blive STOR, men vil bare gerne STYRKE kroppen samtidigt med, at jeg får lidt masse på kroppen.

    Jeg har søgt på forummet og kunne ikke finde nogle træningsprogrammer, der lige passede, så jeg håber virkelig på, at I har nogle idéer. Jeg har tænkt på at træne 3-4 gange om ugen. Man skal jo have et mål.

    Angående kosten, så har jeg i længere tid følt, at jeg har været i underskud - at jeg ikke har spist nok. Jeg er klar over, at det er noget, jeg må gøre noget ved, så hvis I kender til nogen gode artikler, må I gerne linke.

    Hvis jeg har glemt noget, så sig til!

  2. Jeg kan snart ikke huske, hvor lang tid siden det er, men 6 uger vil jeg mene passer meget fint.

    Jeg løb ind i en medspiller i en fodboldkamp og vred om på højre ankel. De næste 24 timer var min fod enten slet ikke til hjælp eller også kunne jeg støtte lidt på den. Det slemme gik egentlig hurtigt over.

    Nu er der cirka gået 6 uger og jeg spiller nu fodbold igen, men når jeg jagter bolden intenst og laver mange hurtige retningsskift, får jeg små smerter. Derudover kan der komme nogle knæk, når jeg vrikker med højre fod (altså hvor jeg selv provokerer det frem).

    Min højre ankel er lidt mere hævet end den venstre.

    Er det udelukkende tid der skal til?

    Vil nogle øvelser hjælpe med at komme helt af med skaden?

    Vh.

    Stefan

  3. Nu søgte jeg lidt på Google og faldt over en artikel. Der stod:

    "For at få størst muligt konditions- og udholdenhedsmæssigt udbytte af træningen er det vigtigt, at du belaster dit hjerte/kredsløb på forskellige måder i løbet af din træningsuge. For eksempel er længerevarende kontinuerlig træning bedst, hvis du gerne vil øge udholdenheden, mens tempo- og intervaltræning er bedst til at forbedre konditionen."

    Der står nævnt to ting: udeholdenheden og konditionen (som trænes på to forskellige måder) - jeg troede netop at udeholdenheden var lig med bedre kondition? Hvad er det jeg lige har misforstået her?

    Og i det afsnit står der da, at udeholdenheden forbedres ved kontinuerligt løb?

  4. Hej,

    Jeg er en 18-årig fyr, der går i 3.g på gym. I idræt har vi lige fået målt vores kondital ved bib-test, hvor jeg fik den på 51,3. Fra den dag og otte uger frem, skal vi forbedre vores kondition.

    Det vil jeg også meget gerne, da jeg spiller fodbold, men netop fordi jeg spiller fodbold, er jeg i tvivl om, hvordan jeg skal "blande" det?

    Jeg træner bold mandag og onsdag og spiller som regel to kampe "omkring" weekenden.

    Jeg er ikke sikker på, hvor godt det vil være, hvis jeg træner bold mandag, tager en løbetur tirsdag, træner bold onsdag, løber om torsdagen, og spiller kampe i weekenden.

    Har I nogle erfaringer? Jeg vil jo gerne forbedre min kondition, men ved ikke, hvor meget jeg EGENTLIGT forbedrer den ved bare at spille fodbold? Det kan vel ikke være nok?

    Jeg vil nemlig helst ikke sætte min krop under for meget pres, hvis det alligevel ikke giver noget i den lange ende. Tænker på om superkompensationen kan blive "brudt"?

    Mvh.

    Rau

  5. Hej,

    Jeg spiller fodbold, træner to gange om ugen + to kampe (da jeg spiller på to hold i min klub).

    I foråret spillede jeg RIGTIG meget fodbold, for da havde vi tre hold og der var spillermangel på alle tre hold. Efter noget tid, begyndte jeg at få ondt i lænden, når jeg gik ind i nærkampssituationer samt når jeg skød hårdt til bolden. Men så kom sommerferien og jeg tænkte, at det kunne lægge en dæmper på det og min ryg kunne blive "normal" igen.

    Men efter at være startet op igen, mærker jeg det samme med min lænd, og det er VILDT frustrerende, da der i fodbold er mange gange, hvor man er i nærkampe + at man også til tider skyder hårdt til bolden.

    De sidste par gange, jeg har spillet fodbold, har jeg lavet nr. 5 fra oven, der er vist i skemaet her, for at varme min ryg lidt op: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/undgaa_ondt_i_ryggen/

    Jeg har læst nogle indlæg herinde før, og har set at nogle herinde er fysioterapeuter, så der kunne være god chance for noget kvalificeret hjælp - folk der ikke er fysioterapeuter er selvfølgelig også velkomne til at svare! :-)

    Det jeg er ude efter er, om jeg på nogen måde kan gøre/lave noget, så jeg ikke har behov for at gøre min ryg klar, inden jeg spiller fodbold? Altså noget der helbreder min lænd! Er det min ryg der ikke er stærk nok? Skal jeg til en fysioterapeut, kan det "fixes" med nogle øvelser, som jeg laver over en periode?

    Hvis ikke, er der så nogle øvelser I vil anbefale, som kan "varme" min ryg op inden fodbold?

    Mvh.

    Rau