Lefe

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lefe

  1. Hej alle

    Jeg leder efter et iPhone 6-armbånd, der passer om en større-end-gennemsnittet-overarm - det er ikke min arm, så jeg kender ikke omkredsen, men det er vel, hvad der på almindelig motionist-træningsplan ville betegnes som en ret stor arm. Og almindelige holdere er for små.

    Google kan ikke umiddelbart hjælpe, så nu prøver jeg jer: Nogle anbefalinger herfra? :-)

    /Linw

  2. Kære MOL'ere

    Jeg har været så uheldig at hoste mig til et trykket ribben, og jeg vil spørge de af jer, der har prøvet det, hvordan I holdt jer igang?

    Jeg dyrker normalt løb og cykling, og har både et længere stafetløb og DHL på planen inden for den næste måned. Jeg ved ikke, om det er realistisk, men jeg gi'r det lige et par uger og ser. Jeg kan forstå, at forløbet typisk er sådan, at man efter 4 ugers tid føler sig ovenpå, gi'r den gas med træning og så ender præcis samme sted igen - det vil jeg gerne undgå.

    Derfor har jeg bidt i det sure æble og accepteret, at løb, cykling udendørs og styrketræning af overkroppen i hvert fald er bandlyst. I stedet forsøger jeg med spinning, som dog også gi'r smerter pt... bør jeg så lade være? Og hvor længe? Indtil smerterne er væk?

    Motion er en fuldstændig integreret del af min hverdag, og jeg bliver sur og gnaven og træt, hvis jeg ikke får trænet. Så jer, der har haft trykkede ribben - hvad har I kunnet træne, hvornår og hvor længe har I holdt pause? Har I trænet på smertestillende, trænet med smerter og hvordan endte det i så fald?

    På forhånd tak for at dele jeres erfaringer

    /Svært frustreret Line

  3. Kære MOL'ere

    Jeg er journaliststuderende og i forbindelse med min hovedopgave undersøger jeg i øjeblikket, hvordan løbeklubber kan blive bedre til at tiltrække motionsløbere. I den forbindelse afholder jeg nogle fokusgrupper, hvor vi skal snakke om den gode løbeklub og om løb og motion generelt.

    Jeg mangler deltagere til de her fokusgrupper, og derfor:

    Kender du (eller er du selv) én:

    - der bor i Aarhus eller København

    - er ml. 18-50 år

    - løber (eller ønsker at begynde)

    - er motiveret af sundhedshensyn (vægt, kondition mv.)

    - og som ikke er medlem i en løbeklub?

    Så vil jeg meget gerne låne dig/vedkommende enten torsdag 15. november 19.30 i Aarhus eller mandag 19. november 19.30 i København. Fokusgruppen tager to timer, der er kaffe og kage og jeg kvitterer med en flaske vin for ulejligheden.

    Kontakt mig på 22442334 eller [email protected], hvis du vil hjælpe.

    Vh Line Fedders

    Journaliststuderende

  4. Hvordan kan en løbeklub blive relevant for dig? Det spørgsmål stiller Dansk Atletik Forbund for tiden sig selv. Det er nemlig sådan, at 31 % af voksne danskere løber, men kun 7 % af løberne er medlemmer af en løbeklub.

    Hvordan det hænger sammen er jeg ved at undersøge i forbindelse med et afsluttende projekt på Danmarks Medie – og Journalisthøjskole.

    Hvis du trækker i løbetøjet af sundhedshensyn, eller har overvejet at begynde at løbe på grund af sundhed, så kan du hjælpe mig. Der findes rigtig mange løbere, der ligesom dig dyrker motionsløb for at forbedre konditionen, tabe sig eller blive mere sunde. Men der er ikke så mange af dem i løbeklubberne.

    Jeg håber, du vil bruge 10 minutter på at besvare følgende spørgeskema: Spørgeskema om løbeklubber

    Så hjælper du mig med at kortlægge, hvad der holder en stor del af motionsløberne væk fra løbeklubberne, og hvordan løbeklubberne bedst kan gøre sig relevante for løbere som dig.

    På forhånd tak!

    Venlig hilsen Line Emilie Fedders

    Journaliststuderende, Danmarks Medie – og Journalisthøjskole

  5. Jeg kunne vældig godt tænke mig at finde en træningsmakker, der vil med til CrossTraining og boksetimer i Fitness World i Aarhus, og som måske også er frisk på at styrketræne sammen.

    Om mig: kvinde, 23 år, træner som regel dagligt (primært kondition; spinning og løb), lige begyndt på CrossTraining, har deltaget semijævnligt på motionsboksehold gennem årene, styrketræner et par gange om ugen (vil gerne blive dygtigere til denne disciplin).

    Hvis du også mangler en makker, så skriv endelig, enten her eller på linefedders @ gmail. com (uden mellemrum, naturligvis).

    /Line

  6. Hej Frk Willumsen

    Jeg forsøger mig også med bloggenren, med udgangspunkt i at kombinere min profession som journalist med min interesse for og kærlighed til træning og sund livsstil. Kan ses her: healthyorhell.blogspot.com

    En veninde blogger på followtine.blogspot.dk - det er mere rendyrket om træning.

  7. Hej alle sammen

    Tak for svar!

    Kan nogle af jer hjælpe med det endnu mere konkrete; hvor mange kulhydrater ift. protein, når målet er tonet, stærk, slank krop, som kan holde til den træning, den bli'r udsat for (og som ikke får hjernedød sugarcraving og sultanfald)?

    /Line

  8. Kære mol'ere

    Det er for nylig gået op for mig, at en balanceret kost er vigtig. Jeg går ellers vældig meget op i sund mad, men på en måde, der handlede om at skrue helt op for protein og helt ned for kulhydrat. Det betyder, at jeg ikke ved noget som helst om, hvor meget kulhydrat, jeg egentlig bør indtage. Jeg ved heller ikke, hvor mange gram af det ene eller det andet, jeg skal have, når jeg f.eks. går efter 20-25 % protein som samlet mængde af mit energiindtag.

    Kan I hjælpe? Eventuelt med en beregner i forhold til det med samlet energiindtag, og med nogle konkrete råd og henvisninger til det med kulhydrat-indtaget?

    Om mig: 23 år, kvinde, 60 kilo, 171 cm, trænger 7-10 timer om ugen (primært kondition, løb og spinning, desuden styrke/crossfit/boksning 2-3 gange ugentligt). Træner pt. til marathon, hvilket de næste måneder vil betyde 40+ km i løbeskoene pr. uge.

    Har en del problemer med, at jeg ikke føler mig mæt, når jeg har spist, og jeg har de manglende kulhydrater mistænkt. Vil allerhelst have dem gennem grøntsager, men det er måske ikke optimalt for mætheden? Jeg ved intet. Hjælp!!

    På forhånd tak!

    Vh Line

  9. Hej og tak for svar

    Jeg har stor respekt for distancen - der er godt nok langt fra 21 til 42. Så den del er jeg ikke bekymret for. Har også tænkt mig at udvide de cirka 32 kilometer, der er maks-distancen i de programmer, jeg har set, til i hvert fald 35. Vil gerne stifte bekendtskab med 'muren' før et eventuelt løb.

    Hvis man kigger på motionsløb.dk er der en del marathonløb helt frem til jul - de er små, men det gør mig ikke noget - havde i forvejen ikke tænkt mig at gå efter et af de store. For min skyld kunne jeg løbe solo, hvis bare nogen gider opmåle et start og mål :-)

  10. Hej mol'ere

    Jeg går og overvejer, om jeg kan nå at træne mig op til et marathon i år.

    Jeg har ikke løbet særlig meget hen over sommeren - primært kortere tempoture og intervaller. Til gengæld har jeg fra starten af 2010 og indtil foråret 2012 løbet jævnligt 3-4 gange om ugen med en ugentlig tur på 15-21 km. Jeg har nu fået løbelysten tilbage, og er begyndt at overveje marathondistancen.

    I går testede jeg formen, og løb 22,5 km i fint flow - det var min første tur over 10 km i nogle måneder. I dag er knæene godt brugte, men ellers virker kroppen fin.

    Hvor lang tid tror I, jeg skal bruge på at træne mig op til marathondistancen?

    Venlig hilsen Line

  11. Kære cykelinteresserede

    Hvorfor er der ikke flere kvinder i cykelklubberne, og hvordan lokker vi dem derind? Det er vi to journaliststuderende, der arbejder med at finde ud af i forbindelse med en af vores afsluttende opgaver på studiet.

    Og vi vil gerne have jeres hjælp til at besvare spørgsmålene. Om du er mand, kvinde eller repræsentant for en cykelklub er lige meget.

    Har du en idé om:

    • hvad der holder kvinder væk fra cykelklubberne
    • hvem der har haft succes med at tiltrække kvinder, og hvorfor
    • hvem der ikke har haft succes med at tiltrække kvinder, og hvorfor
    • eller er du selv kvinde, og har til – eller fravalgt at køre i cykelklub

    … så fortæl os om det her i tråden.

    Hvis vi må stille dig yderligere spørgsmål, må du meget gerne skrive din mailadresse. Og så må du meget gerne lige skrive, hvilken interesse, du har i sagen, altså er du mand, kvinde, kører du i klub, overvejer du det, har du fravalgt det, eller er du repræsentant for en klub

    Alle input er meget velkomne!

    På forhånd tak

    Line Fedders & Lasse Kandler

    [email protected]

    Om projektet: Vi skriver en større kommunikationsfaglig opgave om barrierer og muligheder for at tiltrække kvinder til motionscykling i klub. Vi ser på årsagerne til, at der er så stor en skævvridning i antallet af henholdsvis mænd og kvinder, og så vil vi forsøge at komme disse årsager til livs ved hjælp af en kommunikationsindsats.

  12. Hej cykelinteresserede piger

    Hurra! CK Aarhus forsøger sig med et pigecykelhold, med start onsdag d. 2. maj 2012 kl. 18 fra cykelbanen (se deres hjemmeside).

    Vi mangler et pigecykelhold i Aarhus, hvor racerglade piger kan træne sammen, uden at skulle køre om kamp med mændene op ad alle bakkerne :-)

    Derfor håber jeg virkelig at se en masse kvinder, der har lyst til at køre med. Tempoet er selvfølgelig, så alle kan være med. Så kom frisk!!

    Vh Line

  13. Jeg overvejer at tage en uddannelse som bikefit-instruktør, og vil i den forbindelse gerne høre om jeres erfaringer.

    Det eneste krav er, at uddannelsen skal foregå i eller nær Århus, enten her i foråret eller over sommeren. Jeg lægger desuden vægt på at få en uddannelse, der også teoretisk gør mig til en dygtig instruktør, der kan vejlede de trænende ordentligt.

    Hvilken uddannelse vil du anbefale, og hvorfor?

  14. Hvis du vil opmuntres lidt i forhold til projektet, så gå ind på www.voresironman.dk - de herrer gennemførte CC i år, og flere af dem startede nærmest fra scratch, så vidt jeg husker. Der er blogget næsten et år om deres forberedelser, og der er mange gode fif at hente.

  15. 2 gode skiver rugbrød (200 gram = 440 kcal) med 3-4 æg (200 gram = 300 kcal) æg (scrambled eller spejlede) - drik mælk til. Alternativt kan du læsse godt med fedtfattig ost på den ene rugbrødsmad, der er også knald på både kalorier og protein.

    En stor portion havregryn på mælk (100 gram havregryn = 340 kcal, ½ liter skummet el. letmælk = 175 / 250 kcal), sødet med tørret frugt (cirka 450 kcal pr. 100 gram).

    En skive rugbrød (100 gram = 220 kcal) med 50 gram ost 30+ (cirka 130 kcal), en smoothie på 300 gram skyr (50 kcal pr. 100 gram, men 10-12 gram protein = 150 kcal), en banan (cirka 100 kcal) og 250 gram frosne bær (cirka 130 kcal).

    Gid jeg skulle spise så meget. Suk.

  16. Jeg er ikke nogen stor jernmand - kun en ganske lille. Min erfaring er således kun med sprintdistancer (og kun 2 af dem) indtil videre.

    Men jeg tør godt svare på dine spørgsmål alligevel.

    De korte svar: Ja, du kan nå det og Nej, du bliver ikke buh'et ud på en almindelig racer.

    Det er heldigvis sådan, at der er en fantastisk stemning omkring triatlon, og en stor villighed til at hjælpe og støtte nybegyndere. Jeg tror, det hænger sammen med, at alle naturligvis er interesserede i at udbrede den sport, de 'elsker', så andre 'også kan se lyset'.

    De gange, jeg har været af sted selv, og når jeg har set min kæreste (1xChallenge Copenhagen plus nogle halve) er der masser af mennesker på almindelige racercykler. Det var der også til Challenge Copenhagen i år. Så de eneste bekymringer, du skal have vedr. din cykel, handler om din egen komfort.

    Jeg tror, de fleste til en halv IM har en trikot - det er simpelthen nemmere, den kan være under våddragten og tørrer lynhurtigt, og du kan både løbe og cykle i den. Men man kan altså også godt løbe i et par gode cykelbukser med pude (så længe den ikke er så stor, at den kommer til at gnave) og en t-shirt. Her handler det meget om, hvor lang tid du vil bruge i skiftezonerne. Er det bare det at gennemføre, der tæller for dig, så tag det på, du har det bedst i, og brug den nødvendige tid. Vil du være hurtig, så skaf en trikot :-)

    Det var udstyret. Så er det formen...

    Du frygter, at du ikke kan nå at træne op til halvmaraton. Det er jeg helt sikker på, at du godt kan, med mindre du er meget disponeret for skader. Hvis man googler kan man finde masser af træningsprogrammer fra 10 km til ½ marathon, og nogle af den tager så lidt som seks uger at gennemføre (http://www.motionslob.dk/sites/default/files/Halvmarathon_2.pdf) - det er dog med en del intervalløb, og det skal kroppen vænnes langsomt til, ellers er du stensikker på skinnebensbetændelse og andre skavanker eller skader.

    http://www.fitliving.dk/Upload/fit-living/L%C3%B8b/L%C3%B8beprogrammer/Halvmarton.pdf - dette program tager ti uger, og ser meget humant ud, med lange ture og en enkelt tempotur.

    Altså. Ingen tvivl om, at du kan nå at blive klar. Men du må spørge dig selv, hvad du har som målsætning. Vil du bare gennemføre? Så er der slet ingen problemer, bortset fra, at du ikke når at cykle så meget udendørs (cykler du i forvejen?), men så må du jo bare spinne igennem her i vinter. Du kan svømme, som ellers er mange voksen-nybegynderes nemesis, og du kan sagtens nå at træne op til løb.

    Vil du gennemføre på en bestemt tid? Så tror jeg også sagtens, du kan nå det, men så vil jeg råde dig til at få noget professionel vejledning til at lægge dit program, så du undgår overbelastningsskader som den skinnebensbetændelse, du er ved at komme dig over. Og så må du ikke lade dit konkurrencegen drive dig til at træne hårdere og mere - det kommer der ikke noget godt ud af.

    God fornøjelse med din tri-træning - pas på, man bliver bidt af det! :-)

  17. To simple, men effektive råd:

    1) Lav en plan over dine måltider, og hold dig til den. Det er tusind gange nemmere at kontrollere sit indtag ved at beslutte, hvad man skal spise på forhånd, end at skrive det ned, når man har spist det.

    Start med at gå ind og lav en cirka-beregning af din forbrænding på en dag (det kan du her på siden), og find så ud af, hvor lidt, du skal indtage, for at få dit ønskede vægttab. Generelt skal du have et kalorieunderskud på godt 1000 kcal om dagen (et kilo fedt er 7000 kcal), hvis du skal tabe 1 kilo om ugen. Med din nuværende vægt bør det dog ikke være et problem.

    Når du ved, hvad du skal indtage af kalorier på en dag for at opnå dit vægttab, laver du en plan.

    Du sætter X antal kalorier af til morgenmad, frokost, aftensmad og snacks. Og så går du i gang med at detailplanlægge, hvad du skal spise. På f.eks. kalorietabel.dk kan du finde kalorieindholdet for de madvarer, du ønsker at spise. Din mad skal sammensættes, så du får godt med protein, godt med grønt, noget frugt (i slankehenseende har jeg set 1 kilo om dagen anbefalet som samlet mængde grønt og frugt - frugten må maks. fylde 300 gram) og så ikke for mange kulhydrater (i form af brød, kartofler, pasta, sukker).

    Morgenmad på 300 kcal, f.eks.:

    300 gram skyr fra Netto (156 kcal), 1 æble i tern (cirka 60 kcal), 25 gram ruggryn (cirka 96 kcal). Her får du protein, kostfibre, lidt sød smag fra æblet og så masser af mæthed på grund af proteinen.

    Frokost på 300 kcal:

    150 kcal fra kød, f.eks. 80 gram laks, 120 gram dåsetun, 100 gram af Nettos fiskefrikadeller - det kan også være fjerkræ.

    150 kcal fra grøntsager - bland løs af Broccoli (36 kcal pr. 100 gram), gulerødder (36 kcal pr. 100 gram), agurk og squash (16 kcal pr. 100 gram), tomater (26 kcal pr. 100 gram) og så videre.

    Aftensmad på cirka 500 kcal:

    Wok af 150 gram kylling og godt 500 gram grøntsager (kalorierne kan du selv udregne), f.eks. hvidkål, broccoli, gulerod, rød peber, med 20 gram sød chili sauce.

    Og så 300 kcal til snacks, som kan fordeles efter lyst og behov, f.eks.: 2 æbler, 200 gram gulerod, 1 stk. fiberknækbrød med sukker og kaloriefri marmelade fra Isis.

    Du kommer ikke udenom at bide i det sure æble og begynde at måle og veje din mad. Der er heller ingen vej udenom grøntsagerne. Og så tror jeg, du skal i 'sød mad cølibat' i en periode... det kan i hvert fald gavne, for sukker har tendens til at gøre os alle 'halv-afhængige', og en afvænningsperiode vil gøre det nemmere at afstå fra fristelserne og følge madplanen.

    Jeg har selv en plan, hvor ovenstående eksempler er taget fra. Den er på 1400 kcal om dagen. Der er to morgenmadsalternativer, en masse muligheder for forskelligt kød til frokost, og så er der 7 forskellige aftensmuligheder. Jeg planlægger at følge planen et par måneder for at nedbringe min fedtprocent, og smide et par kilo. For dig skal der nok være flere alternativer, så du ikke går død i det. At udregne dem på forhånd gør det bare lettere at holde sig til sin målsætning, i hvert fald hvis man har tendens til at 'falde i'.

    2) Du skal træne hårdere

    Du bevæger dig meget, og det er rigtig godt, men jeg tror, du skal i gang med noget mere højintensiv motion. Når du er så overvægtig, er det en dårlig idé at begynde at løbe, da det kan skade din krop. Derfor skal du på kondicyklen eller crosstraineren - jeg kan anbefale spinning, hvor alle er lige (fordi alle sveder som svin, og fordi cykling ikke diskriminerer så meget ud fra vægt), og instruktørerne er skide gode til at motivere. Alternativt må du ud på din hverdagscykel og give den gas på cykelstierne.

    Svømningen skal der også mere kul på - her kan du lave intervaller, så du sprinter en bane alt hvad du kan og så svømmer en bane roligt, mens du får pusten. Det kan du gentage X antal gange (jeg tør ikke sige, hvilken form du er i).

    Du kan også finde en stejl bakke, som du powerwalker opad, hvorefter du lunter ned og powerwalker op igen - X antal gange.

    Du kan også gøre dine cykelture til arbejde til din højintense motion. Så skal farten OP, så meget du kan... det forudsætter dog, at du har vaske - eller bademuligheder på jobbet. Man kan også køre 'skilte-sprinter', hvor man sprinter til et skilt, triller, og sprinter til et nyt skilt.

    Sluttelig vil jeg anbefale dig en side som www.træningspartner.dk... her kan du finde en at dyrke motion sammen med i dit eget område. Det er super godt for motivationen at have en makker.

    Alt i alt - få styr på dit indtag og gang i dit outlet, så bør du tabe sig, det er meget enkelt. Du kommer til at bide i sure æbler undervejs, og det vil sikkert være hårdt, både for det sociale (du kan ikke gå med ud og spise, så skal du i hvert fald bare ha' salat), og for dig selv, fordi du ikke kan spise det, du har lyst til. Men på sigt er det det værd, for du får en meget højere livskvalitet.

    /Lefe

  18. Hej alle

    Jeg har tænkt at købe en billig fedttang, men kan ikke finde nogle erfaringer med de forskellige muligheder, der er... Bodylab har én og Alun har én, men ellers synes jeg ikke, der er så mange muligheder.

    Hvor har I købt jeres fedttang, og hvordan virker den for jer?

    /Lefe