wizz

Medlemmer
  • Posts

    351
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by wizz

  1. Måske havde ham der vandt røgdykkerkonkurrencen en stor medfødt lungekapacitet (store lunger). Dette har betydning når man skal holde vejret men ikke betydning for kondition. Her er flaskehalsen hjertets slagvolumen mælkesyregrænsen og musklernes evne til at optage ilt - lungekapaciteten er ikke flaskehals i den forbindelse. Olympiade deltagere på 100 m udnytter til eksempelsvis kun 90 pct af deres lungekapacitet.

  2. Er det så forkert hvad Langer skriver på hans hjemmeside ?

    Æg er dårligt for mit kolesteroltal !

    Forkert !

    Med et normalt kolesteroltal kan du uden problemer spise æg og andre kolesterolbomber som fx rejer. Æg er en god kilde til proteiner og mange andre næringsstoffer.

          Selv om æg indeholder kolesterol, er det ikke det, som presser kolesteroltallet i vejret. For når kroppen får mere kolesterol end sædvanligt, skruer den bare sin egen kolesterolproduktion tilsvarende ned.

          Kun hvis du har et markant forhøjet kolesterol, bør du holde igen med æg.

          Meget værre for kolesteroltallet er madens mættede fedt og transfedtsyrer. Mættet fedt finder du især i mejeriprodukter og fedt kød, mens der kan være mange transfedtsyrer i industrifremstillede kager, kiks, wienerbrød, chokolade-barer og mikroovns-popcorn. Transfedtsyrer kan også skjule sig under betegnelsen ’hydrogeneret’ fedt.

    http://www.jerk.dk/kostmyter.htm