nmg136

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nmg136

  1. Interessant diskussion i har gang i. Mit indspark her må være at det er en detalje, som jeg tror har mindre betydning på træning på dette niveau.

    Kan sige at jeg efterhånden har omlagt min træning en smule, så det er blevet en del mere Rippetoe inspireret(mangler bare at få noget frivend i stedet for BOR).

    Kører på skift

    A

    Squat 5x5

    Bænk 5x5

    BOR 5x5

    Pull/chin ups

    B

    Squat 5x5 (lidt lettere)

    Dødløft 5x5

    Military 5x5

    Pull/chin ups

    Kører først alle øvelser uden stang, 2 opvarmningssæt og 3 arbejdssæt. Undtagen dødløft der kun får 1-2 arbejdssæt.

    Når man har kørt tungt i de 3 første øvelser pr. gang, er det for det meste umuligt at lave noget særligt fornuftigt bagefter, så har droppet et par øvelser.

    Efter to måneder med masser basisøvelser har jeg taget omkring 5 kg på, uden at øge min fedtpct. (tror endda den er faldet lidt), så det må da siges at gå fremad.

  2. Så kør lidt færre øvelser, men større øvelser.

    Jeg kører noget i stil med SL 5X5 og det er virkeligt effektivt. Den eneste forskel er at jeg har tilføjet nogle pullups.

    Fed følelse at være helt færdig, selvom man faktisk kun har lavet 3 øvelser.

    Find programmet her (bare scroll ned til programmet, det er en meget amerikansk hjemmeside med massere ligegyldig tekst) http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

  3. 8 kg på 3 måneder er også ret meget - i mine øjne også for meget. ... sigt efter 1-1,5 kg om ugen...

    Er det mig der ikke forstår eller hvad? 1-1,5 kg om ugen bliver jo til langt mere end de 8 kg på 3 måneder?

  4. Enten træner du fullbody tre gang om ugen eller også splitter du muskelgrupperne op: over/underkropsdag eller træk/trykdag eller en anden opdeling - dog vil de fleste anbefale at lægge squat og dødløft på forskellige dage.

    Men lad være at træne den samme muskel på alle dage også selvom der er fnidderforskel på hvordan de enkelte øvelser rammer den. Den får aldrig restitutionstid.

    Pulldowns er vel fint nok indtil du har opbygget styrke til at rigtige chins.

    Ellers kan du jo en gang i mellem køre singler. I det hele taget er variation af reps altid godt.

    Vil gerne fortsætte med full-body. Men troede en dags restitution mellem hver træning var nok. Som det er nu træner jeg jo 3 gange hver anden uge og 4 gange hver anden uge. Men vil fremover holde mig til 3 gange, så jeg mindst en gang om ugen får 2 dages restitution.

    Mht. Bill Starr, så inkluderes der både Shrugs og Dips som en del af basisøvelserne. Bør jeg inkludere disse eller er det mest "fyld"?

  5. Hej med jer

    Har nu trænet i 3 måneder og efterhånden fået lavet mit eget program og nogenlunde styr på teorien bag, som jeg dog gerne ville have lidt feedback på. Mit mål med træningen er en blanding af masse og styrke. Langt hen ad vejen følges de to ting jo ad for en begynder. Jeg er 180 høj og vejer 75 kg (2,5 kg mere end da jeg startede).

    Træner hver anden dag og skifter mellem to full body programmer:

    Øvelse - sæt*reps

    A

    Barbell Squat - 4*6

    Barbell Bench Press - 4*6

    Barbell Bent Over Row - 4*6

    Mavetræning - 10*3

    B

    Barbell Deadlift - 4*6

    Standing Military Press - 4*6

    Barbell Incline Bench Press - 4*6

    Wide-Grip Lat Pulldown - 4*6

    Mavetræning - 10*3

    Hvordan ser fordelingen af sæt, reps og den overordnede mængde ud? Kører for det meste sådan at ét sæt er dedikeret til opvarmningen og de sidste 3 sæt så er arbejdssæt.

    Mit bænkpres er som den eneste øvelse ikke i fremgang næsten(50kg), selvom den kun er blevet kørt i en måned. Skal jeg have et kig på min teknik?

    Pulldowns er jo ikke den bedste øvelse, men kan simpelthen ikke lave mere end 1-2 pull-ups. Hvad dælen gør jeg?