treasure

Medlemmer
  • Posts

    264
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by treasure

  1. Thomas Dekker kommer nok ikke til at score så mange points.

    Han blev nummer 8 på prologen sidste år og det er mest derfor jeg har valgt ham. Men han er en af dem som godt kunne blive skiftet ud.

  2. Jeg er ikke med i ligaen, men jeg vil gerne deltage i en debat. Mit hold ser indtilvidere sådan her ud:

    Fabian Cancellara (CSC)

    Stef Clement (BTL)

    Thomas Dekker (RAB)

    Bert Grabsch (THR)

    Andriy Grivko (MRM)

    George Hincapie (THR)

    Vladimir Karpets (GCE)

    David Millar (TSL)

    David Zabriskie (TSL)

    Det bliver næsten med sikkerhed ændret inden start og muligvis sniger der sig en sprinter eller to ind. Hushovd gør det nok godt på prologen.

  3. Jeg synes Heath's quads og lægge er væsentlig bedre end Vics. De har dog begge nogle lede haser.

    Vic er stort set ved at være færdig med genoptræningen (ser om jeg kan finde klippet), men han sagde at det nok først bliver ASC 2009 næste gang han står på scenen.

    Det ville være spændende at se! Men det er da gået helt vildt hurtigt hvis han allerede er ved at være klar til at træne igen.

  4. Okay, kom med ét bevis på, at det er gavnligt og giver god effekt ved anvendelse?!

    Noget kan altid bruges/tages, men det er ikke sikkert at det er gavnligt!

    Tilskudsprodukter snyder køberen, de får folk til at tro, at de har brug for det. selvom de ikke har!

    Du kan jo følge MaxPowers link og der kan du se en del referencer.

  5. Det er noget sludder han har fortalt dig..

    IMO, er kreatin ligegyldigt. Jeg har opnået yderst fine resultater med mad, mad, protein pulver og self hård træning...

    Kreatin er ikke ligegyldigt!

    Til trådstarter: Du kan sagtens anvende både kreatin og proteinpulver.

  6. Nedenstående er et citat fra www.sportnetdoc.dk. Jeg kan desværre ikke finde ud at linke direkte til den side der omhandler springerknæ men den er ikke så svær at finde hvis du selv leder lidt på sportnetdoc.dk.

    Årsag: Gentagne ensformige belastninger af knæskalssenen (spring, spark) medfører mikroskopiske småbristninger ved knæskalssenefæstet på nedre kant af knæskallen. Da belastningen ofte forsætter på trods af ømheden, der i starten svinder efter opvarmning, opstår der efterhånden en kronisk "betændelse" (inflammation) i senen. I nogle tilfælde opstår symptomerne ved senefæstet fra forreste lårmuskel på øvre kant af knæskallen, (Foto)

    Symptomer: I starten fremkalder spring og lignende ømhed ved nedre kant af knæskallen. Disse smerter svinder de første uger/måneder efter opvarmning. Hvis idrætsaktiviteten forsættes, tiltager smerterne, så idrætsaktivitet til sidst er umulig.

    Selvom det hedder springerknæ kan overbelasting af knæskalssenen sagtens skyldes squat og andre øvelser der belaster knæet. Det som du oplever nu kan måske ikke kategoriseres som et egentligt springerknæ men måske nærmere som et tenderede springerknæ og med det mener jeg at der endnu ikke er opstået en "kraftig" inflammation i knæskalssenen. Den antagelse bygger jeg på at du ikke har haft problemet før og at du skriver indlægget en uge efter du har mærket smerten første gang. Inde på sportnetdoc.dk er der en del forslag til øvelser du kan lave for at styrke knæet og som ikke er hårde for knæskalssenen på samme måde som fx squat.

    Springerknæ er noget træls noget at få (taler af erfaring) så hvis du tror det er det som er på spil vil jeg råde dig til at tage det lidt med ro mht. træning. Ikke nødvendigvis pause, men træn inden for smertegrænsen og lav et par ekstra øvelser som styrker knæet uden at belaste det for meget. Mht. til squat kan man istedet lave half-squat.

    Det kan jo også være at det ikke er springerknæ men du kan jo klikke lidt rundt på sportnetdoc.dk og se om du kan finde noget det ellers kan være.

  7. Tak for svaret!

    Lyder somom der ved indsprøjtningen blot er blevet ramt nogle strukturer som er blevet lokalirriteret.

    Det er også det jeg håber på!

    Hvis jeg var dig ville jeg selvfølgelig være opmærksom på infektionssymptomer, men ellers lige se tiden an. Som du sikkert ved skal du være opmærksom på kraftig rødmen, varme, forblivende hævelse og "dunken" i knæet. Feber er mere et sekundært symptom (når det først er ved at gå rigtig galt) så det behøver du ikke have så meget i tankerne endnu.

    Ingen rødme, varme, dunken eller feber så det er jo nice nok! Det gør stadig ret ondt og hævelsen er der endnu men jeg synes det går den rigtige vej. Jeg ringede til radiologisk afd. tidligere i dag og lægen sagde at det ikke var normalt at knæet hævede efter en injektion med ninyrebarkhormon og at jeg skulle kontake egen læge i morgen hvis ikke det var blevet bedre.

    Har selv prøvet en stafylokok/streptokok infektion der via et venflon gik i blodet, blev resistent for de gængse antibiotika og var ved at gå i hjertet så det er helt sikkert noget man skal være opmærksom på.

    Det lyder da ikke som den bedste oplevelse! Hvad gør man ved det?

  8. Jeg var nede og få en binyrebarkhormonindsprøjtning i dag lige over knæskallen. Selve injektionen gjorde ret ondt og efter jeg kom hjem opdagede jeg at knæet var hævet. Sidste gang jeg fik en indsprøjtning (det var under knæskallen) gjorde hverken injektion eller efterfølgende smerte nær så ondt og det hævede heller ikke.

    Jeg har ikke feber, men der er muligvis lidt rødme i huden på knæet. Bør jeg få det tjekket eller skal jeg bare tørre øjnene?

  9. Prøv at kopiere;

    "Probiotics"[Mesh] AND ("last 10 years"[PDat] AND (English[lang]) AND (jsubsetaim[text]) AND (Clinical Trial[ptyp] OR Meta-Analysis[ptyp] OR Review[ptyp]))

    til søgefeltet på pubmed, så får du ikke flere hits end du kan overskue.

    Se det hjalp jo rigtig meget - tak!

    Umiddelbart fandt jeg følgende som synes interessant i forhold til mit spørgsmål mht. URTI, LRTI:

    Ingested probiotics reduce nasal colonization with pathogenic bacteria (Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, and beta-hemolytic streptococci) (her nævner de faktisk at "standard yogurt" hvad det så end dækker over ikke har effekt på PPB)

    Probiotics for preventing and treating nosocomial infections: review of current evidence and recommendations

    Jeg har læst en del abstracts, udover ovenstående, på pubmed udfra den søgning som Dochylle skrev og den samlede konklusion på det jeg har læst er, at behandling med probiotika tegner lovende, men at der stadigvæk mangler en del viden.

    Lige nu er jeg blevet lidt mere positiv overfor produktet som jeg omtalte i mit første indlæg, men jeg vil da meget gerne vide mere for det trods alt begrænset, hvor meget et abstract fortæller!

  10. Så vidt jeg forstår har der været vist færre upper respiratory tract infektioner hos atleter der anvender L- Glutamine lige efter træning. Har dog ikke selv læst studierne. En hurtig pubmed søgning vil sikkert kunne hjælpe dig.

    Det er nyt for mig og det kunne være rigtig cool hvis du kunne linke til de studier du omtaler! Jeg har søgt lidt på pubmed men jeg er ikke så erfaren til at søge derinde så jeg fandt desværre ikke noget selv...

    Hvad angår lactobacillus, så er det jo også en mulighed bare at spise de typer yoghurt, der indeholder det.

    Yes, men det er også mere effekten af probiotika jeg søger viden om.

  11. Ja man må jo ikke linke til et bestemt produkt, men der er sikkert andre end mig, der har set reklamen for den nye pille, som efter hvad producenten påstår "støtter dit immunforsvar". Påstanden om at en pille skulle støtte immunforsvaret er selvfølgelig ret løs, da det vil være muligt at argumentere for, at diverse ting ”støtter” immunforsvaret enten direkte eller indirekte. Pillen indeholder bl.a. probiotika i form af lactobacillus. Jeg har søgt lidt på nettet og jeg har bl.a. fundet

    http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/port...L_2004_03_41684

    Desuden kan jeg læse mig til, at der er en del diskussion om, hvor vidt probiotika virker. Det jeg godt kunne tænke mig at få noget info om er, hvorvidt probiotika kan støtte immunforsvaret således at luftvejslidelser kan afhjælpes/mindskes og i den forbindelse tænker jeg på URTI (Upper respiratory infections) og LRTI (lower respiratory tract infection). Jeg er godt klar over at det er meget specifikt, men det kan jo være at der er nogen der ligger inde med lidt guldkorn!? I øvrigt ville det også være interessant at vide, hvordan probiotika støtter immunforsvaret når man vurderer effekten på et overordnet plan.

  12. MOL når det er bedst eller værst? Har lige læst hele tråden igennem og tror det er bedst jeg ikke kommer med en lang kommentar til indholdet. Men lidt vil jeg gerne skrive.

    Trådstarter skrev nedenstående:

    Kan lave ca. 20-30 pistols på hvert ben uden vægt, kan dog til tider miste balancen. Jeg er først lige begyndt at træne pistols med vægt, så har svært ved at smide nogle tal på her. Jeg har øvet mig lidt på at hoppe, men kommer ikke ret højt op, og når jeg lander igen mindste jeg utrolig nemt balancen. Et højt hob betyder vel man skal være eksplosiv, så umilddelbart ville jeg tror det ville være en fordel at træne tungt, når jeg gerne vil hoppe højt?

    Jeg foreslå herefter at man kunne udføre pistols på et vippebræt eller en swissball. Det er et videnskabeligt ubegrundet råd som jeg gav. Jeg har ikke læst nogen bøger eller studier som bekræfter en positiv effekt på balanceevnen eller ens stabilitet. Rådet er baseret på vejledninger jeg har fået fra trænere, fysioterapeuter eller lignende samt min egen erfaring og så vil jeg gerne sætte en tyk streg under at jeg som mange andre deler den holdning at en swissball eller et balancebræt skal bruges som et mindre supplement til ens primære styrketræning.