hrjonas

Medlemmer
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hrjonas

  1. Inspireret af dette link http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/one_shrug_to_rule_them_all

    er jeg ved at finde ud af den mest optimale hypertrofi nakketræning, hvis man IKKE lyster ovenstående shrug.

    Jeg stod forleden og slappede lidt af ved "calf raise" maskinen (se her hvilken jeg mener: http://liftedathletics.com/wp-content/uploads/2010/06/machine-calf-raise.jpg ) og fik en idé, og vil nu høre jer, eksperterne, om man ikke med fordel kan lave sine shrugs i den? Man kan smide vildt mange kg på, og ens greb/arme/skuldre bliver ikke trætte FØR nakken!

    Hvad siger I?

  2. Du kan sagtens køre interval træning.

    Prøv at lav nogle intervaller hvor du løber stærkt, og derefter bare slapper helt af, eller går.

    Det ALLER vigtigste er bare, at du mærker GODT efter i din krop (fødder, ankel, knæ, hofte etc.)

    Skaber fx dine knæ sig en dag, så VENT med at løbe til du føler dig FULDSTÆNDIG(!) klar igen, det kan være 1 dag, 10 dage alt derimellem eller længere tid, ingen ved det, kun dig :-)

    Og læs den her artikel:

    http://www.simplyshredded.com/fit-with-hiit-science-is-dropping-the-hammer-on-endless-bouts-of-steady-state-cardio.html

  3. Der vil altid vil være en større mængde muskel fibre aktiveret i fritvægt øvelser kontra hvilken som helst maskine du kan tænkte dig til. Jo mere din krop skal arbejde jo bedre. Din krop reagere ikke på vægt, den reagere på stress eller dét stress vægten giver, så når du fjerner elementer som koordination og balancen fra fritvægts øvelser ved at gå over til maskiner så fjerner du altså en betydelig omgang stress.

    Derudover handler det også om at aktivere så mange moter enheder som muligt under hvert givent løft. Jo flere enheder, jo tungere vægt og jo mere stress. Et godt eksempel er db kicks back vs dips f.eks. grundet den betydeligt større vægt der ligger i dips, uanset hviklen afart heraf du fortrækker vil der blive aktiveret et højre antal motor enheder for at dine muskler kan udføre det stykke arbejde du har påtvunget dem.

    Med det i mente kan du godt tillade dig at begynde at smide div øvelser ud som f.eks kick backs, da aktivereingen af muskel fibre og motor enheder er sub par mange andre øvelser som f.eks dips.

    Edit: Det er selvfølgelig også en spørgsmål om preference :)

    Arh, hvis det var sandt, så ville alle bodybuildere ligge og lave db flyers med lukkede øjne, rystende i hele korpuset på en hårdtpumpet medicin-bold... Ergo: For at udnytte potentialet i en øvelse og gøre en given muskel større/stærkere, så kræver det, at det er dén ønskede muskel, der er svagheden i løftet.

    Du vil træne ryg -> Tænk fx nybegyndere der laver pull-ups hvor grebet/underamene giver op før ryggen...

    Du vil træne ben -> Tænk fx overhead squats hvor core, ryg eller skuldre giver op før benmuskulaturen...

    Så jeg vil ikke mene det er stresset i kroppen, der får musklerne til at vokse, det er udelukkende stresset PÅ DEN GIVNE muskel, der er vigtigt... Derfor er nogle maskiner og smith-stativet måske i uberettiget bad standing hos mange?

    Her er lidt læsning om fx smith-stativet: http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/why_i_love_the_smith_machine

  4. Jeg skal lave 100 chin-ups (strict, dead hang) på kortest tid...

    Spørgsmålet er, hvordan jeg skal gribe det an...

    Jeg har 4 uger at træne op i før testen (væddemålet).

    Jeg kan tage 10 stk i rap nu...

    Er dette program en fornuftig tilgang:

    http://www.50pullups.com/50-pullups-programme/9-11-pullups

    Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at man skal lave fx følgende reps: 5, 8, 5, 5, max?

    Hvorfor først 5, så 8, og derefter 5, 5 igen?

  5. Mit råd er at tabe noget fedt. Personligt synes jeg ikke dine arme er for store og heller ikke særligt pænt bygget (no offense).

    De vil se mere "brian" agtige ud bl.a. grundet fedtlag. Hvis du nu bruger mere tid på konditionstræning/høj intensitetstræning - vil du tabe fedt, blive mere markeret og se mere naturlig samt attraktiv ud.

    Hvad han sagde!

  6. Er lige blevet gjort opmærksom på denne tråd - og den er super interessant.

    Jeg kunne godt lige tænke mig at diskuttere lidt mere af artiklen som der bliver henvist til. I den undersøger de også performance og finder at der ikke er nogen forskel i dette mellem grupperne (Jump height,1RM, Muscle enducance, Jump peak force osv) . Dvs. at kontrol gruppen som taber mere LBM ikke mister "funktionelt" væv - det virker mærkeligt på mig. De må formodes at tabe muskelvæv i kontrolgruppen men yder det samme!!! i tillæg angav HP gruppen at de var mere trætte end kontrolgruppen.

    Så samlet set havde kontrolgruppen i forsøget et større vægttab, (måske muskel) uden fald i præstation og samtid uden at blive så trætte som personerne der indtog HP!!. Umiddelbart ville jeg da vælge ikke at spise protein næste gang jeg skal tabe i vægt samtidig med at jeg træner - for jeg får større effekt (taber noget ikke-funktionelt muskelmasse) uden at blive ekstra træt :4thumbup:

    Sådan kan data i artiklen ihvertfald læses - hvad tænker I om det??

    læs mere på www.henninglangberg.dk

    Hvis man udelukkende går efter at blive lettere indenfor en kort periode, ja så vil det være klogest! Men er man bodybuilder, så er det jo ikke :-) Desuden tror jeg, at man har bedst af at have den muskelmasse ved vægttab (fedt) på længere sigt, da det mig bekendt er musklerne, der forbrænder energien?

  7. Hvis du husker at køre den romaskine 3-4 gange om ugen, så synes jeg kun du mangler lidt træning til din forside :-)

    Kettlebells er et super redskab til det, du kalder "trimning"... :-)

    Du kan få en god 12 kg's KB her:

    http://competitionkettlebell.dk/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=3

    Hvis du kan leve med, at den er i jern, så er der også super billige KB's på getbig:

    http://shop.getbig.dk/jern-kettlebell

    Igen, så er der også vinyl KB's... Endnu billigere:

    http://shop.getbig.dk/vinyl-kettlebell

  8. Brugen af elastikker i chinups er ikke særlig effektivt - de hjælper primært der hvor man i forvejen er stærkest hvilket er meget lidt hensigtsmæssigt.

    Eksentrisk + pulldowns er vejen frem.......

    Rhabdomyolysis er kun et problem hvis man træner som et idiot - man er så langt fra den træningsmængde/belastning som giver resultater at det kun er folk uden træningsviden eller med et bevidst ønske om at ødelægge istedfor at bygge op.

    Jeg vil mene, den hjælper, der hvor man er svagest, nemlig i bunden? Og derfor giver det god mening i mine ører at køre full rom med elastik. Det er nok ikke det mest effektive hvis ens mål er at kunne lave en chin-up HURTIGST MULIGT, men det er til gengæld skånsomt for fx led/sener.

  9. Jeg kan ikke forestille mig du har holdt en nyfødt med den kommentar. Nyfødte kan ikke en skid lave pullups. :laugh:

    Deres grebsstyrke er stærk nok til at de skulle kunne holde deres egen vægt (som jo er ganske beskeden på det tidspunkt) og deres griberefleks stærk nok til at det kan lade sig gøre at teste, men hvis ungen er din egen er det nok ikke et forsøg du har lyst at lave alt for meget.

    At gå fra 1 til 3 pullups er også en væsentlig lettere opgave end at skulle gå fra "mangler 15 kg" til at lave den første, plus vores kære spørger er en kvinde, så det med styrkeudvikling gør bare lidt langsommere.

    Når det er sagt er jeg tilbøjelig til at være enig i din tilgang.

    Lav hold i toppen, hæng i bunden, excentrisk, med elastik osv.

    Overdrivelse fremmer forståelsen, men det ser ud til, du ved, hvad jeg vil frem til :D Har læst om, at hvis moren dør under fødslen, så er en nyfødt stærk nok til at trække sig op til sin mors bryst.. DERFOR mener jeg ikke, at man skal gøre raketvidenskab ud af en simpel chin-up!

    Det eneste hun skal høre er, at hun bare skal komme i gang. DROP de pull-downs! Fordi du kan lave pulldowns med din kropsvægt, kan du IKKE nødvendigvis lave en chin-up! Overførbarheden er altså slet ikke i nærheden af 100%!

    Beklager hvis jeg "støder" nogle med mine indlæg, men jeg synes bare tit, at der går kaffeklub i den. For fanden, hvis man fx ikke kan lave en armbøjning, så prøver man regelmæssigt indtil det lykkes. Det kan godt være, at det vil hjælpe ens fremgang 0,6% hvis man samtidig laver bænkpres med 50% RM og husker at udånde 3,5 cm før lockout... Men come on. Sidstnævnte har jeg i øvrigt ingen kilde på! ;p

    Ps. nu jeg husker efter, så kunne jeg heller ikke lave 1 strict dengang. Jeg kunne kun lave den med hjælp fra et hop...

  10. Nej, hvor I komplicerer det for hende!

    En nyfødt baby er stærk nok til at lave en pull-up, så fis nu bare ned i centeret og prøv at tage nogle. "Hop" op, så du får lidt hjælp, lav excentriske, brug elastikker - det er fucking ligemeget, bare du laver øvelsen... Der går en uge eller to, så kan du lave din første!

    Jeg kan sige, at da jeg vejede 106 kg, og kun kunne tage én(!), der lavede jeg bare 2-3 excentriske når jeg var nede og træne, og efter ca. 3 træningspas kunne jeg tage 3 strict... Det går VIRKELIG stærkt!

  11. Dit program er, for at sige det som det er, dårligt (medmindre du er gammel, eller har en skade)!

    Prøv dét her i 8 uger og evaluér på det:

    DØDLØFT

    PULL-UPS

    ROWS

    DIPS

    MILITARY

    BÆNKPRES

    HANGING CRUNCHES

    SHRUGS

    Kør 2-3 sæt af hver øvelse, og mellem 5-10 reps. Det skal være hårdt, når du træner, dvs. du skal max være 1-2 reps fra failure. Derudover så SKAL du indtage proteiner LIGE efter din træning!!!

    Kør ovenstående, og jeg LOVER dig fremgang! :D

  12. Okay, jeg troede ikke at KB's var SÅ underlegne til styrketræning, som I får det til at lyde som om... Men i og med at de motiverer mig til at træne, så fjerner jeg dem selvfølgelig ikke fra mit program. Og så skader det jo ikke, at have lidt "udholdenhedstræning" med, når jeg primært kører 5-7 reps i alle de andre øvelser... :-)

  13. Hold nu op med den diskussion, den er ligegyldig, og havde intet med mit spørgsmål at gøre. Mit program bygger på basis-øvelser!

    Jeg kører

    BB deadlift

    BB push press

    BB military press

    BB bench press

    Pull ups

    Chin ups

    Dips

    -------

    KB clean and press

    KB snatches

    Mit SPØRGSMÅL lyder: bør jeg køre ovenstående kettlebell øvelser med hjælp fra et "swing" eller hanging? Hvad taler for og imod?

  14. Hej. Jeg er begyndt at træne med kettlebells, og jeg elsker det!

    Men i de videoer, jeg har set på nettet, er der primært to forskelle.

    I nogle videoer laver de cleans og snatches, med hjælp fra et såkaldt swing... Og i andre videoer, der gør de det "rigtigt" (jeg er vant til at lave øvelserne med vægtstang), altså enten helt død fra gulvet, eller hanging...

    Jeg går ud fra, at når man laver sine cleans eller snatches med hjælp fra et swing, så er de knapt så effektive? Mine primære mål er styrke og hypertrofi.

    Her midt inde i videoen cleaner Steve Cotter fx ved hjælp af swing (altså han svinger kettlebellen ind mellem benene og bruger hoften til at få fart på kb'en):

    Gør han det kun for at spare energi/blive mere udholden/kunne tage flere reps, eller er der noget jeg har overset?