Rampage

Medlemmer
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rampage

  1. Håber det er iorden jeg lige smider et par spørgsmål i din log :)

    Hvad koster en god hjemmetræner?

    Er der noget man skal være ekstra opmærksom på når man er en stor gut på 100 kilo og skal købe en racercykel?

    Hvad kan man gøre for at undgå for mange punkteringer, tænker at med så tynde dæk(sammenlignet f.eks med mountainbikes) må man da punktere tit?

    hvad spiser og drikker du på dine træningsture?

    håber du har tid til at svare på spørgsmålene, og iøvrigt tak for alle de spændende beretninger om din træning :)

  2. Interval løb er efter min vurdering den bedste måde at starte ud når nu du har holdt pause og haft problemer med skinnebens betændelse og du vil også opdage at det vil virke bedre på din form, og chancen for skader mindskes..

    forskellige ideer til løbetræning kunne være.

    løb på forskellige underlag græs, grus, asfalt(hold dig nok væk fra det i starte for at undgå flere problemer med skinnebenet)

    Intervaller.

    bakke spurter.

    løb med en makker hvor i presser hinanden(find en der er bedre løber end dig selv det vil få dig til at yde mere)

    løb i ujævnt terræn f.eks. skove med masser af bakker.

    Leg(interval løb kan også indgå i træning til forskellige sportsgrene fodbold, håndbold, basketball, tennis osv. som er med til at gøre løbetræningen sjovere)

  3. Hej

    Jeg har fået tilbudt en stationer motionscykel med en god rabat og overvejer at takke ja til tilbuddet for at supplere løbe træningen men tænkte så på om der er nogen der har nogle gode trænings programmer til sådan en som kan være effektiv for at forbedre sin kondition?

    På forhånd tak. :)

  4. Hej alle.

    Jeg var så uheldig at få et slag på mit knæ/nedre del af låret i en fodbold kamp for cirka en uges tid siden dog kunne jeg sagtens spille kampen færdig til trods for at jeg var lidt øm...

    Men så senere på dagen begyndte det virkeligt at gøre ondt i benet fra midten af låret og ned til lige under knæet, benet gav også efter nogen gange og det føltes meget ustabilt og der kom en meget voldsom hævelse lige over knæet..

    Umiddelbart tænkte jeg bare det var et kraftigt trælår så jeg prøvede bare at give det så meget ro i løbet af den sidste uges tid dog har jeg både arbejdet og cyklet til og fra arbejde(hvilket har gjort ondt)..

    Det er dog blevet bedre i løbet af ugen hævelsen er faldet og benet er ikke nær så ømt..

    Så ville høre om der er andre der har oplevet noget ligende eller har nogen ide om hvad det kunne være om det kan være knæet(ledbånd, korsbånd) den er gal med eller om det er en eller anden form for muskel skade eller om slaget bare var så kraftigt at det tager lang tid at hele..? Skal til lægen med det i starten af næste uge men ville bare høre om der var nogen der havde noget at tilføje til problemet

    På forhånd tak for hjælpen

  5. Endnu engang tak for hjælpen :)

    Jeg tror jeg satser på et 3 dags split med denne sammensætning af muskelgrupperne..

    Dag 1: Ben og Biceps

    Dag 2: Bryst og Triceps (dag 2 træner jeg også mave)

    Dag 3: Ryg og Skuldre

    Dag 4: FRI

    Og så vil jeg løbe på dag 2 og 4

    Med hensyn til kosten har jeg prøvet selv at strikke en plan sammen har kørt den her i et stykke tid og jeg ligger mellem 3200-3600 Kcal om dagen og det ser således ud..

    Måltid 1(5:45)

    200 Gram Havregryn med skummetmælk.(+ 2 Fiskeolie kapsler)

    Måltid 2(9:00)

    1 Dåse tun og 3 rugbrødsmadder med pålæg.

    Måltid 3(12:00)

    200 Gram kylling med 100 Gram brune ris og 2 stykker frugt.

    Måltid 4(15:45)(Før træning og efter træning)

    3 Rugbrødsmadder med pålæg og 1 Protein shake.

    Efter Træning 1 Protein Shake.

    Måltid 5(Aftensmad)

    300 Gram Bøf/Fisk/Kylling og grøntsager/kartofler. Og en liter skummetmælk.

    Måltid 6(Før sengetid)

    1 Styk frugt eller en rugbrødsmad og et glas skummetmælk. (+ 2 fiskeolie kapsler)

  6. Når man så træner et 2 split program er det så efter de 7 dage i ugen så man træner 4 dage i ugen eller er det sådan her

    Mandag: Træn

    Tirsdag: Træn

    Onsdag: Fri

    Torsdag: Træn

    Fredag: Træn

    Lørdag: Fri

    Søndag: Træn

    Mandag: Træn

    Tirsdag: Fri

    Havde også lidt overvejet et 3 dags split alla det her..

    Mandag: Træn

    Tirsdag: Træn

    Onsdag: Træn

    Torsdag: Fri

    Fredag: Træn

    Lørdag: Træn

    Søndag: Træn

    Mandag: Fri

    Tirsdag: Træn

    Onsdag: Træn

    Torsdag: Træn osv osv

    Men tænkte på om det er nok restitution eller? Havde også planer om at fortsætte med min løbetræning noget i stil med to ud af de 3 dage løber en rute på 5,2 KM vil gerne en dag under de 20 minutter på den så vil ikk helst ikke stoppe med det men vil også gerne ha træningen til at passe godt sammen.

    Kunne også godt lige tænke mig et råd på sammen sætningen af muskelgrupper på det 3 dags split..

    På forhånd tak :)

  7. Interessant læsning dog har jeg læst meget af det der står i den artikel før men der er dog en del ting som jeg kan bruge fra det læsestof du posted.

    Men jeg undrer mig bare lidt og så kan det godt være der kommer et dumt spørgsmål nu eller du tænker han har ikk forstået en skid..Men hvordan kan det jeg gør være for kompliceret. det er nemt nok at sige hvis man har meget erfaring men ville ønske du kunne være lidt mere nøjagtig?

    Er det for mange øvelser/sets? Men jeg har har ikk noget imod at køre de øvelser jeg kan nemlig godt lide at træne og alt træning er vel god træning så længe man bare træner smart og hårdt nok, ikk?

    Og jeg kan mærke jeg er blevet stærkere bare i selve træningen når man øger i diverse øvelser eller på mit arbejde når jeg ikk er nær så udmattet eller kan mærke mine muskler kan udholde mere også bare generelt i hverdagen.

    Eller bare et eksempel for 2 måneder siden kunne jeg tage 2 gode armbøjninger nu kan jeg tage 11 gode det er sådanne forbedringer der gjort at jeg er glad for mit trænings program og glæder mig til at træne.

    Men jeg er som de fleste andre altid ude efter at forbedre mig og taget mine kun halvanden månedes erfaring i betragtning hvad angår styrketræning så kunne jeg godt tænke mig nogle specifikke råd til hvordan jeg kunne ændre mit program da der er mange herinde som har masser af erfaring sammenlignet med mig selv.

    MVH Rampage :)

  8. Er det noget i stil med at træne 2 dage holde en dags pause og så gøre det igen, men hvad er ulemperne ved et 5 dags split? kontra et 2 dags eller fullbody?

    For jeg synes at jeg har opnået gode resultater med mit 5 dags split har taget et par kilo på er blevet betydeligere stærkere og kan se forandringen når jeg kigger mig i spejlet.

  9. Jeg ved godt at der på hjemmesider og i bøger bliver forslået at man skal starte med et begynder program hvor man som regel køre to programmer et til overkroppen og et til underkroppen som regel hvor der er et A og et B program og man så køre ABA den ene uge og så BAB den næste uge og så videre med fokus på de store compound øvelser og det havde jeg også inde over mine overvejelser men jeg har bare lidt den overbevisning at hvis man er seriøs og træner smart så kan man sagtens undgå skader osv. så jeg tænkte at man kan sagtens starte med et split program alla det jeg køre, det kan dog også være at jeg er gal på den, jeg er jo som sagt nybegynder men jeg synes nu det går meget godt er ganske tilfreds med fremskridtene indtil videre har taget på i vægt er blevet større og stærkere f.eks. da jeg startede kørte jeg 45 kg i squat med 12 gentagelser per sæt med 120 sekunders hvile a 5 sæt....Nu køre jeg 70 kilo ved samme antal sæt og hvile tid..

    Havde også med i tankerne at jeg har et hårdt fysisk arbejde med masser af tunge løft så er ikk helt uvant med at løfte hvis det da har noget at sige.?

    Men jeg er jo som sagt nybegynder så hvis du har noget erfaring/råd og dele ud af så lytter jeg gerne gælder selvfølgelig alle der har lyst til at hjælpe.

    Jeg tager min træning og min livsstil meget seriøst og alle forbederinger er velkommen.

    På forhånd tak :)

  10. Hej alle sammen.!

    Jeg har stort set kun haft fokus på konditions træning især løb men også fodbold og lidt cykling, jeg har et mål om at inkorporere styrketræning i min træning, da jeg ønsker at blive stærkere og øge min masse for overall at blive en bedre atlet. Jeg har på egen vis sat et program sammen efter at have læst et utal af hjemmesider/bøger igennem set et utal a videoer med bodybuilderes og eksperter på området. Jeg har kørt mit program i hjemmet med det udstyr jeg havde til rådighed, men ønsker nu at starte i center for at optimere mine trænings muligheder og for at få det bedste ud af min træning.

    Jeg dette startet dette topic da jeg søger nogle gode råd til mit styrketræningsprogram og nogle råd omkring disse problemstillinger .

    1. Mangler jeg nogle bestemte øvelser?

    2. Er der nogle øvelser jeg skal bytte ud med andre?

    3. Er der generelt nogle ting der bør ændres ved mit program?

    Jeg er nybegynder og har kørt dette program i halvanden måned.

    Mit program ser således ud..

    Mandag:(Ben)

    Squat 5×12

    Dumbbell 5×12

    Barbell Stiff Leg Deadlift 5×12

    Dumbbell calve raises 5×12

    Tirsdag:(Bryst)

    Bench Press 5×12

    Dumbbell bench press 5×12

    Dumbbell Fly´s 5×12

    Dumbbell Pullover 5×12

    Onsdag:(Ryg)

    Deadlifts 5×12

    Barbell Bent Over Row 5×12

    Barbell Upright Row 5×12

    Barbell Shrugs 5×12

    Torsdag:(Skuldre)

    Military Press 5×12

    Standing Dumbbell Press 5×12

    Standing Dumbbell Front Raise 5×12

    Seated Bent Over Reverse Fly´s 5×12

    Fredag:(Arme)

    Barbell Curl 5×12

    Dumbbell Curl 5×12

    Hammer Curl 5×12

    Close Grip Bench Press 5×12

    Tricep Kickbacks 5×12

    Tricep extension 5×12

    Tænker der mangler noget mave og underarm..Men det var mit program, håber der er nogen der har lyst til at hjælpe.