jakob_s

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jakob_s

  1. Jeg døjer også selv med lyskenskade. Og min fys gav mig en række øvelser med elastik, som skulle gå ind og styrke lysken.

    Men det er alt efter hvor i selve lysken skaden er så er det forskellige øvelser man skal lave. Så det bedste er at betale sig fra det og så få noget professionelt hjælp. Du kan sagtens finde en lang række øvelser som er gode for lysken, men hvis de øvelser ikke går ind og styrker lige der hvor din skade er, så er det ikke til meget gavn :-)

  2. Hvordan ser din kost ud? Prøv evt. At udelade alt mælk i en periode, det kan hjælpe. Overvej gluten i tolerance.

    Jamen den ser egentlig rimelig fornuftig ud.

    undlade alt mælk? det ved jeg da ikke om jeg kan :laugh: hvor lang tid skal den periode være på?

    Og hvad mener du med at overveje gluten i tolerance?

  3. Hej

    Jeg spiser meget sundt, træner rigtig meget osv. som jeg har gjort i, ja, ved ikke hvor lang tid. MEN alligevel har jeg en "oppustet" mave som jeg ikke kan komme af med.

    Har i nogen tips og tricks ( som virker ) ? Eller måske nogen forslag til hvad jeg kan gøre forkert?

    min tålmodighed er ved at løbe op :-)

    I rigtig lang tid har jeg gjort meget for at tabe mig fordi jeg går ud fra jeg bare skal smide nogen kiloer for at komme af med maven. Men der sker ikke rigtig noget mere. Og hvis jeg spænder mavemusklerne kan man sagtens se musklerne så det kan vel ikke være fordi at det hele bare er fedt??

    Nogen der har erfaringer eller kan hjælpe mig med mit problem? .-)

    Vh

  4. Det må den godt. Men normalt ligger man styrketræning efter teknisk arbejde får at:

    - undgå skader grundet træthed

    - være så frisk som muligt til den tekniske træning så man får størst udbytte.

    en smule træthed før vægt er ikke optimalt.. men tilstrækkelig til at sikre en progression. stagnere man så kan man altid ændre i uge programmet.

    jeg kommer fra en idræt hvori den fysisk præstation er langt mere afgørende og her bruges den opbygning jeg beskriver.

    ja okay så gav det da lidt mere mening :-)

  5. og da han er nybegynder og ikke styrke atlet er det vigtigt at styrketræning ikke påvirker hans Muay Thai

    Han responder nemt på styrketræning så hvorfor prioritere den.

    senere hen kan det selvfølgelig være relevant i perioder

    og da han er nybegynder og ikke styrke atlet er det vigtigt at styrketræning ikke påvirker hans Muay Thai

    Han responder nemt på styrketræning så hvorfor prioritere den.

    senere hen kan det selvfølgelig være relevant i perioder

    Hvad mener du med dette?? :-)

  6. Det er nok svært at få det hele til at passe, kan se dit ugeskema er fyldt helt ud :laugh:

    Men et alternativ kunne være at styrketræne lige umiddelbart inden thaiboksning eller MMA.

    Jeg kender ihvertfald nogen som har gjort det på denne måde. Og det virkede vidst fint for dem.

  7. Hej

    Min venstre biceps er begyndt at "låse" sig på en måde når jeg træner. Så jeg kan ikke løfte nogen kg med den? heller ikke lidt kilo.

    Men den er ikke øm eller noget til hverdag. Og hvis jeg laver f.eks. kropshævninger er der heller ingenting med armen?

    Nogen der har et forslag til hvad dette kan være??

    På forhånd tak

  8. Hej

    Jeg træner thaiboksning 2 gange i ugen, og har gjort det i ca. halvandet år. Men mine skuldre er begyndt at syre helt vildt tidligt i træningen, så jeg ikke rigtig kan holde mine arme oppe. De 3 andre hverdage hvor jeg ikke er til boksning stykretræner jeg, og har jeg også gjort noget tid. Først var mine første indskydelse at mine skuldre bare lige skulle vænne sig til træningen, men så ville det jo vel have været da jeg startede med at træne og ikke så langt inde i forløbet.. Sp slog det mig her sidst om det kan være en overbelastning af skuldrene. Nogen der har erfaring med dette? Hvordan det føles når de er overbelastet? Og hvad man kan gøre, udover at holde pause.

    Mvh og på forhånd tak :smile:

  9. Der er da vist en del misforståelser og snakken forbi hinanden lige nu.

    Der er intet nyt i at fedtforbrændingen er større om morgenen, grundet glykogendepoterne er mindre end om aftenen. Du har dog forhodsvis store mængder glykogen både i musklerne og leveren, og er på ingen måde tømte om morgenen. Jeg vil næsten tro du kan løbe et halvmarathon om morgenen, uden at møde "muren".

    Fedtforbrændingszonen er ingen myte, men at koble den sammen med større netto fedttab er derimod en myte. De fleste mennesker i almindelig god form, vil sikkert løbe omkring fedtforbrændingszonen ligemeget hvad på en distanceløbetur.

    Men skal også lige blive enig om hvad tråden handler om? Langdistanceløberes træning? Eller hvordan man taber sig bedst muligt?

    En langdistanceløber vil typisk løbe langt ved lav intensitet for at vænne kroppen til at køre så meget som muligt på fedtforbrænding, da fedt giver en del mere ATP pr. gram. Hvis du ikke træner mod et 100km løb eller lign. vil jeg ikke mene der er nødvendigt overhovedet at tænke over fedtforbrænding kontra kulhydrat.

    Fint nok at løbe om morgenen. Men jeg kender ikke nogen, der gør det bevidst at fysiologiske årsager. De fleste vil sikkert gøre det af planlægningsmæssige årsager. Eneste anden grund skulle da være, hvis man træner frem mod f.eks. en konkurrence, hvor man er tvunget til at løbe fastende.

    Jacob_s: Mit råd vil helt sikkert være, at gøre det du selv syntes bedst om, ganske simpelt. Der sker intet ved at træne ved høj intensitet om morgenen, så længe din krop er konditioneret til det. Men hvis du ikke er en øvet løber, bør du nok træne en grundform op først. Dette gælder også senere på dagen. Der er egentlig ikke den store forskel på at løbe morgen eller aften ren fysiologisk. De procent ekstra fedt du forbrænder om morgenen, gør ingen forskel i det store kalorieregnskab.

    okay tak.. Nu blev jeg da en smule klogere :bigsmile:

    Men min mening med det, var egentlig at løbe en tur om morgenen, inden morgenmaden og inden man tager på arbejde. Og om eftermiddagen træner jeg jo også. Så i det store hele var det egentlig bare for at få forbrændt lidt ekstra fedt. Men vidste ikke om det var bedst at spise først, eller bagefter.. Eller om det egentlig er ligemeget :pumpin:

  10. Spørgsmålet er om det giver mening at sammenligne sig med marathonløbere :)

    Hvis du vil smide kilo så spis færre kulhydrater og få større muskler. Grok style!

    I forhold til at tabe sig giver løb ikke så meget mening i det hele taget, hvis jeg må sige sådan noget herinde :D

    giver det ikke mening at løbe hvis man vil tabe sig? der er da vidst noget du har misforstået :bigsmile:

  11. Kan forstå der er delte meninger om dette..

    Men forstod ikke helt, at hvis jeg nu har tænkt mig at løbe en lille tur om morgenen inden morgenmaden. Skal jeg så give mig 110% på f.eks. en 2 km. rute? Altså løbe den så hurtigt jeg overhovedet kan, og få pulsen højt op. Eller hvordan? :-)

  12. Hej

    Jeg har engang ladet mig fortælle at en løbetur når du står op, inden du spiser morgenmad, skulle være rigtig godt til at smide lidt fedt på kroppen.

    Da det åbenbart kun forbrænder af fedtet, fordi du ikke har indtaget nogen form for mad el.lign. Kan dette være sandt, eller er er det helt hen i vejret? :-)

    Min første indskydelse ville ihvertfald være at det ikke kan være særlig godt (eller rart) at skulle løbe på tom mave?

    Det er selvfølgelig ikke en lang løbetur vi snakker om. Men måske en hurtig tur på ca. 2 km.

    Mvh

  13. ja okay. ja ved godt at man skal have lidt fedt også.. men er det meget usundere end tun i vand. jeg bruger også tun i vand, men kan godt lide en gang tun i olie indimellem :bigsmile: da jeg syntes at tun i vand er noget mere tør i det end tun i olie.

    Vh

  14. Hej derude :bigsmile:

    Jeg har tit tænkt over dette spørgsmål, og nu vil jeg se om der er nogen kloge ernærings folk derude der kan svare mig på dette.

    Jeg tænkte på om tun i olie, er "usundere" end tun i vand? når jeg siger "usundere" tænker jeg på om det feder mere eller hvad er forskellen egentlig på de to forskellige typer?

    Og hvad spiser i, og hvorfor?

    Vh

  15. Hej

    Nogen gode råd mod ondt i lysken (skridtet)?? Jeg træner Thai boksning, og har haft ondt i lysken igennem mange måneder. Det er mest når jeg laver high-kicks det spænder (gør ondt) i lysken. Jeg har været til massage, og det har hjulpet lidt, men det gør stadig ondt. Nogen der har nogen gode råd til hvad man kan gøre ved dette?

    Mvh

  16. Hej

    Nogen gode råd mod ondt i lysken (skridtet)?? Jeg træner Thai boksning, og har haft ondt i lysken igennem mange måneder. Det er mest når jeg laver high-kicks det spænder (gør ondt) i lysken.

    Jeg har været til massage, og det har hjulpet lidt, men det gør stadig ondt.

    Nogen der har nogen gode råd til hvad man kan gøre ved dette?

    Mvh