Juan Pelota

Medlemmer
  • Posts

    576
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Juan Pelota

  1. Jeg synes venge'en gør det godt, når frempinden er helt i bund - jeg har efterhånden set nogle forfærdelige billeder, hvor cyklen er fittet til almindelige mennesker. Bremserne synes jeg ikke ser særlig gennemførte ud - nu ved jeg også bare hvor meget bøvl jeg har haft ift. indstilling af bremserne på min BMC TM01'er når jeg skulle gå fra zipp til træningshjul eller omvendt..

    Det virker helt absurd, at forskellen på vias og TREK'en, er så stor når vi snakker vægt. 

     

    Jeg er spændt på, at høre hvad det cykelløb du har offentliggjort på instagram handler om.

     

    god træning!

  2. At dit bækken skulle stå låst i posterior rotations retning, virker underligt for mig. Jeg kan forstå, hvis dit bækken står posterior roteret, qua en flad saddel. 

     

    Piriformis er en muskel, der har fået/får alt for meget opmærksomhed, hvis du spørger mig. Den har ingen relation til dit IT-bånd, og musklen er så lille og har mere en stabiliserende rolle, fremfor bevægelsesmæssig funktion (=kan ikke medfører biomekaniske ændringer nede omkring dit knæ). 

     

    Nå, jeg glæder mig til at høre, hvad det næste ift. Fys besøg byder på. :-) Jeg ville hvis det var mig søge en Fys med titlen dipMT, som også arbejder med idræt.

  3. Med tanke om din/positionen på en cykel, kan jeg ikke følge tankegangen omkring at stram IT-band skulle være medvirkende, da tensionen af m. tensor fascie latae er stort set væk, når du sidder flekteret i hoften.

    Det lyder mere som noget PFPS (patellofemorale smerter), hvis alle øvrige strukturer er undersøgt til bunds - men det interessante er jo egentlig ikke hvad diagnose kode man kan sætte på dig, men snarere hvad der er årsagen. Hvad kom der ud af denne snak efter dit bikefit ved Bundgaard? Jeg går ikke udfra, at der er nogle alignment-mæssigt problematikker længere. 

    Jeg ville kigge:

    - bækken/lænd (mobilitet + stabilitet)

    - sporing patella

    - m. Popliteus

    - lokal alignment (femur/tibia/patella)

     

    Er det kun på cyklen, at du oplever problemerne eller også når du går rundt i dagligdagen?

    Jeg tror ikke på, at det kan skyldes almindelig overuse længere, da du trodsalt ikke har kørt hovedløs overgearing og/eller anden voldsom træning, hvor jeg ville mistænke det. Der ligger noget, som vedligeholder problemet - find det, fix det, og problemet løser sig selv. 

  4. Hvis det er dit IT-band der laver udadrotation af dit underben, er det ikke IT-båndet, men de muskler, der hiver i IT-band - i dette tilfælde m.tensor fascia latae. Er der påbegyndt stræk med fokus herop? Foam-rolling?

    At kvitte en behandler, fordi det han/hun gør medfører flere smerter virker som en usmart løsning. Tit kan behandlinger og patientens reaktion herpå være en del af den diagnostiske fase, og altså en nødvendighed for, at man kan blive klogere på problemet og/ellers skal den nuværende behandling måske blot justeres en smule ift. intensitet.

    At shoppe behandlere på den måde, virker i min optik håbløst, også spilder du både din og deres tid. Det er klart, føler du ikke der sker noget efter 5 behandlinger, og behandleren ikke har en meget god forklaring herpå, ville jeg også søge videre. 

  5. Det kan sagtens være, at dit underben står en smule lateralt roteret ift. dit lårben, i så fald vil en mulligan teknik med indadrotation virke ganske glimrende eller måske et medialt glide. Det ville tage ganske kort tid at finde ud af, og det burde en hvilken som helst med bare en smule kendskab til mulligan kunne gøre - hvis du kommer på disse kanter, skal jeg med glæde prøve det. Skal se om jeg kan finde en video, hvor du selv kan udføre mulligan teknikken. Der er ligeledes en tape-teknik til ovenstående, men den kræver lidt mere erfaring, så den vil jeg ikke kaste dig ud i.

     

    edit: besøg en fys, som der kan udføre mulligan og se på resten. 

     

    Er det stadig medialt på dit knæ / er det plica'en der giver dig smerter eller er smerter bare medialt?

    Er bækken/lænd gået efter? Hvad blev der af, de behandlinger du skulle have ved ham osteopaten?

  6. Sjovt du nævner det - jeg har efterhånden haft henvendelser fra en del triatleter, der har været hos OOB, men som ikke har kunnet magte deres skabeloniserede tilgang til træning under sloganet "et gladere liv", for ikke at tale om deres mit DNA. Er Anders stadig en del af OOB selvom han er blevet landstræner? 

     

    tillykke med ambassadør posten ved La Passione - jeg elsker deres klassiske design - farverne er lige efter min bog! :-)

  7. Niels: TL-monogrammer som i badget på brystet :-)

    Selvom jeg synes Holm er definitionen af Lirens så er det ikke pga. ham, at det er Sorte bib - jeg synes ganske enkelt det er pænest, og giver et fint spil synes jeg - alt kan blive for ensartet. Når man har en sort t-shirt på, behøves det heller ikke være med sorte jeans og omvendt :-)

    Jeg leger fortsat lidt med de lyseblå design - arbejder på at slippe for det hvide, da det erfaringsmæssigt bliver hurtigt beskidt...

  8. Hjemmetræner, 60 min:

    15 min opvarm

    2x (10 min @ 240-250w, >95 rpm + 5 rul)

    5 min rul

    5x (1 min @ >300w, >100 rpm + 1 min rul)

    5 min nedvarm

    Styrketræningen havde plantet massive DOMS i mine stænger, hvorfor jeg valgte at have fokus på noget kadence arbejde - det er begyndt at blive lettere anstregende for mig, at holde en kadence på + 95 rpm, så det skal trænes igen. Ikke det store at skyde med i dag, og jeg gik omkuld på sofaen, da jeg kom hjem, så motivationen var ikke den største, da jeg skulle på hjemmetrænerne.

  9. Vi var forbi bioracer showroomet i dag lige skåret overfor Soigneur. Det var en positiv oplevelse - fed service og ikke mindst et fedt showroom og en fed cykelbiks! Soigneur er lige noget for mig, og er det jeg forbinder med lirens!

    Vi fik prøvet både deres prof og race proven modeller - soigneurs eget tøj er af prof modellen. Skulle jeg have bestilt uden at have set og prøvet tøjet, var jeg klart gået på race proven, men når man får tøjet på er der ingen tvivl om, at prof sidder markant bedre - det var både jeg og min makker i hvert fald enig om. Prisen er faktisk også markant lavere, så det giver muligheder for mere tøj.

    Mine erfaringer er lidt begrænset ift. cykeltøj, så jeg har ikke det store sammenligningsgrundlag, men jeg er normalt meget kritisk og detalje orienteret - med det in mente synes jeg bioracer laver noget rigtig lækkert tøj!

    Nu skal jeg blot have er færdigt design på plads, så vi kan smide ordren :-)

  10. Min makker og jeg tager til KBH på et hurtigt over, hurtigt hjem visit for at kunne prøve bioracer tøjet, så der kan laves en bestilling, så snart det endelige design er på plads. Vi får to forskellige trøjer, eller det vil sige samme design, men med forskellige farvekombinationer. Den ene bliver 100% sikkert i ovenstående farve kombi's, men designer bliver lidt anderledes lige umiddelbart.

    Tailwhip@ 280w er ca gennemsnittet jeg får efter, dvs. at der er en margin både +/-.

  11. Hjemmetræner, 60 min:

    20 min opvarm inkl. nogle burst.

    5x (5 min @ 270-300w + 2 min rul)

    5 min nedvarm.

    Lidt Zwifteri - havde planlagt at ligge konservativt omkring 270w under dagens intervaller, grundet lidt tunge stænger. Hovedet ville noget andet, og fanden tog ved mig flere gang, da jeg satte jagten ind på foranliggende i flere omgange - det positive var, at jeg ikke kørte død selvom jeg lå oppe i rød-zone i flere omgange.

  12. Hjemmetræner, 60 min:

    10 min opvarm

    4x (30 sek hårdt + 30 sek rul)

    5 min opvarm

    2 runder af:

    2 min @ 280w + 2 min rul

    4 min @ 280w + 2 min rul

    6 min @ 280w + 2 min rul

    5 min nedvarm

    Fin omgang med overskud - ikke problemer med at holde watt, faktisk lå jeg måske lidt til den gode side. Leger stadig lidt med positionen på raceren, og i bund og grund skal jeg nok bare vænne mig til at sidde på en cykel med en mere lukket hoftevinkel end jeg har været vant til tidligere.

  13. Lørdag d. 12/12:

    1t 35 min @ Zn2

    - tog MTB'en for at få tid i sadlen. Intet vildt, bare ud for at nyde vejret - det er jo for vanvittigt på denne tid af året.

    Idag:

    2t 10 min @ Zn2.

    - igen timer i sadlen. Teamede up sammen med to gutter. Dernæst går jeg lidt med tankerne om Grejsdalsløbet - bare for at have noget at træne mod. Jeg kan mærke, at Lawaetz doping sagen, har fundet lidt af min indre kriger frem igen - hvorfor det ved jeg ikke helt, men måske fordi jeg savner den tid, hvor jeg var utrættelig på en cykel trods jeg sad alene på en 5 timers og skulle presse watt, der tidligere havde været uhørt når turen lakkede med enden. Det var en periode, hvor man forsvor fandt ud af, hvor fantastisk kroppen er! Jeg var inde at se mine tidligere watt-tal og mine FTP - jeg pressede ~330w på en CP20 test i en gang i marts april, hvor cykelsæsonen ikke en gang var startet. Jeg kan stadig ærge mig over, at jeg ikke fik lavet en test inden IM CPH. 4 gange cykeltræning pr. uge med en no bullshit approach var vejen frem - det var tider den gang man kunne klokke 10 timers cykling af på ugeplan, hvoraf størstedelen har været omkring AT.

    Mit mål er ved at nå dertil igen en dag, og ikke mindst gøre comeback en dag i trisporten på IRONMAN distancen.

    Bottom-Line er, at jeg snart planlægger en FTP, men jeg skal lige have udholdenheden til at kunne kører en :-)

  14. Kermit: jeg er enig med dig i, at det er naivt at tro, at doping ikke er en del af trisporten - den romantiske tanke har jeg heller aldrig haft.

    Han fortjener gabestokken, ligesom den næste der bliver taget, og den næste for den sags skyld. Hvis ikke sådanne folk bliver syndebuk ender tri som cykelsporten. En sport, hvor alle alligevel ikke tror på, at de er rene uanset hvad test viser. Vi er jo allerede på vej derhen efter 1 mand der har taget EPO.

  15. Fra min FB!

    Det værste raseri er ved at have lagt sig over, at en "ligesindet" Age-group (amatør) triatlet er blevet snuppet med fingrene i kagedåsen, og dog (læs: manden har sgu taget EPO..EPO ja).

    Thomas Lawaetz, familiefar og CEO for en medicinal virksomhed, har taget EPO for at kunne være med i toppen af AG-feltet - det samme sted som vi andre har været. Forskellen er, at vi andre har valgt den hårde, men rigtige vej! Vi har dedikeret en stor del af vores liv til træning, og det at stå tidligt op for at kunne få enderne til at mødes inden dagen var omme. I bund og grund har træningen været (selv)prioriteret over alt andet, såsom familie, venner etc. Livet har været på sportens præmisser og ikke omvendt. Når man så endelig har været til stede, har det i perioder med allermest træning været i en pseudotilstand af træthed, hvor man egentlig blot har været fysisk tilstede. Vi andre har haft de nødvendige sponsorer, som har gjort det lettere at være med, men vi har ikke været brugt som reklame-søjle på diverse træningssites og træningsfilosofier omkring træn mindre - perform bedre konceptet, som i bund og grund klinger MEGET hult pt. En identitet af selviscenesættelse, der er blevet opbygget på en stor omgang snyd og bedrag!

    Thomas Lawaetz er en del af et team af i alt 4 brødre, der sågar markedsfører sig som Brdr. Lawaetz, og som alene på den baggrund har høstet alt for meget opmærksomhed - jeg nægter (helt personligt), at tro, at de øvrige brødre 1) ikke har kendt til hans misbrug og/eller 2) selv har undgået at få lidt af de gyldne dråber. Alt ved Brdr. Lawaetz har alle dage virket som en omgang patetisk bullshit på mig, og nu falder alt det træningsbullshit, som de sammen med hele familien (ja, deres mor og far incl.) har stået og proklameret, på nationalt tv, pludseligt helt til jorden. Problemet er, at folk æder, sådanne træningsråd råt, når det kommer fra mennesker, der har præsteret i top - jeg vil håbe, at dette er en øjenåbner for, at der ikke er nogen let vej til de store fysiske præstationer, hvis vi ser bortfra muligheden om, at Obelix skulle have spildt lidt af sin trylledrik udover en.

    Hvor vil jeg hen?

    Thomas Lawaetz, du er en skændsel, der ødelægger det for alle os andre!

    Det er trist, at en stiknarkoman skal stille vi andres præstationer og ekstreme dedikation til triathlon i miskredit, fordi han ikke har kunne holde nallerne fra kagedåsen. Jeg har kørt hurtigere på selvsamme IRONMAN-distance end den føromtalte EPO-junkie, hvorfor et naturligt spørgsmål fra den almene (og triathlon uvidende person) vil være, har du så også taget EPO?

    Manden får en 48 måneders straf, hvilket burde være en livslang karantæne for at dyrke alt konkurrencesport i DK inkl. skak for den sags skyld.

    Der rejser sig en lang række spørgsmål:

    - Hvor har han fået sit EPO fra?

    - Hvem har givet ham sprøjten?

    - Hvad har manden ellers lavet af snyd og bedrag på job, familie...?

    - Hvem af de øvrige Lawaetz Brødre er nogensinde blevet hevet ind til dopingtest?

    - Hvorfor valgte Thomas Lawaetz, at tage sit slot til Hawaii, når han alligevel godt vidste at fællen var klappet? (Han stillede så godt nok ikke til start, fordi han sjovt nok havde fået influenza...)

    - Hvor lang tid tager det at få svar på en doping prøve?

    Etc...

    Nu kærer diverse indlæg, og folk begynder at hentyde til, at man dom sub9 atlet er dopet. Jeg er ikke sub9 atlet, men kunne ligeså godt være det. Med andre ord: jeg befinder mig lige midt i krydsilden på grund af en EPO junkie!

  16. Eventyren: det er mig bekendt et studie, hvor koffein, ibuprofen og deslige er at betragte som doping, hvilket gør artikel ubrugeligt ift. at konkludere noget angående doping.

    Jeg selv har en anden holdning til Lawaetz's EPO trip. Jeg har postet det på Facebook, men smider der nok også lige i min log. Jeg er en af de top AG atleter som vil blive mistænkt for at have taget lignende for at kunne performe på det niveau - det bryder jeg mig ærligt talt ikke om. Med andre ord, jeg har nok følelser indblandet på et eller andet plan, hvilket også gør, at jeg har været i en del skududvekslinger på Facebook. Jeg hader ellers normalt voksne mennesker, der diskuterer på Facebook, men denne gang har jeg set mig nødsaget til det.