lassehall

Medlemmer
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lassehall

  1. På off dage drikker jeg to x 10 mg. Går og sipper lidt af det. På de dage hvor jeg træner drikker jeg 20mg under træning.

    Hvorfor, det har jeg fået af vide af en personlig træner, men tror i bund og grund, at det er ligegyldigt hvornår, lidt ligesom med protein.

  2. SS er et fint program. Nogle mener volumen er for lille, men til at begynde med, så vil jeg mene det er tilpas. Alt er jo relativt.

    Jeg vil anbefale dig at starte med man, ons og fredag, og indtil du kommer i form igen, så kan du øge din træningsbelastning med en ekstra dag. Du kan eventuelt lave søndag til en Beachøvelses dag, hvor du kører en masse iso øvelser til de muskelgrupper, som du synes der halter.

    Mht. om du ikke kan gaine masse med fullbody, så har eg aldrig hørt noget så forkert. Du kan gaine masse med alle programmer, det handler bare om at spise, sove og træne hårdt. Så er programdtrukturen underordnet.

    Du kan eventuelt læse nogle af de artikler her på mol om kost.

  3. <blockquote class='ipsBlockquote'data-author="Bjerring1992" data-cid="1629214" data-time="1361098136"><p>

    Ja det giver bedre mening. Men den vægt man vælger at bruge, det skal være den samme vægt i alle sættene ikk?, og når man så kan klare den 5 gange i alle sæt så smider jeg 2,5 eller 5 kilo mere på, også starter jeg forfra med. Er det rigtigt forstået :)?</p></blockquote>

    Ja det er rigtigt :)

  4. Jeg er ikke sikker på, at du helt forstår det med progression. 100% af din 1RM, er det du kan løfte en gang.

    Dvs. Dit max i bænk er 100kg, og derved er din 1RM 100. 80% er defor 80kg.

    Så det du siger er, at du vil køre max i de sidste to sæt? Hvilket ikke giver mening, når du gerne vil kører fem gange fem.

    Enten så skal du læse mere, eller lytte til hvad Martin og jeg fortæller.

    Du kan også anvende en mere simpel form for progression, hvor du bare stiger 2,5 eller 5 kg når du kan lave 5 x 5 med en bestemt vægt. Derved skal du ikke udregne en masse, men prøve at finde en vægt du kan lave 1x5, 1x5, 1x5, 1x4 og 1x 3 eksempelvis. Så kæmper du for at nå op på 5 x 5, og når du kan det, så stiger du i vægt.

    Giver det mening?

  5. Okay, det er bare siden du supplere dine styrke øvelser med øvelser du oftets laver i wods.

    Enten så skal du læse mere om progression, eller så skal du køre wendler, og så hente Big Lifts app, den regner det hele ud for dig. Du skal bare indtaste din 1rm.

  6. Så længe CF er dit primære formål, så er det imo fint. Men hvordan ser din uge ud? Jeg tænker her på restitution.

    Og vigtigst af alt, hvordan har du planlagt din progression?

    Jeg kan ikke helt lige se sammenhængen med Wendlers, men det er også lige godt.

    Du kan sagtens bare køre de 4 store, og så tage de hjælpeøvelser du har lyst til.

  7. Forstår du ikke Wendlers system?<br /><br />

    <br /><br />

    Der er mange vej til rom, ligesom der er mange måder at øge sin styrke på. 5x5 er også en mulighed. 3x3 er ligeså osv.... <br /><br />

    <br /><br />

    Her er et foreslag til 5x5<br /><br/>

    <br /><br />

    <a href='<a href='http://startingstrength.wikia.com/wiki/Bill_Starr_5x5'>http://startingstrength.wikia.com/wiki/Bill_Starr_5x5</a>'><a href='http://startingstrength.wikia.com/wiki/Bill_Starr_5x5'>http://startingstrength.wikia.com/wiki/Bill_Starr_5x5</a></a><br /><br />

    <br /><br />

    Og hvis du kun har to dage, så justerer du bare programmet så det passer dig. <br /><br />

    <br /><br />

    Det vigtigste er ikke, at du følger et program til punkt og prikke. Det vigtigste er bare, at du kommer afsted så meget som muligt og river i nogle tinge jern. Du træner jo CF tre gange i ugen, så du rammer jo dine muskelgrupper flere gange på en uge.<br /><br />

    <br /><br />

    Jeg kender en del, som har kørt Wendler inden de lavede en WOD.<br /><br />

    <br /><br />

    Der er som sagt mange måder at gøre det på.

  8. Som jeg skrev, så trænede jeg squat og bænk samme dag, og dødløft og pres samme dag. Jeg trænede det også kun to gange ugentlig.

    Med hensyn til hjælpeøvelser, så trænede jeg bare de øvelser jeg havde lyst til. Kører aldrig et program helt strict, men mere efter hvad jeg har lyst til på dagen :)

    Men hvis du søger på programmet, så ligger der mange forskellige forslag til hjælpeøvelser, især fordi volumen ikke er særlig høj.

  9. Jeg har haft stor fremgang i styrke ved Wendlers 5/3/1. Jeg delte det op, så jeg kørte squat og bænk samme dag, og dødløft og Press. Big lifts har en god app, hvor du kan logge dine løft, og progressionen udregnes automatisk ud fra din 1 rm.

  10. Tak for svarene.

    Umiddelbart så har jeg ikke, ud fra min egen vurdering, et problem med nogle af de ting du referer til Vastus og min løbestil er neutral.

    Jeg vil forsøge med en intensiveret træning af VMO vha. terminal knee extension og squat med bold. Sidst jeg var ved fys sagde han, at jeg skulle køre 3x20, er dette optimalt?

    Derudover vil jeg ændre min squat til 3x10 og med lidt færre kg, da jeg læste på bodybuilding.dk, at der var en som havde gode erfaringer med dette dette efter patellaluksation.

  11. Kan se at jeg ikke er den eneste efter at søge på knæskal istedet for patellaluksation.

    Ville disse øvelser være tilstrækkelige til MULIGVIS at afhjælpe mit problem - nogen der har viden?

    http://www.glostruphospital.dk/NR/rdonlyres/11AB2973-6655-4731-A3C6-F72B1DBF70B9/0/VMOknaeskalsproblemer2008.pdf

    Eller skal jeg gå ned og banke i bordet ved min læge og forlange et genoptrænings forløb ved fys?

  12. Hey, i får lige en kort udgave af min skade historie.

    I 7. klasse ryger min knæskal afled (først konstateret for et år siden), mærker intet de næste mange år, men da jeg stopper med at spille håndbold som 17-årig og derfor ikke dyrker noget sport begynder problemerne. Som 18-årig ryger min venstre knæskal af led igen (dog hopper den selv tilbage hurtigt og når ikke at sætte sig fast i på ydresiden af knæet), umiddelbart vurderer lægen på skadestuen, at det bare er et gangske almindeligt vrid, og jeg bliver ikke henvist til genoptræning. Dette sker så mange gange, i dag er jeg nok oppe på 20 gange, hvor det ikke har været alvorligt, og 5 gange hvor smerten har været større. Efter besøg hos flere fys, som bare har sagt, at det var manglende genoptræning, og flere besøg hos lægen, som ikke mente det var noget alvorligt, insisterede jeg til sidst på at komme til en specialist. Blev sendt til Søren Kaalunds klinik (Aalborg), hvor efter 5 minutter lægen konstaterer, at mit knæskal har været helt af led på et tidspunkt, hvilket har medført at min knæ skal er yderst ustabil. Bliver sendt til MR-scanning, som viser, at jeg har to mus (brusk klumper) i mit knæ, der ligger og ødelægger brusket endnu mere. Blev opererat i Juni 2011, lægen kom og gav mig en tilbagemelding imens jeg stadigvæk var under dyb påvirkning af medicin, og kan ikke huske hvad han sagde - andet end det så skidt ud, og der var stor risiko for at gå slidgigt i mit knæ - men musene blev fjernet og der blev "ryddet op" i mit knæ.

    Efter forløbet har jeg været til lægen igen, da jeg synes min knæskal smutter engang imellem, hvor jeg kan fornemme at den er tæt på, at ryge af led igen, og dette er bare når jeg går normalt (tit når jeg skal dreje eller vende mig om).

    Er kommet til den konklusion, at min lårmuskel måske trækker i min knæskal, at min muskulatur på indersiden af låret ikke er optimal eller at min knæ er helt ødelagt...

    Efter gentagen dårlig vejledning både ved læge og fys, er der så nogle, som kan komme med nogle gode øvelser, erfaringer om hvad de har gjort for at komme problemet til livs, eller andet information der kan være behjælpeligt...

    Det skal siges, at jeg godt kan løbe, hvis jeg koncentrerer mig om mit knæ, har trænet det op til, at jeg godt kan svømme (bryst og crawl) og styrketræne normalt, har trænet intensiv med balance, men alt hvad der hedder nærkontakt, som fodbold og håndbold, tør jeg simpelthen ikke endnu.

    På forhånd tak! :)

  13. Tråden du referere til kørte vist lidt af sporet efter 1 side.

    Som udgangspunkt er der ikke nogle øvelser der er bedre end andre når vi kun snakker hypertrofi. Det giver lige store gains i quadriceps musklen om du køre squat i smith eller frivægt. Den store forskel ligger i stabilitetsmusklerne, hvor frivægt klart er bedre.

    Så igen som udgangspunkt er frivægt basisøvelser bedst, men ikke set ud fra et hypertrofi synspunkt. Isolationsøvelser og maskinøvelser kan sagtens have sin fordel når vi snakker hypertrofi.

    Ja, det kan man godt sige.

    Det er også det, som jeg har resoneret mig frem til, men blev lidt forvirret over diskussion i den anden tråd.

    Tak for svaret.

  14. Efter at have læst ibrokens tråd, Decline presses - nødvendigt?, har jeg reflekteret om der er nogle øvelser, der er mere velegnet til hypertrofi frem for andre?

    Jeg er godt klar over, at dette kan være meget individuelt, men er der nogle, som har oplevet noget spændende?