hephep

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hephep

  1. Jeg læste følgende citat

    "Four times powerlifting world record holder Dr. Judd Biasiotto set up a bench in his kitchen, got in the habit of hitting it every time he was in the area and put up a 319BP @ 132! "

    Pavel Tsatsouline - http://www.dragondoor.com/articler/mode3/69/

    Så var det tanken slog mig, hvordan hænger GtG egentlig sammen med opvarmning eller mangel på samme? Det er jo påvist at opvarmning nedsætter skadesrisikoen, samt at ydeevnen forbedres, men at varme kroppen op inden hvert eneste af de utallige sæt i GtG er lettere urealistisk..

    Hvis i har en mening om dette, tænker også i relation til almindeligt dødelige der træner efter GtG konceptet uden det er på elite-niveau, da håber jeg i vil dele den

    MVH Morten

  2. Michael Soerensen,24. Sep 2004, 10:04]

    "Er det muligt at strække ryggen så meget at huden ikke kan følge med? Umiddelbart synes jeg ikke det lyder sandsynligt. Derimod er det måske mere sandsynligt at huden på ryggen kan blive strukket under strækøvelser efter en hurtig øgning i fedtvæv/musklemasse."

    Det kan fint lade sig gøre at få strækmærker på ryggen, har en bekendt der fik dem fordi han faldt i søvn på en stol i lufthavnen og herved gled ned i en position der gav anledning til strækmærker

    "

    er det så noget der sker ved enkelte ekstreme/ukontrollerede stræk eller ved generel systematisk strækning af musklerne.

    Strækmærker opstår vel fordi hudens elasticitet ikke er stor nok i forhold til hvor meget den bliver strukket. Altså helt uavhængigt av hvor meget musklerne bliver strukket. Jeg mener man kan sammenligne det med et stykke plast man trækker i indtil plasten pludselig "gir" sig og forlenges ekstra meget. Fx når man trækker det lille stykke plast av skruelåget til en sodavandsflaske af med tænderne. Først forlænges det - elasticitetsgrænsen overskrides og strækmærket opstår ved at en lys farve træder frem i plasten. Bliver man ved med at trække plasten med tænderne knækker det helt af (huden ville sprække).

    I princippet kan strækmærker altså opstå uanset hvordan huden strækkes, sålænge den strækkes nok. Om den strækkes "innefra" pga. muskler/fedt eller strækkes "udefra" pga. strækøvelser burde være et fedt. At man så i praksis ikke kan strække huden til strækmærker alle steder skyldes vel nok mest begrænsninger i leddene.

    "

    synes bare det lyder underligt at det skulle kunne lade sig gøre at strække huden, så der opstår strækmærker, under stræk der er så kortvarige som 30 sekunder. Forstår sagtens logikken i at huden gennem længerevarende stræk, som f.eks. ved muskelvækst eller ekstreme strækintervaller som f.eks. 5 timer sovende forkert på en stol.

    MVH

    PS: Jeg styrer altså ikke ligefrem det med qutation, håber i bærer over med mig, skal jeg nok få lært en dag ;)

  3. Hejsa

    Jeg vil stille mit spørgsmål i dette fora, eftersom jeg mener det egentlig er af ren æstetisk art og vel nok derfor hører til her...

    Jeg har siddet og læst ca. 2 timer i diverse tråde vedrørende strækmærker og er efterhånden ved at være træt af at sidde og høre det samme igen og igen, det spørgsmål jeg leder efter svar på lyder som følgende:

    Skulle udstrækning/strækøvelser efter styrketræning kunne medføre strækmærker, hvis ja er det så noget der sker ved enkelte ekstreme/ukontrollerede stræk eller ved generel systematisk strækning af musklerne.

    I det tråde jeg har læst igennem er jeg endnu ikke stødt på nogen der har oplevet at få strækmærker uden at ha' fået dem ved at vokse for voldsomt, derfor vil jeg selv bidrage til emnet strækmærker, med at strækmærker sagtens kan komme hvis kroppen i længere tid ligger i uhensigtsmæssige positioner. Eksempelvis har jeg en ordentlig samling strækmærker på ryggen, det ligner næsten jeg har fået pisk... har hørt andre brokke sig over det, så hvis der sidder et par stykker derude og er irriteret over det, så ka' jeg kun gi' lægens svar. Det er på ingen måde skadeligt eneste minus er det æstetiske hvis dette vægtes højt...

    MVH Morten

  4. hejsa

    har lige siddet og set programmet igennem, synes egentlig det ser fint nok ud. MEN, ja ak der er altid et lille men. Jeg synes altså udklippet her ser ret voldsomt ud (RM er sat til 62,5)

    8. 5 (80%), 4 (85%), 3 (90%), 2 (95%), 1 (100%)

    50 53,125 56,25 59,375 62,5

    9. 4 (90%), 3 (100%), 2 (110%), 1 (120%)

    56,25 62,5 68,75 75

    10. 5 (80%), 4 (85%), 3 (90%), 2 (120%), 1 (110%)

    50 53,125 56,25 75 68,75

    fra 2*95% til 2*120% på blot 2 træningspas det er et relativt spring på 25 % og i dette tilfælde nominelt på ca. 15 kg det er altså i mine øjne ret voldsomt...

    men hvad siger i andre, er det mig der er helt galt på den?

    MVH Morten

  5. Hejsa i derude bag skærmene

    Jeg interesser mig en del for kampsport og kunne forestille mig at jeg sikkert ikke var den eneste med denne interesse, derfor håber jeg at nogen derude ligger inde med viden omkring hærdning af skinnebenet og i øvrigt også gerne andre dele af kroppen eller blot generel viden omkring hærdning

    Jeg lavede lidt research omkring hærdning af skinnebenet men det var nu ikke ligefrem fordi google vrimlede med artikler dog fandt jeg følgende:

    http://www.martialarts.dk/vis_emne.asp?id=441&mode=

    Synes egentlig den startede så godt, men den ender lidt ud i at en gut har meget svært ved at indrømme at han egentlig ikke var så velbegavet som han måske gerne ville ha' andre skulle tro (...) håber derimod at der er andre her på foraet der måtte være vidende indenfor området :) ?

    Jeg har engang hørt en historie om en gut der rendte barfodet rundt i en skov med det formål at hærde fødder, det lyder måske halvunderligt men sat i forhold til folk der hærder ben med jernstænger eller laver cirkelspark ind i lygtepæle (...) så er det måske alligevel ikke så mærkeligt igen.

    Men for ligesom at starte debatten kan vi vel alle blive enige om følgende udsagn

    Hærdning af benet af hensigtsmæssigt i kampsport idet smertetersklen helst ikke skal have indflydelse på hvor meget kraft der kan leveres (spark, slag og lign.)

    Så er spørgsmålet og det er egentlig det der interesser mig mest, om hærding på længere sigt kan medføre skader gigt og lign. eller på andre måder være usundt for kroppen, og hvis hvor meget hærdning der anbefales...

    Alt i alt vel lidt af en rodebutik det indlæg her, men håber nogen derude kan sætte tingene lidt i perspektiv og at vi kan få en god debat om emnet

    MVH Morten