Sosimi

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sosimi

  1. Du skal da i hvert fald spise tre gange om dagen (ugen??)!

    Du bør spise 6 måltider om dagen, da kroppen på den måde hele tiden har energi..så det er okay at spise selvom du ikke er sulten. Jeg kan heller ikke spise på tom mave, så jeg sørger altid for at spise en portion havregryn inden sengetid,

    Man behøver på ingen måde spise 6 gange om dagen.

    Der er ingen evidens for at flere måltider øger den fødeinducerede termogenese og giver et øget vægttab.

    Det er rigtigt at ved vægttab så kan nogle folk have godt af flere måltider, for at styre deres appetit. Men om du spiser x antal kalorier over 2 eller 8 gange er ligegyldigt. Mængden af kalorier (om det fører til over- eller underskud) er altafgørende.

    http://news.bodylab.dk/sporg-eksperterne/2324-hvor-mange-maltider-for-muskelopbygning

  2. Jo længere tid man har været i kalorieoverskud (og er man overvægtig har man sandsynligvis været det i et par år..), vil ens insulinsensitivitet forringes drastisk, og kroppen vil blive gradvist ringere til at bygge muskelmasse i forhold til fedtmasse. Det er ingen stor overraskelse at overvægtige har lettere ved at bygge fedt på end folk med bedre insulinsensitivitet.

  3. Ej det er lidt svært og beskrive, nu det jo altså musli boller storre (hjemmebagt 10cm)..

    Men ja det lyder som en god ige, nok bare uden Olie, skyntes sku det lidt kvalm.. - og den kan man tage med på vejen..

    Har prøvet protien pulver, men syntes det giver hovedpinde og er lidt kvalm..

    Men nej får en go potion aftensmad. Evt. i går 200 g. Laks, salat og et 1/2 grov flutes,( spiser mere end min kæreste på 185 og 85 kg!!)

    (Men har været ved lægen og ligger på grænsen til at han vil hjælpe mig.. - men det er et gen vi har i hele min familie..)

    Men jeg mener heller ikke piller eller usund kost er vejen..

    Men træning og et par gode fif..

    Og sosimi , den lyder til go' men ku evt. lave en go potion og gemme lidt til "natmad"..

    Men andre fif er velkommen..

    Det er stadig ikke "meget" i den forstand at ville tage på ;)

    Olien i smoothien kan på ingen måde smages kan jeg garantere dig :) Ikke den koldpressede rapsolie jeg bruger i hvert fald, og der kommer en del olie i

  4. Nu beskriver artiklen at parasitten sjældent findes i oksekød, som vel er det der er mest normalt at spise ikke 100% gennemstegt. De fleste gennemsteger alt andet kød (selvom svin nu godt må være lidt rosa, men lad det nu ligge), så mon ikke det lige går.

  5. Drop de hurtige carbs før træning. De vil give en drastisk stigning i dit blodsukker -> stort insulin spike -> hurtigt fald i blodsukker igen. Gem dine carbs til efter træningen, hvor du kan nøjes med en 20-30 g, hvis ikke mindre. Det er rigeligt til at give et insulin boost.

    Kassein (eller whey for den sags skyld...) vil være fint inden sengetid, men et lille proteinrigt måltid kan også sagtens gøre tricket

  6. Det kan være ganske sundt for kroppen at blive vænnet af med at kaste i hovedet hele tiden, blandt andet i forhold til insulinsensitivitet. IF principperne åbner op for gode muligheder for at tilrettelægge sin kost som man selv vil i højere grad end den dogmatiske "6-8 måltider om dagen" tilgang. Utrolig mange folk ånder lettet op når de får at vide at de ikke behøver følge et fastsat måltidsmønster, men i højere grad kan vælge en måltidsfrekvens der passer deres hverdag.

    Jeg vil dog ikke mene at IF er en tilgang man bare lige sætter folk til. En overvægtig person vil sandsynligvis have et skævt forhold til mad og at sætte vedkommende på en fastediæt kan tænkes let at medføre nedsat compliance i form af at sultfølelsen bliver for uudholdelig og han falder i og går amok i 7-Eleven på vej hjem.

    En mellemting mellem traditionel 6-8 måltider og IF tilgangen, hvor folk spiser når det passer deres daglige rutiner, og derfor ikke behøver gå i panik fordi de misser et måltid, kan være et fantastisk redskab

  7. En bolle med ost til morgenmad er ikke "meget".

    En "normal størrelse" portion aftensmad er ikke "meget".

    Folk der er store og stærke spiser nok til morgenmad hvad du har spist på en hel dag... :)

    Lav en smoothie til morgenmad (udover hvad du spiser nu) med sødmælk, peanutbutter, olie, frosne bær, havregryn og evt noget yoghurt. En sådan blendet satan kan du let få op på 8-900 kalorier. Spis nogle mandler bagefter og du rammer over 1000 - kun til morgenmad.

    Fortsæt i den rille dagen igennem og du vil med garanti gaine

  8. Well - proteinshakes smager jo ikke ligefrem godt (medmindre man får blandet sig en lækker smoothielignting med noget frugt og lign.). Min oplevelse er, at det smager markant bedre med mælk end vand og dermed gør det lettere at få ned. Det har immervæk også noget at skulle have sagt... :)

    + mælk indeholder gode stoffer for dig, din krop og dine muskler. Jeg ville ikke undvære det!

    Så har du da været uheldig med din variant af proteinpulver :D

  9. Det vil være en ganske udemærket idé at lave styrkeøvelser der især stabiliserer din underkrop, som dødløft og squats i diverse variationer, lunges mv.

    At styrketræne lidt, sammen med et fornuftigt protein- og kalorieindtag, vil også være en god ide til at holde lidt på muskelmassen, så du ikke forsvinder helt med alt det løb ;)

    Men du må, som det nævnes ovenfor, også beslutte dig for om du vil det ene eller det andet. Nu lyder det heller ikke som om du vil både blæse og have mel i munden. Men hvis det er marathon du vil træne op til, så skal du naturligvis fokusere på det. Din fordeling af løb og styrke lyder ganske fornuftig

  10. En af mine buddies tog deres fitnessinstruktør uddannelse.

    En dag spurgte han mig om det kunne være rigtigt at protein ikke kunne bruges som energi i kroppen, for det havde deres lærer sagt. Enough said.

    En ernæringslærer, der ikke kender til deaminering, ville jeg ikke betale penge for