mamito

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mamito

  1. Ved godt at alle skuldeskader ikke skal behandles ens og der er store individuelle forskelle på problematikkerne men der er stadig mange fælles træk for behandlingerne imellem. Stort set altid at trap 3 sætter ud og ikke aktiveres ordenlig under bevægelse, når skulder skulderen driller.

    Mener personligt også det er bedst at træne i det, man skal bruge det til. Men når man igennem længere tid har trænet på en vis måde, er det mange gange en fordel at træne de svage led lidt mere isoleret i starten og jo så lidt senere få de øvelser på, da det sikkert er sådan man har fået problemet bare omvendt, ved at træne meget de store muskler og for lidt stabiliserende muskler! Og jo det plejer faktisk at løse sig selv når man får trænet de lidt svagere muskler mere isoleret om end det kun bygger på imperisk viden og personlig erfaring. Fint at det er den største aktivering, men det nytter bare ikke noget når de ikke arbejder i den rigtige rækkefølge og nogen af dem er meget stærkere end andre.

    Sorry det coraco brachialis jeg mente og biceps bevis som begge udspringer fra processus coracoideus, og vil stadig påstå at hvis de er strammere end dem der skal holde scapula på plads under bevægelse, så bliver armen inadrotteret og dermed ikke optimale pladsforhold i det subacromiale rum. Fordi de modsat rettede muskler de stabiliserende som er trap 3, serratus og levator scapula ikke arbejder korrekt.

  2. Hej

    Uden at have set dig, så lyder det som en go ide at træne trap inf, samt serratus ant. Dog er de 2 "store" overstående øvelser ikke optimale, de store øvelser som chins og military træner hovedsagligt lat dorsi og tap sup, biceps, deltoid ant. er store bevæge muskler ifht. trap inf, samt serratus ant, som er stabiliserende muskler for skulderbladet, som ikke primært bliver trænet udelukkende uden de store mm. tager over ved de øvelser. Ville holde lidt igen med at træne de store muskler og lægge vægt på stabiliserende skulderøvelser et stykke tid.

    75% af alle skulder skader er pga. dårlig holdning, som skyldes at der trænes for lidt stabilisende mm ifht. de store mm. altså alle indadroterende i skulderen, som er pec. minor/ major, deltoid ant, lat. dorsi, biceps brevis og bracioradialis. Så er det lige meget om diagnosen lyder bursit, tendinit etc., så er den bagved liggende grund i de fleste af tilfældende at indadrotterne i skulderen er hyperaktive, fordi der trænes mest med dem! og de stabiliserende muskler ikke trænes ofte nok og bliver slappe ifht. de meget stærke bevæge muskler. Når man træner mange af disse muskler kan der komme ændringer i det subacromiale rum, hvor mange af strukturerne løber igennem som man får ondt i ved mange skulder problematikker. Det er pladsen over ledhovedet i skulderen, som bliver mindre.

    Placeining af skulderleddet er en vigtig del af behandlingen, så der er optimale pladsforhold i skulderen, man skal så vidt muligt have skjult sine kraveben, så de ikke kan ses, ved at rulle skulleren bagud, det er nemt at se dårlig og god holdning på den måde i spejlet. Tænker også at et forløb kunne se således ud:

    - Placeing af skulderled evt. med tape, så der ikke er stess på strukturerne hele tiden og så der kommer smertefrihed

    - Manuel behandl, udstrækning af indadrot i skulderleddet

    - Træning af trap 3 og serratus ant. + genrel stabilitetstræning af skulder

    øvelser som er gode kunne være den som din fys beskriver, man kan lave den maveliggende, med panden mod briksen og armene og albuerene fuldt strakte og med tomlerne opad og så bevæge armene de sidste 5-10 cm af bevægebanen i ekstention, samt planken for serratus, hvor man udspilder eller laver rundryg i brystdelen af ryggen mellem skulderbladene. En elastik øvelse hvor man har et sammenhængende elastikken omkring håndlene og armene nede og i 90 grader, der efter vibrerer man armene frem og tilbage og bevæger armen op med albuerne stadig i 90 grader indtil skulderen er flerkteret 90 hvorefter de strækkes over hovedet, albuerne skal være ind til kroppen. Alle´øvelserne er relative hårde, hvis ikke, så laves de forkert, men det er en god måde at træne de stabiliserende muskler ved skulder på, som arbejder modsat rettet alle de store muskler.

    Ps. har ikke set dig så er måske langt fra det der skal til, kan selvfølgelig være mange andre ting der har indflydelse på det:-)

  3. Hey

    Den muskel som hovedsaglig laver kraft under skud er latissimus dorsi, den store rygmuskel, øvelser som pulldown, tildels rowing, pullups m bredt greb og fra forskellige vinkler etc. er gode øvelser at få mere kraft i skuddet/ musklen. Det skal være tung træning efter du har øvet teknikken for at få mere kraft. Kan sagtens lave styrketræning 2 gange i ugen ud over den træning du har nu, men det kommer selvfølgelig an på hvad dit udgangspunkt er! Husk hvile! Det er desuden en go ide at man nogen gange laver stabilitetstræning med skulderen, såsom elastikøvelser og øvelser hvor serratus og trapezius inferior indgår i, med hensyn til skadeforebyggelse.

    Mvh. Mamito

  4. Hej

    Svært at udtale sig om når jeg ikke har set dig, men kunne lyde som løberknæ, altså stram tractus iliotibialis (it) syndrom , det bånd på ydersiden af låret som hæfter under/ ydersiden af knæet som kan give betændte slimsække i det område du beskriver. Haserne og it-senen går over knæet og hvis it senen er for stramt kan den slide på ydersiden af knæet og irriterer de nærliggende slimsække. Hvis det er løberknæ skal det aflastet med is først og begynde at udstrække tractus it-senen med denne udstrækning

    eller en anden ligende der er mange og evt. med en foamroller som er effektivt og giver hurtig smerte lindring (og gør nas....) For at ledbånd skal forlænges varrigt skal man lave udtrækning 3-4 gange dagligt ca. hver 4. time af 20-30 sek af 3 gange i hvert sæt i en månedstid. Man kan som regel mærke at man kan løbe uden problemer og så behøver man ikke gøre det så intensivt mere evt. kun efter løb. Hvis der er en betændelsestilstand i en slimsæk, kan der suppleres med ipren, som kan købes i håndkøb og tage en 7 dages kur 1-2 piller 3 gange dagligt, men dette er kun symptom behandling og løser ikke problemet, men man får bugt med betændelsestilstanden omkring knæet. opsøg en læge eller en fysioterapeut som kan kigge på det nærmere .

    Mvh. Mamito