Kellberg

Medlemmer
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kellberg

  1. Det bedste ville nok være at møde op 20 min før din WOD og så køre et løft så du på den måde kan kommer igennem squat, dødløft og press på en uge. Ved ikke om det er en mulighed for dig ellers så er der muligheden for som du selv foreslår at have en dedikeret styrke dag.

    Dit øvelses valg ser fint ud men jeg ville nok skære det lidt ned og så roterer øvelserne – f.eks.:

    Squat variant eller dødløft variant

    Press variant (bænk, military, push press, push jerk)

    Pull-ups

    Om du så skal køre 3x5, 5x5, 5-5-5-5-5 eller noget andet er op til hvad du syntes virker bedst og hvor meget du tåle. Ville nok starte med 3x5 også se hvordan det går.

    Du kan evt også se på http://crossfitwichitafalls.com/Content/CFWF_Program.pdf eller http://journal.crossfit.com/2009/02/crossf...rength-bias.tpl for lidt inspiration om hvordan man laver crossfit programming med vægt på styrke.

  2. Det er helt nyt, så jeg tror de starter med korte og så bevæger sig længere frem. Det samme med de tunge dage, dem er der nok ikke så mange af i starten, da folk skal have lært teknikken, men derefter må man håbe de også får skubbet nogle sådanne ind.

    Hvorfor er det vigtigt med en tung dag, med squat/dødløft og bænk/pres over hoved?

    Primært fordi du lød til at gerne ville have lidt fokus på styrke og så er det generelt godt at gøre hvis du ellers kun laver løb/svømning og lange met-cons.

  3. Jeg bor i Odense, og OBBC i Odense har lige startet et crossfitcenter op pr første september.

    Så jeg vil til at følge deres WOD to gange om ugen.

    Det ser fornuftigt ud men uden at kende OBBC crossfit programming så er det lidt svært at give et entydigt svar (ligge de vægt på styrke, korte, mellem eller lang met-cons) så det er noget du lige må prøve dig frem med.

    Hvis de ligge meget vægt på mellem og lange met-cons (15+ min) så ville jeg nok smide en decideret styrke dag ind en gang om uge hvor du for kørt noget squat/dødløft og noget bænk/pres over hoved.

  4. Men jeg har tilgengæld aldrig set så passivt et fod isæt. Der sker en virkelig meget opbremsning for været skridt og virkelig dårlig udnyttelse af den naturlig forspænding. Samtidig bliver det et løbe med en meget overaktiv hoftebøjer, inaktiv baller baglår og en alt for høj frekvens i forhold til skridt længden. Det har ikke noget med naturlig løbeteknik at gøre. Det er bare folk der gør så kloge på noget de ikke aner en skid om.

    De kan ikke gøre det rigtigt så da POSE arbejder meget med at du bruger de baglår til at trække foden op fra jorden så det du har set er så ikke POSE. Desuden vil du bremse mere op når du lander på hælen frem for for/midfoden

    Se følgende klip med bekele:

    26 sek inde

    og lige først og fremmest mærke til hvor stor baglår han har!!! Han løber med rigtigt let og spændstigt. Han lander på midt foden og hans fod arbejder sindsygt godt. Timet, aktivt!

    Det ligner også POSE ret meget

    og så posh running!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=Vt-lKllsJW4...feature=related

    11 sek ind. SUK! Prøv at lige mærke til lyden. Han larmer som sindsyg, hans fod arbejder passivt. Det er selvfølgelig i nogen henseende bedre, men det er langt fra optimalt.

    Ved 11 sek løber han netop ikke POSE men hans normale løb hvor han lander på hælen.

  5. Så samtligew læger, forskere osv der er involveret i den store mængde aspartam forskning er købt/bestukket af fødevareindustrien? Good one...

    Hvor har jeg skrevet det? Prøv lige at slappe lidt af fordi man kritisere en undersøgelse hvor der er tydelig økonomiske interesser betyder det ikke man mener alle er købt.

  6. Læste du mit indlæg?

    Man skal selvfølgelig læse analyser med fornuftig kritisk sans, men at stille sig på bagbenene over alle analyser, som en producent har betalt for, er omsonst. Jeg går ud fra, at du heller ikke stoler på ting som fx Rambøll Management (eller for den sags skyld alle analysefirmaer) laver for diverse producenter?

    Jeg syntes ikke jeg stiller mig på bagbenene men påpege bare de økonomiske interesser bag det review. Generalt stoler jeg ikke automatisk på videnskablige udersøgelse eller analyser fra firmaer hvem så end måtte have betalt for dem.

  7. Hvis du har andet end konspirationsteorier i hovedet, vil du også kunne læse, at artiklen er peer-reviewed inden publicering. Samt at ingen af peer-reviewerne kendte til sponsorens identitet; således har de ikke været biased i deres bedømmelse af reviewets kvalitet.

    Der er i øvrigt heller ingen, der taler om at stole blindt på noget som helst. Men der i mod er der tale om at stole på det, der er den bedste evidens for. Og det er i dette tilfælde ikke at coca-cola light gør dig blind og kræftramt.

    Nu er det at den er peer-reviewed ingen garanti for den er rigtig. Bare se den italienske undersøgelse ptpoul nævne oven for der viser aspartam give kræft i rotter. Den er også blevet peer-reviewed men er alligelvel en dårlig undersøgelse som ikke rigtigt havde nogen relavans. Der er mange måder at få en partiskhed uden at afsløre sponsorens identitet, hvis det er det man vil. Syntes ikke det er urimeligt at stille spørgsmålstegn ved en undersøgelse der er betalt af dem der vil nyde godt af en positivt resultat.

  8. Så fx laver 5-6 programmer, og så hver dag bare skifter mellem dem.. og så kører træning 3-4 dage om ugen..

    Så have et program med fokus på enten Squat, Clean, Snatch, Død eller Bænk?... Det var faktisk noget i den stil jeg havde forestillet mig.

    Og så bare køre forskellige øvelser ved siden af, så det faktisk bare bliver et full body ?

    Du skal ikke tænke så meget kropsdele/fullbody. Et konkret eksempel på det jeg mente er:

    Dag 1

    Squat 3-3-3-3-3-3 (kunne også være front squat, overhead squat)

    3 rounds for time of:

    Row 500 meters

    21 Burpees

    Run 400 meters

    Dag 2

    Military press 5-5-5-5-5 (kunne også være push press, push jerk)

    Seven rounds for time of:

    95 pound Sumo-deadlift high-pull, 10 reps

    10 Ring dips

    Dag 3

    Power cleans 1-1-1-1-1-1-1 (kunne også være dødløft, snatch, hang snatch, hang cleans)

    "Cindy"

    Complete as many rounds in 20 minutes as you can of:

    5 Pull-ups

    10 Push-ups

    15 Squats

    Så når du kommer til dag 4 så vælger du en styke øvelse og en metcon - du kan så kigge lidt på hvad du har lavet de sidste 2-3 gange så du ikke for lavet alt for meget af det samme.

  9. Når jeg kigger på deres WOD's, så er der mange af dem hvor de kun har en enkelt eller 2 øvelser..

    Fx denne: http://www.crossfitcopenhagen.dk/wods/shoulder-press-3

    Kræver cross virkelig at man kommer der HVER dag, for at få noget ud af det, for hvis man bare laver skulder én dag om ugen, ben én dag, og så lige lidt blandet en anden dag (3 dage i ugen i alt), får man da ikke det store ud af det, gør man ? hmm

    Sådan kan du ikke se på det. crossfit.com WODs er lavet efter at man træner 3 dage og holder en fri. Hvis du kun kan/vil træne 3 gange om ugen så kan du selvfølgelig lave mere pr træningspas.

    En måde at gøre det på er:

    Et max effort løft af forskellige varianter af dødløft, squat, press, cleans eller snatch hvor du arbejder dig op til et sæt med din 1-5 RM

    Metcon som du så kan vælge ud fra det du har mulighed for at lave

  10. Nej, CF er meget bevidst om at det også skal fungere som en franchise-forretning, som det jo i bund og grund er. Afdelingerne betaler for mærket og atleterne betaler for "certificeringerne". Der bliver helt klart tjent penge, og det skyldes den smarte og agressive markedsføring.

    Hvis det ødelægger det for én, kan man jo stjæle alle idéerne og træne derhjemme istedet. Det meste af den viden man træner omkring er jo sådan set gratis tilgængeligt på crossfit.com. Jeg vil ikke kalde CF for hverken "kult" eller lignende.

    Det er nu en affliate model de bruger hvilket ikke er det samme som et franchise. Desunden er det trænerne der betaler for certificeringerne og ikke udøverner.

  11. Ingen siger det er irrelevant, vi er bare en del, der nægter at falde på halen over konceptet, især fordi folkene bag ikke er bange for at udråbe CF som det mest effektive i hele verden, til stort set alt, hvilket jo er noget vrøvl.

    Hvor har du det fra for det har jeg personligt aldrigt set. Det de siger er at Crossfit er det bedste fitness program og de er ret villig til at teste det op mod alt andet (de gange hvor det er blevet gjort har CF vundet på stort set alle punkter). Jeg har aldrig set nogen sige at CF vil gøre dig til verdens bedste styrkeløfter - faktisk har Greg Glassman sagt at hvis du kommer til ham med et 900 pound squat vil du nok kun have et 750 pound squat efter nogle måneder men du vil være meget mere fit.