zenzation

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zenzation

  1. Tak Steinway! Men hvad får jeg ud af at begynde at styrketræne? Ja større muskler, det giver jo sig selv men det fjerner vel ikke det sidste overskydende fedt på maven vel? Min plan har nemlig hele tiden været at begynde at styrketræne når jeg havde tabt mig tilstrækkeligt, men jeg vil hellere af med så meget fedt på en gang, og så begynde at styrketræne frem for at smide noget af fedtet, begynde at bygge muskelmasse op og så skulle til at smide yderligere fedt men samtidig passe på den muskelmasse man har brugt tid på at opbygge.

    Håber du forstår hvad jeg mener :)

  2. Hej

    Jeg er 19 år og har gennem de sidste 2 år tabt mig noget der ligner 22 kg. Den dag i dag vejer jeg 63 kg og er ca. 175 høj. Det har resulteret i at jeg er blevet utrolig spinkel, jeg har gentagene gange fået at vide at jeg ser alt for tynd ud, der er simpelthen ikke mere tilbage, mine ben er så spinkle, og man kan følge mine knogler hele vejen rundt. Desværre er jeg ikke helt tilfreds endnu, der sidder nemlig stadig lidt fedt på maven som jeg er rigtig ked af, det er pt. det eneste der gør at jeg f.eks ikke har lyst til at smide trøjen.

    Jeg synes virkelig jeg forsøgt mig med alt. Jeg har kørt efter samme kostplan som da jeg smed de 22 kg, og har forsøgt at skære yderligere ned i mængden af portioner, og øget motionen, men der sker bare intet uanset hvad jeg gør, jeg bliver lidt i tvivl om hvorvidt der bliver taget fra fedtdepotet på maven, der er jo ikke rigtigt noget at hente andre steder, og jeg vil heller ikke tabe mig yderligere andre steder på kroppen som lår, arme osv.

    Jeg har vedlagt nogle billeder, som man kan se er det kun den lille udbulning af fedt på maven jeg rigtig gerne vil af med, men som jeg ikke aner hvordan jeg skal bære mig ad med at få smidt.

    2yv55yh.jpg

    14wyptg.jpg

    10igidx.jpg

    2vsf280.jpg

  3. Hej

    Vil egentligt gerne have nogen med en lidt større viden til at vurdere dette program jeg fandt på nettet.. Det skulle efter sigende være utroligt hårdt program, ikke bare rent fysisk men også mentalt da man skal presse sig selv til det yderste. I følge guiden skulle det være en begyndende opbygning af hele dit fysiske niveau med samme øvelser som Navy Seals bruger. Ret vigtigt for mig at understrege at jeg på nuværende tidspunkt ikke leder efter et bodybuilding program, men blot et simpelt program der udfordrer mig fysisk, giver mig en langt bedre fysik med varieret træning, og forhåbentligt får jeg smidt noget fedtprocent så jeg måske senere hen har nemmere ved at opbygge synelige muskler happy.gif

    Programmet kan findes her:

    http://www.teenbodybuilding.com/brent2.htm

    En af de ting jeg godt kan lide med programmet er at jeg får det serveret på et sølvad.. Jeg skal ikke selv ud og vurdere hvad jeg kan, i forhold til programmet for derefter selv at skulle tilpasse det. Jeg skal udfore mig selv og min krop til at tilpasse mig selv programmet. Og så har jeg jo på nuværende tidspunkt en elendig fysik, og så vidt jeg kan se kan alle påbegynde de første par uger af det program.

  4. Hey

    Efter vægttab er jeg gået fra 83 kg til 65 kg (18 år red.) og er nu begyndt at se 'splejset' ud. Kunne derfor godt tænke mig at få bygget nogle muskler op, for at få en overordnet pænere krop. Målet er altså tydelige abs, markeret bryst/ryg, trænet ben og naturligvis overarme.

    Det første spørgsmål skal så lyde på hvor tynd jeg skal være før jeg bør begynde at arbejde på abs? Til trods for at jeg kun er en tændstik af hvad jeg plejede at være har jeg stadig en lille smule mavefedt. Ikke særlig meget, faktisk så lidt at man ikke kan se det i en T-Shirt, men har altså ikke den her helt flade, næsten stramme mave. Skal jeg have det for at kunne få markerede mavemuskler? I så fald vil jeg smide det sidste maveskin hvis jeg begynder at styrketræne, eller skal jeg tabe mig lidt mere for at komme helt af med det?

    Næste spørgsmål lyder på hvordan jeg skal træne min krop. Fra hvad jeg har kunne læse mig til deler mange deres dage op til at træne de forskellige muskelgrupper. Det lyder jo i sig selv ret fornuftigt, men hvordan ligger jeg en reel plan for hvad jeg skal træne, og hvordan jeg skal træne det. Når jeg ser folks træningsprogrammer igennem har de det med at bruge rigtig mange underlige forkortelser som jeg ikke forstår en brik af..

    Hvordan ved jeg i det hele taget hvor meget jeg skal presse mig selv? Lad os tage squatting og bænkpres som eksempel. Hvordan ved jeg hvor meget vægt jeg skal bruge? Er godt klar over det skal tilpasses min ydeevne, men skal det være så jeg næsten er ved at bukke under, eller skal jeg være lettere forpustet? Synes ikke rigtigt det er til at finde ud af....

    Hvad med kost? Jeg står jo altså desværre i den situation at jeg bor hjemme og ikke bare kan tillade mig at sige nej til hvad der bliver serveret. Med det sagt kan man jo sagtens tænke over hvad man spiser og mindste det usunde, men hvor meget spiller det ind og hvad skal jeg sørge for at spise meget af? Det nok ikke så meget hvad jeg ikke bør spise, det giver vel lidt sig selv. Og hvad er alt det her med 'shakes' og 'pulver' efter træning?

    På forhånd tak :)

  5. Hey

    Har længe gået og overvejet at melde mig ind i et fitness center for at bygge lidt musketmasse op efter et vægttab. Jeg ved ikke hvorfor, men af en eller anden årsag er jeg rigtig sky angående træning. Selv da jeg motionerede gjorde jeg det efter mørkets frembrud for ikke at blive set. Ved egentligt ikke hvorfor, tror bare at jeg er bange for hvad folk tænker om mig... Kan lige forstille mig hvordan jeg ville vade ind i centeret for at bruge de første 10 minutter på at gå rundt med hænderne i lommerne og orientere mig for derefter at gå i krig med en eller anden maskine jeg ikke aner hvordan man bruger, jeg ender med at se totalt akavet ud og folk glor... Samme historie med mit vægttab. Var så sindsyg bange for at støde ind i folk når jeg var ude at løbe fordi jeg ikke kunne klarer at de måske tænkte fede idiot når jeg løb forbi. Tænker generelt alt for meget over hvad folk tænker om mig.

    Er godt klar over det er en tendens jeg bliver nød til at ligge fra mig, men i hvert fald vil jeg gerne undgå at troppe op mens der er aller flest mennesker i centeret. Hvilke tider træner i på, og hvor mange mennesker er der typisk? Hvornår er der typisk færrest mennesker uden for arbejdstiden?

    Jeg tænkte egentligt at træne om aftenen, typisk mellem 19-21, er der andre der gør det? Hvor mange træner på det tidspunkt?

    Hvilket center skal jeg desuden gå efter? Har den opfattelse at alle benytter sig af fitnessworld, bør jeg melde mig ind der eller finde et mindre lokalt center for at undgå alt for mange mennesker?

  6. Hej

    Jeg vejer pt. 67 kg (18 år) og efter et solidt vægttab har jeg stadig en del mavefedt tilbage. Jeg vil gerne helt ned og have flad mave, for så efterfølgende at kunne begynde at bygge abs op. Jeg tænker på at kombinere løbetræning med følgende workout:

    5-6 km løb hver anden dag, og abs workout fra overstående video én gang hver dag. Hvordan lyder det? Vil det overhovedet have nogen effekt, er der værd at lave? Findes der bedre øvelser og skal jeg i det hele taget ændre på min kost? Lige nu kører jeg jo på den såkaldte 'væggtabs-kost' med sund og nærende kost i små mængder gennem dagen.

    Skal nok også nævnes at jeg ikke har mulighed for adgang til fitness center, da jeg bor alt for langt væk fra nærmeste center til at jeg kan få det til at passe ind i min hverdag. Alle øvelser skal derfor klares hjemmefra.

    På forhånd tak.

  7. Det lyder som en god idé. Det er jo i hvert fald maaange gange bedre end slet ikke at komme af sted! Men husk nu at de løbeture ikke er det, der giver dig det sidste vægttab alene. :)

    Hvad så? Det er vel bare en kombination af motion og kost? Eller har jeg misforstået noget?

    Jeg bliver vel ved med at tage mig så længe jeg er i kalorieunderskud? :P

    Men er det korrekt at hvis jeg fordeler det til 2 gange på en dag, at det vil øge forbrændingen, og opnå et større vægttab end hvis jeg tog 30-40 minutter en enkelt gang om dagen? Jeg fortsætter selvfølgelig med en sund kost, og mange små mellemmåltider gennem dagen. Spiser generelt havregryn til morgenmad, mørkt brød med noget salat og kylling til frokost og varieret aftensmad bl.a. kød, kartoffler,grøntsager, ris, fisk osv. Og ellers ryger der enten knækbrød, gulerødder eller æbler ned imellem de tre måltider.

  8. Hej

    Efter at vægttab på 14 kg baseret på en 5-6km løbetur hver anden dag, og en mindre omlægning af kosten, er jeg efterhånden kommer så langt ned i vægt at jeg igen er normalvægtig. Jeg vil dog meget gerne ned og have en nogenlunde flad mave, før jeg begynder at styrketræne og derved bygge muskler op.

    Mit problem ligger i at jeg faldt ud af den daglige rutine med at løbe hver anden dag, faste måltider fordelt ud på dagen osv. dels fordi det blev tidligt mørkt og jeg derfor ikke længere kunne nå at komme hjem og ud og løbe før det blev mørkt (Bor på landet) - og dels fordi det blev minusgrader, der kom is og det blev glat.

    Jeg vil nu rigtig gerne igang igen, for at smide de sidste 4-6 kg. Jeg HADER bare at skulle ud og løbe de der 30-40 minutter efter jeg har spist. Det er et rigtig irriterende tidspunkt, og da jeg ikke er morgen menneske er det den eneste udvej jeg har.

    Jeg fik at vide af en kammerat at jo oftere du holder forbrændingen igang, jo mere taber du dig, hvilket jo giver mening i og med at man skal sørge for at spise små måltider fordelt på dagen.

    Det slog mig derfor om det ville øge mit vægttab hvis jeg fordelte min motion over 2 gange fordelt på en dag. Lad os sige jeg står op og bruger en små 15-20 minutter på at løbe 3 km før jeg bader, spiser morgenmad og tager på arbejde. Kommer hjem kl. 5 laver mad, og lige når og fordøje den inden jeg igen bruger 15-20 minutter på at løbe 3 km.

    Samlet set giver det jo 6 km hvor jeg ved at jeg vil kunne løbe uafbrudt. Det der ofte sker når jeg forsøger at motionere over én gang, er at jeg løber 5-6 km på 30-40 minutter, men til gengæld går død og skal ned og gå efter 3 km, hvorefter det er op af bakke (henholdsvis gå/løb)

    Vil det fungerer bedre på den måde mht. vægttab?

  9. Hey

    Efter et vægttab på 12 kg synes jeg det er på tide at bygge nogle muskler op. Jeg har derfor besluttet mig for at jeg gerne vil træne mave og arme. Mit primære mål vil være at få bygget synlige muskler på overarmene samt få fremhævet mavemusklerne.

    Skal jeg i det hele taget have en flad mave før jeg begynder? Selv efter at have tabt mig har jeg stadig en lille smule fedt siddende foran, forsvinder det lige så langsomt i takt med træningen?

    Derudover er jeg i tvivl om hvordan jeg starter. SKAL jeg melde mig ind i et fitness center? Eller er der andre alternativer? I så fald er der typisk mange mennesker i fitness centrene om aftenen? Må ærligt indrømme at jeg ikke er meget for fitness centre.

    Derudover hvor meget kostplanlægning vil det kræve? Igen er jeg stik imod det at skulle planlægge alt. Jeg regnede f.eks heller ikke ud hvor meget jeg indtog samt planlagde mine måltider under mit vægttab, og det mener jeg selv har været det, som har gjort forskellen og derfor vil jeg selvfølgelig gerne tage det med mig. Er det muligt at finde viden omkring hvordan man bruger de forskellige redskaber, og hvor lang tid samt hvor mange gange om ugen skal jeg træne? Hvor hurtigt vil det i det hele taget tage før jeg ser resultater?

    Er desuden 18 år, vejer 68 kg og er ca. 1,76 høj.

  10. Hej.

    Jeg er 18 år og vejede for 2 måneder siden ca. 80 kg, nu er jeg nede på 73,5 kg uden at dyrke nogen speciel form for motion andet end at jeg prioritere at gå lidt mere og ændret mine kostvaner. Når nu jeg hiver sådan en pose dyrefoder frem der vejer 2,5 kg tænker jeg at jeg umiddelbart har tabt mig meget rent vægt mæssigt, problemet er at jeg ikke har lagt mærke til det. Problemer er at jeg ikke rigtigt ved hvor kiloerne er tager fra, det eneste sted jeg lige umiddelbart kan mærke at der måske er fjernet lidt er lårene. Jeg er ikke typen der render rundt og vejer og måler mig hver anden dag, men det er virkelig frustrerende at vide at man er 6½ kg lettere uden selv at have lagt mærke til det.

    Tænker på at dyrke noget motion, har ikke adgang til fitness så man må vel ud i skoven og løbe en tur? Er der desuden forskellige måder at øge fedtforbrændingen på forskellige steder af kroppen? Jeg vil f.eks RIGTIG gerne af med det fedt jeg har siddende på maven frem for lårene som jeg egentlig er fint tilfreds med. Tror i det hele taget ikke at jeg har tabt mavefedt af de 6,5 kg, og det er ellers den primære grund til mit vægttab, så det er lidt trals.

    Hvad gør man i sådan en situation?

  11. Alder og højde er meget fint, men kunne da være rart at vide hvor meget du gerne vil tabe.

    Hvor længe har du spist og motioneret som beskrevet?

    Din kost ser ok ud, hvis du ikke dynger alt for meget sukker på dine havregryn. Som udgangspunkt er alt frugt og grønt sundt, så bare fyld op, dog er pærer bedre end f.eks banan men så længe du ikke overdriver kan du roligt spise frugt.

    Ang. løb, så skal du IKKE løbe hver dag, din krop(primært dine knogler) har brug for tid til at tilpasse sig belastningen. Som en lidt grov tommelfingerregel kan du øge træningen med 10% om ugen. Dette gælder den samlede belastning, så hvis du øger tempoet så undlad at øge længden.

    Hej Michael

    Tak for dit svar. Til at starte med vil jeg gerne 10kg ned. Gerne mindst 1kg om ugen. Er først lige begyndt at træne efter det skema, er på min tredje dag. Det er bare virkelig en stor motivations killer ikke at vide hvorvidt det er nok. Det der med at skulle veje alt, og regne ud præcist hvor meget man taber pr. uge har jeg ikke behov for så længe jeg ved at det går den rigtige vej.

    Jeg spiser ikke bananer af præcis den årsag. Derudover drysser jeg lidt kunstigt sødemiddel over havregrynene, og spiser lidt bolsjer om aften (En pose holder ca. en uges tid) er egentligt fint tilfreds rent kost mæssigt, er bare virkelig i tvivl om hvorvidt jeg dyrker nok motion til at gå i minus.

    Derudover har jeg lige et spørgsmål mere, ved du om hvorvidt det har en effekt at man spiser efter at have løbet? Når jeg kommer hjem skal jeg tit have et eller andet at spise, og så kan det sagtens ryge et par gulerødder og pære indenbors. Har bare læst mig til at man fik mest muligt fedtforbrænding ud af ikke at spise noget et par timer efter man har trænet. Passer det, og har det nogen effekt?

  12. Hej

    Jeg brænder inde med et par spørgsmål som jeg håber at få svar på. Jeg er 18 år, og vejer godt 79 kg, jeg har svært ved at finde ud af hvor meget motion jeg skal dyrke om dagen for at tabe mig. Har ikke mulighed for at måle op præcis hvad jeg spiser, men spiser relativt sundt. Det er bl.a. en skål havegryn med mælk til morgen, to små stks. rugklapper med salat, kylling ,rød pepper osv. til frokost, og varieret aftensmad. Nogle gange salat med kylling, ellers forskelligt kød, kartoffler, og kun fuldkornsprodukter.

    Hvis jeg er sulten derudover spiser jeg gulerødder eller pærer.

    Spørgsmål 1: Jeg ved at pærer er sunde, men hvor ligger gulerødder og rød peber?

    Jeg går sådan ca. 5km hver dag (2km til/fra arbejde, og ca. 3 km med hunden) + det løse på arbejdet. Går 2 km på ca. 15-20 minutter, og de 3 km med hunden kan sagtens tage 45-60 minutter. Går selvfølgelig relativt til for at det skal give noget. Derudover tilføjer jeg ca. 45 minutters løb (igen ca. 3-4 km) hver anden dag. Jeg har bare ingen fornemmelse om hvorvidt det er nok.. Forstår heller ikke hvordan nogle folk kun træner 3 dage på en uge og stadig taber sig, man skal vel være i kalorieunderskud hver dag?

    Dertil, vil jeg kunne løbe hver dag? Løber kun hver anden dag pga. jeg har hørt at man får skader hvis man løber hver dag.. Jeg mangler virkelig en måde at få brændt de daglige kalorier af på, de dage jeg ikke løber. Har ingen adgang til fitnesscenter eller andre redskaber, så er lidt lost når jeg så ikke kan løbe..

    Derudover har jeg et sidste spørgsmål. Jeg drikker en del Pepsi max og Topform, jeg udmærket godt klar over at det ikke er "sundt" men har det nogen påvirkning på mit vægttab ikke at slippe det? I en light sodavand er der kun ca. 1 kcal pr. 250ml, og en flaske indeholder 1.5L - Det virker bare som meget lidt i forhold til at man har et nydelsesmiddel der holder en fra at gå i andre ting. Så kan jeg selvfølgelig forsøge at trappe ned og helt stoppe senere hen.

  13. Hej Retchen

    Det kan selvfølgelig godt have noget med gps'en at gøre. Jeg har ikke rigtigt mulighed for at tjekke ruten i og med det er i en cirkel i en skov med masser af zigzagger. Kan bare ikke få det til at passe, i går startede jeg f.eks først runkeeper en 200 meter inde i ruten hvorefter jeg løb samme distance som normalt viser 4,6km - Den blev lige pludselig til 5.05km..

    Du må meget gerne vende tilbage med dit resultat af pulsuret :)

    Derudover har jeg endnu et spørgsmål. Er det i orden at løbe hver dag? Jeg har fået at vide at jeg kun skal gøre det hver anden dag pga. noget med mælkesyren i benene, passer det? Jeg har i hvertfald kun løbet hver anden dag, og vil gerne kunne dyrke en eller anden form for motion hver dag. Problemet ligger i at jeg ikke har mulighed for diverse fitnesscentre eller kunne hive 2 timer ud af kalenderen til en cykeltur. Er der andre alternativer der giver en god forbrændelse?

  14. Hej

    Står med et par generelle spørgsmål jeg håber at få svar på.

    Nu har jeg i de sidste par uger været ude og løbe hver anden dag, og i god tro. For jeg tror nemlig jeg har løbet 5km hver dag, det har jeg i hvertfald i følge android applikationen som tilsyneladende skulle have fået meget ros "RunKeeper" - Nu er jeg så kommet til den konklusion at det ikke kan passe. Jeg kan maks have løbet 3 max 4 km.

    Er det overhovedet muligt at få en app til smartphone som er præcis? I så fald hvad bruger folk herinde? Hvis ikke, hvad kunne så være et alternativ? Jeg er meget interesseret i at vide præcis hvor langt jeg har løbet, hvor lang tid jeg har brugt, gennemsnitstid pr. kilometer og vigtigst af alt, hvor mange kalorier jeg har forbrændt.

    Derudover, har jeg lidt svært ved at finde ud af hvor mange kalorier jeg skal have forbrændt på en løbetur.. Ifølge RunKeeper forbrænder jeg ca. 400 kalorier på min tur på hvad jeg vil gå ud fra har været 3-4km. Det plejer at tage mig ca. 35-40 minutter, kan det passe? Er det realistisk eller i det hele taget for meget eller for lidt at gå efter at forbrænde 600-700 kalorier pr. løbetur? Jeg er helt lost når det kommer til hvad der er acceptabelt at forbrænde pr. dag. - Jeg spiser jo relativt sundt, havregryn til morgenmad, fuldkornssandwich til frokost, og ofte salat, kød, kartofler til aftensmad. Spiser kun fuldkornsbrød, og intet smør, sovs, dressing osv.

  15. Hej

    Ja så har jeg igen en række spørgsmål jeg håber folk kunne hjælpe mig med at få svar på ;)

    For det første. Findes der noget læsemateriale rundt omkring på nettet vedrørende det her med indtagelse af kalorier, fedt, protein osv. Jeg ved faktisk intet om det andet end man skal holde sig fra fedt, og være i underskud af kalorier for at tabe sig.

    Jeg har f.eks lige været ude og løbe 4.8 km (førstegangsløber) skiftende mellem gå og løb. I følge Android applikationen RunKeeper løb jeg 4.8km og forbrændte 353 kalorier på 40min. Helt død efter sådan en tur.

    Kan det virkelig passe? I så fald indtager jeg vel langt flere kalorier end jeg forbrænder og taber mig ikke? 353 er vel ikke særlig meget? På en normal dag spiser jeg 2 stykker mørkt brød med en lille smule smør (findes der andre alternativer til smør?) 2 små fuldkornssandwich med salat, kylling, pebber, og et lille stykke bacon, og dertil aftensmad som inderholder variationer af kød, kartoffler, ris, salat osv. Derudover masser af kaffe, og lidt bolsjer for at få en fornemmelse af nydelse om aften, og ellers knækbrød.

    Det jeg egentlig gerne vil frem til er hvordan jeg regner ud hvor mange kalorier jeg indtager, på mange ting står der ikke hvor mange kalorier genstanden indeholder, og hvis der gør gælder det vel for det hele. Jeg kan godt lide lidt miraclewhip på en sandwich f.eks, hvis jeg nu tager en knivspids og smører det på mit brød, hvor meget indtager jeg egentligt? Skal jeg til at træne flere gange dagligt for at forbrænde det jeg spiser?

    Jeg er ret forvirret over hvad der ligesom er godt/dårligt eller i det hele taget normalt.

    Derudover har jeg to andre spørgsmål - Er det usundt at drikke sukkerfri sodavand? Og hvad kan jeg evt. putte på et stykke knækbrød? Jeg er helt vild med to stykker pålægchokolade, men det er måske ikke så smart mht. vægttab?

  16. Hej

    Her er så min plan for fremtidig vægttab:

    Morgenmad (07:00): Havegryn med en sjat mælk og lille drys sukker

    Frokost (11-12:00): 2 små stks. fuldkornssandwich med kylling, salat, rød pebber, og et lille stykke bacon (for smagen) - Drejer sig om rugklapper som er relativt små. Har forsøgt mig med kun at spise en, men det holder mig ikke kørende særligt længe.

    Løbetur (14-15:00): 3km med skiftende løb/gå (maks nede og gå 30-40 sekunder af gangen)

    Aftensmad: Meget varieret mad, alt fra salat, kød, kartoffler, pasta, kylling, kød f.eks oksekød i form af spaghetti eller hakkebøf, kotelet osv.

    Løbetur (20:00): 3km med skiftende løb/gå (maks nede og gå 30-40 sekunder af gangen)

    Evt. knækbrød, frugt og kaffe om aften.

    Hvordan lyder det mht. kost?

    Jeg har valgt at dele motionen op i to gange dagligt af flere årsager. Primære årsag er at jeg hurtigt bliver kørt helt ned efter 3km i og med at jeg ikke er rutineret løber, jeg får dog ikke den her træthedsfornemmelse jeg lidt søger senere hen ad dagen pga. det kun er 3 km det drejer sig om. Jeg synes dog selv at jeg har rigeligt med overskud til at kunne tage endnu en tur på 3km når jeg lige har nået at fordøje aftensmaden.

    Den sekundere årsag er at det vil være den eneste motion jeg får i løbet af dagen. Inaktivt arbejde til dagligt hvor jeg højst sansynligt ikke vil få bevænget mig meget mere end et par hundrede meter i løbet af en dag.

    Er det godt eller skidt at jeg deler min motion op på den måde? Og hvis jeg holder mig til den plan, hvor meget underskud vil jeg gå i og hvor meget vægt vil jeg kunne tabe? (Vejer i øjeblikket omkring de 81 kg og er 18 år)

  17. Hej

    Jeg er en fyr på 18 år der vejer godt og vel 82kg. Hvad min højde, BMI osv. præcis er, ved jeg faktisk ikke. Men må gå ud fra at det er min fedtprocent der trækker de fleste kilo i og med at jeg aldrig tidligere har trænet.

    Jeg er som sagt 18 år, og har faktisk altid lagt lidt ud, ikke at jeg er overdrevet overvægtig, men jeg har en del fedt rund omkring siden, og på maven som jeg de sidste mange år har været ret ked af. Over årene er det også udviklet sig til at kunne ses en smule på ansigtet, og lårene. Jeg har nu besluttet mig for endelig at gøre noget ved det, jeg er 18 år og hvis jeg vil have noget ud af min ungdom skal der til at gøres noget inden det bliver for sent.

    Jeg har aldrig tidligere været aktiv, har absolut ingen forstand på kost og hvordan jeg ellers skulle håndtere situationen på. Jeg har én gang tidligere forsøgt mig, hvor jeg endte med at tabe 3 kg fordelt på ca. 0.5kg pr uge ved at spise en lille smule mindre, gå en daglig tur på 1½ time, og droppe slik, kager og småkager om aften. Den tur orker jeg ikke rigtigt at tage igen, for det første er 0.5kg ikke nok for mig pr. uge, jeg vil meget gerne op og smide mindst 1kg. Dertil har jeg den mening at jeg hellere vil gå all in, og fokuseret tabe noget vægt fremfor samme tur som tidligere hvor jeg lynhurtigt endte med at miste motivationen hvorefter jeg faldt i igen.

    Hvordan kommer jeg igang? Er der forskellige måder at forbrænde fedt på kroppen? Jeg vil primært gerne af med fedt på maven og i siderne. Hvad med motion? Jeg arbejder fuldtid og har derfor ikke mulighed for lige at hive 3 timer ud for at træne. Vil en time være realistisk?

    Jeg har den sidste måneds tid forsøgt mig med at løbe, men det bliver aldrig til mere end 30 maks 40 minutter og en tur på ca. 3km med skiftevis løb og gå. - Jeg kan simpelthen ikke mere efter de 3 km. Skal jeg fortsætte med at løbe eller skal jeg finde mig en anden måde at motionere på? Skal lige nævnes at jeg ikke er til fitness centre.

    Et andet faktum jeg døjer lidt med at dalende blodsukker når jeg er aktiv, det stammer nok fra en kombination af dagligt natarbejde, og ingen motion overhovedet. Jeg har været til lægen og der er ikke tale om diabetis, jeg er derimod bare blevet opfordret til at tabe mig, men det er jo lettere sagt end gjort hvis man får det dårligt af at træne. Det skal så også siges at det er blevet langt bedre efter jeg begyndte at arbejde om dagen i stedet. Nogen der har erfaring med regulering af blodsukker?

    Mit nuværende kost består af følgende:

    Morgenmad: 2-3 stykker mørkt franskbrød med en smule smør.

    Frokost: 2 stks fuldkornssandwich med kylling, salat, rød pebber, og et stykke bacon.

    Aftensmad: Meget varieret, ofte ikke usundt mad, og spiser altid kød med lavest fedtprocent. Kan desværre godt (et par gange om ugen) gå hen i burger, taco, osv.

    Dertil kommer så en pose slik, et par småkager, kage, og hvad der ellers er at finde i skabet om aften.

    Hvad jeg havde i tankerne mht. kostplan

    Morgenmad: Havregryn med et lille drys sukker

    Frokost: Fuldkornssandwich med kylling, salat, rød pebber og et stykke bacon

    Aftensmad: Hvad der nu bliver serveret, er det et stykke kød med kartofler, og salat gør det nok ikke så meget. Men ellers spise mindre af de usunde som f.eks taco og buger, og f.eks lade være med at proppe burgeren med ketchup, burger dressing, remulade og hvad man ellers plejer at komme i sådan en.

    Det sværeste vil helt klart blive at holde mig fra slik, kager osv. om aften, jeg bliver derfor nød til at finde en erstatning. Jeg er helt vild med kaffe, så en 4-5 kopper kaffe med en sjat mælk i feder vel ikke? Det giver mig derimod en nydelse som jeg ellers ikke ville have hvis jeg sultede mig selv hele aftenen. Hvis jeg bliver sulten kan jeg snuppe mig et æble, eller et stykke knækbrød, og ellers må jeg spise nogle bolsjer.

    Hvordan lyder mine ideer mht. kost? Hvad skal jeg gøre i forhold til motion? Hvor meget vil jeg realistisk set kunne tabe mig pr uge uden at skulle være helt besat? Og hvordan bibeholder jeg motivationen til at fortsætte?