CSHH

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by CSHH

  1. Hejsa. Jeg har lige besluttet, at gå efter mit første marathon.

    Jeg har løbet ½ marathon her i sommers, og jeg løb omtrent 30-40 km ugentligt i en månedstid, men mine løbetræning blev stoppet brat, af et løberknæ samt springerknæ, lægen var overbevist om jeg havde begge, efter at have trykket og undersøgt mit knæ.

    Jeg har dog løbet lidt løst, fra alt imellem 3-9 kilometer 2 gange ugentligt siden omkring april.

    Jeg har nu holdt pause i et par måneder, og har været på inflamationsdæmpende receptpligtigt medicin. Efter to uger på medicinen, begyndte jeg at løbe, og hvor jeg førhen kunne løbe en km, kunne jeg nu, uden problemer, løbe 2 kilometer (turde ikke at prøve længere) og så har jeg langsomt trænet mig op, så jeg løber 3 km, pr tur nu, helst 3 gange ugentligt. Men fik nogle små smerter, og fik medicin igen.

    Min plan er så nu, at forsætte med medicinen i 3-4 uger. Udstrække lår og ballerne, så senen kan trækkes lidt.

    Og så begynde at løbe 3 gange ugenligt, 2,5 km pr tur. Og så stige træningsmængden med 10% pr. uge. Om 16 uger, når jeg så må løbe 31,3 km ugentlig, vil jeg holde denne distance i 3 uger, og rykke fra løbebåndet, til udendørs løb, for at tilvænnne knæet det. Og efter 19 uger, vil jeg forsætte med den ugentlige 10% stigning.

    Er det på nogen måde realistisk, hvis jeg følger programmet og laver udstrækninger?

    Og skal jeg eventuelt benytte mig, af ærter fra fryseren, til at nedkøle knæet efter løb?

    Og er der nogle der ligger inde, med nogle generelle gode råd vedrørende løber- eler springerknæ, må du meget gerne, give lyd fra sig, for jeg vil virkelig gerne over den skade.

    Mvh. Christoffer

  2. Hej. Jeg kom igang med at løbe for lidt over en månedstid siden. Jeg har ikke lavet en skid de sidste par år, udover at drikke alkohol, spise fast food og ryge 1-8 cigaretter om dagen.

    Ikke et godt grundlag for at få opbygget en god form.

    Men jeg begyndte så småt at løbe, og min første tur var på 12,5 kilometer. Så holdte jeg et par ugers pause, hvorefter jeg tog ud og løb 10 kilometer, tre dage i træk. Jeg kørte på et "rush" af min gode form. Jeg løb med et gennemsnit på omkring 11 km/t.

    Jeg slappede derefter af i 4 dage, og var så ude og løbe 21 km på 2 timer.

    Efter det løb jeg imellem 30-40 km ugentligt, og forbedrede mine tider drastisk.

    For lidt over en uge siden, var jeg så ude og løbe 13 km, rundt om brabrand søen, og hjem igen. Jeg løb det på en times tid, men de sidste 500 meter, begyndte der en seriøs smerte i mit knæ, og jeg overvejede at stoppe. Knæet havde bidt fra sig, i en meget mild smertegrad under løbet, men det blev helt vildt her. Men jeg forsatte de 500 meter, og var derefter hjemme, og haltede lidt rundt.

    5 dage efter ville jeg ud og løbe 10 km efter arbejde, men måtte give op efter 3 km. Jeg er ganske sikker på at det er et løberknæ jeg har erhvervet mig. Men hvordan fanden får jeg det pis væk?

    jeg løber gerne meget, og styrketræner 10 timer om ugen, så jeg kan blive ret ripped, og mine resultater i både kondi og styrke har ifølge mig selv, været ganske tilfredstillende.

    Men hvad gør jeg med mit løb, og konditionstræning? kan jeg forsat løbe, bare langsommere og kortere? Eller skal jeg holde mig fra det, og evt cykle eller svømme istedet?

    Jeg har super gode løbesko der passer optimalt til min fod og trådemåde. Jeg har aldrig rigtigt døjet med knæet, heller ikke i mine yngre dage, da jeg spillede fodbold konstant, udover de 3 gange ugentlige træning og 1 gange kamp. Der havde jeg blot en træls lyske og lårforstrækning i massevis.

    Jeg har ikke smerter i knæet til hverdag, når jeg går. Heller ikke selvom det er op ad trapper, eller bakker. Eller ned for den sags skyld. Så måske kan det også blot være en overbelastning? men jeg vil vældig gerne høre jeres eventuelle råd og erfaringer.

    Mvh. CSHH

  3. Jeg undrer mig lidt over et par ting, i får lige hurtigt lidt baggrundsviden.

    Jeg har trænet i omtrent 2-3 måneder, dog med en lang pause grundet studenteruge, festival og noget ferie. Udover det har jeg drykket minimum 3 gange om ugen sommeren over, med undtagelse af ovennævnte begivenheder, der var det hver dag i tre uger. Jeg ryger også, hovedsageligt i forbindelse med fest, men ellers 1-5 cigaretter om dagen. Men jeg har været fysisk inaktiv de sidste par år, jeg har dog styrketrænet lidt for 3 år siden, og som dreng dyrkede utroligt meget konditionstræning i forbindelse med de forskellige sportslige aktiviteter jeg udførte.

    Men jeg er så begyndt, at træne som sagt. Og jeg er skam begyndt, at kunne se gode resultater. Jeg har også steget i alt, og også en pæn del. I bænk har jeg fået steget 10 kilo, og jeg stiger snart igen. I biceps har jeg steget 6 kilo i håndvægte. Triceps har jeg steget 8 kilo, dødløft 12 kilo, military press 6 kilo. Og squat holder jeg mig fra, da jeg løber meget.

    Men her for en uge siden, begyndte jeg så at løbe. Og jeg ved ikke hvad min krop fejler, men den er for vild. Jeg løb 10 kilometer, 3 dage i træk, på omkring 52 min pr. dag. Slappede af et par dage og løb derefter 21 km på 2 timer. Jeg ved godt det ikke er specielt hurtigt, og idag var jeg ude og løbe 10 igen på 46 min, men mine ben, led, knæ og ankler var ret ømme, ovenpå de mange løbeture sidste uge.

    Men jeg vil gerne høre, om for det første, om jeg skal tage nogle forbehold, når jeg kan løbe såp langt, uden min krop reelt er vant til det, for er det normalt, at have så god en naturlig form, at man bare kan løbe så langt uden, at have lavet så meget, udover at have hygge løbet de sidste par år, og så oven på¨sådan en sommerferie?

    Og jeg har tænkt mig at løbe 10-15 km tre gange ugentlig, for at forbrænde nogle kalorier, så jeg får strammet min krop op, og ser lidt mere markeret ud.

    Men vil det have en negativ indflydelse på min træning? Jeg går i hi nu her med drikkeriet og rygningen, og begynder at gå op i min kost, for det har jeg ikke gjord synderligt meget.

    Jeg er forresten 20 år.

    180 høj

    Nogenlunde kraftigt bygget, knogle mæssigt.

    og jeg vejer 74 kilo, har lige taget lidt på sommeren over, men jeg tror også det har noget med muskler at gøre. Men hovedparten af de tilstrømmede kilo, stammer helt sikkert fra alkohol.

    Mvh. CSHH