Håndboldfyren

Medlemmer
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Håndboldfyren

 1. Hård landing på venstre knæ

  Det er positive tegn at du både kan gå og strække dit knæ. Jeg ville vente et par dage for at se om smerten og hævelsen foretager sig. Hvis det ikke bliver bedre kan du tage til lægen. Du kan prøve med lidt is, hvor du først ligger et viskestykke eller lign på knæet, så isen ikke kommer direkte på knæet. Sørg for at få godt med hvile og undgå at anstregne knæet yderligere.
 2. Løbeform - Skyder brystet frem

  Tv2 har lavet et program, som hedder Sportslab. Der er et afsnit der hedder: En nation af løbere hvor de kigger nærmere på løbestil. De kommer med et par gode råd, som du måske kan bruge til at forbedre din løbestil. De lavede sådan en før og efter test på værten i programmet. Han løb med lavere puls, og han forbedrede sin tid med et par sekunder efter at han fik ændret sin løbestil. Det var de helt fundamentale ting i hans løbestil, som de ændrede. Det var noget med at han skulle sætte forfoden i jorden først. Skyde hoften frem og bruge armene noget mere.
 3. Udstyr til Jump and Reach test

  Hej Magnus. Jeg kunne heller ikke rigtig finde noget her i Danmark. Du kan eventuelt prøve at høre diverse sportshøjskoler, atletikklubber osv om hvor de køber deres testudstyr. Vi har flere gange lavet springtest på mit håndboldhold uden rigtig testudstyr. Vi har brugt en væg i stedet, hvor vi bruger en magnesiums blok til hænderne, så vi kan se aftrykket på væggen. Det har fungeret ganske udemærket.
 4. HIIT - Skal i form NU!

  Jeg er selv stor fan af HIIT træning på kondicykel. Det er ikke så hårdt ved kroppen som løb er, og så er det en hurtig og effektiv måde at træne på. Der er også muligheden for lidt spinning i ny og næ, hvis du gerne vil træne med andre.
 5. Manglende energi

  Du kunne prøve at træne før arbejde. Nu ved jeg ikke hvordan din arbejdsdag ser ud, men det kunne være en mulighed. Hvor længe har du arbejdet og så trænet efterfølgende? Det tager nogle gange lidt tid før kroppen vender sig til mængden af arbejde og træning. Du kan prøve koffein tabletter i period for at se om det hjælper lidt. Ellers kig på din søvn og kost. Sover du nok, og får du nok at spise.
 6. Triathlon - Hvordan kommer jeg i gang?

  Hvis jeg skulle træne op til triathlon, ville jeg dele min træning lidt op, så jeg træner nogen der ligner 3 gange om ugen i alt. Det kan fx være træning mandag, onsdag og fredag. Jeg holder pause de andre dage, så kroppen kan få hvile. Mandag: Jeg starter ud med 10-15 min let cykling, hvor jeg efterfølgende kører 15-20 min i højt tempo. Derefter smider jeg cyklen og løber 2-3 km. Onsdag: 100-200 meter rolig svømning så kroppen kan blive varmet op. Herefter 5x50 meter hurtigst muligt med 1 minut pause. Til sidst 100 meter rolig svømning. Fredag: Starter ud med 10 min let cykling. Herefter interval cykling hvor jeg kører 4 sæt af 5 min. Jeg holder 5 min pause på let hjul mellem hvert sæt. Til sidst løber jeg 2-3 km i højt tempo.
 7. Godt fullbody program?

  Jeg har stor succes med følgende fullbody program, hvor jeg har kørt 3 sæt i alle øvelser. Jeg startede på 3x15, et par måneder senere 3x10 og til sidst 3x5. Jeg har spillet en masse håndbold ved siden, og det har fungeret super godt for mig. Du kan læse mere om mit fullbody træningsprogram her. Øvelserne er som følger: SquatDødløftBænkpressBent over rowDipsDb rowsSkulderpresCalf raisesBicep curlsSkull crushersDiverse core øvelserSkadesforebyggende øvelser(skulder, knæ, ankel, baglår osv)
 8. Hjælp til køb af motionscykel

  Bodybike er rigtig gode. Ellers kan du prøve at købe noget brugt. Jeg købte en brugt motionscykel i sin tid gennem et bodybuilder forum til næsten ingen penge. Du kan prøve at lave et opslag på diverse bodybuilding forummer, om der er nogle, som ligger inde med en motionscykel i god kvalitet.
 9. Greens

  Du kan prøve brandet Superfruit. De har flere forskellige slags pulver, som du søger. Jeg mener det kan købes hos de fleste forhandlere af kosttilskud.
 10. Mr. Olympia 2015

  Hvad er jeres bud på en top 3, nu når Kai Green er udelukket? Mit bud er: Phil Heath, Dennis Wolf, Mamdouh Elssbiay
 11. Proteinbarer kan det betale sig?

  Hej Det er helt klart billigere i længden at købe proteinbarer over nettet. Jeg er selv helt tosset med proteinbarer fra bodylab, og jeg synes ikke det er spild af penge. I en travl hverdag er de guld værd. Ernæringsmæssigt er en proteinbar ganske udemærket. Her er næringsindhold på en marsbar og en proteinbar fra bodylab, så du kan sammenligne. Næringsindhold Marsbar pr 100 g Energi: 448 kcal Protein: 3.8 g Kulhydrat: 70.1 g Heraf sukkerarter: 64 g Fedt: 16.6 g https://irma.dk/kiosk/chokolade/chokoladebarer/marsbar-5000159407236 Næringsindhold Proteinbar pr 100 g Energi: 325 kcal Protein: 31 g Kulhydrat: 4 g Heraf sukkerarter: 4 g Fedt: 13 g
 12. Vægte - Hvor mange kg?

  2x40kg håndvægte og 16kg kettlebells er fint at starte. Du kan også kigge nærmere på medicinbolde, en crossfit hammer, sandsække eller vægtveste. Det kunne godt passe ind til et hjemme-crossfit. Du kan læse mere om crossfit udstyr i denne artikel.
 13. Hjælp til træning for tynd fyr

  Begynd at spise en masse nødder. Drik en masse mælk. Du kunne eventuelt prøve dig frem med noget peanutbutter. Peanutbutter passer rigtig godt til smoothies, og du kan også lave din egne proteinbarer ud af det. http://www.youtube.com/watch?v=LwH5udRb3Vk En anden ting du kan gøre, er at smide en gang olie på din salat. Det er også en nem vej til flere kalorier. Du er stadigvæk en ung fyr, så du skal bare give den gas, når du styrketræner, og når du spiser. 60kg på 180cm lyder ikke af meget, så spis bare igennem. Proteinpulver indtager du bare før 1times tid før og senest 30minuter efter træning. Kreatin er også en mulighed
 14. TIl alle håndboldspillere

  Hej alle håndboldspillere. Der er sikkert nogle af jer, der gerne vil blive bedre indenfor håndbold. Jeg har skrevet en del om mine egne oplevelser, som jeg håber i kan bruge. Jeg har bla. haft en længere skulderskade, hvilket har givet over et års pause. Derudover har jeg skrevet lidt om, hvordan min kost er, og hvad der har hjulpet mig til at tage et par kilo på. Der er masser af andre ting, du kan finde på siden. Tjekliste over hvad der er godt at have i træningstasken Logbog over min træning Søvn og masser af andre ting finder du på http://haandboldnationen.dk Hvis du har spørgsmål, eller ønsker at se noget nyt på siden, er du velkommen til at sende en besked.
 15. Sødmælk, godt hvis man bulker?

  Bare drik igennem :) Hvis du gået i stå, skal der mere mad til!! Ellers kan du prøve denne her: Mælk, peanutbutter, bananer, frosnebær blendet sammen(du kan også tilsætte proteinpulver eller weightgainer, da chokoladesmaden i pulveret passer godt dertil. Smager konge og masser af kalorier.
 16. Blogs om motion

  Hej Frk Willumsen. Du kan tjekke min blog om håndbold. haandboldnationen.dk
 17. Aalborghåndbold mod Bjerringbro imorgen bliver spændende :)

 18. Protein og kreatin

  Det var så lidt. Selvfølgelig kan du supplere med proteinpulver, men husk der er ikke noget magisk over proteinpulver ;)
 19. Protein og kreatin

  Du skal have din proteiner spredt over hele dagen. Jeg vil anbefale at du dropper dine shakes og får noget mad indenbords, det kommer du meget længere med. Jeg har f.eks kylling med ris og grøntsager med i skole. Jeg ved godt det kan være svært at få tid til at lave maden. Men lav dig en ordenligt portion så du har mad til et par dage frem. Hvis du vil blive en bedre sportsmand, er du nød til at få styr på kosten :) Du kan tjekke www.bodybuilding.dk/, der finder du masser af artikler om mad.
 20. Protein og kreatin

  Du kan ikke stille det op sådan der, det kommer helt an på hvad manden vejer. Så du vil have en mand på 150kg skal spise 12 måltider med 25g protein i hvert måltid? Ca 0.4g protein pr kg kropsvægt og 0.8g kulhydrat pr kg kropsvægt efter træning er fint.
 21. Mangler energi, dagen efter træning.

  Spis nogle proteiner og kulhydrater efter hver træning, da det hjælper dig med at restituere bedre, og sørg for at få tilpas søvn 8timer+ hvis det kan lade sig gøre.
 22. Protein og kreatin

  En god regl er at spise 2g protein pr kg kropsvægt, så du sikker på at du har fået nok protein. Vil foreslå at du spiser æg til morgenmad, eller en gang havregryn med mælk istedet for dit proteinpulver. Det giver meget mere i længden. En proteinshake inden træning er rigtig godt, og en shake lige efter træning. Helst inden der er gået 30min efter træning, da det er her kroppen er allermest modtagelig overfor proteinerne, så det meget vigtigt!. Husk også at få nogle hurtige kulhydrater efter træning. Det kan være nogle bananer, riskiks osv. Nu ved jeg ikke hvilket proteinpulver du har, og hvor meget du vejer men 30-40g ville være fint. Dit kreatin tager du sammen med din proteinshake og din bananer eller riskiks. Altid få nogle proteiner og kulhydrater efter hver træning!! Jeg anbefaler du ligger 500kcal i underskud af dit ligevægtsindtag hver dag. Det svarer til et vægttab på 0.5kg om ugen.