Bjerring1992

Medlemmer
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bjerring1992

  1. Hej alle :D

    Jeg er en frisk gut på 20 år som har gået til Crossfit i et halvt år efter hånden, og er super glad for det, det er kanon træning. Men kan godt savne lidt mere styrketræning en gang imellem. Så har overvejet at træning lidt ved siden af CF, så det kommer til at se sådan her ud.

    Mandag: CF

    Tirsdag: Styrketræning

    Onsdag: En kort løbetur/hvil

    Torsdag. CF

    Fredag: Styrketræning:

    Lørdag: CF:

    Søndag: Hviledag

    Men det er faktisk mest selve styrkeprogrammet, jeg skal have en mening om, så her kommer det. Har været inde og se om jeg kan læse mig frem til noget, men som i nok selv ved, så er det en jungle inde på nettet, men læste lidt om Wendler 5/3/1 og synes han havde fat i noget meget godt, men der er også noget som jeg ikke var helt vild med, nå men det er også lige meget. Det jeg godt kunne li ved det, var at der var fokus på det store øvelser, ligesom i CF. Også det med hjælpeøvelser, man skal tage det hjælpeøvelser man finder nødvendigt i sin træning, men de skal ikke være alt for overdrevet i forhold til Basisøvelserne, hvis jeg har forstået det ret.

    Sådan som jeg har sat det her samme, det er ud fra det jeg har læst mig frem til og som giver mest mening og logik for mig :D

    Tirsdag:

    Bænk pres: 5x5 rep

    Dødløft: 5x5 rep

    Skrå bænk pres med frie vægte: 3x10 rep

    Træk til bryst(dem man laver inde i forsvaret) 3x max rep

    Dips 3x max rep

    Fredag:

    Squat: 5x5 rep

    Military pres 5x5 rep

    one arm dumbbell row: 3x10 rep

    HSPU: 3x max rep

    Chin ups: 3x max rep

    Har læst mig frem til at man skal lægge meget vægt på basisøvelser når man styrketræner, hvilket jeg har prøvet på

    Hvad siger i, er det okay eller helt ude i skoven :D?

    på forhånd tak :D

  2. Jeg er ikke sikker på, at du helt forstår det med progression. 100% af din 1RM, er det du kan løfte en gang.

    Dvs. Dit max i bænk er 100kg, og derved er din 1RM 100. 80% er defor 80kg.

    Så det du siger er, at du vil køre max i de sidste to sæt? Hvilket ikke giver mening, når du gerne vil kører fem gange fem.

    Enten så skal du læse mere, eller lytte til hvad Martin og jeg fortæller.

    Du kan også anvende en mere simpel form for progression, hvor du bare stiger 2,5 eller 5 kg når du kan lave 5 x 5 med en bestemt vægt. Derved skal du ikke udregne en masse, men prøve at finde en vægt du kan lave 1x5, 1x5, 1x5, 1x4 og 1x 3 eksempelvis. Så kæmper du for at nå op på 5 x 5, og når du kan det, så stiger du i vægt.

    Giver det mening?

    Ja det giver bedre mening. Men den vægt man vælger at bruge, det skal være den samme vægt i alle sættene ikk?, og når man så kan klare den 5 gange i alle sæt så smider jeg 2,5 eller 5 kilo mere på, også starter jeg forfra med. Er det rigtigt forstået :)?

  3. Det ligner på ingen måde 5/3/1 det du har skrevet, så jeg kan ikke helt se hvor du mener inspirationen er hentet fra. Og du skriver du vil køre 5x5 hvilket såmænd er ganske fint hvis det er du vil køre, men du skriver ikke noget om hverken vægt eller % af en eller anden RM, så du vil få rigtig svært ved at holde styr på progressionen i din træning. Og lige præcis 5/3/1 er utroligt simpelt, og meget struktureret. Du kan regne dine løft ud flere måneder i forvejen og følge din fremgang meget præcist. Så jeg vil anbefale dig at læse alt om programmet igen og igen til du forstår det, for det er ikke det klogeste i verden bare at sige 5x5 på dagsformen og så tro det er fint. '

    Og så ville jeg sætte min styrketræning højere i de 4 løft end du mener er nødvendigt. De 4 løft er højst sandsynligt grundstenen for al den træning du kommer til at lave i CF, og det er svært at være "for stærk". Jo mere overskud du har på de tunge løft, jo lettere vil vægte på 50% af det føles når du laver en workout.

    Jeg kan sende dig et Excel ark hvor du bare smider din 1RM ind i de 4 løft, så regner programmet selv dine løft ud for en måned ad gangen. Så slipper du for at tænke på hvor meget der skal på stangen de forskellige dage.

    Det vil jeg sku sætte pris på hvis du gad at sende sådan et ark.

  4. Har lige været inde og læse lidt om progression. Og sådan som jeg kører det, kan feks. være 5x5 i dødløft, i det første sæt er det med 85% af 5RM, andet sæt 90% af 5RM, tredje sæt 95% af 5RM, og fjerde og femte kan være begge være 100%, det kommer lidt an på hvordan kroppen har det den dag, men det kan også godt være nogle gange af jeg kun køre 100% i fjerde og lidt over 100% i femte og hvis jeg kun kan komme op på 3 reps i femte sæt med lidt over 100% i 5RM så er det det. Sådan kører jeg det, ved ikk om det er helt forkert? :)

    Forstår ikk lige det første du skrev :-D?

  5. Min uge er sådan her:

    Mandag: WOD

    Tirsdag: Bænk og Squat

    Onsdag: WOD

    Torsdag: Dødløft og Press

    Fredag: WOD.

    Også slappes der af i weekenden.

    Men det med progression, ved jeg faktisk ikk så meget om og jeg forstår ikk rigtig noget af det når jeg læser om det :D

    Ang sammenhængen, så er det bare fordi jeg har taget de 4 store også delt dem op også tilføjede nogle hjælpe øvelser, ikk fordi det er det store.

    CF er mit primære mål. Styrketræningen er bare lidt supplerende, for at få en smule mere styrke.

  6. Jeg har lige prøvet at lave et program som jeg lidt havde regnet med at køre til mit supplerne styrketræning til CF. Er det helt ud i hampen?, hvis det er det, hvad er så galt :-)("Ringe" er gymnastikringe). Har prøvet at efter ligne det lidt med Wendler´s

    Bænk og Squat

    Bænk Pres

    5x5

    Squat

    5x5

    Push Ups "ringe"

    3x maks

    KB Swing

    5x20

    Dips

    3x maks

    Romaskine

    2x 500 m

    Dødløft og Press

    Dødløft

    5x5

    Press

    5x5

    BOR

    5x5

    KB Press

    5x5

    Pull Ups

    3x maks

    Romaskine

    2x500 m

  7. Ja det er klart. Men det er fordi jeg har ikk adgang til alle de øvelser som fremgår i Wendler´s. Men kan jeg godt tage de grundlæggende altså øvelser som Sqaut, dødløft, bænk, og press, også bare tage nogle hjælpeøvelser som jeg har mulighed for at udføre? Kan man gøre det sådan?

  8. Okay er lidt bedre med nu. Men hvordan med belastning, skal jeg køre sådan at jeg lige præcis kan tage 5 gentagelser i hvert sæt, eller skal jeg køre ned så jeg har lidt mere at give af :D?

  9. Okay super mange tak for svaret.

    Men kan se at, hvis man skal køre det efter bogen så skal man træne 4 dage, og jeg træner som sagt kun 2 dage, hvor jeg styrke træner. Kan man lægge dem sammen, Feks. lægge bænk pres og press sammen og dødløft lægger man sammen med Squat?

    Og man skal vel træne andet and bare de 4 øvelser :D

  10. Hej alle :-)

    Jeg er frisk gut på 20 år. Jeg går til Crossfit 3 gange om ugen hvor jeg deltager i en WOD

    Men jeg mangler noget råstyrke, så jeg er begyndt at overveje at styrketræne lidt ved siden af mit Crossfit, Vi snakker et par gange om ugen som supplere mit Crossfit. Men jeg er lidt på bare bund, hvad ang. styrketræningsprogrammer, har prøvet at lede efter nogle men uden held.

    Så jeg vil høre om der ikk nogen derude der kan hjælpe mig på rette spor :D?

    På forhånd mange tak :D

  11. Hey :)

    Kan godt være jeg spørger dumt nu.

    Men kan man godt gå ned i fedtprocent, samtidig med at man opbygger mere muskelmasse, eller er det umuligt :-)?

    Og hvis ja, hvordan gør man så?

  12. Det kan godt være at jeg ikk er særlig erfaren, men man bliver jo nød til at starte et sted. Grunden til at jeg sprøger, er jo at jeg gerne vil vide mere om det og hele tiden forbedre mig. Man kan jo hele tiden gøre noget bedre, og det er jo det jeg prøver på. :-)

  13. Ja jeg føler at jeg har godt styr på øvelserne men igen, så er der mange bud på hvordan man skal udføre en øvelse.

    Og jeg kan helt sikkert både se og mærke at der er sket noget siden jeg startede, og det er jo et kæmpe motivations boost. Men bare det at du også kan sige god for BTB er fedt, for det er et program der virker rigtig godt for mig. Jeg har dog et lille problem med dødløft, jeg ved ikk lige hvad der er med den øvelse jeg ikk kan lide.

    Og jeg vil da helt sikkert tage det til overvejelse, det du siger med at sikfte mellem reps :-)

    Mange tak for svaret.