mich82

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mich82

  1. Hej Marling.

    Hvis du går ind på det link du selv har posted, så kan du under "ingredienser" se at én portion består af 2 skefulde (334 g) og at der er, hvis du følger dette blandingsforhold, til 16 portioner.

    Hvis dette er for stor en portion kcal kan du bare dividere antal kcal med de 334 g og så gange op igen med de ønskede gram, så du rammer de kcal du gerne vil have pr portion.

  2. Hejsa.

    Jeg vil sige som, Festina lente og Martin, da det det handler om, hvis man vil sætte ekstra stress på de inderste fibre, er at få albuerne så tæt på hinanden som muligt. Det gør man eks. i pec deck eller i kabeltræk. Brystmusklen fører bl.a. armen (overarmen) ind foran kroppen og jo længere ind foran du kan få dem jo større kontraktion i musklen og derfor større stress i inderste fiberstrøg.

    Pas på vægten ikke bliver for tung, for så midster man ofte fokus på den sidste del og stopper derfor inden kontraktionen er fuld.

    God fornøjelse

  3. Hejsa.

    Der er rigtig mange muskler i spil i svømning, da det er hele kroppen man bruger for fremdrift. Der er selvfølgelig nogle muskler der er mere aktive end andre og man kan måske dele det lidt op i faser.

    Dette er meget forsimplede, med det er et bud på mest aktive muskler:

    Fremføring af armen - m. Deltoideus og m. Teres major

    Første del af trækket - m. Latissimus dorsi og m. pectoralis

    Midtdel af trækket - m. Subscapularis

    Sidste del af trækket - m. Triceps

    Benene arbejder konstant (herved er div m.m. abdominus også aktive samt m.m. Multididi og m. Erector spinae).

    Svømmes der på kortbane (25 m) laves der ialt 15 saltovendinger. Her er specielt m. Rectus abdominus, m Abdominus externus et. internus aktive for, at svinge rundt og m. Biceps femoris, m. Quadriceps, m. Gluteus maximus samt m. Triceps surea i afsættet fra kanten.

    Dette kunne være en måde, at dele det op for nogenlunde, at holde styr på tingene og det er kun de absolut mest aktive muskler der er nævnt. Alle agonisterne (de "arbejdende" muskler) har også en antagonist (muskler der kontrollerer bevægelserne og derved arbejder excentrisk) og der er derfor rigtig meget at holde styr på.

    Håber ikke at det forvirrede mere end det hjalp. God fornøjelse med opgaven.