Jydepigen

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jydepigen

  1. Du har under spiseforstyrrelsen været i meget lille kalorieindtag om dagen. Nu hungrer den efter kalorier, og vil have og have. Du oplever måske at du har behov/lyst for/til at spise hver 2. Time.

    Det skal du have hjælp med, så du får et normalt forhold til mad igen. Det kan du ikke selv, tro mig.

  2. Fordi din krop i så højt kalorieunderskud går i hungersnød. Det stopper den i at tabe sig, fordi dit stofskifte bliver sat ned samt din forbrændning. Den begynder at tage på dine muskelmasse istedet for fedt, for muskler bruger mere energi end fedt, og fedt varmer mere end muskler. Giver ret god mening ikke?

    Du taber dig kun i hungersnød, når du har været det længe - alt du har tabt er nærmest din muskelmasse, og kroppen begynder at tage på det sidste den kan, nemlig fedtet. Dette tilfælde sker kun hvis du er i decideret hungersnød, eller har en psykisk sygdom, fx anoreksi.

    Så er det meget bedre at have et højere kalorieindtag - din krop går ikke i hungersnød, og forbrænder altså mere fedtet end muskelmassen. Derudover vil din forbrænding også stige gevaldigt.

    Eks.:

    Kalorieindtag 500 kcal = kroppen forbrænder 1000 kcal om dagen = kalorieunderskud på 500 kcal. Tabt = muskelmasse

    Kalorieindtag 1400 kcal = kroppen forbrænder 2100 kcal om dagen = kalorieunderskud på 700 kcal. Tabt = en stor klat fedt, og lidt muskelmasse medmindre der er taget forbehold her med meget protein og styrketræning, så muskelmassen ikke tager så meget skade.

    Det vil sige, med det sunde indtag taber du dig mere + pænere.

  3. Kør kortere split, du kan sagtens tage triceps+skulder en dag, eller ben+skulder en dag osv, så længe hver muskel gruppe får 48 timer til at restituere. Det er langt mere fordelagtigt.

    Nu siger du primærvækst, så går udfra du mener muskelmasse. Her gælder det om at løfte så tungt du kan a 6 repa i hver set. Altså så tungt at du kun netop kan de her 6 reps.

  4. Hej allesammen

    Skriver lige her får at se om nogen har nogle inputs til mit Cut. Har lagt emnet indeunder styrketræning, da jeg tror flere herinde under måske har lidt mere viden, end dem der kigger indenunder decideret vægttab.

    Højde 157, start alder 17 år

    (er meget spinkel, og har ikke mega kvindelige former (hofter, fedtdepot på bryst), så er ikke beregnet til at skulle have højt BMI)

    Startvægt 2011 63+ kg

    Slutvægt maj 2012 43 kg

    Bulkeperiode

    Vægt nu 48,5 kg

    Har foretaget nogle skuldermål da dette er den mest "ærlige" måde at se muskelmasse ændring på en kvinde, og ork ja, der er kommet en god klat på.

    Skal snart igang med mit Cut. Var egentlig meningen jeg skulle starte her i januar, men er godt nok lidt i tvivl om jeg lige skal have lidt mere masse på - men synes snart det er lidt "hårdt" at rende rundt og se så bulket ud.

    Mit mål er faktisk at smide 5 kg inden juni, men hvis vægten ikke ender her, men jeg har smidt meget fedt, er det også helt fint. Får ikke foretaget fedtprocentsmålinger, da jeg simpelthen ikke tror på det - har ligget på 10,5% hvor en personlig træner sagde at det så meget realistisk ud, men tror simpelthen ikke på det.

    Mit basalstofskifte ligger på ca 1300 kcal. Mit ligevægtsindtag svinger helt vildt, men jeg forbrænder ca 1500-2000 kcal på cardio hver uge, og har styrketrænings pas hvér dag a 1 time og 15 min i gennemsnit (tung løft).

    Nu har jeg jo lagt mange mdr for at smide de her 5 kilo, og vil gerne cutte så langsomt som mulig og passe på min muskelmasse. Hvad er jeres bud på kalorie underskud om dagen, med nedsættelse af ligevægtsindtag i forb. med vægttab over månederne taget i betragtning? Jeg er godt nok i tvivl.

    På forhånd mange tak! :)