MikkelE

Medlemmer
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MikkelE

  1. Hvis du holder vejret, mens du sidder stille, indtil du ikke kan mere og så begynder at trække vejret kraftigt, vil du også se en stigning i pulsen. Det kan være det er noget med at hjertet tilpasser sine slag efter iltindholdet i blodet?

  2. Ok ser ud til jeg skal lægge lidt flere penge ud for et begynderpulsur.......

    Hvad med spm 2 ? Skal jeg finde min maxpuls og min hvilepuls for dernæst

    at finde min "arbejds/træningspuls" ??

    iceb1977

    Det holder ikke rigtig det der med arbejdspuls/træningszoner. Men det kan være rart at kende intensiteten, derfor vil jeg da klart anbefale at du finder min og max puls. Men jo hårdere du træner jo mere forbrænder du...

  3. Hejsa...

    Min mor siger at man, når man cykler forbrænder ca. 1 kcal pr kg pr km er det rigtigt ?? hvis nej, hvor meget kan man så regne med?

    Mener at det er ved løb. Alt efter hvor hurtigt man cykler, gælder den også der ;)

  4. Det jeg har læst mig frem til er at en person på min str. forbrænder omkring de 3100 kcal. pr. dag ved alm. træning.

    Som sagt har jeg fået målt min ligevægts forbrænding til 1950 kcal. pr. dag, hvor meget skal jeg tillægge for en alm. arbejds dag uden træning?

    Som sagt har jeg beregnet det på en formel fundet her på sitet + at jeg har fundet en anden type via nettet som lå uhyggelig tæt på.

    Hvor meget regner i med at jeg forbrænder i snit ???

    På de dage kan du bare ligge på ca 2000kcal, så sku du nok kunne holde dig i underskud...

  5. Nå, bodybuilder.dk støtter da min teori til punkt og prikke, som mdk i hans uendelige visdom mente var en joke.
    Ectomorph (den linære)

    Ectomorphen primære mål skal være at øge vægten, helst gerne i form af kvalitets muskelmasse. Ectomorphen bliver nød til at være tålmodig idet øget muskelmasse vil komme langsomt. Ectomorphem skal fokusere på at køre tunge basis øvelser såsom bænkpress, squath, dødløft, military press m.m. Her skal han sørge for at løfte tunge vægte for derved at sikre maksimal muskelopbygning. Pauserne skal være lange således at træningen ikke går hen og kommer til at ligne fedtforbrænding dog må selve træningen ikke blive for lang.

    Ectomorphen må ikke dyrke fedtforbrændende aktiviteter såsom løb, cykling, step på steppemaskinen osv., ej heller må han begynde at dyrke andre sportsgrene ved siden af bodybuilding (eksempelvis fodbold). Samtlige kalorier som Ectomorphen indtager skal udelukkende bruges til muskelopbygning. Ectomorphen skal hele tiden påminde sig selv om at for hver kalorie han forbrænder så mister han potentielt muskelvækst, ergo skal han forbrænde så lidt som overhovedet muligt.

    Jeg skal åbenbart focuserer på at øge min muskelmasse, ved tung muskeltræning og muskelopbyggende kost, og skal ikke motionere. Sjovt at jeg er nybegynder, og alligevel får ret over sådan en "ekspert". :lol:

    Du kommer bare ikke til at tabe dig ved det der...

  6. Jeg skal bruge et træningsprogram, og da jeg ikke selv er en ørn til bb (endnu), vil jeg lige spørge om hjælp. Jeg har kun trænet hjemme med vægte de sidste par år. Har måske fået opbygget lidt mere end gennemsnitsmuskelmasse, men det er det. Jeg er 18 år, 189 høj og vejer 81kg. Jeg har tænkt mig at træne 2-3 gange om ugen på det gym hvor jeg går. De har nogle få maskiner, og ellers en masse frie vægte. Det er faktisk hele kroppen der skal indrages i programmet...

    Håber på at nogle kloge hoveder vil hjælpe.

    Mvh Mikkel

  7. MikkelE: Argumentet er jo netop uafhængigt af antal skridt. Med risiko for at lyde arrogant, er jeg helt overbevist om at det holder, men på den anden side er jeg ikke i stand til at argumentere ud fra antal skridt, osv.

    Så tag et skridt....

    Gående: Lavt energiforbrug

    Løb: Mere energikrævende, men længere

    Spørgsmålet er så bare hvorvidt længden af skridten stiger proportionalt med energimængden der benyttes under skridtet...

  8. Man kan forholdsvist håndfast ræsonnere sig frem til at selve tilbagelæggelsen af 5 km bør kræve mere energi ved løb.

    Når man løber, svæver man noget af tiden. Som en konsekvens vil legemets tyngdepunkt bevæge sig op og ned.

    Når man går, er der ikke i samme grad en tvingende grund til at bevæge sit tyngdepunkt op og ned.

    På grund af at tyngdepunktet bevæger sig op og ned, udfører tyngdekraften et ekstra arbejde. Dette skal modsvares af muskelarbejde, dels i afsæt og dels i landing. Som konsekvens bruges mere energi.

    Ja, hvert skridt koster mere energi, men du tager jo også en del færre skridt ved løb...

  9. Jeg løber pt 3,8 km på 21 minutter. Det er elendigt, men sådan er det :) Jeg er 184 cm og vejer 76 kg.

    Forbrænder jeg virkelig ikke mere ved at løbe 20 minutter end at cykle 40 minutter, når intensiteten er så forskellig?

    Firmafodbolden er sjov og giver mange kilometre, og cyklingen er på vej til arbejde og hjem igen. Måske er tempoet ikke lavt, men lyskryds samt trafik sætter jo sine begrænsninger. Konditionsmæssigt giver cyklingen bare INGENTING mærkbart synes jeg.

    Jeg håber, nogen kan fastslå, at det 'hårde' løb altså giver mere end cyklingen, selvom jeg cykler dobbelt så lang tid (hver vej) - for sådan føles det altså :) Dobbelt så meget i forbrænding og/eller kondition?

    Tak for velkomsten - jeg vil prøve at lede forumet igennem, når jeg lige får lidt tid :)

    Løbet giver helt sikkert mere konditionsmæssigt, da intensiteten er højere... Forbrændingsmæssigt kan det være svært at afgøre hvad der giver mest...

  10. Pas dog lige på hvis du bruger pomfritsauce, remoulade eller ketchup til fritterne, det kan hurtigt blive rigtig mange ekstra kalorier du får ind den vej.

    Nu er ketchup så ikke den store kaloriebombe. I hvert fald ikk i forhold til remoulade og pommefritsovs. Så ska der noget til, så vælg ketchup!