JeppeGlud

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JeppeGlud

  1. Og derved må det så være den absolutte sandhed!

    Er helt enig med Venan. Det lyder som nået crossfit videnskab at Squat skulle træne maven bedre end specifikke maveøvelser.

    Man kunne evt lave nogle emg test på mave aktiveringen for at se om Squat er en så fantastisk maveøvelse. Jeg har selv squattet meget og for mig tungt og har aldrig kunne mærke øvelsen i mavemullerne.

    Det er simpelthen for fantastisk til at jeg kan lade være - mavebøjninger træner ikke maven ... 'amen jeg elsker det koncept !!!!!!!

    5x5 Squat = six pack

    Jeg taler af erfaring ! ;-)

    Alle jeg kender der squatter tungt supplerer med dedikeret træning af midtsektionen. Alle.

    Jeg ved desuden fra nærmeste hånd at de norske verdensmestre (Kjell & C-Y) også gør det.

    Hvem har sagt, at maveøvelser ikke træner mavemusklerne? Hvertfald ikke jeg.

    Fame Boy pointerer det meget godt: "Alle jeg kender der squatter tungt supplerer med dedikeret træning af midtesektionen"

    Netop min pointe! specifikke maveøvelser er et supplement til "rigtige" core-øvelser, såsom dødløft og squat. Får du en stærk core af at kunne løfte tungt i squat of dødløft? Ja! Det er de mest fundamentale øvelser for at bygge abs. Andre øvelser er bare krymmel på kagen.

    En videnskabelig undersøgelse fra Journal of Strenght and Condition Research påpeger, at frivægt-øvelser, såsom squat of dødløft i højere grad aktiverer ens core (EMG activity), end core-specifikke øvelser såsom mavebøjninger. I kan læse et uddrag af undersøgelsen her: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23542879

    Onkel Troels, hvis du ikke kan mærke øvelsen i din mavemuskler, skal du måske få tjekket din squat-teknik. No offense!

    Get your ass to the grass,

  2. Hvis du ønsker progressiv styrke i dine skuldrer, så vil jeg anbefale "overhead-press". Der er ingenting i vejen med at bruge dumbells, med faktum er, at du kan løfte mere med en vægtstang. Overhead-press er en fantastisk øvelse.

  3. Hvad er det for nogle elendige mavebøjninger du tager?

    Der findes 500 variationer, og nogle er bedre end andre. Men at sige mavebøjninger ikke bygger mavemuskler er næsten så forkert, som det kan være.

    Squat træner kun maven statisk, som bestemt ikke skal undervurderes, men det er langt fra bedre end korrekt udførte mavebøjninger i forskellig art.

    Jeg tager slet ikke mavebøjninger mere - Ikke efter jeg fandt ud af, hvor spild af tid det var. Jeg fik meget mere ud af at lave tunge squats. Det har givet mig en fantastisk core som ingen maveøvelse kan præstere.

  4. Personligt vil jeg aldrig spilde min tid på squats i smith - selv hvis der kun var få alternativer. Smith tvinger dig ud i fikserede unaturlige bevægelser, der kan give dig skader. Jeg har selv prøvet det lort! Derudover går du glip af styrke i din core.

    Du må gå på knæ for at få en squat rack i træningslokalet, så du kan lave den ultimative benøvelse. Nu ved jeg ikke hvilke rygproblemer du har, men du bruger primært ikke din ryg til løfte med, hvis du udfører øvelsen korrekt.

    Jeppe

    Strenghtacadamy

  5. Jeg er ked af at sige det, men alle former for mavebøjninger hjælper minimalt i forhold til at bygge mavemuskler (øvre, som nedre).

    Hvis du ikke laver squats allerede, så er det med at komme i gang! Squat er en compound øvelse, som (hvis udført korrekt) træner hele din krop - heriblandt dine mavemuskler.

    Mit forslag er, at du som minimum laver squats én gang om ugen. (helst alle dage)

    - Kør 5x5 Squats som det første i dit træningspas.

    - Start med en tom vægtstang, men sæt 2,5 kg på for hvert træningspas

    Det er vigtigt, at du spænder i din mave, når du laver squats. På den måde sikrer du, at du aktiverer din core, når der begynder at komme mere vægt på.

    Jeg lover dig, at det vil give der laaaaaaaaangt bedre resultater end mavebøjninger. Jeg taler af erfaring.

  6. Dum som jeg var startede jeg med squats i en smith-maschine. Det resulterede i en knæskade, jeg først nu (et år senere), har fået styr på.

    Det er ALTID bedst at lave øvelser med frivægte.

    1. Du får mere ud af din træning, da hele din krop bliver sat på arbejde.

    2. Du mindsker chancen for skade, da du undgår unaturlige fikserede bevægelser.

  7. Hej Folkes,


    Jeg er startet på et fullbody-program, som jeg udfører tre gange om ugen (mandag, onsdag, fredag). Da jeg ikke har den store erfaring med styrketræning, vil jeg gerne gøre brug af jeres expertise og hører jeres vurdering af programmet. Det lyder som følger.

    1. Barbell Bench Press
    2. Barbell Squat
    3. Standing Barbell Calf Raise
    4. Clean Deadlift
    5. Dumbell Arnold Press
    6. Dumbell Bicep Curl
    7. Bent over Two Dumbell Row
    8. Chest Dip
    9. Tilfældig maveøvelse

    Er der øvelser, som jeg burde skifte ud med andre?

    Er der øvelser, i mener jeg fuldstændig har overset?


    Info om mig:
    Højde: 169 cm

    Vægt: 68 kg

    Almindelig af bygning.

    På forhånd mange tak!