Operators Lab

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Operators Lab

  1. Hej jcup666

    Denne løsning er relativ billig og kræver følgende:

    • ca. to kvadrat meter gulv
    • en kettlebell - jeg anbefaler 16 kg som en opstart.

    Herefter begynder du at lave følgende øvelse i vildskab: Kettlebell swings.

    Du kan selv youtube'e dig frem til varianter af swings, men prøv at find en ven som har styr på teknikken og som er villig til at lære lidt fra sig.

    Nettet er proppet med træningsprogrammer for kettlebell så jeg vil ikke gøre mig til kloge-åge her. Anbefaler dog:

    1. at træningen foregår udendørs eller hvor underlaget tåler at du smider din kettlebell. Start derfor ikke ud i mormor' campingvogn.
    2. at du ikke fokuserer på gentagelser, men effektivt arbejde i tid (minutter).

    God træning

    /Martin

    Operator's Lab

  2. Hej TB_W

    Det er en spændende udfordring du skal i gang med, og langt hen ad vejen handler det om god forberedelse, lidt hel, lidt mod, og en hel del vilje. Alt det har du sikkert hørt før. Profilen af en professionel soldat (ret bredt) indeholde bl.a. andet, at han (m/k) er i stand til at tage tyren ved hornene og som udgangspunkt imødegå udfordringerne i den rækkefølge de kommer.

    Du kommer til at møde en lang række spændende selvtillidsprøver - No shit Sherlock :-) ... og de mindre af dem foregår i svømmehallen ifbm. "dagens spring". Omkring forberedelse mod denne udfordring ser jeg to overordnede muligheder:

    Mulighed #1

    Finde en person som kan udføre de mest gængse spring (salto, dødmur, "krammeren", molberg) og så tage et smut i svømmehallen. Allerede nu træner du sikkert i uniform, bl.a. bjærgning, og samme uniform anvender du til træning i udspringene. Personen kan råde og vejlede dig, imens du udfører talrige spring. Uniformen vil skåne kroppen de første 10 - 15 spring.

    Mulighed #2

    Du accepterer at udspring er et af de områder du ikke kan og at du prioriterer tiden på noget andet træning, samt at dagens spring (inkl. adskillige om'ere) bare er noget der skal overstås.

    Jeg har ikke været på Elevskolen, men i en anden lignende anledning anvendte jeg mulighed #2 med succes. (og rød ryg ca. 2 gange om ugen)

    Rigtig god træning

    /Martin

    http://www.operatorslab.blogspot.dk

  3. Jeg overvejer kraftigt at investere i et pulsur, men jeg har dog ikke brug for at måle puls osv, men derimod kalorietælleren.

    Der findes ikke nogen pulsure, der kan bruges til at måle, hvor mange kalorier du forbrænder under styrketræning. Ved styrketræning hænger puls og kalorieforbrænding nemlig ikke sammen, lige som det tilnærmelsesvist gør ved konditionstræning.

    Hej Rikke.

    Hvis du er ude efter en prisbilligløsning, så bliver det svært at få en præcis kalorieberegner.

    MEN HJÆLPEN ER HER

    Garmin laver et ur til ca. 1100 kr. som beregner kalorieforbrug ud fra tid OG puls. Du kan sikkert også finde andre producenter som laver ure med samme funktion, men her er mit bud https://buy.garmin.com/da-DK/DK/sport/lob-og-fitness/forerunner-110/prod63511.html

    God træning

    /Martin

  4. Nu skiller Frømandskorpset sig jo ud fra de andre specialstyrker ved at de ikke kræver nogen militær erfaring for at søge ind. Og af det jeg har læst hidtil, på nettet og i bøger, omkring korpset er andelen af ansøgere af min "type" forholdsvis stor.

    Hej Peterpan271617

    Kast dig bare ud i det, og få sendt den ansøgning afsted, hvis du ellers er fysisk forberedt, og mindst lige så vigtigt: Afklaret med at denne uddannelse komme til at gøre ondt, og du kommer til at fejle - rejse dig op - fejle - rejse dig op mindst tusinde gange ... præcis som alle andre ansøgere.

    Pyt med hvad alle andre tænker og mener, hvis du selv er klar på udfordringen, så er deres dør åben. FKP har en lang tradition for, at tage ansøgere ind uden militær baggrund, og det ville de ikke blive ved med, hvis ikke det var en succes. Heldigvis er uddannelsen skruet sådan sammen, at du skal yde dit bedste ud fra de forudsætninger du har. Og her kommer et TÆNKT eksempel: så hvis du og en fastansat soldat med 5 års erfaring søgte ind og startede samtidig, og i begge fejlede under fx. en orienteringsmarch, ja så kan du være sikker på, at soldaten med de 5 års erfaring ville have fejlet mere end dig, og derved skulle bevise mere på næste orienteringsmarch.

    Du kan sikkert kan nævne en masse ulemper ved ikke at have den baggrund, så kan jeg også nævne en masse fordele. En af de allerstørste fordele, er, at ansøgren uden militær baggrund bare vælter derudaf gennem alle udfordringerne og pinslerne, og ikke opdager det kaos han er midt i (m/k) før end det hele er overstået.

    Dem med militær baggrund derimod, kan nogle gange regne belastningen og "røv turen" ud på forhånd, og derved bliver udfordringen uoverskuelig (+ man er våd og kold) og så melder nogle simpelthen fra.

    Og det med småt: selvfølgelig er det en fordel, at kunne det hele eller det halve på forhånd. Så hvis du har det bedst sådan, så må du bare justere din plan

    /God træning

    Martin

    http://operatorslab.blogspot.dk

  5. ...

    Vil også helt træne i center men det er mest fordi det er lidt dyrt tænker jeg :) 300 kr pr mdr og hvis jeg skal træne i flere år som jeg vil :D så kommer det jo hurtigt til at blive lige så dyrt som at købe alt lortet hjem :D men så om der er plads det ved jeg ikke :)

    ...

    Hej Benjiii

    Du er lidt inde på økonomien i dit indlæg, så her kommer et lidt andet forslag end de andres. Bare så du har lidt at vælge/plukke imellem.

    Gå ud (eller søg på nettet) og køb en til to Kettlebell' (KB). Jeg anbefaler at du starter med en 16 kg. Herefter går du amok ved hjælp af Youtube, og finder en masse gode øvelser til din nye (KB) og andre gode "body weight" (BW) øvelser. Det er kun din egen fantasi som er begrænsningen i at finde gode øvelser på fx. Youtube eller herinde.

    Når du er bevæbnet med en KB og en lille håndfuld BW øvelser, kan du træne næsten overalt og på alle tidspunkter. Derved går din træning hen og bliver let-at-gå-til, og derved ofte mere succesfuld. Du får dog ikke det sociale aspekt med, som mange søger ved at gå i fitnesscenter, men savner du et prisbilligt alternativ til træning så er ovenstående en mulighed. Og savner du det sociale aspekt, jamens så inviter et par venner med til træning i haven/lejligheden/den nærmeste park mv.

    Alt er en prioritering, og jeg min prioritet er, at træning skal være nemt-at-gå-til og et-kort-træningspas også er et godt træningspas.

    God træning

    Venlig hilsen

    /Martin

    http://operatorslab.blogspot.dk/

  6. Mit spørgsmål er som følger;

    er der nogen der ved om de kan bruges, evt. har erfaring med dem i forbindelse med optagelsesprøve,

    og bør jeg skaffe noget helt tredje? nogen specifik model de kan anbefale? i så fald ville jeg hellere gøre det nu så jeg har tid til at gå dem til. Al input er velkommen...

    på forhånd tak.

    De ser sådan her ud:

    ADIDAS-GSG-4.jpg

    10116084-3.jpg

    Hej samcph

    Støvlen har en højde som nogenlunde svare til kravet, og den er i dæmpede farver. Jeg vil sige med 100 % sikkerhed, at den er godkendt.

    Dog skal du være opmærksom på, at ADIDAS GSG-9 ikke er konstrueret til at gå langt i. Det er en rigtig god støvle til direkte indsats (angreb på OBJ) og sikkert også til at arbejde i sikkerhedsbranchen, men til at gå langt ... rigtigt langt ... der er sålen simpelthen for blød (du får ondt under foden) og skaftet giver ikke den nødvendige støtte når muskler og sener i dine underben og fødder er blevet godt trætte.

    Du skal påregne at gå 30 - 40 km allerede den første dag og delvis ud på natten. Og dagen efter skal du stadig være klar-parat-start til nye udfordringer. Jeg skal naturligvis ikke sige, om du vil flyve igennem med støvlerne som du har vist ovenfor, men jeg ville nok vælge lidt anderledes.

    På elevskolen får du udleveret et par Lowa Combat Boots (desværre i Gore-Tex = GTX) og det er en rigtig god støvle, hvis du ser bort fra GTX. Jeg fandt et link til dig hos Friluftsland: http://www.friluftsland.dk/dk/shoparticle/lowa-combat-boot-gtx/shop/catalog/product/view/22032/vandrestoevler-2/

    Så mit råd til dig er at være smart/fornuftig og købe et par Lowa Combat Boots, for når du så starter på Elevskolen har du så to par støvler. Det er en kæmpe fordel for de bliver jo nok lidt våde engang imellem :blahblah:

    Alternativt kan du vælge at købe Lowa Mountain Boot som er samme støvle, bare i læder inderst, fremfor stof og GTX. Det har rigtig mange fordele, men det er en længere forklaring.

    Rigtig god fornøjelse og god træning

    Venlig hilsen

    Martin

    www.operatorslab.blogspot.com

    PS. Min baggrund for at give dig svaret ovenfor, er, at jeg er uddannet i Spejder Sport tilbage i 2001, og derfor ved lidt om grej. Endvidere gennemførte jeg selv Optagelsesugen i 2008. Jeg vil dog ikke røbe noget nærmere om ugen, for det er sjovere hvis man ikke kender forløbet i detaljer.

  7. Hej Rasmus.

    Med hensyn til træningsmakkere, så prøv at kontakte SSR, enten direkte eller via deres Facebook side. De har et par patruljer i Slagelse som træner mindst 1 gang om ugen. Meget af deres træning kan du naturligvis ikke deltage i qua du ikke er tjenestegørende hos dem, men jeg ved at SSR er flittige med at arrangere træningssamlinger for kommende ansøgere TIL SSR (ved godt at du søger noget andet), men mon ikke du kan få lov at være med.

    Endvidere kan de måske skaffe dig nogle kontakter mht. træningsmakkere.

    I dit ansøgningsforløb skal du måske til antagelsesprøven i august (prøve 1), men nogle år har Forsvaret afholdt antagelsesprøver både før og efter sommerferien. FPT og rekrutteringssektionen er gode at snakke med, og måske kan de også hjælpe dig med en makker når nu de første prøver har været afholdt i juni - hvis de altså stadig gør det.

    Held og lykke med det hele, og at du forbliver skadesfri

    Venlig hilsen

    Martin

    www.operatorslab.blogspot.com

  8. Træner du mod optagelse i en af Forsvarets Special Operations Styrker, kan det være lidt uoverskueligt at læse sig igennem alle de tråde som en enkelt googlesøgning giver, relateret til emnet.

    Jeg har skrevet et indlæg om de fysiske krav til danske Protection Teams (PT) - uddannelsen findes ikke længere - hvor du kan se de fysiske krav som operativ.

    Som PT soldat var man hverken Frømand eller Jæger, men em helt almindelig soldat med kompetencer inden for personbeskyttelse. Men de fysiske krav var alligevel en smule skærpede, og træner du mod FKP eller JGK og savner et delmål eller et sted at starte, så kan indlægget måske give dig et par pejlemærker.

    God fornøjelse.

    http://operatorslab.blogspot.dk/2013/04/close-protection-physical-fitness-test.html

  9. Hej Jacob.

    Hvad siger din træner?

    Jeg synes du skal fortsætte den gode boksetræning, og evt. skrue op for den. Således forøgelsen af boksetræningen styrker dig dér hvor du har brug for det. Men det afhænger naturligvis af, om du bokser pga. den gode cardiotræning eller mhp. fremtidige kampe.

    Al træning tager tid, og mange gange er du nødt til at prioritere. Derfor kunne du lave noget body weight training derhjemme eller på dine løbeture. Her er et bud på simpel body weight training:

    http://operatorslab.blogspot.dk/2013/03/wod-mothers-love.html

    - God træning

    /Martin