annesmidt

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by annesmidt

  1. Det behøver ikke være 10min løb. Opvarmning er vigtigt, men kan ligeså godt være 1-2 sæt med lav intensitet.

    Udstrækning har ingen dokumenteret positiv effekt. Stort set ingen styrkeløftere, BB'er eller vægtløftere strækker ud efter træning.

    Det tror jeg der er delte meninger om - jeg skrev jeg var tidligere elite atlet, nu ved du selvfølgelig ikke, hvilken slags atlet, men indenfor min sportsgren er det ENORMT vigtigt at varme godt op og strække rigtig godt ud, for at forebygge skader på sigt.

    Men med styrketræning er det vel smag og behag, I don't know. Jeg har ikke lige så ondt i musklerne efter styrketræning, hvis jeg strækker ud, som hvis jeg lader være.

  2. I know all about this... Men hold dig fra slankepiller og diverse fedtforbrændende mirakelmidler, for de findes ikke... Selv om du spiser slankepiller, er den rigtige kost og motion stadig enormt vigtig, så spørgsmålet er om det ikke bare er fup og fidus :-) de gør måske at du føler dig mindre sulten, eller slet ikke sulten og så går din krop i starvation mode (sulte mode) og når den er det, er det cirka dobbelt så meget arbejde for kroppen at forbrænde. Hold dig fra det!

    Prøv den her i et par uger (jeg tager den tit 2 uger af gangen, og så 2 uger noget andet og så 2 uger det her igen - for ikke at køre træt i det)

    Morgenmad: Røræg af æggehvider (med måske en enkelt æggeblomme, for smagens skyld), dåsebønner og grøntsager efter eget valg (gerne broccoli, spinat, peberfrugt)

    Frokost: Stegt kylling vendt i noget texas krydderi (kan købes i alle supermarkeder), stegte peberfrugter, stegte løg og bønner igen.

    Aftensmad: En blandet salat, med f.eks. broccoli, spinat, peberfrugt, forårsløg, agurk, tun og lidt chilipeber.

    Du kan lave store portioner, så du ikke skal stå og lave det hver dag. Det er dejligt nemt, smager godt og du burde helt sikkert smide det sidste hvalpefedt, med den diæt :-) husk at drikke masser af vand. Som snack kan du evt. tage nogle mandler, fiberriskager eller kanelknækbrød.

    Du kan skære bønnerne fra, hvis du ikke kan lide dem og i stedet diske op med lidt ekstra grøntsager. Kylling kan du bytte ud med fisk 2 gange om ugen, eller kalkun.

  3. Problemet er at jeg tit glemmer at rette ryggen, og at det begynder at gøre ondt, hvis jeg har fokus at rette ryggen i en længere periode.

    I know, men hellere dét i en kortere periode, end resten af dit liv :-) det kan være enormt smertefuldt at have en skæv ryg og den bliver kun endnu mere skæv med tiden, hvis du ikke gør noget.

  4. Hej,

    Er det klog at opvarme inden styrketræning i form af 10 min løb, hvis man ønsker at opbygge muskelmasse?

    Jeg er tidligere elite atlet og jeg har altid fået at vide af min træner, at opvarmning er vigtigt uanset hvad formålet med din træning er :-)

    OG at udstrækning også er lige så vigtigt som opvarmning.

  5. Hej, Alle!

    Det forholder sig sådan at jeg er en ung gut på 16 år, som har problemer med at rette min ryg op. Jeg er svej rygget, og det ved jeg godt at jeg ikke kan gøre noget ved. Men jeg har også problemer med at rette ryggen, hvilket gør at jeg fx læner mig forover når jeg sidder med ryggen tilbage - i fx en stol eller sofa.

    Hvad kan jeg gøre for at rette ryggen? Er der nogle øvelser som vil gøre, at jeg vil rette ryggen af mig selv?

    Problemet er at jeg tit glemmer at rette ryggen, og at det begynder at gøre ondt, hvis jeg har fokus at rette ryggen i en længere periode.

    Jeg har et bud...

    Min mor har også en enormt skæv ryg, hun kan heller ikke rette sig helt op og jeg har desværre en smule tendens til det. Men du tager fejl, du kan altså gøre noget. Hvis du træner nakke, skulder og det øverste af ryggen jævnligt (jeg gør ca. 3x pr. uge), så bliver musklerne strammere og på den måde begynder din ryg lige så stille at rette sig op. Det tager tid, men det virker.

    Ellers tving dig selv op i en ret stilling, det er ret anstrengende, men efter noget tid bliver det mere og mere naturligt. Gør det hellere nu, end senere, hvor det kan være endnu sværere at rette op på.

  6. Har du feber? Min kæreste der snart er læge og i øvrigt lige har været på gastrokirurgisk afdeling byder ind med ektopisk graviditet, romperet ovarie cyste eller blindtarmsbetændelse som de hyppigste mavesmerter for en 22 årig kvinde.

    Tak for dit input!

    Jeg har været hos lægen nu og jeg blev undersøgt i hoved og røv og det er ikke andet end en omgang alt for hård belastning. Hun kunne ikke svare på, hvorfor det kom så pludseligt, når jeg har trænet sådan et stykke tid nu. Hendes bud var at jeg måske ikke har fået nok mad den dag jeg trænede og så bare har presset mere end min krop kunne klare og så er de blevet overbelastet.

    Jeg er ihvertfald blevet bedt om at holde mig i ro og undgå at bruge mine mavemuskler mere end højest nødvendigt, indtil smerten er helt væk og så genoptage træningen stille og roligt... Smerten er allerede på vej væk (det går langsomt, men der sker noget).

    Tak for jeres bud allesammen.

  7. Hej allesammen

    Jeg har styrketrænet jævnligt i ca. 8 måneder (med jævnligt mener jeg 5-6 dage om uden - hvor jeg skifter mellem muskelgrupperne hver dag), men for første gang har jeg fået så ømme mavemuskler, at jeg knap kan røre mig. Da jeg for ca. 8 måneder siden startede, havde jeg selvfølgelig ømme muskler, men slet ikke i denne dur. Jeg har overhovedet ikke lavet ændringer i min kost eller livsstil på nogen måde, heller ikke mit træningsprogram, så det kommer lidt pludseligt.

    Dagen efter var jeg øm, dagen efter der, var jeg MEGA øm og i dag, på 3. dagen, er jeg så øm at jeg ikke engang kan RØRE mine mave, uden det gør så ondt, at jeg har lyst til at græde. Bare jeg aer min mave, stikker det så meget, at jeg næsten har lyst til at kaste op. Jeg kan ikke strække mig eller grine og når jeg går almindeligt, får jeg tårer i øjnene. Jeg går foroverbøjet, fordi det gør for ondt, hvis jeg retter ryggen op.

    Jeg er bestemt ikke pylret og klager aldrig over ømme muskler, men det her er simpelthen for meget. Jeg har et arbejde, hvor jeg sidder ned og rejser mig et par gange i timen og hver gang jeg rejser mig, er det som at lave en maveplasker og ryggen kan ikke rettes op.

    Har i nogle mirakelmidler eller bare gode tips til, hvordan jeg evt. kan lægge en dæmper på smerterne, eller få dem helt væk???!