BrombærVanilie

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by BrombærVanilie

  1. På 12/26/2017 at 16:08 , Gregers TF skrev:

    I stedet havde jeg luret at HvidovreCKs motionsafd skulle køre en kortere tur på Amager og det turde jeg godt hoppe ud i. Men ungdom kørte også og deres træner var ham der svinede mig mest over messenger i foråret.

    Nu har jeg set dig nævne nogle problemer i Hvidovre CK en del gange. Hvad er det egentlig sket? :)

  2. På 12/26/2017 at 01:24 , kahlua-kalv skrev:

    Jeg tror det bliver svært at finde evidens for at det skulle være en særlig effektiv måde at gøre det på. Når man kigger på eliteløbere på marathon distancen, så er det stadig intensiteten som er mest betydningsfulde for udvikling af formen og som jeg har forstået det gør det samme sig gældende for elitecykling. Det ville også være mærkeligt at en lav intensitet ville 'tvinge' kroppen til at ændre sig på den måde. Det er nok nærmere fire timers ture med højintensitet som er vejen frem :-)

    Er du sikker på det? Det virker som om, alle langdistanceløberne er gået mere og mere mod et træningsregime med en masse lavintensitetsture modsat, hvordan de trænede førhen. Om det kan overføres til cykling, ved jeg ikke, da fx skadesrisikoen nok er knap så stor.

  3. På 11/2/2017 at 23:02 , Gregers TF skrev:

    Han ligger vist lige under 1500w på toppen 1300w over længere tid, i hvert fald efter de sidste tal han skrev om. Han og jeg ligger nogenlunde ens i en spurt bortset fra at han vejer meget mindre end jeg gør og så har jeg desværre kun wattene hvis jeg er frisk til den - ellers er de pist væk :mad:  givetvis fordi jeg generelt er for langsom og dermed alt for presset inden selve spurten. 

    Hvis du har guldkorn at dele mht at hvordan man blander cykling og styrketræning af benene, så tager jeg gerne imod. Jeg synes det er svært og der er ikke rigtig nogen der vil spytte ud med hvordan de gør. Om det så er fordi de heller ikke har den magiske løsning eller ikke vil dele den, ved jeg så ikke :tongue:

    Kører du for dig selv eller i klub?

    Fra næste sæson, licens enten i Hvidovre el. Amager.

    Ellers har vi nok kørt forbi hinanden på Tonseren, Diget el. Avedøre Holme :)

  4. 5 minutter siden, Gregers TF skrev:

    Det er en vlogger på youtube (dansk, trods navnet Butler Power) der tidligere har været på vægttræning men nu er cykelrytter. At én gang om ugen er spild af tid vil jeg personligt mene er at stramme den. Omvendt kan jeg nemt følge tanken om at hyppigere træning (uden at overdrive) er at foretrække. Det er så bare umuligt med restitution når man laver mere end én ting - i hvert fald i min alder.

    Lækkert, du gad skrive. Her er ikke så meget tovejskommunikation på MOL som der har været.

    Ok, hvad jeg har kunne læse mig til, så er der aftagende marginaleffekt på træningspassene til vægttræning lige fra første pas per uge (dvs. første pas er det mest effektive). Jeg træner selv 2-3 gange per uge, hvilket har resulteret i, at jeg nu kan hverdagssprinte som dig ;) Ved du, hvad got legs trykker?

    Jeg burde kommentere mere på de ting, jeg læser, men jeg renser min browser hver dag og så får jeg ikke logget ind igen :)

  5. 3 timer siden, Gregers TF skrev:

    Uret ringede lidt over 4, så jeg kunne nå i FW inden bilen skulle til service.

    Ikke meget spræl i kroppen. Jeg hørte for nylig en gut påstå, at hvis man ville have effekt af styrketræning, så skulle man træne 3 gange om ugen. 2 kunne til nød gå an og en enkelt gang var næsten spild af tid. Med tanke på at jeg efter 4 uger med træning én gang om ugen måtte pille vægte af og hvor øm jeg blev sidst og også er ved at blive igen, er det måske ikke helt forkert.

    Men OK, det bliver givetvis også sværere at komme til banecykling (som jo nu er så intensiv at jeg ikke magtede både det og bentræning) fremover, eftersom jeg i går var til prøve og igen må køre tog alene. Ergo slut kørerlærer og med at have fri hver weekend og gå tidligere hjem hvis jeg havde lyst.

    Hvem har sagt det og havde han en kilde til det? Det lyder som bro-science :) Anyways, jeg læser din blog, selv om jeg aldrig kommenterer (det tager for lang tid at logge ind på mol).

  6. Hejsa.

    Jeg står i den situation, at jeg godt vil gå til noget yoga (ca 2 gange per uge). Både Hatha yoga og Asthanga yoga har jeg prøvet og selv jeg langt fra var god, kan jeg følge med i timerne.

    Kan I anbefale mig et godt sted at gå til Yoga på Vesterbro? Meget gerne i området Kbhs Hovedbanegård og op til Vesterbros Torv. Er der ingen gode på Vesterbro, kan det også være Ørestad eller Islands Brygge som anden og tredie prioritet :)

    Jeg har prøvet Astanga Yoga på Vesterbrogade 24, men der lagde de op til, at man selv kører programmet igennem. Jeg vil gerne have en, der guider mig (/holdet), da det er der, der fungerer for mig.

  7. Glasben og Bramsen, yeah ingen tvivl om, at en fys nok er sagen. Thanks!

    Lyder som en krop der godt kunne bruge et grundigt eftersyn! Jeg døjede tidligere med skader i lænd, knæ og skulder og blev anbefalet Pilates. Jeg fandt et sted op i Hillerød hvor instruktøren er både er Fysioterapeut og Pilates instruktør. Det var super godt og jeg havde aldrig prøvet Pilates før, men de gav mig en god introduktion til Pilates og derfra mærkede jeg langsomt at jeg blev stærkere og stærkere især ryg og skulder. Idag mærkere jeg kun lidt til ryggen en gang imellem, men det går som regel hurtigt over. Stedet hedder Fysio Studio. Kan klart anbefales. Jeg kan nu løbe og træne reglemæssigt uden de store problemer.

    Tak for tippet. Jeg giver det shottet :)

  8. Først lidt baggrund: Jeg er 35 år og sidder fortrinsvis foran en computer på jobbet. Jeg er 184, vejer 83 kg og har en fedtprocent på cirka 12. Gennem tiderne har jeg dyrket rigtigt mange forskellige slags sportsgrene og vægttræning 1-2 gange om ugen ved siden af. Jeg bor i København.

    De seneste 5-7 år er det dog som om, at jeg får sværere og sværere ved at komme over mine skader, dvs. der går typisk lang tid før det enkelte sted er "helet":

    Lænd: Jeg har ondt i lænden og læge har konstateret, at der intet er galt udover, at lændens muskulatur skal genoptrænes, så vil smerterne forsvinde. Det er så stærke smerter, at jeg hver morgen går foroverbøjet som en gammel mand, når jeg står op og har en ulmende konstant smerte, der gør, at jeg ikke kan løbe. Dog kan jeg intet mærke, når den bliver varm (f.eks. ved løb), men bliver så straffet de efterfølgende mange dage. Derudover har jeg svært ved at loade vægt på f.eks. squat og må nøjes med at lave dem uden.

    Knæ: Jeg får hurtigt ondt i specielt højre knæ ved løb/fodbold og for 5 år siden var jeg hos en speciellæge, som konstaterede, at jeg havde den lidet flatterende diagnose, "biografknæ", som "sætter sig lige bag knæskalen. Ellers var de sunde og rakse, sagde han, og eneste foranstaltning jeg skulle tage var at stoppe ved ømhed. Nu er det efterhånden blevet sådan, at jeg godt kan træne på det, men når det bliver koldt, kan der gå et par dage (eller flere) med ømhed. Faktisk kommer det og går tit uden nogen egentlig årsag.

    Skuldre: Mine skuldre gør ond, hvilket har umuliggjort volley og tennis, da jeg efter udførelsen af disse aktiviteter har usandsynligt ondt i ledene.

    Derudover får jeg jævnligt småskader, som har utroligt svært ved at "hele". F.eks. kan jeg vride om på foden og går nu på femte uge og har stadig ondt lige over anklen, hvilket igen sætter begrænsninger.

    Derfor har I nogle gode idéer til sportsgrene eller træningsformer, jeg burde prøve, der kunne hjælpe på min situation?

    Jeg har tid til at træne 60-90 min hver dag og også økonomisk råderum til f.eks. en personlig træner etc. Faktisk har jeg overvejet en personlig træner, men den træner, der er i mit træningscenter, virker så inkompetent, at jeg droppede det.

    For tiden vægttræner jeg for overkroppen (3 dage) og svømmer i havet med våddragt (3 dage).