Chris-

Medlemmer
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Chris-

  1. Bend over rows!  :4thumbup:   :4thumbup:

    Teddy-> Dødløft? Gir den ryg?

    Jeg trænede øvelsen for første gang i dag... og det eneste sted jeg kunne mærke den var lænden... heller ikke benene, men jeg havde os kun 35 kg da det var første gang jeg prøvede den...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Dødløft er en ryg øvelse ja og giver stort set i hele ryggen. Bliv du bare ved at køre den og stig i vægt når du kan og se din ryg vokse :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Men er dødløft ikke meget teknisk krævende? Hvis ja, kan man så ikke med lethed komme til at træne de "forkerte" muskelgrupper?

    -Chris

  2. Jeg kunne få min mor til at male mig, men nej.. tanken virker frastødende. :tongue: Desuden ser det stads ud som om, at det er særdeles svært at smøre ud, hvis man skulle gøre det selv.

    Men jeg har lige invisteret i en selvbruner fra Rimmel, og den ser kanon godt ud! :a-okhand:

    -Chris

  3. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor man kan få fat i den selvbruner, som bl.a. fitnessudøvere bruger når de skal på scenen. Det ligner jo, at de er blevet rullet i nougat på stranden i Rio de Janeiro.. at jeg så lige skal bruge lidt mindre, skal ikke være en hemmelighed.

    Nogle bud hvor jeg kan få den?

    -Chris

    Fint, så kald mig da metroseksuel, gutter, hehe. :cooldance:

  4. Det største problem er at den systemiske restitution stresses alt for meget, i forhold til det man får ud af det. Derudover er det praktisk talt umuligt at holde en løbende progression når man træner til failure altid.

    Så er det derfor jeg altid er udmattet efter 3 sæt. Så fik jeg den på plads.

    -Chris

  5. Takker for svarene, gutter.

    Jeg kører mine dips mellem to stole, albuerne langs siden, under vandret, med 16 kilo på ryggen, til 8 gentagelser, uden stolene vakler - og hjernen ER med, Morten. ;) :cooldance:

    -Chris

  6. Hvad er "tung træning"? 3 reps? 5 reps? 6 reps?

    Jeg spørger fordi jeg netop i dag begyndte at lægge 5 kg ekstra ovenpå min egen kropsvægt og derfor kun tog 6 reps. Men hvis folk herinde mener det er "bedst" at holde sig til 8 reps vil jeg da gøre det fremover..

    Er der nogen der kan svare på det?

    jeg taler selvfølgelig om dips...

    Jeg tror "hvad er tung træning" er et spørgsmål, som der skal gives et individuelt svar på.. personligt mener jeg, at 5*5 er "tung træning", men der er sikkert andre der vil sig at 3*10 er "tung træning", imens andre vil sige noget helt tredje og fjerde.

    Da jeg tidligere tilbage spurgte næsten om det samme ("Hvad skal jeg køre: 5*5, eller 8 reps med 3-4 sæt, eller 6 reps med 4-5 sæt osv. osv..."), så fik jeg svaret, at "variation er godt musklerne". Kør f.eks. 5*5 de første 3-4 uger, så skift til 8*3, så skift tilbage til 5*5 eller 3 reps 10 sæt, eller hvad du nu synes er passende.

    Jeg mener at triceps udgør 2/3 af muskelmassen på overarmen, så den burde du vel også kunne se  :wink:

    Jo da jo, heldigvis. Det, der skete, var, at jeg troede, at den-der "klump" der sidder og strutter opad når man bøjer armen og spænder, at DET var triceps - og så har jeg kørt en masse triceps-øvelser, da jeg troede det ville træne den muskel. Men hva' den eneste "skade" der er sket, er, at jeg har fået nogle pæne triceps, og alligevel er mine biceps flot med. :smile: - har jo kørt mine biceps curls i længere tid + de trænes jo som sekundær muskelgruppe med de andre øvelser jeg laver.

    Så, gutter, mine spørgsmål... To stole som dipstativ, er det et fint alternativ? Og for at træne triceps, SKAL min ryg være lige, eller må jeg godt hænge lidt forover?

    -Chris

  7. Det her er lettere pinligt...

    Jeg troede, at triceps var den muskel jeg ser i spejlet når jeg spænder.. men efter at have søgt på "biceps" på google, så har jeg fundet ud af, at den muskel faktisk er min biceps.

    Selvom jeg ikke har trænet i så læng tid, så synes jeg det er super af mig, at have overset det i så lang tid. :4smartass:

    ..så nu er det igang med nogle biceps curl med håndvægte og lige stang. Som sagt træner hjemme - andre gode biceps øvelser? Hvad med en gang fornuftige pushups?

    -Chris

  8. Dips er jo en basis øvelese (Ret mig hvis jeg tager fejl) og de "skal" man køre tungt for maksimal muskelvækst, ikke? Snakker om en 5x5 rep range..

    Du kan prøve med lidt variation. 5*5 de første 3-4 uger, dernæst en 8 rep 3 sæt. En idé jeg har fået fra Squatfather.

    Og så lige et par spørgsmål om dips, bare for at jeg får detaljerne på plads:

    1) Ham her kører dips med overkroppen let bøjet forover. Jeg har fået at vide, at hvis man bukker sig forover når man kører dips, så går øvelsen i brystet. Er det gas, eller skal jeg have lige ryg for at træne triceps?

    2) To stole som dips-stativ.. er fornuftigt alternativ? (jeg kører øvelse hjemme, og to jernstænger er ikke lige til at få fat i..)

    -Chris

  9. Hey Chris-

    kan du ikke lige skrive det program, du fandt frem til gerne at ville køre?

    :cooldance:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Så lad gå, Leif :cooldance:

    Siden min lille opfindelse til bænkpres ikke gik, så tænker jeg et program der ser sådan ud:

    15 minutters opvarmning - løb.

    Dumbell press - 8 reps, 5 set

    Shrugs - 5*5

    Chin-ups - 3 reps, 5 sæt

    Squat - 5 reps, 5 sæt (så fik vi den med :wink: )

    Push-ups med tung rygsæk - 8 reps, 5 sæt

    Dips med tung rygsæk - 5 reps, 5 sæt

    Lateral - 5 reps, 5 sæt

    -------------------------

    Jeg snakkede med nogle for nyligt, og de var også enige i, at 5*5 gav godt med muskelmasse, også hvis jeg varierede øvelserne

    Ser det fint ud? - eller mangler der noget armtræning(vil jo gerne have større arme)? Det skal siges, at jeg skam har trænet i omkring 9 måneder nu, hver anden dag med et program der hed "biceps-curls med lige stang 10 reps, 2 sæt. Dips 10 reps, 3 sæt. Flyers 8 reps, 3 sæt. Bend-over-rowings 8 reps, 2 sæt" og det har faktisk givet et ret godt fundament - mere bryst, mere arme, faktisk mere af det hele.

    Det jeg vil med mit nye program, er, at få ENDNU bedre resultater, og det tror jeg sagtens kan lade sig gøre, da jeg nu (1) spiser meget mere, (2) kører hårdere (3)og jeg vil skifte med reps og sæt hver 3-4 uge(f.eks. istedet for dumbell press 8 reps 5 sæt, så kan jeg skifte til 5*5).

    Jeg har nogle spørgsmål til dig, men det venter jeg med til efter du har godkendt eller ikke-godkendt programmet for mit mål: Større muskelmasse. :smile:

    Jeg vil sige, at jeg prøvede at køre med dele af programmet igår, og jeg har nok aldrig følt mig så pumpet...

    -Chris

  10. Stofskifteberegner

    <{POST_SNAPBACK}>

    Godt link.

    Mit totale energiomsætning var på 2797 kcal. Er det den man skal kigge på?

    Kan du give et cirka bud på, hvor mange procent jeg skal tage over mit daglige energibehov? - eller viser beregneren det antal kalorier der er optimalt for at vokse når man kører med vægte?

    En del detaljerede spørgsmål, jeg ved det godt, men siden jeg aldrig rigtig har spist helt nok mad, så er jeg bange for at spise for lidt.

    -Chris

  11. Jeg selv er 170, og jeg har, utrolig nok, overlevet indtil videre...

    Øv, mine børn bliver kun: (((191+158)cm)/2)+6,5 cm = 181 cm (naturligvis drenge  :laugh: )

    Rommel

    <{POST_SNAPBACK}>

    "It's not the dog in the fight, but the fight in the dog" - så vær ganske rolig.

    -Chris

  12. Takker for svaret

    Så hvis det er at jeg skal have 120 gram protein, så skal det være fordelt jævnt over dagen men mere efter træning? For eksempel en halv liter mælk lige efter træning?

    -Chris

    <{POST_SNAPBACK}>

    En halv liter mælk eller omkring 20 gram protein + kulhydrat efter træning er fint.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Og så de resterende 100 gram fordelt over dagen, Ok, takker.

    Hvis jeg så også giver dig følgende oplysninger: Mand, 19 år, 168-170 cm, 60-62 kg. aktivitetsniveau: Bruger 40 minutter på løb (lidt fodbold ellers opvarmning før styrketræning) og ellers 50-60 minutter på styrketræning hver dag.

    Kan du så svare mig på hvor mange kalorier jeg skal have, for at jeg er i kalorieoverskud, så at jeg vokser/tager på, uden at jeg bliver ALT for fed?

    MVH

    -Chris

  13. Nu var det jo 10 set af 3 reps jeg foreslog, såfremt du har misforstået det.
    Det havde jeg så :wink:
    Men du kan jo eventuelt prøve at variere det lidt. Kør feks. en måneds tid med 5x5, en måned med 10x3, en måned med 4x8, og så forfra igen. :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Lyder som en rigtig god ide du. Og så lige for at jeg får den skæret ud i pap: 10x3, så mener du 10 set af 3 reps, og 4x8 så mener du 4 set af 8 reps?

  14. Jeg er altid blevet fortalt, at "Flere gentagelser med mindre belastning giver større muskler end få gentagelser med stor belastning"... så denne tråd forvirrer mig lidt, mine herrer. :4disguise: Men hvis det er korrekt at 5*5 giver lige så stor muskelmasse som 3*12, så vil jeg køre 5*5..'

    -Chris

  15. Jeg er gået i gang med at styrketræne mere seriøst end tidligere, og derfor er jeg også i gang med at lægge min kost om og få noget mere indenbords. Håber I vil svare på mine spørgsmål.

    Hvordan/hvorhenne kan jeg få at vide, hvor mange kalorier jeg skal spise for at vokse, uden at det bliver overdrevet (så jeg i stedet for bliver fed)?

    Når jeg så har fundet ud af hvor mange kalorier jeg skal have for at vokse og få resultater ud af min træning, hvordan skal de så fordeles på en dag?

    I øjeblikket har jeg en lidt unormal døgnrytme, der gør at jeg træner klokken 1:00 om natten, og står op klokken 14:30-15:00 om eftermiddagen. Hvis I kunne nævne kalorierne i %, ville jeg være meget taknemlig – f.eks.:

    ” 20% af kalorierne skal spises når du er stået op. 30% af dem skal spises klokken 18:00. 30% skal spises klokken 20:30” – osv..

    Men det er jo selvfølgelig ikke nok med spande fulde af rugbrød, pasta frugt og grønt, jeg skal jo også have protein, omkring 2 gram pr. kropsvægt. Og efter hvad jeg har læst her på MOL, så ser indtagelsen af protein således ud:

    ”Umiddelbart efter træning. Umiddelbart før sengetid. I øvrigt jævn fordelt” Så proteiner i alle mine måltider (kalorieindtagningen) er nærmest et must. Så hvordan skal proteinindtagningen være fordelt? 30% efter træning, 30% når man går i seng, og så ellers de resterende 40% jævn fordelt, eller..?

    Og det protein man skal tag efter træningen, er det lige meget hvilken slags protein det er, bare det er animalsk(tun, skinke, mælk osv.)? Eller skal det helst være flydende, såsom letmælk, kakaomælk, skummetmælk, osv..? Jeg mener bestemt jeg har læst, at det helst skal være flydende efter træningen, men hvad mener I?

    MVH

    -Chris