Runejoe

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Runejoe

  1. Jeg vil lige lave en opdatering på tråden her, da jeg er har fundet en løsning, der, i hvert fald lige nu, fungerer.

    Jeg var hos min egen læge, som sendte mig videre til en fysioterapeut.

    Fysioterapeuten kunne fortælle mig, at jeg helt sikkert har nedsunken forfod, hvor fedtpuden i forfoden er blevet meget tynd. Det har så resulteret i begyndende hammertæer. Desuden er mine muskler i foden, specielt dem, der sørger for balancen, for svage, så jeg fik et træningsprogram for det. Derefter sendte han mig så videre til en anden fysioterapeut, som havde en specialuddannelse i at lave indlægssåler.

    Hos hende fik jeg så lavet et par "Super Soles" (jeg ved ikke, om der er regler for om man må navngive produkter, men jeg har altså ikke nogen økonomisk interesse i det firma, der laver dem). Det er nogle såler, som fysioterapeuten varmer op, hvorefter de kan formes, så fx de i mit tilfælde laver forfodsløft og en smule svangstøtte.

    Herefter prøvede jeg at løbe med sålerne i et par uger, og jeg var tilbage et par gange for at få dem justeret et par gange. I øjeblikket sidder de i mine løbesko, så jeg bruger dem ved hvert løb. Pt løber jeg omkring 5-6 km, 2 gange om ugen, og med sålerne har jeg ingen smerter.

    Sålerne kan heldigvis justeres, da de bare skal varmes op og tilpasses, så det kan man åbenbart gøre lige så meget man vil, men det skal selvfølgelig være en fagperson, der gør det. De skulle holde i 2-3 år, så jeg synes, det er en rigtig god investering!

    Forhåbentlig kan mine erfaringer være til hjælp for nogen, der har et lignende problem.

    Med venlig hilsen

    Rune

  2. Jeg synes, du skal gå til lægen med det. Han/hun vil kunne vejlede dig i de muligheder, der er. Jeg kender desværre heller ikke andre muligheder end operation, men ved dog, at hos yngre mennesker kan huden godt trække sig sammen igen, da den stafig er meget elastisk. Det er dog ikke altid, det kan følge med vægttabet...

  3. Hej med jer!

    Jeg vil bare lige sige, at jeg har gået og tænkt en del over jeres indlæg på tråden, og selvom jeg i første indlæg efterspurgte noget helt andet end det, nogen af jer har svaret, har jeg alligevel fået noget ud af jeres svar.

    Jeg startede ikke tråden for at finde en måde at springe over, hvor gærdet var lavest, som nogle har antydet. Det var for at finde en lidt nemmere metode at opnå mit mål om en stærkere ryg. Jeg søgte en nemmere metode, da det ville kunne styrke min motivation, som også er blevet et tema i tråden.

    Alt det, I har skrevet er dog noget, jeg vil tage med mig, og jeg vil da også sige at min motivation umiddelbart har fået et nyk opad, men intet er jo sort eller hvidt. Så indtil videre siger jeg tak for jeres indspark, jeg har kunnet bruge dem til noget :flowers:

    Med venlig hilsen

    Rune

  4. At de er billige betyder ikke nødvendigvis at de ikke er gode nok. Som jeg ser det er det vigtigste i hvert fald, at de har god støddæmpning og er kvalitet. Så kan du jo være heldig at finde dem på tilbud, fx i januar, det gjorde jeg sidst - sparede vist 500 kr.

    En anden mulighed er, at det ikke har noget med skoene at gøre. Hvis man er ny løber kan man nemt komme til at gå for hurtigt frem, da man hurtigt oplever en bedre kondi. Det er meget vigtigt at starte stille og roligt op med at løbe for at undgå skader. Hvor længe har du løbet?

  5. Hej mrx

    Du spørger hvad vi synes om din kostplan. Kylling og grøntsager til aften er fint, men husk at variere. Du behøver ikke kun spise kylling, andre typer kød kan du også bruge en gang imellem. Nogle dage kan du også spise bønner/linser i stedet for kød. Din morgenmad og frokost ser dog ikke så godt ud. Det er "tomme kalorier" uden nogen næring og hverken corn flakes eller den mængde pasta er noget, du bør spise hver dag.

    Du nævner, at du har et stramt madbudget, 50-100 kr. om ugen. Er det helt rigtigt, for jeg er i tvivl om man overhovedet kan spise som du skriver i en uge for de penge?? Kan du have skrevet forkert?

    Men i hvert fald vil jeg som noget billigt foreslå dig at spise rugbrød i stedet for pasta til frokost. Du kan tage dig nogle håndmadder med rester fra aftensmaden for eksempel. Kødpålæg har jo skyhøje kilopriser.

    Rune

  6. At løbe på løbebånd vs. udenfor er jo ikke helt det samme, man løber i hvert fald på lidt forskellige måder. Men det kan måske have noget at gøre med, om du løber anerledes? Løber du med samme hastighed? Løber du samme distance? Stigning? Det kan selvfølgelig også være fodtøjet, har du fået lavet løbetest, da du købte dine løbesko?

    Rune

  7. Jeg kan godt forstå dem, der ikke kan sætte sig ind i, hvorfor det skulle være så svært at få klemt lidt træning ind et par gange om ugen. Det lyder jo heller ikke af meget, 3x40 minutter. Men når dagens dont er ovre med arbejde (eller i mit tilfælde studere, lige nu er jeg i praktik), hente sit barn, være sammen med sit barn, få lavet aftensmad, få snakket lidt med kæresten, få puttet ungen og ryddet op... Så er det bare ikke altid at træningsmadrassen på stuegulvet trækker.

    Det lyder måske som om, jeg prøver at komme på undskyldninger, men det er ikke hensigten. I andre har sikkert lige så meget at lave, men I får det til at fungere på en anden måde end jeg gør. Jeg nævner det for at prøve at forklare, hvorfor jeg sgu bare ikke lige gider bruge 40 minutter på træning. Lige nu, som jeg sidder og skriver, synes jeg heller ikke det lyder som noget, der burde være et problem. Men det er nogle gange sådan det er i virkeligheden.

    Det handler om, hvad der giver mening for én, og selvom jeg bestemt ikke har lyst til at have smerter i ryggen med dertilhørende sygedage på sofaen, er det alligevel meget svært at få brugt 3x40 min om ugen. Hvis det var 3x10-15 minutter er vi straks henne i noget, der giver mening! For jeg har ikke smerter til dagligdag, men så snart de kommer tilbage tænker jeg "nu skal jeg vist også have trænet".

    Og som Søren Michael nævner er det jo ikke noget ukendt fænomen, at folk ikke lige gør det, de burde gøre.

    Mht. min fys har jeg ikke haft kontakt med hende i et halvt års tid, da jeg ikke har haft behov for det, og det er jeg egentlig glad for. Jeg ville jo skulle betale hende for at lave et andet program for mig, og egentlig kan jeg godt finde noget brugbart på nettet - har i hvert fald været min tanke.

    MVH

    Rune

  8. Rune, jeg vil foreslå at du tænker over dine rygproblemer, hvor de stammer fra, hvordan du får dem løst og hvad alternativerne er, hvis du ikke gør noget ved det. Om 10 år og om 30 år. Sagen er nemlig at når det handler om kroppen, så kan man ikke bare tage en pille, hvis årsagen og løsningen til problemet ligger i styrken i muskulatur mm. Det kræver i stedet din tid og indsats, som fx træning. 2 timer om ugen er ikke meget, hvis alternativet er smerter 24/7/365. For der er ikke nogen magisk måde at blive stærkere på, ingen pille man tage.

    Det er jeg skam klar over og vil også gerne træne min ryg flere gange om ugen. Jeg tænker bare, at der måske er nogle få, simplere øvelser, som kan vedligeholde min ryg, for uanset hvor gode intensioner man har, kan det altså godt være svært at ligge og træne sin ryg 3 gange om ugen i 30-40 minutter...

  9. Er det hele programmet incl udspænding der tager 40 min? Jeg skulle mene at nogle af udspændingsøvelserne kan laves på kontoret og de regulære styrkeøvelser behøves da ikke tage så lang tid. Spørg din fys om du ikke kan lave maveøvelser om morgenen og ryg om aftenen eler sådan.

    Mvh

    Det er styrkeprogrammet, jeg mener. Udstrækningen bruger jeg ikke for tiden, kun når det er helt galt med ryggen. Jeg burde måske bruge det, men jeg klarer mig fint uden. Hvis det skulle være med, ville det nok tage omkring en time, og det er alt, alt for længe.

    Jeg forsøger at udføre øvelserne lidt langsomt for at styrke led mest muligt, derfor tager det selvfølgelig også lidt længere tid.

    Rune

    Hvad er din erfaring med den fys?

    Jeg er blevet anbefalet af en anden fys at tage forbi ham.

    Jeg har rigtig gode erfaringer med hende - jeg har været hos Suzanne på Østerbro, og jeg har flere gange taget derhen næsten ude af stand til at gå med "låst" ryg, hvorefter jeg er taget derfra i markant forbedret tilstand. Det kræver dog et par behandlinger inden det er helt godt. Men hun ved virkelig, hvad hun laver.

    Hvis du med "ham" mener Stig, har jeg ikke prøvet ham. Det har min kæreste dog, og hun siger, at han er lige så god som Suzanne.

  10. Hej!

    Jeg har fra tid til anden problemer med ryggen (som i sygedage, smertestillende og fysioterapeut), hvis jeg ikke får trænet min ryg regelmæssigt. Jeg har et udmærket program fra min fysioterapeut, men problemet er, at det er lidt omfattende. Det tager omkring 40 minutter pr. gang, og det skal gerne udføres 2-3 gange om ugen (se det her: http://rygklinikken-prometheus.dk/web/muskulo-skeletal-medicin/traeningsprogram/ ). Det kan godt være lidt svært at få taget sig sammen til at få gjort, så det bliver alt for tit sprunget over!

    Er der nogen af jer, der kender til et specifikt træningsprogram, som måske kun varer 15-20 minutter, men samtidig også træner hele coremuskulaturen, ligesom det program jeg bruger nu?

    Jeg vil meget gerne høre forslag :)

    Med venlig hilsen

    Rune

  11. Anyway, for lige at komme omkring dit spørgsmål. Før og efter styrketræning bør du spise almindelige måltider indeholdende kvalitets protein, kulhydrat og fedt. Du behøver ikke at købe proteinpulver i dit center - det vil formentlig ikke gøre en forskel i din situation.

    Er helt enig her - med mindre du træner på meget højt/eliteplan er der ikke nogen særlig grund til at spilde penge på proteinpulver. Rigtig mad kan sagtens bruges.

    Rune

  12. Svensken har lavet noget lignende, ligeledes med nogle interessant konklusioner, bla at smør er bedre end varmebehandlet vegetabilsk fedt (becel), samt nogle konklusioner omkring kolesterol.

    http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=61688

    Er det mht. transfedtsyrer, du nævner det? Jeg ved ikke, hvordan det er i Sverige, men i Danmark er der jo lovgivet om at der max må være 2% transfedtsyrer i vores madvarer. Så det er i hvert fald ikke noget, vi skal være bange for.

    Rune

  13. gå til lægen, det er dem der stiller diagnoser. og kan henvise dig til den korrekte terapeut - måske endda en videre diagnosticering hos en special-læge.

    måske er det noget andet?

    har du hørt om charcot fod for eks.

    Ja, jeg skal også til lægen! Jeg har bare været hos lægen lidt ofte de seneste par måneder, så jeg synes lige "vi har brug for en pause" :-)

    Fodterapeuten har jo behandlet mange fødder og hun var slet ikke i tvivl om, hvad det var, da jeg har en del hård hud på trædepuderne og det mærkes nærmest som om, jeg går på knoglen, når det føles værst. Så er der slet ingen støddæmpning i foden.

    Mht. charcotfod havde jeg aldrig hørt om det før, men en hurtig tur på Google har overbevist mig om, at det ikke er, hvad der er galt. Det er kun i forfoden, jeg har problemer, og svangen er ret høj, faktisk lidt for høj, sagde fodterapeuten.

    Men det næste må jo være en tur hos lægen!

    Rune

  14. Jeg har nogle gange problemet, men der er ikke rigtig konsistens i det, ud over at det er mest træthedsbetinget for mig. Jeg samlede de links du kan finde i posten neden under.

    Jeg har haft det før for nogle pr siden, hvor en kiropraktor løsnede leddet lidt, og jeg så selv masserede det i nogle uger. Det hjalp dengang.

    Neden er der to løsninger, et indlæg og genoptræning.

    http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=61518

    Tak for dit svar! Jeg kan se, at de to pdf'er er nogle, jeg allerede har fundet frem til for nogle måneder siden, men det er godt lige at få dem kigget igennem igen, og nu har jeg hentet dem ned.

    Har du prøvet at træne din fod op? Jeg kan huske, at jeg har forsøgt med øvelserne før, men det bliver hurtigt uoverskueligt, når der er så mange af dem, og de skal udføres så tit!

    Run

  15. Hej med jer

    Jeg løber 2-3 gange om ugen, i alt 6-10 km. Jeg har nedsunken forfod på den ene fod (har været hos en statsaut. fodterapeut og hun var ikke i tvivl). Lige nu afhjælper jeg problemet ved at bruge små kugler af sportstape, som jeg taper fast under sålen i løbeskoene, så de løfter bag forfoden. Det virker egentlig ok, bortset fra at de flytter sig lidt og bliver trykt flade. Jeg har prøvet en forfodspelotte, men det synes jeg er rigtig ubehageligt under løb.

    Er der nogen, der har erfaring med en mulig løsning?

    Med venlig hilsen

    Rune

  16. Ifølge de officielle Nordiske Næringsstofanbefalinger hedder det

    10-20% protein

    50-60% kulhydrat

    20-30% fedt

    Der er selvfølgelig uendelig mange måder, man kan spise efter ovenstående anbefalinger, men det er en god idé for så vidt muligt at undgå simple kulhydrater som fx hvidt brød og tilsat sukker. Derimod er rådene at spise mange grøntsager og vælge fuldkorn (rugbrød, havregryn osv)... Og det er meget kort fortalt!

    Du kan læse meget mere på http://www.altomkost.dk/

    Med venlig hilsen

    Rune

  17. Hvis du leder efter noget, der er overskueligt og relativt nemt at inkorporere i din dagligdag, har Sundhedsstyrelsen lavet bogen "Små Skridt". Den finder du her: http://www.sst.dk/publ/publ2011/BOFO/Vaegttab/Vaegttab2011.pdf. Deri finder du nogle simple måder at reducere din vægt over længere tid, uden du skal lave en hel masse om i din hverdag. Jeg ved jo ikke, hvordan din hverdag er - udover det, du har fortalt - så du må selv vurdere, hvordan Små Skridt-metoden passer ind i din hverdag.

    Med venlig hilsen

    Rune

  18. Det kan godt være, at du ikke har grovædt, men noget har der jo været galt med din kost, siden du har kunnet vedligeholde den for høje vægt i stedet for stille og roligt at smide kg'ene igen. Hvis du efter endt kur går tilbage til at spise det samme som før, ender du også på samme vægt som før. Så simpelt er det.

    Graviditeter, rygestop og dårlig ryg er undskyldninger - tag ansvar. Ingen af de tre ting medfører helt af sig selv en fuldstændig ukontrollerbar vægtøgning. Den har du selv været skyld i, via dit indtag af mad. Sorry, men det er fakta. Hvis du ikke får styr på det, kan kuren være ligegyldig. :)

    Hej Retchen

    Jeg synes ikke helt du kan tillade dig at stille det her op som om, det er nqnqs eget ansvar og skyld. Du aner intet om, hvad der er foregået i hendes liv de sidste tre år andet end det, hun har skrevet, og mon ikke hun har sorteret lidt i det, hun stille til offentlig skue? Som hun nævner - ganske vist senere i tråden, efter dette indlæg - har hun gået fra en normal hverdag til noget helt andet. Det kan have psykiske virkninger, der gør, at man ikke kan overskue at tage vare på sig selv. Jeg siger ikke, at overvægt ikke kan være selvforskyldt, men det nytter sgu ikke noget at komme med sådan en kommentar, det kan bidrage yderligere til dårligt selvværd, dårligere handlekompetence osv. så det synes jeg, man skal passe på med inden man kender mere til personen.

  19. Undskylder for at være lidt off topic her.

    Rune gider du uddybe det her fordi jeg har svært ved at forstå det du skriver?

    Hvorledes er tomme glukoselagre i musklerne det samme som, tab af muskelmasse? Lagres glukose desuden ikke primært i leveren og kroppen er da i stand til at omdanne protein til glukose i noget omfang?

    Hej Polunda

    Jeg kan vist godt se, at det ligner lidt noget sludder, det jeg skriver! Vand og glukose er selvfølgelig ikke det samme som tab af muskelmasse, men det der skulle have stået var, at vægttabet, man oplever ved en kur som denne hovedsageligt er det vand+glukose, som er lagret i musklerne.

    Leveren kan lagre omkring 50-100 g glukose, og dette lager bruges hovedsageligt til at opretholde glukoseniveauet i blodet mellem måltider og derfor også hvis man ikke indtager glukose gennem længere tid. Hjernen kan nemlig ikke leve af fedt eller protein, så den har brug for glukose.

    Det største glukoselager er den samlede muskelmasse som er på - hvis jeg husker rigtigt - 500-1000 g, alt efter træningstilstanden (jo mere trænede muskler, jo mere glukose kan de lagre). Glukosen lagret i musklerne er også den, de primært bruger, så din opfattelse er ikke helt rigtig.

    Så vidt jeg ved sker der ikke omdannelse af protein til glukose, men protein kan godt i sidste instans bruges som energi. Det betyder bare, at kroppen herved kan komme til at nedbryde muskler og andet væv, men så skal man være i alvorligt energiunderskud. Kroppen "vil helst" forbrænde kulhydrat/glukose, derefter fedt, så de to makronæringsstoffer er de primære energikilder.

    Håber det var svar nok?

  20. Hej nqnq

    NB. Jeg har oprettet en ny konto da det gik lidt galt med den, jeg skrev det første svar fra!

    Ja, så kan jeg godt se, det er lidt svært at være aktiv, når du er bundet til et par krykker!

    Du kunne jo overveje at opsøge en privatpraktiserende klinisk diætist eller kostvejleder (med en ordenligt uddannelse!) til at hjælpe dig. Ellers kan jeg ikke sige meget andet end at mit råd (jeg ved godt, du ikke som sådan har bedt om mit råd, men her kommer det altså! :-D ) er at om end ikke droppe, men så i hvert fald skære kraftigt ned på indtaget af proteinpulver og i stedet spise mad med hovedsageligt grøntsager og lidt kød til. Du kan også få 2-3 stykker frugt om dagen.

    Jeg tænker, at du vel også har en familie, der skal have mad? Du nævner, at du har børn i hvert fald. Så jeg håber, du får noget støtte fra den side, så du kan gennemføre dit vægttab.

    Nu da du er sygeplejerske kender du måske en fysioterapeut, som kunne hjælpe dig med nogle øvelser eller noget træning, du kan udføre med den rygskade du har? Så du kan forsøge at holde dig lidt aktiv og derved sikre dig, at du ikke taber for meget muskelmasse.

    Hilsen Rune