Jens

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

    Never

Posts posted by Jens

  1. Bare lige en lille kommentar til det med hårtab og testosteron. Det er sandt at det er testosteron der bevirker hårtab, men for den enkelte person er det arveligt betinget om kroppens testosteronniveau forårsager hårtab.

    Det vil sige, at manglende hår ikke er lig med høje testosteronniveauer, men at man rent genetisk er sammensat på en sådan måde at testosteronen (som ALLE mænd render rundt med) påvirker udviklingen af hårtab.

  2. I den dersens artikel der blev kopieret ind i et af indlæggende står der:

    "For athletes with healthy knees, performing the parallel squat is recommended over the deep squat, because injury potential to the menisci and cruciate and collateral ligaments may increase with the deep squat.".

    Det skulle undre mig om mit engelske er så rustent, at der ikke netop står at de dybe squats IKKE er at foretrække...?

    Så kan det godt være at der nedenunder selve abstractet fra artiklen er lidt der også foregår på engelsk, men det er altså en personlig kommentar.

  3. At løbe op ad trapper med noget tungt på ryggen vil jeg ikke ligefrem kalde springtræning. Morten er inde på det, og jeg vil gerne gøre det lidt mere klart. Når man har opbygget tilstrækkelig styrke vil det være en god idé at lave hvad man vel kan kalde plyometriske øvelser; det kunne eksempelvis være at hoppe ned fra en bænk og umiddelbart følgende landingen hoppe så højt som muligt. Det typiske resultat man opnår ved denne træning er, at man er i stand til at lave et højere hop når man hopper ned fra en højere højde. For en basketballspiller vil dette eksempelvis betyde at vedkommende kan løbe hurtigere hen til et afsæt og samtidig hoppe højere (det samme gælder for volleyballspilleren, håndboldspilleren, længdespringeren, højdespringeren osv...).

    Personligt er jeg overbevist om at mange fejler i deres fysiske træning, som oftest vil være mere gavnlig hvis den er disciplinspecifik. Altså vil "forskellige olympiske løft" ikke give en stor effekt på hoppehøjden...

  4. Nu er det ikke præcis det at være slank jeg nødvendigvis forbinder med at være sund, selvom det selvfølgelig har været den fremherskende opfattelse i mange år i denne del af verden. Den opfattelse deles vist af nogle af pingerne indenfor den danske idrætsforskning...

    Jeg tror stadig at det er at tillægge os mennesker en alt for idealistisk holdning til tingene hvis man tror at vi gider at tænke over eventuelle personlige sundhedsproblemer lang ude i fremtiden. En norsk ven, beskæftiget indenfor de humanistiske videnskaber fortæller, at folk ikke i så stor grad holder op med at ryge pga de sundhedsmæssige aspekter, men i højere grad fordi det ikke er velanset.

    Men jeg kan da godt komme med et par strøtanker omkring overvægt og den slags: Er der nogen der lige kan huske hvor meget energi man typisk vil forbrænde ved forskellige aktiviteter; jeg tænker på hvor stor en del af en daglig energiomsætning der kan stamme fra 20 minutters højintensiv træning? Og er der ikke noget med at appetiten stiger ved intensiv træning mens den falder ved mere moderat træning?

    PS. Jeg har ingen anelse om hvem Claus Styker er.

  5. Jeg giver Lars fuldstændig ret i at manglende motion absolut er et af de større problemer for folkesundheden. Men jeg synes dog, at forslaget er en lille smule for idealistisk. Den store del af befolkningen der bliver belastede af ikke at blive fysisk belastede er netop kendetegnet ved at de stort set ikke bevæger sig. Derfor er det et voldsomt spring, at pludselig skulle bevæge sig hen i et fitnesscenter (for slet ikke at tale om at bevæge sig dér...) og tilbage igen. Tiltagene bør derfor ikke så meget gå på hvordan træningen udføres, men i det hele taget at få folk til at bevæge sig mere; tage trapperne, cykle osv. osv...

    Og så er der jo spørgsmålet om hvorvidt motion bør være sjovt eller ej. Selvfølgelig skal det være sjovt! Om jeg nogensinde kunne finde på at tage hen i et fitnesscenter for at cykle på en kondicykel alene for at forbedre min "sundhed"? Aldrig...:-)

  6. Hej,

    I et tidligere indlæg er der svaret på hvordan en fodboldspiller øger sin evne til at lave retningsskift osv. Der er jo flere ting der kunne være godt for en fodboldspiller, bl.a. at kunne sparke så hårdt som muligt. Derfor vil jeg høre hvordan man kan træne, så man har mulighed for at sparke hårdere?