TSA

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    TSA got a reaction from steinway in Hård kostplan   
    Det kunne være interessant at høre hvilke tanker der ligger til grund for kostprogrammet, så hvorfor ikke spørge vedkommede og se om der kommer et brugbart svar tilbage? :)
  2. Like
    TSA got a reaction from Severin77 in Hjælp til rigtig træning   
    Hvilke kilder ligger til grund for dine udtalelser? :) Selv har jeg en del fra undervisning på mit fys studie hvor vi bl.a. er gået ud fra DIF's hæfte om styrketræning hvor de 3 faser bl.a. står beskrevet..
  3. Like
    TSA got a reaction from Severin77 in Hjælp til rigtig træning   
    Det første der hovedsagligt sker i kroppen de første 3-4 mdr. efter påbegyndt træning er optimering af dit nervesystem. Du bliver kort sagt bedre til at bruge dine muskler og derved øger din styrke.
    At begynde at squate f.eks. er for kompliceret en øvelse når man, som vedkommende skriver, er tynd og spinkel og aldrig har trænet før. Der er for meget at tænke på teknisk, og der er stor sansynlighed for at man ender med en forkert teknik der efter tid fører til uhensigtmæssige bevægemønstre der i sidste ende munder ud i en skade.
    Ved at opbygge et godt fundament hovedsageligt i maskiner, er man godt rustet til at begynde på de mere komplicerede øvelser. 15-20 gentagelser er for at træne koordineringen af de forskellige muskelgrupper samt tilvænne muskel-sene apparatet til belastning.
    Hvad er en meningsløs bevægebane?? Og hvad er en anvendelig bevægebane?? Så vidt jeg ved findes der kun en bevægebane, der knytter sig til det led musklerne bevæger. Og i den bevægebane er der en inder, mellem og yderbane :)
  4. Like
    TSA got a reaction from Severin77 in Hjælp til rigtig træning   
    For at komme godt i gang med din styrketræning vil jeg anbefale hovedsageligt at træne i maskiner de første 3-4 mdr. Derefter langsomt begynde at tage frie vægte i brug og udføre mere komplicerede, som før nævnt, flerledsøvelser.
    Mht antal gentagelser skal du i de første 3-4 mdr. ligge mellem 15-20 gentagelser og de efterfølgende mellem 10 - 12 gentagelser. Når du efter 1-2 år er blevet stærkere kan du begynde at eksperimentere med maksimal styrketræning med 1-5 gentagelser og høj vægt.
    Det anbefales som min. at styrketræne 3 gange ugenligt for at få succes. Det er meget afgørende at du holder rytmen med 3 gange ugenligt!
    Held og lykke med træningen og husk at lytte til din krop :)