plindboe

Medlemmer
  • Posts

    398
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by plindboe

  1. Det er formegentlig en afgørende årsag.

    Inuitdiætens N6:N3 forhold ligger omkring 1:1.

    Men hvis man skal stræbe efter en sådan fordeling, er det samtideig svært at argumentere for kostpyramiden og dens kornprodukter m.m.

    Kornprodukter vil da ikke påvirke balancen mellem disse fedtsyrer, da de jo hovedsageligt består af kulhydrater. Det vi skal bestræbe os på er mindre fedtrigt kød og færre fedtrige mejeriprodukter og istedet flere fisk, nødder og gode planteolier.

    Peter :)

  2. Og så lige for en god ordens skyld:

    Der findes folkeslag rundt omkring, som lever på en diæt udelukkende baseret på protein og fedt.

    Det virkelig sjove er, at man har observeret at bl.a. kredsløbssygdomme stort set er ikke eksisterende!

    "Inuit who have lived on the diet of the western world have developed atherosclerosis just as in Europe and the USA. But a seventy-year-old who has lived on the traditional Inuit diet of seal and whale has coronary arteries that are just as elastic as those of a twenty-year- old Dane."

    http://www.highnorth.no/Library/Culture/or-ea-me.htm

    Jeg ville nu mene at grunden snarere har med forholdet mellem mættede og umættede fedtstoffer (bl.a. Omega-3) at gøre. Det er jo ikke uden grund at vi danskere anbefales at spise fisk regelmæssigt.

    http://atvb.ahajournals.org/cgi/content/full/23/2/e20

    Omega-3 fatty acids have been shown in epidemiological and clinical trials to reduce the incidence of CVD. Large-scale epidemiological studies suggest that individuals at risk for CHD benefit from the consumption of plant- and marine-derived omega-3 fatty acids, although the ideal intakes presently are unclear. Evidence from prospective secondary prevention studies suggests that EPA+DHA supplementation ranging from 0.5 to 1.8 g/d (either as fatty fish or supplements) significantly reduces subsequent cardiac and all-cause mortality

    Peter :)

  3. kan godt mærke at jeg har "folket" mod mig :wink:

    jeg har erfaring og i har noget andet.. :4thumbup:

    men nissen, t, skt paul og klud får ret, og jeg får forhåbenlig fred.. :blink:

    Proteiner er opbygget af aminosyrer. Alle celler i din krop indeholder enorme mængder proteiner. Stort set alle cellefunktioner styres af proteiner.

    At sige at du bliver aggressiv af aminosyrer er ligeså meningsløst som at påstå at du bliver aggressiv af ilt. Kort sagt, det er noget du bilder dig ind.

    Peter :)

  4. Mht. doseringen, så er den gængse anbefaling 1-3 g. om dagen - 10-15 g. omega3 om dagen lyder ærligt talt noget voldsomt.

    Men det med AADD lyder lidt som en diagnose du selv har stillet? Jeg synes du skal tage omkring din læge hvis du har mistanke om AADD, så det kan blive behandlet, hvis det viser sig at være tilfældet.

    Tak for det gode svar. Jeg tror i så fald at jeg vil stile efter de 3 daglige gram.

    Ja, du har helt ret i, at der ikke foreligger nogen egentlig diagnose endnu. Jeg har en tid hos lægen den 1. okt, så det kan blive undersøgt om jeg har ret i min vurdering.

    Peter :)

  5. Jeg har søgt rundt omkring, og har fundet svar på det meste, men jeg har ikke fundet et svar på hvor meget jeg bør indtage dagligt. Jeg indtager både blendede hørfrø, diverse fiskeprodukter samt kapsler med 1000 mg fiskeolie (600 mg omega-3).

    Min situation: Jeg har for nyligt indset at jeg nok har AADD (Adult Attention Deficit Disorder), og jeg har set visse videnskabelige studier der tyder på at omega-3 fedtsyrer kan have en positiv effekt. Det skal også nævnes at jeg er noget overvægtig (106 kg fordelt på 190 cm). For tiden træner jeg ikke andet end 15 minutters løb hver 3. dag. Dog regner jeg med at det vil stige når jeg taber mig og kommer i bedre form.

    Når jeg læser på nettet anbefales der typisk omtrent 1-4 gram omega-3 dagligt. Men jeg har set trænings-logs hvor folk indtager 10-15 gram, hvilket sikkert kan begrundes i at de træner hårdt.

    Så hvor meget vil i mene én i min situation burde stile efter dagligt?

    Peter :)

  6. Men er det ikke noget med, at man skal holde sit stofskifte igang hele tiden? Jeg har fx en veninde der er på noget vægtkonsulent-halløj. Hun spiser noge ti stil med 700 gram selleri og agurk til frokost hver dag. Det er meget mere end hun kan spise, men det skulle holde forbrændingen igang

    Det er skam en meget god idé at holde stofskiftet på et mere eller mindre konstant niveau, men ikke noget man "skal" for at kunne tabe sig. Grøntsager er skam gode til formålet, da man får fyldt maven med kaloriefattig mad, og de er endvidere ganske sunde. Problemet med grøntsager er at de er noget af det mest kedelige man kan proppe i hovedet (ihvertfald hvis man spørger mine smagsløg). Personligt synes jeg at den bedste måde at tabe sig, og bevare vægttabet fremover, på, er at spise noget man elsker, men selvfølgeligt sørge for at holde styr på mængden af det man indtager, så kalorieunderskuddet opnås. Det sagt, er det jo også vigtigt at man får sund og varieret kost, så det vil ikke være en god idé at æde chokolade dagen igennem.

    Man hører konstant diverse vægttabsråd gennem medierne, og mange af dem er skam fine nok og kan med fordel benyttes, men det vigtigste er helt klart motivationen. Har man ikke den, kan man forsøge at følge nok så mange råd, men man vil stadigt ende med at falde i. Derfor, find din egen måde at tabe dig på, istedet for at følge diverse slankekure og vægttabsråd slavisk, dette vil være den bedste garant for at motivationen holdes under og efter vægttabet. Det eneste du skal bruge til dette formål er

    1.Kalorieunderskud af en fornuftig størrelsesorden

    2.Sund og varieret kost

    Resten er op til dig.

    Peter :xmas:

  7. Jeg vil gerne begynde at spise lidt mere hensigtsmæssigt med henblik på et lille vægttab. Jeg ved jeg skal holde mig fra kulhydrater, og erstatter dette med kylling, grøntsager og frugt.

    Hvorfor tror du at du skal holde dig fra kulhydrater? Forresten indeholder grøntsager og frugt kulhydrater.

    Mit spørgsmål er så: hvor tit og hvor meget skal jeg spise? Man får at vide at man skal spise "små portioner", men hvor småt er det? Et halvt æble? To gulerødder? Et kg spinat??

    Da dit mål er et "lille vægttab" er et kalorieunderskud ved ~300-500 sikkert en god størrelsesorden.

    Gider du ikke kalorietælleri, kan du bare gå efter 6-7 små måltider om dagen. Disse bør alle indeholde kulhydrater og protein, og eventuelt noget sundt fedt. 1.En rugbrødsmad med kalkun og et æble. 2.En kop fedtfattig yughurt og nogle mandler. 3. En dåse tun blandet med majs. Der er mange muligheder. Bare gør det varieret og lækkert. Prøv det et par uger og hold øje med vægten, derefter kan du lave justeringer med hensyn til om du skal tabe dig mere eller mindre.

    Og kan man spise for mange gulerødder, spinat, agurker osv., således det hæmmer ens vægttab?

    Alt der indeholde energi vil hæmme ens vægttab. Vil du ikke hæmme det kan du ligeså godt holde op med at spise. Men sådan en fremgangsmåde ville være ganske usund. Du skal skam spise selvom det vil resultere i et mindre vægttab. Man skal prøve at finde en sund balance imellem hvad kroppen har brug for, og på samme tid opnå et underskud af energi.

    Peter :xmas:

  8. MOL dogmet siger ass-to-the-grass. Men at meningerne er så delte selv blandt autoriteter tyder vel på at der ikke er en entydig løsning, og at en dogmatisk indgang til emnet netop burde undgås. Hvis den ene squat dybde havde et betydeligt større skadespotentiale end den anden, ville den store uenighed blandt eksperter sikkert ikke eksistere.

    Har ikke selv smidighed til de rigtigt dybe, så går selv til godkendt styrkeløft dybde istedet.

    Peter :smile:

  9. Jeg tror de færreste molboere vil stille sig uenige i artiklen. Failure træning kan køres til sidst i en cyklus, men derudover bør det undgås, da det vil stresse kroppen for hårdt.

    Omkring progression er det et af de vigtigste principper, som man skal benytte sig af hvis man vil opnå resultater. Man kan skam også progressere under frekvent failure træning, men resultaterne vil sikkert være under ens potentiale, og før eller senere vil stagnation sandsynligvis sætte ind.

    Peter :smile:

  10. Tja, du kan vel bare gå efter en ROM som i almindelig bænkpres med stang. Altså forestil dig en stang mellem håndvægtene, og stop i den højde hvor denne imaginære stang rammer brystet. Man kan godt gå lidt dybere end dette med dumbells, men skulderne vil i så fald være i en ganske udsat position, så det er ikke noget jeg vil anbefale. Man kan også forestille dig, hvis du har trænet meget barbell bænkpres(som de fleste har), at du er svagere så snart du kommer under denne højde, og det kan resultere i overanstrengte muskler og skade. Nogle kan dog sikkert tåle sådan en dybde uden problemer, mens det ved andre kan bidrage til fremtidige rotator manchet problemer.

    Peter :smile:

  11. Nogle der har prøvet at træne efter dette princip???

    http://www.motion-online.dk/styrketraening...eningsprogram./

    Hvis: Må du/i meget gerne skrive hvad i syntes om det?

    Programmet er i min mening rigtigt godt, da det er gjort så simpelt og effektivt som overhovedet muligt. Har selv brugt nogle af principperne, jeg indsatte dog et ekstra >90% sæt. Vægttilpasningsættene på 10x50% og 3x80% synes jeg er det bedste ved programmet, da de kræver minimalt energi, og sammentidigt forbereder musklerne på sæt ved >90%.

    Træning hver 4. dag som programmet anbefaler er dog måske lige sjældent nok. Ville selv sige hver 2. til 3.

    Peter :smile:

  12. Sørgeligt at info der måske er reel nok og baseret på videnskabelige studier sælges på sådan en usmagelig måde med overdrivelser og bizarre garantier. Det virker uforsvarligt og grisk. Ser man bort fra den uetiske salgsmetode ser argumenterne da ikke helt tossede ud, og det kunne godt være at man skulle overveje en af hans bøger.

    Peter :smile:

  13. Tak for de videre råd. Jeg har aldrig haft antydelsen af noget skadesagtigt under eller efter dødløft, aldrig den mindste form for smerte(af den dårlige slags), som jeg til tider har mærket i så mange andre løft(fra squat, til bænk og barbell curls). Lytter jeg til min krop virker det umiddelbart som det klart sikreste af alle de løft der har min fokus. Men jeg vil selvfølgeligt blive ved med at være opmærksom på eventuelle problemer.

    hey...

    Det ser ok ud, bortset fra de ting drengene allerede har nævnt... Men som de også skriver, ville et video klip være meget mere taknemmeligt, da det er svært at vurdere din egentlig løfte bane... rygstilling mv., udfra de 3 billeder, så indover med en video...

    Yet

    Det har du sikkert helt ret i. Jeg vil undersøge om kameraet også kan optage korte klip, har desværre ikke gysser til yderligere teknologi for tiden.

    Siden du er KUer må du jo være tæt på IK99 (Østerbro stadion ligger det). Så kom da og join os! Så er der helt sikkert også nogen der gerne vil hjælpe dig med din dødløft.

    Det koster næsten gratis at være medlem. Kun ~190kr/kvartalet. :superman:

    Tak for rådet! Det lyder bestemt lækkert med en klub der koster mindre end en fjerdedel end det jeg betaler for tiden. Thorhauge har også nævnt klubben, og ved hjælp af Google fandt jeg siden http://www.ik99.dk/ , som lader til at være en bokseklub. Er træningscentret en del af denne klub? Kan jeg finde online billeder/info om træningscentret, eller bliver jeg nødt til at troppe op dernede for at se om det er noget for mig?

    Peter :smile:

  14. Tak for alle de gode råd!

    Ja, det er en bizar vane at jeg er begyndt at bøje armene i toppen, men det vil jeg sørge for at få styr på igen. Nu når jeg selv ser det, kan jeg egenligt også godt se at den er gal med skuldrene, de kan godt komme en del længere tilbage, samt brystet længere frem, det vil jeg også sørge for at arbejde på. Jeg tror grunden til at jeg har udviklet disse dårlige vaner er at stangen i toppen er i skridt-højde, og jeg helst ikke vil have maste dele. Stangen og mit skridt har før været i konflikt.

    Interessant råd, 789, jeg vil prøve at eksperimentere med bredere stand, det kunne jo være at det ville forbedre mit løft betydeligt.

    plindboe, kan det ikke passe at du læser biologi på ku på første år?

    Jeps. :smile: Læser for tiden til eksamen. Er du også KUer?

    Jeg mener at have set dit navn på en af listerne... Hvis det er kan vi da lige hooke op en dag og så kan jeg da godt demonstrere lidt! :cool:

    Det ville være hyggeligt!

    Peter :smile:

  15. Jeg har kun lært at dødløfte gennem artikler, og har ikke fået personlig instruktion i det eller prøvet at uploade billeder eller video før, så jeg kan forestille mig at der er plads til forbedringer. Jeg har attachet en lille collage. Billedet til venstre er løftets indledning, dernæst topposition, og til sidst er lige før stangen rammer gulvet igen. Jeg mener løftet der er 120 kg. Råd meget velkomne.

    Peter :smile:

    post-5814-1161963660_thumb.jpg

  16. Og det går jeg så ud fra jeg ikke skal, hehe... ville lige høre om dette program er nok til at vedligeholde mine abs? Det er i én køre ingen pauser:

    Benløft x 75

    Omvendte 90 grader x 75

    Omvendte helt x 75

    Svingende til side x 75

    Siddende x 75

    Vippen (ved ikke hvad den hedder, men der sindssyg hård fordi benene er oppe men man laver lange crunchs) x 75

    Dernæst:

    2:30 minutter klassiske benløft skiftende strakt ud i luften.

    Og til sidst:

    8 minute abs (videoklippet) bare lige for at få rundet dvs. punkter.

    Og nogle dage kører jeg billy blanks 35 min abs om eftermiddagen som i dag f.eks.

    cardio dyrker jeg ihf. nok af, ved jeg helt bestemt.

    Programmet du kører der er cardio. Du får stort set intet muskelmæssigt ud af at dyrke det. Istedet forbrænder du energi. Så kan du lige så godt tage en løbetur.

    Dyrk istedet crunches, og eventuelt skift med twisting crunches hvert andet træningspas. Hold vægt på brystet så det bliver tungt. Kan du lave flere end 15 reps er det spild af tid. Træn omtrent hver anden dag så mavemusklerne kan restituere. Lav 2 eller 3 sæt x 15 reps, og hold et par minutters pause ind imellem. Det vil højst tage 10 minutter og det vil give langt bedre resultater end den bizarre omgang du har gang i nu.

    Peter :smile:

  17. Det eneste jeg kommenterede var såmænd de kommentarer (fra 2 brugere), der i en tråd der handlede om det frygtelige i at unge kvinder/piger gør alt for at opnå et ideal, erstattede det ene ideal med et andet. Dette betragtede jeg som ironisk.

    Problemet er at det "gamle" ideal er usundt og svært at opnå uden sult og opkast. At erstatte dette sygelige ideal med et sundere og mere naturligt ideal kan da kun være positivt. Det er jo netop deres pointe, lad os se på kvinder og ikke skeletter, tak.

    Peter :smile:

  18. Måske lidt overdrevet direkte at kalde det en myte. Bedre at sige at der ikke er kommet tilstrækkelige evidens på bordet endnu til at drage sådan en konklusion. Der lader dog til at være en korrelation imellem acne og indtag af mælk/valle, selvom disse undersøgelser nok kan diskuteres i en uendelighed, så kosten kan måske godt spille ind på visse områder: http://scholar.google.dk/scholar?hl=da&amp...p;btnG=S%C3%B8g

    Peter :smile:

  19. Hvorfor det? det bigrager da til problemet om hvor pernittengryn man kan være mht dødløfts teknik

    Da manden i denne video jo tydeligvis har den dårligste dødløftsteknik i hele menneskehedens historie, virker det ganske offtopic straks at påpege denne pernittengryns-tendens i denne tråd.

    Peter :smile: