Sund-i-danmark

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sund-i-danmark

  1. Hvis du er i besiddelse af et par sæt håndvægte der udfordrer dig og evt. 1 stang og nogle vægtskiver; er du godt kørende. Har du ligeledes en dør-ribbe eller ligende ville det være velegnet til bl.a. pull ups. Samtidig kan du altid træne ting som almindelige mavebøjninger og push ups osv.

    Mht. til din kondition er der rig mulighed for at løbe og cykle udenfor :)

    Der er ingen tvivl om at det er mest optimalt at være medlem i et fitness center mht. styrketræning, men med lidt opfindsomhed og lidt solidt gear derhjemme, kan man nå rigtig langt! :)

  2. Et godt råd er at finde en masse sunde og nærende opskrifter. Spis en masse varieret mad som du kan lide og varrierer med om du f.eks. har gullerødder med i madpakken den ene uge og den anden uge har du tomatter. På den måde kører du ikke død i tingene lige så hurtigt. Et andet råd er, at det er i orden engang imellem at synde. Du behøver ikke spise 100 % sundt hele tiden. Det er tilladt at få en cafe latte og lidt chokolade engang imellem. Det vigtige er at du ændrer livsstil og som udgangspunkt spiser sundt og får rigelig med motion.

    PS: Lav et par søgninger på google med søgeorderne; sund kost/mad opskrifter. Du vil finde flere tusinde opskrifter. Kig lidt på dem med en kop te og udvælg dig et par stykker og giv dem et skud.

  3. "Du skal vælge dem motionsform du er mest motiverede for, og som du regner med vil give dig mest "glæde"



    Om du dyrker løb, cykling, dans eller vægttræning er den træning du rent faktisk får udført, og som du syntes er sjov. Bedre en den træning du føler dig forpligtiget til, og som du derfor med stor sandsynlighed vil springe over når det hele bliver lidt stressede eller surt."



    Det er præcis som jeg ville have sagt det. Hvis jeg endelig skal komme med mit bud på, hvad der er optimalt og hvad der har virket for mig og mine bekendte. 2-3 x styrketræning af full body og 2-3 x løb/cykling/svømning.



    Når du skal tabe dig, handler det først og fremmest om at få styr på kosten derudover inkluderer du den motionsform du kan lide, for at forbrænde ekstra kalorier.


  4. Dit program ser fornuftigt ud som et opstarts fullbody program. Du har alle de store basisøvelser med, jeg vil dog foreslå at få smidt noget military presses ind, så skuldrene bliver trænet lige på også. De er trods alt med i stort set alle kroppensbevægelser og det er vigtigt, at de er stærke når du f.eks. laver øvelser som bænkpres. Symmetri og balance i kroppen er sundest.

    Der er ingen tvivl om, at styrketræning kombineret med løb kan give dig gode resultater og det er en korrekt måde at træne på, ud fra dine mål.

    Fint med proteinpulver efter træning, specielt når det lyder til, at du ikke får nok proteiner i løbet af dagen generelt. Husk på, at proteiner er musklernes byggesten.

    Jeg aner ikke hvor godt du har styr på kosten, men den er lige så vigtigt som selve træningen, hvis du vil opnå gode resultater. Men det lyder til at du har brugt god tid på, at undersøge tingene.

    Held og lykke med projektet :)

  5. Skal jeg så køre mange reps med lette vægte eller få reps med tunge vægte for at proteinerne sætter sig som muskler?

    Det handler bare om at nedbryde muskelvæv, så kroppen finder det nødvendigt at genopbygge det igen og gøre det stærkere til næste gang (vokse). Når du skriver "mange reps" hvordan definerer du mange?

    Det bedste er at variere mellem eksempelvis sæt af 5 x 5 med meget tunge basis øvelser og andre gange inddrage flere isolationsøvelser udover og køre eksempelvis 3 x 10-15 reps. Det kommer helt an på hvilken kropsdel du træner. Men som udgangspunkt skal man bare sørge for at presse sine muskler, så det kan blive genopbygget stærkere til næste træning.

    Men der er ingen tvivl om, at det er bedre at tage 4x8 med 20 kgs håndvægte end det er at tage 4x30 gentagelser på 10 kgs håndvægte.

  6. Hej Dadane

    Fordelen ved at indtage kulhydrater sammen med sin proteinshake efter træning er primært, at glykogen depoterne fyldes hurtigere. Derudover frigives insulin, som har en dæmpende effekt på de stress hormoner som frigøres i forbindelse med hård vægttræning. Alt sammen noget som har en kraftig anti-katabolsk effekt. Ligeledes tjener kulhydrater et bedre formål i timerne før og efter træning, end tidligere og senere på dagen, hvis det endelig skal være. Så ikke vær forskrækket med at indtage den, når kroppen har brug for dem.

    Afhængig af størrelsen og niveau, anbefaler jeg at indtage 40-50 protein og ca. 25-40 kulhydrat efter hård vægttræning, hvis man ønsker at øge muskelmassen. Ønsker man derimod at holde på muskelmassen og tabe fedt, kan man skære lidt ned i kulhydraterne til 20-30 gram.